• Darius

    Jak je to s pohybem na kole v prazskych prirodnich parcich?

    Stala se mi vcera takova vec: jedu si z prace oblibenou trasu po cestickach v Sarce, kdyz tu (pri najedu ze slepe ulice Na Pahoubce na lesni cesticku) jsem potkal asertivniho pana, ktery, aby me donutil zastavit, neuhnul ani kousek a nasledne mi zacal vysvetlovat, ze jsem na jeho pozemku, navic v prirodnim parku Sarka – Lysolaje a ze se zde nesmi po cestach jezdit… Nemel jsem uplne naladu to s nim resit / hadat se, pospichal jsem domu (i kvuli moznemu desti), takze jsem slovne vyjadril nesouhlas, otocil se a odjel.

    Priznam se, ze nevim, zda skutecne neni pohyb cyklistu nejak omezen. Rad bych v tom jasno, abych se mohl priste radne argumentovat nebo dat panovi za pravdu. Snazil jsem se neco pohledat na webu, ale zadnou regulaci pohybu jsem nenarazil.

    0 0
    • snas89  

      Občas se s někým takovým taky potkám (včetně cyklostezek např. v milíčovském le­se).

      Argumenty žádné nemám, nevím jaká je legislativa (laický odhad mi říká, že s kolem můžeš pouze na silnice a případně cyklostezky).

      Ale většinou dělám to, že s klidem zastavím a v klidu pouze řeknu (i když to ve mě v tu chvíli dost vře) něco v tomto duchu:

      Prosím, uvědomte si, že kromě agresivních chodců, kteří zastavují cyklisty, jsou také agresivní cyklisté, kteří by neváhali chodce srazit. Nevystavujte se zbytečnému riziku jen za účelem potřeby se hádat. Zdraví všech je přednější. Nashledanou.

      V drtivé většině případů tím diskuze skončila.

      ps. Jedna postarší ženština mi dokoce chtěla vnutit na mýho epika zvonek:)

      0 0
      • oddie  

        To je ale pěkná odpověď. Asi bych ji nedokázal správně podat.

        0 0
    • Gronholm  

      Nic, s prudičem neprohodit ani slovo a jet dál. BTW, pokud tě vyhmátnul, kde jsi označil místo na mapě, tak tam dochází k souběhu tří pozemků, z nichž každý patří Praze :) Dva jsou les, jeden půdní fond.

      0 0
      • Darius  

        jo do katastru uz jsem koukal taky a vsechno jsou to mestske pozemky – dobre vedet… s touto informaci nemam problem ho priste oznacit za lhare a pokracovat dal…

        0 0
    • MichaelSimek  

      potkal jsem ho taky loni, mel jsem cas, tak jsem hodil rec…prej se o to stara bo co a ja nevim co, tak jsem mu vysvetlil ze tudy proste jezdit budu a ze jsem ohleduplny coz jsem mu i predem predvedl tim ze jsem zastavil, pozdravil, pockal atd…uhnout taky nechtel, ale ja jsem nespechal…pak mi rikal ze by mohl zaridit aby tam obcas stala policie a pokutovala lidi, tak jsem mu rekl ze to je vec kterou risknu, stejne jako to risknu na jinych mistech protoze po silnici jezdit kvuli nemu nebudu a bordel neudelam vetsi nez ty tuny chodcu/pejskaru atd ktery mu nevadej… po par dalsich „pratelsky“ vymenenych argumentech jsem mu rekl naschledanou, on uhnul i s jeho 2 megapsama a znova jsem ho nevidel zatim

      ta stezka opravdu jako stezka znacena neni co si pamatuju, takze tam asi nemuzem, ale na to ja kakam, zadny super kyticky tam na cesticce nerostou, zviratka urcite rusim min nez ostatni ucastnici lesniho provozu a pokud me nahodou jednou za 10 let nekdo pokutuje tak je to minimalni poplatek za to ze tamtudy muzu jezdit

      0 0
      • rasken  

        cau jo toho znam nakej blazen posledne na me maval klackem :)) prej tak priste

        0 0
    • Darius  

      Chlapi diky za reakce, samozrejme tam budu jezdit dal a kdyz to podminky dovoli s panem klidne podebatim…

      Hlavne mi slo o to, zda nekdo presne vi, jak je (je-li vubec) omezen pohyb na kole v dane oblasti. Je tam nekolik prirodnich pamatek (pomerne mala uzemi), tak se jezdit nechystam, ale o samotnem prirodnim parku jsem toho moc nenasel. Kdysi v ramci paniky kolem vyhlasovani NP Krivoklatsko jsem se o legislativu trochu zajimal, pak ale par let nejezdil, tak jsem z toho trochu vypadl…

      0 0
    • Barak  

      Před pár lety jsem tam jezdil dost pravidelně a nikoho jsem neotkával. Teď, ačkoliv bydlím nedaleko, tak tam moc nejezdim. Vypadá to, že tudy budu muset začít jezdit.:-)

      Nevím, jaká je v tomhle legislativa, ale pokud si na tohle konkrétní místo dobře vzpomínám, je tam dost znatelná a vyježděná/vychozená stezka. Tak nevím, v čem by měl být problém.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.