• Smazaný účet

    Zdravím, chtěl jsem se zeptat hlavně majitelů fullů, jestli mají i druhé kolo HT, na podobné úrovni jako full?

    určitě je ideální mít na každý druh jízdy spešl kolo, proto zvažuji si ke svojí Meridě AM pořídit ještě nějaké svižné lehké kolo, přece jen ta Merida není na delší asfaltové přesuny, a po rovině moc nejede, do kopců a do terénu super, ale jakmile mám trochu držet tempo např na asfaltce tak je člověk dost nadřenej. Proto uvažuji o prodeji starého kola, které taky není extra chrt, a nákupu nějakého dalšího xc (na chrcení) když to srovnám např s bratrovou meridou matts miami s duralovým rámem tak to je neskutečná raketa, není sice téměř vůbec komfortní ale jiank jede neuvěřitelně. Navíc bych si nejspíše nechal jedno kolo doma a jedno si vzal do školy (Brno).

    V této fáze je to spíše taková teoretická otázka na majitele fullů jestli jezdí někdy i na svém HT, protože já bych nejspíše jezdil na obou kolech (snad) a zároveň bych si chtěl splnit tajný sen v podobě Cannondale a lefty nebo headshock a uvažoval bych pravděpodobně o nákupu staršího cannona. z nových by připadal v úvahu nejspíše F4 ale je už dost drahý.

    jedno kolo bych měl pro drsnější ježdění a pro blbnutí v lese a druhé pro rychlou jízdu, případě na delší ne příliš teréní cesty, na ježdění po rovině…

    pokud to někdo dočtete až sem prosím o Váš názor na to, mít 2 kola. Dík

    0 0
    • Tomcat  

      anketa je špatná místo jednokolky tam mělo být mám fulla i HT a každé je na něco jiného.

      mám pohodlené , lehké , dobré HT, stejně tak mám pohodlného dobrého fulla akaždé je dobré na něco jiného.

      0 0
      • Smazaný účet  

        jo jasny to je samozřejmé, samo jsem to tak myslel ale nedal jsem to tam, škoda že to nejde editovat :(

        0 0
    • De.Fly  

      ja mam a-ganga na blbnuti do lesa a pak i trekovyho amuleta na silnice, kdyz jsem byl ted na vikend s prateli na kolech tak proti jejich trekum a lehkejm xc byla desna drina tahat a-ganga,takze muj sen je taky mit jedno kolo na freeride, pak lehke XC a kdyz budu mit hoodne penez tak bych si i rad nekdy zkusil silnicku:)))

      0 0
    • Žigo  

      Tukol som trosku vedla- malo to byt mám ht nesrovnatelně lepší než full a jezdím nejčastěji na HT. Vseobecne si ale myslim, ze dva bajky su vyhoda a na to co pises su akurat. Ja som mal podobne dovody akurat niesom na intraku a som aj so scottom aj s konou coilerom spokojny.

      0 0
    • dieegoo  

      Mám jen fulla, HT mi nechybí…

      0 0
    • roud  

      Měl sem fulla a vrátil sem se k HT a nechybí mi :O)

      0 0
      • dieegoo  

        Pořád nechápu, jak na tom můžeš vydržet :)

        0 0
        • roud  

          V pohodě i když včera sem uznal že některý pasáže na těch šutrech by chtěly aspoň odpruženou vidli…

          0 0
      • dancing dog  

        No stačí se Ti mrknout na kolo a je jasný, že full u Tebe neměl šanci..nejsi asi moc velkej přítel pružení..měl bysi eště možná zkusit obalit sedlo ježčí kůží nebo na něj přidělat pořádně tuhej rejžák…to bys dosáhl dalšího stupně…

        jo, a ostnatej drát kolem gripů…

        0 0
        • roud  

          Heh nebudeš tomu věřit ale sado maso mi nic neříká :O) i když ten ostnatej drát místo gripů je výzva xD xD xD

          0 0
          • dancing dog  

            No, že nejsi sadista, to možný je, ale že jsi masochista, o tom není pochyb..jenom to prostě nevíš, asi Ti to eště nikdo neřek. Ale je to tak, si piš…

            0 0
            • roud  

              Tak strašný to snad nebude jak už sem psal výš včera sem v několika pasážích uznal že by o chtělo aspoň odpruženou vidli :O( (to ale neznamená že sem to nezajel s pevnou xD xD xD)

              0 0
              • dancing dog  

                OMYL, je to strašný, jenom to nevíš, asi jako spousta lidí neví, že nejsou Napoleon…

                0 0
          • dancing dog  

            apropo,koukám ta dlouho proklamovaná změna- jaxi spokojenej s těma BB7?

            0 0
            • roud  

              Maximální spokojenost ještě mám v plánu vyměnit desky za sintrovaný goldfreny a nebude jim co vyčíst …

              0 0
              • dancing dog  

                mam je na "novymů kole, co eště není komplet, přejdu z vček, sem zvědavej..hydry mě nelákají, snad mě tyto nej mechaniky nezklamou..

                měj se a přeju Ti pěkný léto a v něm co nejvíce možností utrpení a spoustu bolesti…a´t si plně užiješ, co máš rád…

                0 0
                • roud  

                  Díkes moc a s tou bolestí a létem nápodobně :O) jinak trvalo strašně dlouho než se zajely tak trpělivost s nima :O)

                  0 0
                  • dancing dog  

                    Už sou zajetý- kolo z 2. ruky, RB monster AM, jen sem si nevzal vidli- Nixon- na měmoc měkká + chtěl sem vzduchovku, čeká už vyladěnej Durolux…kolo jak tank, ale jen kůli mý váze, bude to na plazící se spíše XC po necestách, snad to BeBe7 zvládnou…

                    SKOL!

                    0 0
      • Lister  

        no možná by v rámci maximální objektivity nebyla špatná fotka toho fulla – možná pak většina pochopí :-D

        0 0
        • roud  

          Vzhledem k tomu že už to je pár let tak si myslim že to tak špatný nebylo a že i sid v ty době byl dobrej tlumič…

          0 0
    • dancing dog  

      Mám sice zatím nepojízdnýho fulla/chybí eště vidle/, HT prodávám a právě jako alternativu k tomu AM fullu si nechávám a jistě dost budu právě na ty přesuny asfaltem a lehkým terénem používat crossový kolo. myslím, že krom závodníků je to ideální varianta- full do terénů náročných, crosse na přesuny, silničku pro radost+delší asfaltový přesuny…

      cross k fullu je podle mě vhodnější varianta než HT- jak píšeš nechceš to terénu. A šíří a typem plášťů charakter crosse moc olivníš- od 28 slajtek- skoro silnička až po nějaký špalková 38 nebo i víc- už slušnej teréňák..

       

      jen můj názor…

      0 0
      • Smazaný účet  

        mě se akorát na crosu nelíbí ty větší kola, možná spíše něco na styl fitness, ale to už je zase skoro silnička s rovnýma rodlama… no nevím, nápad to není špatnej

        0 0
        • dancing dog  

          Fitness si nepořizuj, to už je lepší rovnou silnička, pokud Ti teda nevadí kůli zádům předklon..

          ten cross- ty větší kola vidím právě jako výhodu, dost přispívají právě k té svižnosti, jak si psal… určitě to k fullu je dobrá varianta- třeba cesta do práce, na chatu na chlastačku..etc, všude, kdevíš, že nejedeš přes kameny a trochu se Ti hodí tam bejt rychleji…když máš vhodný pláště, tak zvládne fakt i lehčí terén, když dáš slajty, jede to jak ďas…nedávno sem nasadil Continental 28mm slajty a fakt to jelo oproti univeralním plášťům po silnici znatelně rychleji..ale to už pak musíš dávat bacha na šterk a vodu jak

          na silničce..rozumný je mít nějaký uni pláště s jemným vzorkem…fakt si myslím, že je to k fullu lepší volba než HT a zvláště tedka, když je těch crossů takovej výběr--- od pro báby s nůší, po protažený posedy sportovně laděný…vůbec bych se nebál authora, moc dobře se mi jelo i na apache- myslím Wakan nebo tak nějak, taky Merida, myslím nějak TSF nebo FST nbeo.. + nějaký číslo.. ta jela na asafaltě jak drak…

          asi všechno, vybírej s rozmyslem .. good luck… 

          0 0
          • Lister  

            …pokud Ti teda nevadí kůli zádům předklon…

            no nevím jak to máš ty, ale já mám při horním úchopu na silničce posed o cca 4 cm kratší než na MTB, samozřejmě při držení za páky se to natáhne, ale to snad kromě rychlé akce do kopce nebo brždění z kopce ani není nutné dělat :-)

            0 0
            • dancing dog  

              Asi záleží na geometrii  rámu a délece představce…já vždy měl tedy mnohem delší posed na silničce než na bajku, snad s vyjímkou Authora. je fakt, že často i v testech podobných kol třeba ve Velu se délka posedu dost liší..obecně bych se ale klidně vsadil,že statisticky je na roadech posed delší a jezdec víc v předklonu..skoro je mi divný, jak ten posed na silničce máš, nekopeš se náhodou občas kolenem do brady…?!

              Nic ve zlym .-)

              0 0
              • Lister  

                Silnička velikost 56, délka horní trubky 560mm, představec 100cm

                HT veliikost 18, délka horní trubky 595mm, představec 105mm

                Full velikost 16,5, horní trubka 580mm, představec 100mm

                …aneb prostě normálka, silnička je v dané velikosti vždy kratší než MTB – nebo aspoň nevím o modelech kde by to bylo naopak :-) Pokud jde o výšku řidítek, tak tu mám na MTB tak na úrovni sedla a na silničce tak o 2 cm pod ním.

                0 0
      • JSt  

        zalezi, jakyho fulla mas a co jezdis. tranca bych nemohl mit jako jediny kolo, sviznej jezdicim kamaradum na nem proste nestacim (resp. me to stoji moc sil O:-) ).

        0 0
        • Kinetic  

          Jo, přesně proto jsem si do čech koupil XC fulla. A je to v podstatě jediný bajk na vše. Vyjma silnice, tam bych pro ty Nobby Nicky brečel!

          0 0
      • Kinetic  

        Problém je, že jsem ještě neviděl Crosse s chrtí HT geometrií. A sedět jako na záchodě je nesnesitelné a na rychlosti to moc nepřidá. Proto jsem na mý starý HT dal úzký pláště s pevnym středovym běhounem. Mám pořád přehuštěno a frčim jako drak. Ráfky pěkně těžký, aby držely tempo a je to. Skalnatější zkratka lesem – no problem, ufouknu a jedu.

        Ale je fakt, že crosska s velkejma kolama a většíma převodama by byla lepší. Ale ukaž mi nějakou na 200cm abych na tom neseděl jak babka. (Na srejdovym ani nezatočim ,protože si při tom kopu do předního kola :-D)

        0 0
    • scret  

      viz. profil…

      tzn. ze mam lehouckej chrti softailik KHS a pak tezkou mrchu Haro (150/150) a na tom jezdim treba i celodenni vejlety ale zasadne pohodovym tempem…:)

      0 0
    • mr.antik  

      Minulý podzim jsem dal do kupy HT (nová kola, řazení, brzdy atd..), pak hned koupil v akci fulla a od té doby najel na HT cca 300 km :-)) Ale zas doufám, že dlouho vydrží.

      0 0
    • Lister  

      Mám fulla a jezdím na něm rád, ale ne moc často – ne že by se nechtělo ale moc se nedostanu.

      Mám podobně kvalitní HT, které využívám především na zimu a na jízdy se sportovněji založenými kámoši – kilometrově to s fullem vyjde asi na stejno.

      No a pak ještě nově i silničku a na té mám momentálně (letos) nalítáno asi 10× tolik, než na fullu a HT dohromady, ale to už je jiná pohádka :-)

      0 0
    • kudlanka32  

      od ty doby co mam fulla jsem na pevnaka nesednul…ono jde o to jakyho fulla mas, kdybych mel sjezdovou vobludu tak ho asi pouzivam na jezdeni po praze.

      0 0
      • Lister  

        ze začátku jsem na tom byl podobně, ale pak se to nějak zvrtlo a HT dostalo zase šanci…hlavně proto, že se mi nechce tahat fulla do zimních s**ček a na prosolené silnice…

        0 0
        • kudlanka32  

          to sem si taky myslel ale zimu sem na nem odjezdil kvuli svymu pohodli:) a nic mu neni. Jina by byla kdybych jezdil po silnici v prosoleny brecce kazdy den. To bych asi zvazil, nejaky stary bazarovy celopero :-P

          0 0
    • Phoebe  

      Na HT jezdím jen do práce. Starý ocelový Leader Fox.

      0 0
    • oupi  

      Mám canona rushe 1 a  scotta G-zero.  Canon je na XTR, scott na XT. Canon je chrt, scott enduro. HT bych klidně snesl, ale moje žáda ne.

      0 0
    • raceman  

      chybí ti tam: mám HT a silničku a jsem spokojený ;-)

      0 0
      • Lister  

        neeee…víc tam chybí mám fulla, HT a silničku a jsem spokojený :-)

        0 0
    • Páník  

      resil jsem to samy…k fullu RM jsem si postavil obyc ht. Sice to bylo fajn, pac jsem najednou jezdil daleko lehcejc a rychlejc, jenze ja nerad jezdim po silnici a v terenu mi zacla rychle vadit naklepana zadnice. Navic v poradnim terenu rychlost neni prioritou. takze ted mam jednoho enduro fulla a jednoho xc fulla a uz ht fakt nechci

      0 0
    • klingon  

      Mam jak fulla tak HT ale vetsinu toho stejne odtrenuju na tomhle: http://www.bike-forum.cz/…il-2477.html :-))))

      0 0
    • MlokCZ  

      Měl jsem jeden čas HT, fulla i silničku. Teď už mám jen fulla a když chci změnu, tak vezmu druhého fulla :-)

      HT ani silnička mi ani trošku nechybí, na HT jsem stejně ani na asfaltu nebyl téměř rychlejší než na fullu, ten rozdíl jak to jede je při mojem tempu a pojetí jízdy strašně malý a pro mě zcela nepodstatný. A i na silnici se na slušném fullu dá chrtit, přepnut na propedal a zamknu vidlici a jede to taky dobře (ale to stejně moc nedělám).

      0 0
    • Lišák  

      Na fullu jezdím moc rád. HT používám spíše z nutnosti. Tahám za ním Croozer, nebo na něm jezdím do práce-je to rychlejší než FS. Shrnuto-HT mi nijak extrémě nevadí, ale FS už se nevzdám! ;-)

      0 0
      • JSt  

        to je rozumny. kazdy ma svy. nekdy jsem „nazlobeny“ na pevnaka, nekdy na fulla.

        0 0
    • chupas  

      jezdil jsem HT. postavil jsem AM full. od te doby HT nejezdim a jezdit nebudu, nikdy vice!

      HT jen jako zalozni, pro pripad akutni zavady na fullu. jezdim hodne a chci si uzivat a ne trpet. takze i do prace jezdim na fullu. vsude za vsech okolnosti. I kdyz to tak „netahne/nejede“ a je to tezky jak svina, nemenil bych. pohodli nadevse. a taky pekne redukuje moje chyby.

      k otazce. HT uz je tezce pod urovni fulla. jedno kolo je pro me lepsi, investicne. dve kola jen pouze v pripade hodne rozdilny kategorie (sjezdak vs silnicka) jinak je lepsi jedno.

      0 0
    • visions  

      Fulla budu kupovat,ale jsem toho názoru,že když full,tak to nesmí být nějaká těžká mrcha,zdvih okolo 120.Váha okolo 12,5kg,kvalitní vidle a tlumič. U fulla se vyplatí si připlatit.Než mít fulla,co bude vážit 15kg,to radši zůstanu u HT. HT si nechávám a vlastním i cross.

      0 0
      • Jaromír  

        já to mám trochu jinak. mám fula 100/120, 15kg a silničku, na HT bych do terénu nejel ani za zlaté prase. ani ho nemám.

        0 0
    • reblack  

      Dlouhý roky sem jezdil na chrtích HT a tedka jsem si pořídil fulla. Jestli chceš honit kiláky a fyzičku tak HT nebo silničku (tu ale vytáhnu tak 4× do roka). S Fulem na pohodový vyjížkdy v poklidném tempu. Tahat na švih Fula s kámošama co i závoděj a sou na tom dobře je utrpení :) K HT se asi už nevrátím kromě nějakýho XC závodu takže budu už asi jen trpět :D

      0 0
    • JJ  

      K fullu mám jednokolku a singlespeeda:) A ještě jednoho pevňáka, ale na toho se jen práší

      0 0
    • cabbage  

      Mám fulla (canyon ES) a Ht (RM catastrophe) a ikdyž většinou jezdim na Fullu(holduji pohodlí) tak se na HT občas rád svezu – buď kratší vyjížďka v terénu, abych si oběřil, že full ještě funguje a nebo po silnici, když je mokro a nechci mejt kolo..

      0 0
    • marapara  

      Mám HT i fulla. HT GT Zaskar, poměrně lehká raketa, váha těsně pod 11 kg. Používám na ne moc náročné ježdění – silnice, lehčí terén, ale není problém i těžší terén, pokud je potřeba. Jezdím na něm do práce a závody.

      Full GT IDrive 5 2.0, váha přes 14 kg, jezdím spíš po práci. Jezdím spíše do terénu si užít popřípadě na celodenní výlety, kde očekávám i těžší terén, jako třeba tento prodloužený víkend. To jsem 3 dny objezdil výhradně na fullu, kde jsem dělal i silniční přesuny.

      Jinak je to docela slušná kombinace, mít tyhle 2 stroje.

      0 0
      • Smazaný účet  

        asi takhle nějak bych si to představoval i já :))

        0 0
        • marapara  

          JJ, řekl bych ideální kombinace. lehký, rychlý a slušně vybavený HT a full s trochu větším zdvihem pro celodenní výlety – trail bike. Možná ještě lepší by bylo mít k tomu i silničku, jak to má třeba Lister, ale to už by byl asi moc velký luxus :)

          0 0
          • Lister  

            To vypadá, jako že si žiju nad poměry :-D

            0 0
            • marapara  

              Asi jo :)

              0 0
              • visions  

                Ale já to chápu.Když to vezmu podle sebe,kolo je můj největší koníček,tak proč si nedopřát? Odpustím si jiný věci.

                0 0
                • marapara  

                  Jasně, ale vysvětluj to pak někomu, kdo to nechápe :) … pro někoho rodiče, manželka, přítelkyně, kteří nemají stejný koníček. Takový člověk si myslí, že jsi blázen.

                  0 0
                  • visions  

                    No jasně,ale to je u všech koníčků stejné.A kdo třeba kouří,vyfouká fulla do luftu za 5 let :-))

                    0 0
                  • Lister  

                    …pro někoho přítelkyně...­.....Takový člověk si myslí, že jsi blázen...........

                    ani nemluv :-) Prý že mám něcoi prodat…ale to teda ne. Jsem ji řekl, jedině že by na tom svojem najezdila víc km než já na kterémkoliv z těch mojich…ještě že nemám doma Luku, Martinku, kámen úrazu…atd :-D

                    0 0
                • Lišák  

                  Pokud vykouří kuřák krabičku nejlevnějších cigaret za den, tak slušnýho fulla (Canyon) prokouří za DVA roky!

                  50×30=1 500

                  1500×12=18 000

                  18 000×2=36 000Kč

                  0 0
    • visions  

      Objednáno! Trek fuel EX 9 Už se nemůžu dočkat,až dorazí.

      0 0
    • Peslezedirou  

      Mám HT i Fulla, jezdím 50/50.

      0 0
    • Smazaný účet  

      parkrat sem pucil fulla nejakymu nestastnikovi s HT aby ochutnal, a jel na jeho HT, i silnice je odporne hrbolata !! :-))))

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.