• kloubik

    Tak jsem dneska odpoledne vyrazil projet novou přehazovačku a málem jsem se vrátil o 350 USD lehčí za překročení rychlosti na trailu… (dost na tom, že jsem minulý víkend v bikeparku při sjíždění kamenitýho úseku zničil vepředu velkej tác a vzadu urazil přehazku, takže mě oprava stála dohromady 200 dolarů).

    Na většině místních kalifornských trailů je omezená rychlost na 15 mph, ale nikdy jsem si nevšiml že by to někdo extra dodržoval, obzvlášt na širokejch polních cestách (tady označovaný fire roads) kde projede v pohodě hasičský auto (primárně slouží právě pro hasiče, aby se dostali do požáry zasažený lesů).

    Jedu si svůj oblíbenej okruh, za celou dobu potkám 2 bikery a nikoho dalšího už tady v tom úseku nečekám. O to větší překvapení bylo, když na mě ke konci jedno místa, který bylo mírně z kopce vyskočil zpozda stromu ranger s radarem v ruce!

    Než mi tam skočil, jel jsem téměř bez šlapání setrvačností z mírnýho dlouhýho kopečka, viděl před sebe min. 200 metrů a když mi tam vyhopsnul, jen jsem na něj nevěřícně zíral.

    Zatavil mě, a hned jestli vím jaký je v tomhle přírodním parku rychlostní limit a kolik jsem jel… Koukám na něj jak tatar, ale to už mi cpe před nos radar, kde svítí 19 mph!!! Strašný prohřešek, jel jsem o 4 mph nad limit, v té liduprázdné oblasti jsem jel z kopce 30 kilometrů v hodině!!! Vyslechl jsem si, že bych mohl dostat pokutu 350 dolarů a že mám navíc na kole tachometr, takže o to je to horší že jedu rychle a bla bla bla, nakonec jsem slíbil, že na to budu dávat pozor a vyvázl jsem jen s domluvou. Měl jsem sto chutí se ho zeptat, co to má za smysl dělat tohle v liduprázdné oblasti na přehledném úseku, široké cestě pro auto, proč když už, tak neměří na nepřehledném singltracku, ale nakonec jsem to radši nechal být…

    Po příjezdu k parkovišti jsem potkal bikera co jel tím směrem, tak jsem mu řekl, ať si dá pozor a on na to, že tam minulý rok těch 350 dolarů dostal, ale odvolal se proti tomu a místní soudce rozhodl, že je to přemrštěná částka a dal mu jen 55 dolarů, takže z toho vyvázl docela dobře.

    Takže naši policajti měřící na rovinně 5 metrů před koncem cedule obec asi nejsou ojedinělý přírodní úkaz a buzerace je fakt všude ve světě stejná…

    Kdo má v plánu biking v USA, pozor na radary :-)

    0 0
    • Ricci  

      Absurdne pravne povedomie v USA sa uz davno stalo pojmom :-)))

      0 0
    • fousek  

      Ze by do ameru emigrovali cesky mestaci?:-) Jo amerika je zeme neomezenych moznosti, to sem zvedavej kdy tohle prijde do Cech.

      0 0
      • garyfinisher  

        prosim ta v ktorej casti ty zijes? Pytam sa, lebo tam sa hned prestahujem.

        0 0
        • JakeF  

          Proboha jen to ne!

          0 0
        • fousek  

          Myslim ze to mam v profilu, ale asi nic pro tebe, jen takovy hupiky, zadnej poradnej kopec. Ale policajty jsem tu merit v lese jeste nevidel. A ono by to nemelo moc smysl protoze je zatim mimo obce je povolenejch 90km/h a to se blbe jezdi i na motorce.

          0 0
    • rasto  

      to je sila. takze podle rangera je bezpecnejsi mit oci prilepene na tachaci, abys nahodou neprekrocil rychlost o 4 mph, nez aby ses soustredil, zda nekoho v terenu nesestrelis? :-/

      0 0
      • karliner  

        možná to je první vystrčený růžek lobby výrobců komponentů na kola a na konci kampaně bude povinnost vozit tachometry s omezovačem rychlosti :-)

        0 0
        • Honza729  

          aaale houby…Shimano ma vymysleny tempomat a nevi jak to udat…

          0 0
      • cabbage  

        Stejná logika platí i v autě..

        0 0
    • cabbage  

      Už víš, proč se tomu říká Commiefornia?;)

      0 0
    • makak  

      Pro mě bylo bikování v USA i když hodně krátké, zklamání. Všude zákazy, regulace. Jedeš po trailu, najednou zákaz cyklistů a 300m dál už je zase značka mtb trail. Z kultovní Mt. Tamalpais, kterou se všude a všichni chlubí, omezení rychlosti na jízdu krokem.

      0 0
      • speedy gonzales  

        je to otazka lokality/statu. dobra lokalita, dobra mapa a mas presne opacny problem – nevis ktery skvely trail projet driv.

        0 0
        • drtyc  

          btw. krome statnich parku jeste jezdivaji treba i do statnich lesu. tam je treba zase davat bacha na divokou zver a zdivocely huntery, ale zase tam asi je mensi riziko, ze potaks „park rangera“ i kdyz tam asi budou mozna taky – bude treba zalezet stat od statu… a je tam asi vetsi riziko „slapnout vedle“ pri vyberu lokality.

          jinak tam do lesa v oranzove veste… jako na slovensku na silnici.

          0 0
          • minikin  

            Netaraj! Na Slovensku ziadnu oranzovu vestu na cestu nepotrebujes! Ak to chces presne vediet, momentalne staci len za znizenej viditelnosti svetlo ktore neoslnuje protiiducich vodicov a reflexne prvky na odeve (uz 4.5 roka bez podrobnejsej specifikacie vo vyhlaske, na ktoru sa odvolava zakon – na ministerstve dopravy im to s vytvorenim vyhlasky akosi nejde takze pre tie reflexne prvky staci, ak su vo velkosti spendlikovej hlavicky a gumaci ti nemozu nic…) Zmeni sa to, ked vyjde vyhlaska – tam uz tie reflexne prvky budu mat definovane minimalne rozmery.

            Na druhej strane rozumny clovek to vie riesit aj bez vyhlasky tak, aby bol na ceste dostatocne viditelny. Ale na prekaracky s policajtom je to dobry nastroj a pokial este vyhlaska neexistuje vyjdes z nich vitazne ty a nie policajt.

            To s tou vestou maju tusim Madari ale len za znizenej viditelnosti.

            0 0
      • kloubik  

        Úplně přesný…taky se mi stalo už parkrát, že někam přijedu a najednou v půlce trailu zákaz kola, přitom trail pokračuje dál naprosto stejným způsobem, stejná šířka, sklon, všechno… Po půl kilometru najednou zas kolo může, a pak zas ne…

        Jediný místo, kde jsem to chápal byl úsek, kde byl zákaz jízdy na kolo, pokud je po dešti povolený podklad. Ale překvapivě koně tam směli???!!

        Ona koňská lobby je tady vůbec hodně silná, takže na spoustu trailů kola vůbec nesmí, ale lidi na koních se v pohodě mezi pěšákama prohánět můžou… A tam kde můžou i bajkeři je to takovej slalom mezi koňskýma h*vnama, že to občas není vůbec k tomu…

        Teď jsem zrovna četl někde článek, že právě v Mt. Tamalpais a pak ještě v Marin County je teď nějaká aktivita pro menší omezení bikerů i z důvodů, jaký ty oblasti mají pro MTB historický význam. Vypadá to, že aspon na 2 dni v týdnu budou traily zakázané pro koně a povolené pro bikery…zbylých 5 dní to ale stejně zůstane naopak.

        0 0
    • Hornet  

      Nemam slov :-( ale amici su divny narod…nastastie sa tam nechystam bikovat a dufam ze tieto debilne praktiky nepridu aj k nam(hoci deje sa tu dost inych divnych veci).

      0 0
      • garyfinisher  

        Odbavovat sa na Americanoch ze co su za narod, to mohlo byt v mode tak za Busha. Vidno ze si bulo z Blavy co tam v zivote nebol a urobil si obraz o USA podla toho ako chuti cocacola a hamburger v mekaci v priore. USA su najmocnejsia krajina sveta, ako narod su hrdi a maju na co, aj ked su si vedomi ze idealni nie su. Kazdy robi chyby.

        Prezi v USA 3 mesiace alebo viac, a uvidis ako tam niektore veci funguju, co sa ti tu ani nesniva a ani nikdy nebude.

        0 0
        • Hornet  

          nie som z blavy

          0 0
          • garyfinisher  

            Tak potom pocas tvojej zivotnej pute niekde nastal skrat a cosi zlyhalo, lebo tam zjavne patris;)

            0 0
            • Hornet  

              skrat mas ty :-D

              0 0
              • rbcrx9  

                To má a velký! Kolik je těch amíků domorodců? Jsou tam lidi z celého světa a hrají si na velmoc, ale měli by si napřed zamést před vlastním prahem, hlavně se starat sami o sebe, soráč, ale jsme už u politiky a to sem nepatří

                0 0
        • Blade  

          :D

          0 0
        • RomanH  

          To nic nemeni na tom, ze jsou divnej narod.

          0 0
          • Blade  

            A to ještě slovo národ do uvozovek ;-)

            0 0
          • garyfinisher  

            Ked si zakomplexovany nacinalista, tak je pre teba kazdy narod divny, teda samozrejme okrem toho tvojho. O kazdom narode mozes prehlasit ze je divny, lebo Japonci maju sikme oci a zvlastne pismo, Francuzi jedia slimaky a zaby, Australcania chodia hore nohami at atd atd.

            0 0
            • Ruprt2  

              Dyť jsi psal, že je dobré být na svůj národ hrdý, jako Amerečini.

              A kdo je tak je omezenec? :-D

              Nebo jsi chtěl napsat, že je dobré být hrdý na Ameriku jako Američani?

              Dyť ty jsi hrdý nato, že jsi *****, a je to podle tebe v pořádku.

              0 0
            • Vegan  

              Kolega spis asi narazi na to, ze narod a stat je rozdil. amici nemozou byt narodem uz proto ze je to pristehovalecka Unie statu jejichz narodni identita se znacne lisi trebas Kalifornie od Utahu nebo New Yorku je odlisna a to tak ze dosti pronevads tyto staty vznikali jako pristehopvalecke kolonie tam jsou skoti, tam zase francouzi, tam zase hispanci, cinane, spanele, portugalci, polaci, atd… . Proste narodni identita chybi s tim asi nic nenadelas proto narodni hrzdost v USA je blbost nad blbost.

              0 0
              • garyfinisher  

                ano, preto na kazdom druhom dome visi vlajka.

                0 0
                • Ruprt2  

                  čoveče ty máš komplexy, že si slovák? :)

                  0 0
                • Vegan  

                  Tak mi vysletli na zaklade ceho je to narod ? Na zaklade vlajky tzn statniho symbolu ? to nemuzes myslet vazne.

                  0 0
                  • garyfinisher  

                    Na zaklade obcianstva. Ten tvoj rasisticky ponimany koncept naroda je nastastie uz prezity. Ale stale sa najde dost obmedzenych ludi, ktori budu hladiet na tvoju farbu pleti a jazyk ktorym hovoris, a mat ta preto za nieco menej. Pristahovalcom to treba pokial mozno ulahcit a mat ich za svojich, inac budu len problemy v spolocnom suziti. Pre mna to bude Slovak ak nim chce byt aj ked bude povodne Indian a bude do prace jazdit na koni a modlit sa k Manitouvi (nie teda k tomu vyrobcovi vidlic… ale vlastne ked to bude biker, aj to moze :)))

                    0 0
                    • Ruprt2  

                      Jo úplně přesně vím jak to myslíš. Prostě rasismus nebude, když ho nebudeme chtít vidět. Je to tak.

                      Jinak se na to dívám stejně. Mě je taky jedno, že jsi Slovák. U mě by jsi byl *****, i kdyby jsi byl Rumun.

                      0 0
                    • Vegan  

                      Evidentne si dosti zakladne pletes tri pojmy: Rasa ( Beloch evropsky, beloh skandinavsky, cernoch africky, indian ), Narodnost ( Skot, Anglican, Spanel ), Stat ( Usa, Velka britanie, Kanada, Ceska republika ). A prezitek to neni je to bezne pouzivany termin v sociologii dobrym prikladem je Velka britanie kam patri narody napr. Anglicky, Walesky, Skotsky … Vsechny jedne rady a vsechny zijici v jednom state a to velke Britanii.

                      0 0
                      • garyfinisher  

                        ja si to nepletiem, ale povazujem za nestastne chapat narod tak ako ty.

                        0 0
                        • Blade  

                          To je přesně ono:) Odlišnost tvého chápání od reality :)

                          0 0
                          • garyfinisher  

                            Bavime sa o USA. V suvislosti s tym specifikom, ze americky narod akosi nie je tak standardne definovatelny ako europske narody, a s ohladom na to, ze tento statny/federalny celok ma niekolkostorocnu historiu, tazko mozes povedat ze tam nie je nejaky fenomen vlastenca, ktory je v pripade USA prave dost silny. A ten si ja osobne budem iste skor spajat s narodom, ako so statom. Ako celkove, povedat o obcanoch USA ze ako narod neexistuju, je prosto mimo… Tak stale to pre teba nie je realita? Ja to chapem, ze si voci mne hodne zaujaty, ale tak si to zodpovedz sam pre seba.

                            0 0
                            • Ruprt2  

                              Proti tobě tady nikdo není zaujatý (na rozdíl od tebe) Co blbeš.

                              Když odpovídáš břitvě, tak proč neodpovídáš i mě. Se mě nemusíš bát :-D

                              Proč je hrdý Američan vlastenec OK, a hrdý Čech, Slovačisko (neco kdokoliv jiný) vlastenec špatně.

                              Píšeš, že jsou vlastenci a to je na nich super. Když tu někdo napíše, že to jsou kokoti a za rodnou zem by neměnil, tak je debil, protože Amíci jsou vůbec nejvíc.

                              BTW nechceš se přestěhovat sem? taky to tam nikdo nemoderuje http://www.bike-forum.us

                              0 0
                      • JSt  

                        vis, co vepise american do kolonky „nationality“? ;-)

                        0 0
                    • MavasH  

                      Zkus se svou teorií přijít k nějakému Romskému aktivistovi a říct mu, že nejsou žádnej národ, protože maj český/slovenský občanství ;-) A až se vrátíš (jestli se vrátíš), tak dej vědět, jak's dopadl :-)

                      0 0
                      • Honza729  

                        Přejde na jejich stranu…

                        0 0
                      • garyfinisher  

                        Tym co som napisal, ze nejaky celok sa moze definovat ako narod na zaklade prislusnosti k statnemu celku som predsa nepoprel, ze sa narod moze definovat aj na zaklade tych tradicnych spolocnych crt (rec, historia, rasa). Ako vidis je to individualne, a ja nemam dovod tvrdit nikomu ze narodom nie je alebo ze je nejakym menej hodnotnym etnikom ci cimkolvek. Narozdiel teda od niektorych tuna ktorym to robi zjavne dobre…

                        0 0
                        • Honza729  

                          Mne je jasny kdo jses. Ty jses totiz slovensky politik-amater. Ze vseho se vykecas samou lzi a mistrne odvadis rec jinam, kdyz te nekdo nachyta. Ceka te velka budoucnost. :-)

                          0 0
                        • autor_trek  

                          Největší chybou je, že se plete vlastenectví s nacionalismem. Vyvyšování se jedné skupiny lidí nad jinou (a podpora tohoto různými politiky) je aplikace hesla starověkých Římanů „rozděl a panuj“, a politici získávají koryta. Nemusí jít o národy, ale stačí např. pražáci versus ostatní, cyklisti versus automobilisti, ochránci přírody, inlajnisti, …

                          Chybí tolerance k jiným než vlastním názorům a pokud se najde „vůdce“, je na průšvih zaděláno.

                          0 0
                          • Honza729  

                            No nazdar…neco mi to silne pripomina. Jen se tam vudci rika prezident…

                            0 0
                            • karliner  

                              Jsem se s kámošem vsadil, že i tento thread se stočí k organizaci, jejíž jméno není dobré napsat :-)

                              0 0
                              • Medunka  

                                takže to tam začínáš točit :-)

                                Dobře chlape

                                0 0
                              • Honza729  

                                O co ses vsadil ? Mam te v hrsti :-))) Rec muzu stocit bud tam co si myslis nebo i jinam. prezidentu je neurekom…

                                0 0
            • beeker  

              nereagujte na něho, je to debil z pralesne

              0 0
        • Jenda  

          prozil jsem si tam 3 mesice a muzu ti rict ze je to sice hrdej spolek ale vesmes nemaj bejt moc na co hrdy. To na co hrdy bejt muzou jim tam budujou lidi z evropy:-)

          0 0
        • rasto  

          nevidim duvod, proc hned nekoho zacit urazet, kdyz ma jiny nazor nez Ty?

          co se tyce USA, jako nejmocnejsi krajine sveta, nezapomen, ze k tomu jim dopomaha neumerna spotreba. (pro Tebe) to tzn., ze kdybys dal britovi, nemcovi ci rusovi stejne prostredky a zdroje, jake spotrebovavaji americane, dostali by se na stejnou hodnotu vykonu.

          navic, nejmocnejsi dlouho nebudou. jak asi tusis.

          a pro uplnost, v USA jsem nebyl. (prosim, nezacni mi kvuli tomu nadavat).

          0 0
          • garyfinisher  

            Pretoze hentaky „nazor“ (to ani nazor nie je, to su na nicom stojace predsudky. A ked na niecom zalozene, tak na pozerani TV serialov a citani dennika Slovenska republika – RIP :D) mavaju typicki obmedzenci.

            Neumerna spotreba? To je klasicky blud, ale 1000× zopakovany, tak ludia co nevystrcili topanky z Europy nemaju sajnu o co bezi a tak tomu lahko uveria. Ked zazijes prirodne podmienky, dimenzie a system ako funguje zivot v USA, pochopis preco tam je napriklad najpraktickejsie 6metrove dodavkove auto s 5litrovym V8 a 4×4, co je ludom najvacsim trnom v oku. Zavist nekonecna.

            0 0
            • kubad  

              všechno vím všechno znám všude sem byl, práce všeho druhu.Brouk Pytlík

              kde sem to jen četl ehm :D

              0 0
            • mr.antik  

              Šestimetrový auta nás nezajímaj, vysvětli spíš ten limit 15mph…

              0 0
              • garyfinisher  

                Kde sa to vzalo v tomto pripade ti neviem povedat, ale v USA zvyknu mat veci logicke vysvetlenie. Napriklad ze sa tam pohybuju aj chodci, jazdci na konoch a pod. A ak sa jednalo o Kaliforniu, tak to je pokial viem najludnatejsi stat USA, a aby tam nebol bordel, tak tam maju nejake pravidla aby bol poriadok, a co viem tak Americania tie pravidla aj zvyknu dodrziavat. Zas teda ako ktori, ale nie je to tam stylom ja som bohatsia vrstva tak pre mna to uz neplati ako sa to deje u nas, ale skor naopak, ked si nejaky asocial…

                Ked chces zazit backcountry kde neuvidis zivu dusu, treba sa vybrat inym smerom, kopa moznosti je v ramci USA, a mnoho dalsich v Kanade.

                0 0
                • Ruprt2  

                  pravidla nedodržují jen asociálové?

                  Tak to by ses tam nechytnul co? :-D

                  0 0
            • Ricci  

              Nie kazdy Amikom zavidi,ja ich napr. aj polutujem…

              0 0
            • rasto  

              jj, zavidim jim osobni dodavkove automobily velke jako autobusy. patrne si je zavidej taky, proto je prestali kupovat a napr. hummer jde do p.dele (cinanci prominou).

              ano, jsem omezen tim, ze jsem prozil 11 let sveho zivota v zahranici (nepocitam samozrejme CR ci SR), i mimo Evropu, ty velikane!

              0 0
              • garyfinisher  

                Tak to nedokazem pochopit ako niekto kto stravi 11 let sveho zivota v zahranici moze skoncit v KLADNE. To si bol niekde na Sibiri? :D

                0 0
                • Honza729  

                  No a to si predstav, ze jsou lidi, co stravili 40 let v USA a ziji ted v Praze nebo dokonce na Morave. I na Slovensku tací jsou… :-))))

                  0 0
                  • karliner  

                    Třeba Peter Šťastný, býval excelentní hokejista, prožil x let v Kanadě (možná i USA, nevím přesně), pak se vrátí na slovensko a jakej se z něj stal *****. Ale to je asi výjimka nebo možná byl ***** i když hrál hokej, ale hrál ho moc dobře, tak se to tak nebralo.

                    0 0
                • Ruprt2  

                  Nechápu, jak může někdo kdo tráví tolik času na bf být pořád taková nula.

                  Taky nechápu, jak může někdo dostat tolik banů a furt se nepoučit.

                  0 0
                • rasto  

                  tak na tuto extra hlubokou a inteligentni myslenku ani nejde odpovedet. omlouvam se ti.

                  0 0
            • Blade  

              :) Jaký je rozdíl mezi člověkem, který nebyl v Americe a jen na základě toho co uslyší, si o ní udělá (možná) zcestný názor a „člověkem“ jako jsi ty, který o kolech možná něco četl, ale nevyzkoušel zhola nic a na tomto základě si dovoluje hodnotit věci které nikdy ani neviděl, ba co víc, s posměvačným a urážlivým tónem poučuje ostatní o správnosti svých smyšlenek?

              Jinými slovy, to co v tomto vlákně odsuzuješ na druhých, je přesně to, co v jiných vláknech předvádíš sám:)

              A ta „závist nekonečná“? To jsi charakterizoval sebe a své brojení proti „B-F manekýnům“:)

              Mimochodem, v Americe jsi byl? Pochybuju, ty jsi jen anonymní internetový masturbátor, ukájející se čtením pobouřených reakcí ostatních diskutérů:-)

              0 0
              • Hornet  

                suhlas

                otazka pre admina: dokedy nas bude ten anonymny internetovy masturbator urazat?

                0 0
                • Blade  

                  Do té doby, dokud bude Admina bavit banovat jeho nicky, místo tvrdýho banu IP :)

                  0 0
              • garyfinisher  

                Dalo by sa povedat ze Amerika prisla za mnou sem, cize som ani nemusel nikde moc cestovat :D

                0 0
                • kubad  

                  do Košic?

                  0 0
                • Ruprt2  

                  to jako, že děláš v Mc Donaldu?

                  0 0
                • Blade  

                  A na tu první otázečku mi neodpovíš?:) Příliš rozvité souvětí abys ho pochopil, nebo nedostatek výmluvnosti pro vykroucení se z jasných faktů? ;)

                  0 0
        • Ricci  

          No Comment…

          0 0
        • merlot  

          Prosím, tak nám pověz, co tam funguje tak, že se nám o tom nikdy ani zdát nebude.

          Ať neumřem jako hloupí venkovští balíci.

          0 0
          • garyfinisher  

            Napriklad ako si ta vazi obchodnik ked si jeho zakaznik. Ako si ta vazi vyrobca, ked si jeho zakaznik a ako si dava zalezat, aby bol pomer uzitkova hodnota vs cena naozaj pre teba vyhodny. Ako si ta vazi politik, ked ho volis. Kazdy z tychto bodov je na dlhsie vysvetlovanie, na to tu nie je priestor, ale najlepsie ked o tom podebatujes priamo s Americanom ak mas tu prilezitost – zistis ze si netusil ako velmi odlisne tieto veci mozu fungovat, a on bude tiez riadne prekvapeny, ako mozeme akceptovat v akom stave tieto veci su tu. Najma ten treti bol je maximalne prekvapivy.

            A to iste nie je vsetko. Okrem tych veci v spolocnosti samozrejme ma USA uchvatnu prirodu, a este vela ineho.

            0 0
            • kubad  

              prosímtě jak dlouho si v té Americe byl?

              0 0
            • Honza729  

              Vis, veci jsou trochu jinak, ale o tom v bedekrech nepisou. Mel by sis tam zajet, abys poznal, jaky je to napriklad docela slusny policejni stat…

              0 0
              • garyfinisher  

                To je, ale pri tom ake su USA obrovske, pestre co do zlozenia obyvatelstva a ako vela slobody v nich ako obyvatel mas, je to asi nevyhnutne. Je to aj politicka zalezitost, ale zase zarucuje urcitu bezpecnost ostatnym.

                Porovnaj si podobne velke staty a ich zriadenie – Cina, Rusko. Tam vidis, ako uzasne USA su.

                0 0
                • Honza729  

                  :-))))vela svobody…

                  Hele fakt se seber a odjed tam tak na tri mesice a vyjed nekam do mensich mest…

                  0 0
                • Hornet  

                  Neodpovedal si, ako dlho si bol v USA, ci si tam vobec bol, kde si bol.

                  0 0
                  • Ruprt2  

                    Nebyl.

                    Jasně, že nebyl.

                    Ale někde o tom psali :-D

                    0 0
                  • Honza729  

                    čobol…

                    0 0
                    • Hornet  

                      ?

                      0 0
                      • garyfinisher  

                        Prelozim: čobol je opovrzlivy vyraz pre Slovaka od Cecha, pochadzajuci pravdepodobne z filmu Cerni baroni, kde postava slovenskeho dostojnika stvarnena P. Landovskym prenesie na konci filmu na uzmierenie k O. Vetchemu nieco ako Co bolo, to bolo…

                        Nieco ako nase Čechúň.

                        Honzo, ja som ti uz vcera naznacil ze si nacionalisticky krupan, a ty si si to v tom pohodlnom kresle v bankovej institucii zase nevzal k srdcu. Prosto SKAP.

                        0 0
                        • karliner  

                          čobol, čobolák atp. se v čechách používalo už za komančů, nevím, jestli to má souvislost s tím filmem, spíš než jako opovržlivý výraz bych ho zařadil jako posměšný, čímž si toto označení celkem zasloužíš

                          0 0
                  • garyfinisher  

                    pre tych co vcera nepochopili upresnim este raz, skutocne som v USA nebol, a napriek tomu som s rodenymi Americami mal moznost debatovat dostatocne dlho aby som sa zorientoval. Nepochybujem ze kopa dovolenkarov co v statoch stravila 2 tyzdne a mysli si kolko toho videla v skutocnosti vie o praktickom zivote v USA menej nez ja.

                    0 0
                    • Honza729  

                      :-))))))))) no tak to je teda zdroj si s nekym povidat…

                      A ted si vem, ze cikan jede do Kanady a tam vypravi o pomerech u nas. A nejakej popletenej Kanadan tam pak na diskuznich forech dela chytryho, jak je to v te CR silene…

                      Takze asi tak tady pusobis, kasparku… :)

                      0 0
                      • garyfinisher  

                        Asi som mal rovno napisat ze zijem v meste, kde ziju Americania ;)

                        Mimochodom, ty tomu mojmu predoslemu zelaniu asi nerozumies, zejo.

                        0 0
                        • Honza729  

                          Ty jsi fakt legracni…

                          Ja ziju v Praze, kde taky zijou Americani. :-)))))

                          No a ve statech jsem byl par mesicu a netroufl bych si o nich napsat ani desetinu toho co ty. Na tak radikalni soudy je ta zeme prilis velka, rozmanita. Ale je mi jasny, ze jednoduchy lidi potrebuji cernobile videni, takze te v tom necham.

                          0 0
                          • garyfinisher  

                            ked si tam robil umyvaca riadu v polskej restauracii tak si samozrejme nemal sancu spoznat co sa deje okolo teba za dverami kuchyne.

                            Fakt som prehliadol ze ty si Prazak, to mi mnohe objasnuje… Prazak to je nieco ako Blavak, len horsie, nemylim sa? :DDD

                            0 0
                            • Honza729  

                              Tak presne proto jsem to napsal, cekal jsem, ze pouzijes klise o umyvacich nadobi.. :-)))

                              Ja na tom nejsem tak spatne, abych si jezdil ven vydelavat, ja jezdim do zahranici poznavat. Ze ty to mas jinak a soudis druhe podle sebe je vec jina, ale to je tvuj problem a tvoje ostuda.

                              No a narazky na prazactvi komentovat nebudu, ty nudej i ten muj monitor tady…

                              0 0
                              • garyfinisher  

                                Tak to jo! Vidime vsetci, ako si nielen teraz vytazeny. Na teba totiz robia klienti tej vasej slavnej banky, zeano. BTW ktora to je?

                                A keby som sa ti nahodou hned nehlasil, ospravedln ma, mam fakt teraz cosi dolezitejsie ;)

                                0 0
                                • Honza729  

                                  :-)))))))))))))

                                  0 0
                                • Vilém  

                                  Stejne tak vsichni vidime, jak jsi se na to chytil. Nezavid.

                                  0 0
                                  • garyfinisher  

                                    Zavidiet? Ze sedim v tejto dobe v banke? To by sa mi klepali kolena a hladal by som si nieco v pracovnej inzercii. Lenze honza nic kloudnyho zjevne delat neumi, tak ani nehleda. Resp. este je aj taky hlupy ze netusi co sa deje.

                                    0 0
                                    • Honza729  

                                      Vidis ? A zase pises o necem, o cem nemas ani paru…Ze nekde psali, ze se banky hroutej, tak ty si z toho vyvodis, ze kazdy kdo dela v bance ma rozviklanou zidli…

                                      Clovece, nech si odpojit internet, vyjdi ven a neco se nauc. Pripominas mi doktora Cvacha. Ten taky: Nic neumel, ale vzdycky mel vsechno vyctene z „jedne vedecke studie v Americe“. Cvach – celej garyfinisher :-)))

                                      0 0
                                      • garyfinisher  

                                        spolahni sa, ten kto je mimo nie som ja ale ty. Ze by si sedel v americkej banke je zjavne nemozne, no ale ty sam sa vyhybas odpovedi v ktorej to „pracujes“.

                                        Ale teba skoda rozhodne nebude.

                                        0 0
                                        • karliner  

                                          si to zjisti podle ip ty joudo a neptej se jako malý dítě :-)

                                          0 0
                                        • Honza729  

                                          Tak jednak si to zjisti sam (mapsal jsem tu indicii dost) a jednak nechapu, k cemu ti to bude dobry.

                                          A prekvapeni na zaver: Vis ze je mozne i v Praze sedet v americke bance ?

                                          0 0
                                          • garyfinisher  

                                            Samozrejme ze viem, ale ak si to napoprve nepochopil, vyslovil som znacnu pochybnost o tom, ze by sa to tebe nejakym omylom mohlo podarit :D

                                            0 0
                                            • Honza729  

                                              :)))) vzhledem k tomu, ze jsem nekolik let v americke pracoval (a abych predesel tvym dalsim zbytecnym invektivam:odesel jsem odtamtud za lepsi nabidkou), tak je tvuj vyrok vice nez smesny. Ostatne to neni zadne prekvapeni :))))

                                              0 0
                                              • garyfinisher  

                                                vobec o tom nepochybujem, lebo ked si tam utieral podlahy a umyval zachody, tak za inou nez za lepsou sa odtial nedalo odist. No a teraz to same iste robis v praze, a pritom perujes svojho asistenta co navlieka handru na koste :D

                                                BTW ja som tiez Marlon Brando.

                                                0 0
                                                • Ruprt2  

                                                  úplně jsi přestřelil co?

                                                  Jsi mimo, tak kokotíš, aby jsi stočíl hovor na pevnou půdu kokote.

                                                  0 0
                                                • Honza729  

                                                  Tak na tento tvrdy argument nemam co napsat. Vyhrals.

                                                  0 0
                                              • Hornet  

                                                Ten vyzdvihovatel americkej krasy mi pripomina jeden stary vtip:

                                                Pýtajú sa cigáňa, Dežo, jedol si už maslový chlieb? Nie, ale brat o tom počul.

                                                :-D

                                                0 0
                                                • garyfinisher  

                                                  Chytrak, rozumies, ze MTB kvoli ktoremu tu na fore asi si, a na ktorom hrdo pozujes na fotke co mas v profile, mohlo vzniknut len v takej krajine, ktora dava svojim obyvatelom taky pocit slobody, ze im dovoli, aby sa dospeli muzi zobrali a vytlacili staromodne hrdzave bicykle v partii kamosov-recesistov na vrchol kopca za mestom a len tak zo spasu sa na nich z toho kopca cisto bezucelne spustali dole, a pritom sa necitili trapne? Kde inde sa to mohlo stat? V Nemecku alebo Svajciarsku teda IMHO tazko. A nie ze by tam zivotnou urovnou na tom boli dajak horsie. To je sloboda (ducha), o ktorej hovorim.

                                                  0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    a jakou tomá souvislost s pokutou za rychlost na kole kokote?

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    :-)))))))))))))­)))))))

                                                    0 0
                                                  • Blade  

                                                    EDIT: blbě zařazeno

                                                    0 0
                                                  • Blade  

                                                    To jsem z toho krtek. Po odeslání se mi ten příspěvek zobrazil pod Honzou a po refreshi je tady..

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    to vis, americke servery s americkym OS…

                                                    0 0
                                                  • Blade  

                                                    :DD Právě jsi rektální alpinismus povýšil na novou úroveň, dokonce i Parkanová se svým hitem Radare z hvězd a pruhů by se od tebe mohla směle učit :D

                                                    A konečně rozumím tvým posměškům vůči Morati, tys jednoduše neustál, že takový skvost se nehonosí nápisem „made in USA“ :D

                                                    0 0
                                                  • Hornet  

                                                    Nastastie bude mat za chvilu fajront a bude tu dva dni pokoj od neho, dnes mu to ide :-D

                                                    0 0
                            • Ruprt2  

                              týýý vole. Takže když tam někdo byl, žil (a to celkem dlouho) tak ví míň, než ty co slyšel?

                              Nehledě na to, že Honza tu nikde nenapsal co tam dělal, což tě nezastaví ty máš jasno.

                              No, ale na druhou stranu u takového kokota, že mě to překvapuje.

                              To je prostě maso.

                              0 0
                              • garyfinisher  

                                PRDE, jak ty to jenom delas, ze jeste nemas BAN? Hulis adminovi 2× denne ptacka? :D

                                Ja tady castovat kdekoho bez rozmyslu opakovane ze je kkt, tak mam uz treti nick.

                                0 0
                                • Ruprt2  

                                  Zdar kokote já myslel, že nejsi dost chlap, aby jsi na mě reagoval.

                                  A já nečastuju kde koho, já častuju jenom kokota.

                                  Oni totiž na bf jsou dva typy uživatelů (ne lidí)

                                  1. Uživatelé bf
                                  2. *****

                                  A ***** zůstane kokotem. Změna nicku na tom nic nezmění.

                                  0 0
                                  • garyfinisher  

                                    Cize zostavas pri tom starom – ok, povolujem ti to. :DDD

                                    0 0
                                    • Ruprt2  

                                      Dochází tí dech? čekal bych od kokota tvojeho formátu něco duchaplnějšího.

                                      Nebo jsi na to moc přitroublý a umíš se jnom navážet?

                                      0 0
                                      • garyfinisher  

                                        PRDE, dneska si na mna uz volako moc intelektualny :D

                                        0 0
                                        • Ruprt2  

                                          Co znamená ve slovenštině PRDE?

                                          Teď nevím jestli by mě to snd nemělo urazit, ale na přátelské oslovení jsem zvyklý spíš od kamarádů než od kokotů, ale přesto se přenesu.

                                          Ale právě jsem zjistil, proč nemáš vyplněný profil. Ty se stydíš. Já už vím kdo jsi.

                                          Jazyk tomu odpovídá, odbornost odpovídá, pracovní morálka i pracovní doba odpovídá. Způsob jednání a držení se tématu odpovídá. Touha o zviditelnění odpovídá. Ty jsi Robert Fico

                                          0 0
                                          • Vilém  

                                            Clovece, totez me napadlo po nejakem jeho komentu z dopoledne:)

                                            0 0
                                            • garyfinisher  

                                              No vy 2ja ste z realii sucasnej slovenskej politiky hodne mimo, pretoze keby som mal byt mejsee robertkooo, tak to by sice cele sedelo, ale kde sa pise USA alebo Amerika, by muselo stat Rassija alebo lepsie rovno CCCP :D Dostudovat!

                                              0 0
                                              • Ruprt2  

                                                toš kokotíš a kamufluješ.

                                                Je fakt, že přes studium pramenů jsi tu odborník na slovo vzatý.

                                                Kde čerpáš?

                                                0 0
                                                • garyfinisher  

                                                  my to mame kazdy den od rana do vecera ve veskerych sdelovacich prostredcich.

                                                  A vis co, prde, bez uz do ty ****** kde bys mel byt jako doma! :D

                                                  0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    což od kokota sedí.

                                                    Ale ty jsi přece říkal, že sranda musí být a ty jsi takový srandista.

                                                    Tak proč mě posíláš do ******?

                                                    Napiš nějakou srandu kokote.

                                                    0 0
                                          • Hornet  

                                            Mam taky dojem ze to jeho prde bude narazka na tvoj nick, chalanisko si odvodil Ru-prt a urobil s toho prd, nuz na viac sa nezmoze, len urazat :-( a ten moj vtip, zda sa vobec nepochopil. Ze narazam na tie jeho mudrosti o ktorych len pocul.

                                            0 0
    • Jenda  

      taky te mohl rovnou zastrelit – nejlevnejsi trest :-)

      Priste az ho potkas nabidni mu staz v Cechach u MP:-)

      0 0
    • Chiron  

      Tak tohle bych vážně nečekal, to omezení někde možná smysl má, ale tohle nepochopím. Na druhou stranu aspoň si tu pokutu nedostal. Já tady v čechách jo, sice ne na trailu, ale na sídlišti. Si to tak jedu po sídlišti v obytné zóně a najednou zpoza auta vyskočí policajt a stopne mě. Ukáže mi záznam radaru, že sem jel 37km/k místo povolených 20. Tak sem se s ním aspoň zkusil dohadovat, že nemám tacháč. Nakonec sem odešel o dvě kila chudší a byl sem rád, že mi nedal o jednu nulu víc, jak původně chtěl.

      0 0
      • hodny soused  

        to jsi neudělal dobře, že jsi platil. Na kole tě rychlost „nemusí“ zajímat. Rozhodně nemají na pokutu nárok.

        Tachometr není povinný a ani tuším není kalibrovaný státní zkušebnou, proto je to co ukazuje irelevantní.

        0 0
        • mr.nikdo  

          ale ses ucastnik silnicniho provozu a jako takovej musis dodrzovat predpisy… a taky takovy predpisy se na tebe vztahujou

          0 0
          • karliner  

            Takže kdybys na té 20 běžel s ručním vozíkem třeba 25 km/hod a nějakej pitomec z MP nebo PČR by tě změřil radarem a vyžadoval pokutu (pokud tlačíš nebo táhneš vozík o šíři větší než 600 mm, tak jsi také řidičem ve smyslu zákona o provozu na pozemních komunikacích), tak bys taky ochotně zaplatil pokutu???

            0 0
            • Honza729  

              To jsi ale chodec.

              0 0
              • karliner  

                Chodec jsi, pokud táhneš sáňky, kočárek nebo ruční vozík, jehož šířka nepřesahuje 600 mm, pokud 600 mm přesahuje – jsi řidič a zmiňovanou 20 musíš dodržovat :-)

                0 0
            • jIrI___  

              Boha jeho, vy to zas řešíte, taková cypovina :-D

              0 0
        • Vilém  

          Tak mi ukaz v kterym aute je tachometr kalibrovany ČMI.

          0 0
          • karliner  

            A proč by měl být kalibrovaný? Máš povinnost dodržovat rychlost a nemít kalibrovyný tachometr. Kalibrovaný musí být radar, který ti ji měří.

            0 0
        • Chiron  

          To je taky otázka, jasně bránil sem se zhruba v tom smyslu, že tachometr není povinným tudíž nemůžu vědět jak jedu. Problém byl, že policajt se asi blbě vyspal a dohadoval se se mnou a argumentoval tím, že jsem účastník silničního provozu jako každý jiný a platí pro mě pravidla jako pro auta jak na křižovatce, tak v rychlosti. Možná bych se s ním i hádal dál, ale nakonec sem si řekl, že ty dvě stovky oželím, než se s ním dohadovat s nejistým výsledkem a ještě v práci vysvětlovat proč sem přišel pozdě na směnu. A odvolávat se nemá smysl kvůli dvěma stovkám.

          0 0
          • obda  

            Jenže o tachometru není v zákoně ani slovo. Ty máš povinnost dodržovat stanovenou maximální rychlost. Jestli k tomu použiješ tachometr, GPS nebo šestý smysl je úplně jedno. Takže to, že jsi nevěděl (a nemohl jednoduše zjistit) jak rychle jedeš je tvůj problém, který z pohledu zákona nikoho nezajímá. Pokud to nedovedeš odhadnout, asi by sis ten tachec měl koupit ;) Takže policajt tě nijak neoblboval, jen striktně trval na znění zákona.

            0 0
          • Honza729  

            Moje mama mi vzdycky rikavala: Ty na tom kole jezdis jak Chiron…:)

            Koukam, ze i tvuj pripad…

            0 0
            • garyfinisher  

              mozno si to zle pamatas, mozno hovorila jak Charon :D

              0 0
            • Chiron  

              Tak tohle rčení je celkem známé, tuším že se to vyslovuje „širón“. Je odvozené od závodníka Louise Chirona. Kdežto můj nick se čte Cheirón a pochází z řecké mytologie. Ani už nevím proč přesně sem tuhle přezdívku dostal, ale pár lidí na základce mi tak začlo říkat. Takže se závodníkem to nemá nic společného, i když občas tak jezdím :)

              Jinak k té pokutě, asi byla oprávněná, ale stejně si myslím, že je to blbost. V obytné zóně na kole zas tak nebezpečný nejsem, to už spíš ty auta. Kromě autoškoly sem ještě neviděl auto které by tu 20 dodržovalo.

              0 0
    • drtyc  

      a tech 15 to je federalni, statni nebo parkova vyhlaska? cili kde to plati… v konkretnim parku? v konkretnim state? nebo obecne na polnackach a lesnich cestach vsude mozne kdekoliv?

      0 0
    • McBlacky  

      15mph/24kmh to je docela plazící rychlost. na utařženým singlu kde je vidět to s klidem překročíš i na rovině.

      By bylo zajímavý co by říkal, kdyby ti naměřil 35+mph – což na široký šotolině z kopce není nic extra divnýho

      0 0
      • kloubik  

        Aby mě nechtěl rovnou zabásnout :-)) Když by Ti policajti změřili 100 mph na dálnici (což je procentuelní překročení rychlosti mnohem menší), tak jdeš na noc do vězení…

        0 0
        • pepek  

          Tak to už je diktatura.

          0 0
          • garyfinisher  
            1. nechapes co znamena slovo diktatura. Diktatura by bola, keby ta zavreli aj

            ked rychlost neprekrocis, pre nejaky politicky nazor napriklad. Tu mas slobodnu a jasnu volbu ;)

            1. je to tvrde, ale funguje to! V Skandinavii sa kedysi za

            kradeze odtinali ruky, no a vidis aky skvely ucinok na povahu ich aj ich potomkov to malo – neviem si predstavit nechat u nas na ulici nezamknuty bike, tam je to bezne a bezpecne.

            0 0
            • krtex  

              ..„tam je to bezne a bezpecne“

              a to máš předpokládám zase z vyprávění? Vzpamatuj se, v celé evropě se krade a je to především kvůli migraci obyvatel, obzvláště těch tmavé pleti. Minulý týden se mě v Londýně pokusili okrást 2 „prodavači“: asiat a indiánka..

              Já mám náhodou taky kamaráda, který zná někoho, kdo viděl skandinávce :-p

              Si fakt magor Rimre..

              KTX@

              0 0
              • garyfinisher  

                V Norsku sa aj v sucasnosti bezne nezamykaju domy. Bicykle uplna normalka. Nehovorim v Osle, kde je uz kopa pristahovalcov, ale inac bezne. Nezamknute auto odstavene tyzden s klucikmi v zamku nezmizlo. Sice viem o kradezi v norskom hoteli, ale to bola vynimka, a okolo sa motalo plno gastarbajtrov. Nabuduce, ked o tom nic nevies, nepapuluj;)

                0 0
                • karliner  

                  Kvůli nezamykání nemusíš jezdit do Norska. Třeba od chajdy snad ani nemám klíč, ale pravda, když odjíždím, dveře většinou zavřu :-), auto tam také nechávám s klíči v zapalování, to abych je nemusel hledat.

                  0 0
                  • garyfinisher  

                    Samozrejme, nedovolil by som si pochybovat, ze uroven kriminalisty v Cechach je plne porovnatelna s Norskom. Podobne, ako je porovnatelny dom a chajda.

                    Len tie spravy a rady tuna o tom, ako ti aj zamknuty bicykel ukradnu v CR bezne aj zo sklepa, to mi nejak nesedi… aj par dalsich znalosti o Cechoch mi to tak celkove naburava. :D

                    0 0
                    • Honza729  

                      Myslis treba to jak tu nekdo (kdo to asi byl???:-)) ) psal o sidlisti Petrzalka v Bratislave ?

                      :-)

                      0 0
                    • karliner  

                      Jaké je porovnání kriminalistů norských a českých to nevím, ale chajda je s nezamykanými norskými domy porovnatelná (je ze dřeva, uvnitř je nábytek, TV, nějaké stereo, kuchyně, pokoj, ložnice, koupelna, nářadí atd.), možná norové nemaj televize, já zase na chajdě nemám počítač, no. Na rozdíl od Norů si ale na zimu chráním pletivem některé stromky na zahradě, protože srnky, jeleni, zajíci a kdovíjaká lesní pakáž ještě jsou kurvy zmlsaný a radši než v lese si hledají potravu u mne v zahradě. Snad je ten uvažovaný NP Křivoklátsko trochu umravní.

                      0 0
                      • garyfinisher  

                        jo jo, mesto a les to je tiez uplne porovnatelne, veverky by ti mohly nalezt do sterea… omg karlinere ty si si ako sam vyssie spominas uz stihol prechlastat triezvy rozum. :D

                        0 0
                      • drtyc  

                        ty asi nemas chajdu v rekreacni kolonii… to takhle prijede konvoj tatrovek a avii jak na stavbu a za par hodin odjizdi a nezbyde ani nabytek ktery vypada trosku prodejne v bazaru pokud to zrovna teda neni prolezena kovova postel a na ty posteli kazdopadne nezbyde ani hadra ani matrace, protoze se v ni vynasi vsechno bez rozdilu, protoze neni cas vybirat.

                        0 0
                        • karliner  

                          Stávají se takové věci nebo alespoň skoro každý má známého, jehož známému se nachlup přesně tohle stalo. Asi před dvanácti lety mi chajdu jeden chlápek „vykradl“ asi 8× za léto (pořád ten samej), pak se na podzim nechal chytit a četníci mi vrátili vše, co ukradl, tj. šroubovák, baterku a otvírák na konzervy. Při výslechu jsem navrhnul, že jestli dostane podmínku, že bych ho najal jako zahradníka, ale už se nikdo neozval :-)

                          0 0
                          • jIrI___  

                            Známému taky hodněkrát vykradli chatku a protože v ní v podstatě nemá nic cenného (kromě demižonů se slivovicí), tak zloději jenom zničili dveře/okna při vstupu a po zjištění, že uvnitř není nic ceného, ještě zničili vnitřní vybavení. Jednoho času se rozhodl chatku nezamykat, nechat v lednici nějaké jídlo a alkohol, na stole cigarety a lísteček s ujištěním, že v lednici je jídlo a v chatce není nic cenného. Od té doby nemá problémy s ničením věcí a jednou na lístečku bylo dokonce připsané poděkování :-))

                            0 0
                            • karliner  

                              Tak uvažuji i já. Kdybych zamykal, maximálně mi eventuelní zloděj zničí dveře nebo vymlátí okna.

                              0 0
                • krtex  

                  " Nabuduce, ked o tom nic nevies, nepapuluj;) "

                  ..asi jako s tvými znalostmi ameriky? .. škoda že ses nechal tak hloupě nachytat hned mým prvním příspěvkem, teď už mě nebude bavit reagovat..

                  musíš nejdřív myslet než něco napíšeš, ovšem chápu že při množství a úrovni tvých POSTů je to zhola nemožné :-p

                  KTX@

                  0 0
              • Smazaný účet  

                Zrovna v tomdle má pravdu, sice se krade všude, ale ve Skandinávii je to tak nějak méně obvyklé. Aspoň co jsem viděl v Norsku, kola nezamčená, děti přijedou před obchoďák na kole, naházej je na zem, odeběhnou, normálka. Jednou jsem nechal v nákupnim vozíku foťák, za hodinu tam furt byl. Jak u nás má každej domek vysokej plot nejlépe obehnanej ostnatym drátem, tak tam maximálně nízkej živej plot. Na druhou stranu jsem zaregistroval že jedný ženský někdo čajznul pučovací kolo ve kterym bylo 20 NOK… :o)

                (P.S. V Norsku jsem strávil 1+0,5 měsíce, přítelkyně půl roku.)

                0 0
    • pajan  

      Tak to mě pobavilo :D

      0 0
    • jonti  

      Je to realita, proste aj v USA maju nezmyselne pravidla a dbaju na ich dodrziavanie.

      Mne sa system, kde je vsetko teoreticky zakazane nepacil, napriklad pri navsteve Grand Canyonu je zakazane a regulovane takmer vsetko.

      Budme radi ze slobodu volby mame aspon tu.

      0 0
      • karliner  

        Myslím, že všude je něco. V USA mají úctu k zákonu a dodržují (kontrolují sebevětší kraviny – ale podložené zákonem, na druhou stranu mají třeba svobodu slova.

        0 0
        • DaSnail  

          zákony sú fajn. napríklad ten vlastenecký zákon. ten už celkom budí rešpekt…

          0 0
          • karliner  

            ten nám vysvětlí gary, doufám

            0 0
            • Honza729  

              Me by spis zajimal jeho vyklad zakonu upravujici vztahy mezi Slovaky a Madary.

              I kdyz radsi snad ani ne…

              0 0
            • DaSnail  

              no neviem. v slovenčine na nete asi nebude a angličtinu moc nedáva… 8o)

              0 0
        • jonti  

          V tej slobode slova rozhodne nesuhlasim – samoregulacia je tam ovela vacsia a ovela viac si vsade musis davat pozor kedy prejavis svoj nazor.

          Mozno ta za to nemozu podla zakonov odsudit, ale znacne ti zneprijemnit zivot mozu aj urady aj ostatny obcania.

          0 0
    • marapara  

      Jedno slovo: *****.

      0 0
    • daymaker  

      Máš štěstí, že jsi netelefonoval… .-)

      0 0
    • novcze  

      dohadovat se s policajtem se nevyplácí nikde, ani v USA . . . jinak pokutu za rychlost na kole bych bral, ale jedině s fotkou aby bylo co zarámovat :))

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.