Cyklista se „vymázl“, hrozí mu vysoká pokuta

177 nepřečtených
  • Milenius

    Bikeři pozor, až sebou někde praštíte, vozte sebou radši 25tisíc na pokutu :)

    zpravy.idnes.cz/cy­klista-se-vymazl-hrozi-mu-vysoka-pokuta-fj2-/domaci.asp?c=A060723_­085952_domaci_jan

    0 0
    • cabbage  

      4…

      0 0
    • Radek Broz  

      To si fakt delaj srandu, ne?

      0 0
    • luke777  

      nechapu, opravdu nechapu takze sebou plesknu na kole na zem a radeji se nekde odplazim na chodnik a delat ze sem zakopl na chodniku? hehe nechapu

      0 0
    • MatyxCZ  

      Je to hnus. Ale už jsem připraven, jak v případě pivka po švihu, tak třeba pádu. Prostě první věc je co nejrychleji mimo silnici (stezku). V nejhorsim by dostal 2000 za jizdu po chodniku.

      0 0
      • luke777  

        doplazim se na chodnik lehnu na kole max kolo zamknu a budu delat ze sem upad, zase donuti lidi obchazet zakony nic jineho to neprinese platit 25 tis, bych jim rekl tak na splatky po 500 mesicne :)

        0 0
      • Lister  

        nesmíš si zavolat sanitku a když ti ji nějaký dobrák zavolá tak ho zmlátiš do bezvědomí hodíš na něj to kolo a záchrance budeš tvrdit, že on je ten kdo potřebuje pomoc :o)))))))))

        0 0
        • morlo  

          LOL, to vypada jako dobrej napad :D.

          0 0
        • luke777  

          a ten dobrak te zazaluje za ublizeni na zdravi takze to bude 25000 plus napadeni soud 1 rok s podminkou:) no ze bych to sel zkusit?

          0 0
          • Lister  

            tě nidko samozřejmě nesmí vidět a když budeš šikovnej tak si to ten dotyčný nebude ani pamatovat :o)

            0 0
        • Thidney  

          lol rada profesionála .-)))

          0 0
        • kandik psi zub  

          to mi pripomina, ze kdyz jsem se loni v lete rozjebal u Sazavy a volal si sanitku, tak se me na dispecinku pani ptala, jestli mi ma kdo pohlidat/odvezt kolo, a tedy jestli chci zavolat i svestky, „ktery vam vezmou kolo do uschovy, aletaky vam ale daj dejchnout, pocitejte s tim“ :)

          0 0
          • TeryPV  

            fízlové kolo do úschovny? :o to slyším prvně. Naposled, tři roky zpět, když jsem sbíral borca rozsekaného na kole, asi záchvat, a volal mu sanitku, tak přijeli i fízlové, jednak se to snažili hodit na mě, že jsem ho sundal, a když jsem se jich zeptal co s jeho kolem tak mi pomalu nadali, že nejsou úschovna a že je to nezajímá. Sebrali se a odjeli do ******. Zmrdi jsou to…

            Sakra jsem se rozčílil. Ještě dnes vidím toho borce bezvládně ležícího, od krve. Člověk se snaží pomoc a fízlové arogantní, nepříjemní… hlavně že """"Pomáchat a chránit"""" …

            0 0
            • Rorejs74  

              Tak mně teda policajti kolo naložili a volali ženě kam ho mají odvézt. A taky se pak ještě vrátili na místo nehody a našli Garmina, kterej se oddělil od zbytku, takže ho v prvním kole nedovezli. Ale je fakt že tam byli takovou tou dodávkou jak se vyšetřují dopravní nehody, takže to měli kam dát.

              0 0
            • marasan  

              mi feezli taky kolo odvezli a ja si ho u nich po par dnech vyzvedl. zadnej problem.

              0 0
    • sfinga  

      to je naprosto směšný, je vidět jak nový zákon je nedodělaný. Já být tím člověkem, tak i kdybych byl sebe víc pomlácenej, tak si zavolám domů rodičům at si pro mě přijednou a at mě do nemocnice odvezou sami a ne, že nejdřív zavolám že sem ok, a pak si budu volat sanitku. To je nesmysl…

      0 0
      • orca  

        fšak on si zavolal pro pomoc sám ale někdo iniciativní (rozhodně bych to dotyčnému nezazlíval ba naopak ho chválil) zaolal záchranku a pak asi i poliše a nebo záchranka poliše nevím jak to mají povinné . Asi nikdo ze zůčastněných netušil jak se to vyklube…

        0 0
        • wroum  

          ja bych to dotycnemu taky nezazlival, ale na druhou stranu bych mu pak poslal ucet :-P

          0 0
        • zirecek  

          Většinou je někdo iniciativní, kdo se ani nepodívá a volá záchranku. Když zjistí, že jde o dopravní nehodu, automaticky přijíždí i dopravní policie, když přijíždí dopravní policie, musí někdo zaplatit výjezd, čiliž se vždycky nějaká pokuta najde… .

          0 0
    • Palba  

      o zakonech no-comment, ale neni to taky vsechno o lidech?? respektive o tech policistech?? Co se me treba stalo ted v sobotu… vracim ze z vyjizdky a diky horku pozde vyjizdim a vracim se az za tmy. Mam jen zadni blikacku a narazim 10km od Prerova na mestaky. Rikam si, no to zas bude… paradox byl ten, co se vlastne stalo. Oni pribrzdili, mavli na me at jedu… tak jedu tech mich 35 a delali me doprovod az na nejblizsi cyklostezku asi 5km(az na konec kozlovic) Fakt jsem rad, ze se najde i pozitivni sluzba obcanum a ze to neni ciste jen o buzeraci. Je ale fakt, ze se me to stalo poprve, doted jsem byl jen a jen buzerovan o))

      0 0
      • luke777  

        prerovak? jak casto jezdis? bych se nekdy pridal:) urcite to nebyla mestka policie, ty jen buzerujou

        0 0
        • Palba  

          byly to mestaci :D no jezdim kazdej den, bouzel ted na horaku jen asfalt… sem alergickej na nejakou svinskou rostlinu. Nastesti mam dva horaky, takze toho druheho jsem mirne poupravil, abych se tak na silnici netrapil :D jezdim ted vecer, vetsinou si to strihnu smer libava a pak pres helfstyn domu a vyjizdim dycky tak na 2–3hodinky, dyl urcite ne :D

          0 0
        • blackbelt  

          Já mám aky s městskou lepší zkušenosti než se státní dopravkou. Od dopravky jsem již dostal 2× flasr za odrazky že je nemám v drátech, když jsem jel večer domu. Měšťáci mě zastavili jednou bez blikačky a jen mě upozornili. V menších městech jsou vůbec měšťáci lepší než státní. V Praze je to prej zas naopak.

          0 0
          • Radek Broz  

            No tak to bych netvrdil, u nas jsou MP pekny ko…;-) ALe treba na Bozim Daru je MP v pohode, funguje sjvele a dela, co ma.

            0 0
    • orca  

      chápu dobře že když hapam na silnici a něco si udělám automaticky bych měl dostat pokutu ??

      Musel jsem si to čít několikráte a stejně tomu nějak něrozumím a obávám se že nejsem sám…

      0 0
      • -Alan-  

        Třeba kdyby se sám zažaloval, tak na sobě vysoudí i náhradu škody. Kurnik šopa za ty love by si moh koupit kolo, na kterým pojede bezpečnějc a ne to nasypat někam do kasy. Tohle už ale opravdu není na to, že se dá zákonu čas, aby se ukázaly chyby. Tenhle zákon je snad horší některých komunistických nesmyslů!

        A abych trochu povzbudil místní čtenáře, tak ona dopadne zákonodárná činnosti minulého volebního odbobí i na policisty samotné. Vzhledem k absolutní neschopnosti řešit cokoliv kromě svého divadla, za které stejně berou plat, vstoupí v platnost nový služební zákon. Ten, kterým kdysi dávno šokoval Gros (obrovské navýšení platů) a ten který byl už třikrát odložen. Jenže za tu dobu se vytratily výhody a zůstaly povinnosti + přibyly nové (např. 150h přesčasů zdarma atp.). Takže schopní policajti brzo zmizí úplně a proti té bandě co tam asi zbude brzo zahájíme partyzánský boj :-/

        0 0
    • Krys  

      Uzasne, mozno to dospeje k tomu, ze ludia sa budu vyhybat policii, nebude sa jej nic hlasit. Osetrovat sa bude na cierno. A policajti budu celi happy, lebo podla ich statistik bude menej urazov. A mozno sa policia zrusi, pretoze nebude potrebna :-DD

      0 0
    • náčelník  

      Pokud sám sobě způsobím třeba trvalé následky, tak mě ještě zavřou ???

      0 0
      • Palba  

        samozrejme a muzou te obzalovat za pokus o vrazdu :D a pokud budes usvetsen, dostanes 10let :D

        0 0
        • pos3k  

          a budes muset platit skodu na majetku a zdravi poskozenemu

          0 0
        • rock  

          A to by ještě nebylo tak nejhorší. Když se zabije, tak ho čeká basa řekněme na 15 let a žádnej útulnej hrobeček …

          0 0
    • MartinXC  

      Vítej v Absurdistánu II.

      0 0
    • jihra  

      Do zákona jsem na to nekoukal – ale není to náhodou tak, že tu pokutu dostaneš, když zapříčiníš nohodu a způsobíš při to zranění NĚKOMU JINÉMU?

      0 0
      • pepek  

        Komukoliv, tedy i sobě a těch 25000 není max, ale min pokuta ! (MF Dnes)

        0 0
      • Pá-dlista1  

        Hehe. Jsem cetl takovej blabol na netu, ze podle noveho zakona Nikdo nesmí používat technické prostředky a zařízení, která znemožňují nebo ovlivňují funkci technických prostředků používaných policií nebo Vojenskou policií při dohledu na bezpečnost provozu na pozemních komunikacích. takže prý Díky tomuto ustanovení nesmí kalibrační zařízení, kupříkladu Ramet SDF-4 používat ani autorizovaná zkušebna a dokonce ani Policie. Jedinou možností, jak bude moci mít po 1.7.2007 Policie ČR legálně zkalibrovaný radar, by byla jeho kalibrace v zahraničí. Když nikdo, tak nikdo :-D

        0 0
    • vlk  

      No já jsem kdysi obdobně dopad s autem.Vyboural se.Chlápek co mě vlít do cesty ujel-vyhnul jsem se mu totiž a následně dostal smyk.A výsledek vyšetřování:Stříz­livý jel po rovné cestě, dostal smyk a vyboural se.Zničil jsem auto, měl jsem zlomenou nohu a dostal jsem ještě pokutu, přesto, že se nikomu jinému než mě nic nestalo.Akorát tenkrát po mě nechtěli 25 tis naštěstí.

      0 0
    • náčelník  

      V této situaci bude nejlepší tvrdit, že jsem upadl, když jsem kolo vedl. Pokud se neobjeví nějaký agilní bonzák, tak by to mělo být neprůstřelné. Pád chodce snad nelze pokutovat.

      0 0
      • Radek Broz  

        Neprustrelny asi ne – urcite by se to dalo napadnout za pomoci nejakyho znalce, kterej bude tvrdit, ze si nemuzes privodit tolik zlomenin pri padu v chuzi.

        0 0
    • KnizeAlexej  

      Nevíte jaká je situace dnes?

      Nehoda cyklisty…pád na lesní cestě – cyklostezce, majitel komunikace České lesy (nevím jistě). Zranění – komplikovaně zlomená noha, příjezd sanitky. Povolaná policie, asi záchranáři právě z důvodu zranění. Hlídka PČR povolala ještě dopraváky. Mezitím zraněnou osobu sanitka odvezla a dopraváci ji okamžitě shánějí, aby mohli napařit pokutu.

      Jak vysoká pokuta člověkovi hrozí, když tam byl sám, nikoho neohrozil, nezranil a zmrzačil jen sám sebe?

      Dík.

      0 0
      • RomanH  

        Policajti ho neshaneji kvuli pokute, ale kvuli odebrani vzorku na alkohol.

        0 0
      • Chlebovnik  

        Dnes už žádná.

        0 0
        • ZdenekM  

          Na cyklostezce jsem úplně sám přeletěl přes řidítka, zlámal si žebra a vykloubil rameno. Naštěstí jsem v sobě výjimečně neměl žádný alkohol. Policajti to vyšetřili, předali na městský úřad, ty si mně předvolali a dali mi blokovou pokutu 100 Kč. Omlouvali se, že bez pokuty to vyřešit neumějí a kdybych se nedostavil k blokovému řízení, museli by mi dát pokutu minimálně 1500 Kč.

          0 0
          • treatt  

            Zato kdyby Tě 365 dní nedokázali obeslat (nepřevzal bys doporučený dopis), tak by přestupek zanikl :) jestli to teda nějak nenovelizovali a nenahradili to veřejnou nástěnkou nebo nějaký takový proces, co chtěli pro tyhle případy zavést..

            0 0
            • Petr L2  

              Pokud si nevyzvedneš zásilku do 10 dní, bude písemnost považovana za doručenou.......

              0 0
            • oddie  

              No hlavně novelizovali tu prekluzní dobu na dvojnásobek, kdybys s tím chtěl počítat do budoucna…

              0 0
              • treatt  

                Nechtěl, opravdu ne.. ale před lety jsem toho využil, když jsem se rozbil na kole, sám a stejně jsem měl dostat pokutu 25–50 tis za způsobení dopravní nehody s ublížením na zdraví.. poslechl jsem radu kamarádky právničky, rok jsem nepřebíral poštu, přestupek zanikl. Vzhledem k okolnostem po mně, nutno říct, úřad, který to měl na starosti, moc nešlapal..

                0 0
          • oddie  

            Vidíš, propásl jsi šanci je to naučit, když to neumí :D

            0 0
        • Jimm22  

          omyl, od 25tis výše, pokud si byl pod vlivem

          0 0
          • Chlebovnik  

            O vlivu nic nepíše, takže tvoje reakce je zcela zbytečná.

            0 0
            • Jimm22  

              Tak pokud nic nepil, není co řešit. Tak nějak jsem ten chlast předpokládal :D

              0 0
              • treatt  

                V té době ale bylo, v parlamentu zkonili zákon, takže i cyklista, který způsobil dopravní nehodu s ublížením na zdraví – i když jen sám sobě – spadal do té kategorie pokuty 25–50 tis.. novela to zrušila, ale tahle legislativa byla nějaký čas platná..a já do ní spadal..

                0 0
                • Jimm22  

                  však kamoš se rozbil na silnici a taky dostal 25tis, bo nějakej aktivní debil zavolal 158. Jestli to už zrušili nevím.

                  Další kamoš momentálné řeší jízdu na kole s 1promile. A opět pokuta 25tis a víc.

                  No né že bych podporoval jízdu pod vlivem, ale pŕijde mi to přísný

                  0 0
                  • plzakj  

                    A jen pokuta, nebo ti muzou i vzit papiry na auto?

                    0 0
                    • Polka  

                      Jen pokuta. To je furt dokola.

                      0 0
                      • Jimm22  

                        tak tak

                        0 0
                      • pepek  

                        Tak toho si Ťok asi ještě nevšiml, ten by bral řidičáky i za chybějící blikačku.

                        0 0
                        • Polka  

                          Neprehanej ;-)

                          0 0
                        • Smazaný účet  

                          Já bych bral občanku za to, když nějaká slepice na kole vez vepředu červený světlo.

                          Jednu takovou potkávám když jedu ráno do práce. Ale nemam čas ani místo kam zaparkovat auto abych jí řádně seřval.

                          Takový červený světlo na druhej straně silnice než má bejt docela zmátne.

                          0 0
                          • antt  

                            a co teprve bílé vzadu? Letos na podzim jsem už dvakrát potkal, to pak jeden neví, zda má předjet zleva či zprava :)

                            Každopádně jakékoliv světlo je lepší než žádné

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Jo jo. To sem taky jednu krávu viděl. Vepředu červený a vzadu bílý. Tu sem si odchytnul a dostala pojeb nehoráznej.

                              0 0
                              • Breakpain  

                                Tak pojeb … ona pravděpodobně věděla kulové. Lepší nějaké světlo než žádné ;-) … Myslím, že kdybys ji normálka upozornil, napraví to také ;) …

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Nejdřív sem na ní šel rozumně a slušně.

                                  Ale potom co mi řekla ať se staram sám o sebe, tak mě nastartovala.

                                  *****, já se ale starám i o sebe! Protože tim, jak mě těma světlama zmátne, tak můžu v autě znejistět a poslat to někam a nabourat.

                                  0 0
                            • zdenek  

                              Nedávno jsem šel v noci s čelovkou po silnici. Barvy sice v pořádku, ale samozřejmě po levé straně. Podle reakcí řidičů, byli někteří taky zmateni.

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                Pro tento případ si nosim v batohu reflexní vestu. Ta má většinou 2 široký pruhy a každej řidič hned ví, že to je s největší pravděpodobností chodec.

                                0 0
                              • Smazaný účet  

                                Já nedávno potkal běžce s čelovkou. Asi ve 23:30, 2–3 km od vesnice. Přiznávám, jako řidič jsem z toho byl taky lehce zmaten. :-)

                                0 0
                        • Smazaný účet  

                          vis jak se korejsky rekne „uplny vymasteny kreten“..„ťok­ťok“…nikdo jiny nemuze planovat dalsi rozmrdani dalnice na dva roky a jeste se chlubit, ze to vyjde lacino…pardon…

                          0 0
                          • pepek  

                            Tak musí trochu zásobovat bývalé kolegy ze Skansky. Kdyby to bývali udělali hned, tak co budou dělat potom? Prostě kozel zahradníkem.

                            0 0
                        • Pavel  

                          Co to rovnou střílet? Ušetří se spousta peněz…

                          0 0
                          • podvlada  

                            Ani ne, ceny střeliva rostou, mimochodem, vhodný čas investovat! :-)

                            0 0
                            • McBlacky  

                              spíš ne podle toho jak chce EU šlapat do zbraní. Zákaz typů zbraní, zákaz typů zásobníků, jen otázka času kdy přijde omezení střeliva pro civilisty

                              0 0
                              • podvlada  

                                Jestli přijde omezení střeliva pro civilisty, tak si troufam tvrdit, že jeho cena stoupne dokonce několikanásobně ;)

                                0 0
                                • McBlacky  

                                  za předpokladu, že držení nadlimitu bude trestné těžko

                                  0 0
                                  • podvlada  

                                    A jak ten nadlimit zjistí, když náboje ani jejich části nepodléhají registraci? Jasně, můžou dělat kontroly obydlí, což už jednak zní dosti totalitně, taky nepředpokládám, že rozeberou každou podlahu, rozbijou každou zeď a vykopou každej drn… Ale sem to nikdy nedojde. ;) EU, konkrétně komise má spoustu nápadů, ale ani jeden nedává smysl a i kdyby prosadili zákaz, tak jedině toho, co podléhá registraci. Oni můžou nařídit, ale státy musí vymáhat – a ty nemaj žádnej prostředek, jak zjistit, kde je kolik jakejch zásobníků a střeliva. Ale to je na jinou debatu, pokud tě téma zajímá, můžu povědět víc buď v SZ nebo dát aspoň odkazy na „média“, kde se dá zjistit víc. Ve stručnosti EU a EK zatím naštěstí jen straší a setkávají se s velkou kritikou nejen občanů a „pro-gun“ organizací, ale i třeba evropského parlamentu a jednotlivých států, což spoustu lidí překvapilo.

                                    0 0
                          • Jaroslávek  

                            Som za. Hlavně ty co se u toho nemožně kroutí atp.

                            0 0
                    • petrun  

                      Bohužel ne :-(

                      0 0
      • Tomcat  

        Nikoho neohrozil, nezranil a zmrzačil jen sám sebe, ale to neznamená že pokutu dostat nemůže..

        Mohl porušit stejně spoustu jiných věcí…

        • nebyl pod vlivem ohromný psychotropních látek a alkoholu
        • vozidlo bylo nebylo schválené\vybavené pro provoz na veřejných komunikacích
        • zdravotní stav

        a spousta jiných věcí která mohou být přestupek.

        Jinak cyklostezka? A nebyla to takhle cyklotrasa která po polní lesní cestě vedla?

        0 0
        • jecnak  

          Ještě je otázka, zda cyklotrasa na lesní cestě je veřejná komunikace.

          0 0
          • Tomcat  

            správně :)

            0 0
          • Pavel  

            A jak se vlastně pozná, jestli se jedná či nejedná o veřejnou komunikaci?

            0 0
            • Chlebovnik  

              Většinou podle absence zákazu vstupu/průcho­du/průjezdu.

              0 0
            • Smazaný účet  

              Na to se zeptej ne offroad nebo motorkarskem foru…

              0 0
              • zdenek  

                Zrovna od těch, co někomu rozorají louku nebo lesní cestu, bych moc inteligence nečekal…

                0 0
            • Honza03  

              Myslím že jsou to cesty co jsou zaneseny v katastru. Nedávno někdo tvrdil že i příjezdové polní cesty jsou tudíž veřejné komunikace a můžeš tam dostat pokutu za alkohol (i když to asi nikdy nikdo nebude hlídat).

              0 0
              • Pavel  

                Takže ssebou všude vozit katastrální mapu… :-/

                0 0
          • Chlebovnik  

            A proč by nebyla?

            0 0
            • Tomcat  

              Protože cyklo-trasa je turistické značení , ale cyklo stezka je typ veřejné komunikace.

              0 0
              • iron.hide  

                a turisticke znacenie je tiez typ verejnej komunikace, ne?

                ale napriklad neoznaceny lesny singel nie je nic z toho.

                0 0
                • novas752  

                  Ne neni. turisticke/cy­kloturisticke znaceni muze vest po silnici II a mozna i I tridy, nebo taky po louce.

                  0 0
              • Chlebovnik  

                No, nejsem si zcela jistý, co máš na mysli pod pojmem veřejná komunikace, ale lesní stezka je už sama o sobě pozemní komunikací, takže je jedno, jestli je tam cyklo-trasa nebo cyklo stezka.

                0 0
                • Tomcat  

                  Komunikace po které vede cyklo trasa automaticky nespadá pod pravidla silniční provozu. Cyklostezka ( Stezky pro chodce a cyklisty , "stezka pro cyklisty) ano.

                  0 0
                  • gerrard  

                    Obavam se, ze se asi mylis. Skoro vsechno mimo silnic spada pod ucelove komunikace a pokud je ucelova komunikace verejna, tak na ni plati pravidla silnicniho provozu a tam kde cyklotrasa vede je urcite verejna ucelova komunikace.

                    0 0
                    • Vrci  

                      Už poměrně dlouho je to zákon o provozu na pozemních komunikacích. Slovo „veřejných“ ze jména zákona zmizelo.

                      0 0
                  • Chlebovnik  

                    Co to je za blbost? Vždyť cyklotrasy běžně vedou i po silnicích.

                    0 0
                    • Tomcat  

                      I turistické značky vedou po silnici… Protože značení cyklo trasa je značení čistě směrového charakteru. Tedy směr -cíl – vzdálenost.

                      Samotné vyznačení cyklotrasy na nějaké komunikaci na ní nemění daná pravidla. To že prostě někde je cyklo trasa nedává cyklistům ještě nějaké výhody nebo povinnosti. Narozdíl od cyklosstezky.

                      0 0
        • marasan  

          zdravotni stav? jak zdravotni stav? cyklisti jsou nejak omezeni?

          0 0
        • KnizeAlexej  

          Důchodkyně, 70 let.

          • nebyla pod vlivem žádných látek, „foukala“ té první hlídce
          • elektrokolo podle předpisů, žádné úpravy
          • zdravotní stav dle věku

          Asfaltová lesní cesta, kde vede i cyklotrasa.

          Proč ta první hlídka volala ještě dopraváky, nevím. Osobně jsem u toho nebyl, ale podle svědků jim šlo o udělení pokuty.

          Mně jde zas o to, jestli nějakou vůbec můžou dát a kolik a za co.

          0 0
          • Jimm22  

            Pokud to byla asfaltová lesní cesta, bude to pozemní komunikace a tam se tuším při dopravní nehodě se zraněním musí volat dopravka. Ale do krve se hádat nebudu, nehledal jsem to

            0 0
        • Smazaný účet  

          Idealni je tvrdit, ze si vubec nepamatuje co se stalo, ze vedl kolo a najednou se probudil polamany…:))))

          0 0
          • podvlada  

            Ideální je netvrdit vůbec nic. Když tě tam jen tak najdou, to, že máš u sebe kolo ještě neznamená, že jsi na něm musel jet. Nejvíc důkazů si na sebe lidi poví sami, policajtům stačí jen zapisovat…

            0 0
            • Smazaný účet  

              no jasne…to je zaklad…ale kdyz uz si zavolas sanitku a budou tam opicajti, muzes proste mlcet…kdybys chtel mluvit, tak ze nevis:)

              0 0
      • shauriq  

        dostane max 2500,– ve spravnim rizeni

        0 0
        • drood  

          Dík než jsem dočetl až k tobě, byl jsem na infarkt… 2500 by se sneslo, holt za blbost se platí :( . Taky mám doma předvolání…

          0 0
          • drood  

            Ještě jsem našel tohle.„Pokud se jedná pouze o přestupek, ukládá se pokuta ve výši 2.500 – 20.000 Kč a zákaz řízení v období šesti až dvanácti měsíců + 7 bodů, jestliže byla naměřená hladina v krvi vyšší než 0,3 promile."

            Jestliže způsobíte dopravní nehodu, při níž došlo k ublížení na zdraví JINÉ osoby, hrozí Vám v případě přestupku pokuta ve výši 25.000 – 50.000 Kč a k tomu zákaz činnosti v rozmezí od jednoho roku do dvou let. Pokud však došlo k vážnějšímu ublížení na zdraví, či dokonce k usmrcení, projednává se nehoda v trestním řízení, kde už jsou sankce podstatně vyšší."

            Takže by se to mohlo obejít i bez pokuty.

            0 0
      • Soreno  

        Tak otázka je, zda to byla pozemní komunikace či nikoliv. Hoď souřadnice místa kde se to stalo. Jestli to je pozemní komunikace zjistíš na místně příslušném silničním úřadu (obec nebo odbor města apod.). Komunikace musí být zapsána v tzv. pasportu komunikací a pokud není, tak tam nemaj co dopraváci řešit (stejný jako spadnout na pěšině).

        0 0
        • Pavel  

          V každém případě se opět osvědčuje to „klasické“ řešení – s poldama se tzv. „nebavit“ (případně se doslova nebavit) a nechat to poslat do správního…

          0 0
          • podvlada  

            Přesně. Kousek výše jsem to psal.

            Mimochodem, doporučuju si pročíst:

            http://road-fens.cz/

            Side-web k jistě známému d-fens. Ten taky stojí za čtení…

            0 0
            • Pavel  

              jj, mám pročteno. Jezdím sice slušně a vždy střízlivý (teda jako autem), ale hodí se vědět, co a jak. Ostatně, jednou už se mnou poldové docela vyjebali. Oznámili mi jiný přestupek (s menší sazbou bodů), než zapsali na pokutový blok. Fakt z hlavy neznám, který paragraf je který… Šlo sice o prd, bodů jsem měl nula (a už zase mám), ale nasralo mne to.

              Jo a ještě hodně pomáhá oslovovat je hodnostmi. Vyzkoušeno (sice ne u silniční kontroly), ale funguje to. Jen jsem chudáka praporčíka v tom stresu, ve kterém jsem byl, degradoval na strážmistra. Ale hned jsem se mu omluvil, že jsem ho degradoval. :-D

              0 0
    • Smazaný účet  

      To nesmim chlastat už ani při ježdění mimo veřené pozemní komunikace nebo co?

      0 0
    • PoolFromOstrava  

      Alkohol nepatri za volant a na kolo. Proto jezdim s tramvaji :) :)

      0 0
    • d  

      Práce pro ombudsmanku. První práce pro ombudsmanku.

      0 0
    • veteran  

      Může policie nebo nějaký jiný správní orgán považovat samotný pád cyklisty se zraněním sama sebe za přestupek, popř. nějaký jiný čin, za který je možné udělit pokutu? Mám na mysli snahu ocenit to jako třeba nevěnování se řízení, nesprávný způsob jízdy, porušení nějaké povinnosti atd. Popřípadě má cyklista povinnost chovat se tak, aby nespadl?

      Samotný pád se odehrál na úplně rovné cestě, v dohledu nikde nikdo, žádné cizí zavinění, nic cizího nepoškozeno, žádný alkohol.

      0 0
      • zderes  

        Může. A taky se tak děje. Vyhnout se tomu dá tak, že jsi upadl ještě na polňačce nebo lesní cestě, která treba vyúsťuje v místě pádu nebo jsi prostě kolo vedl jako chodec. Je to běžná praxe, i policajti jsou rádi i když přijedou, že nemusí nic řešit.

        0 0
        • Nikovlas  

          Ta polňačka/lesňačka může být účelová komunikace, na kterou se předpisy vztahují též.

          0 0
          • zderes  

            Mám s tím osobní zkušenost a věř, že se tím v tomto případě (sám upadneš, nikomu jsi nezpůsobil škodu a kromě ošetření po nikom nic nechceš) nikdo nezaobirá.

            0 0
            • Nikovlas  

              To nerozporuju – jen varuju před výmluvou na lesní cestu. Ostatně – všichni víme, jakou váhu má jedna osobní zkušenost.

              0 0
      • mrozu  

        Ze jsi upadl pri rizeni kola ti nikdo nedokaze, proste jsi neridil, tecka, zbytek se nevyjadrovat. Na debilni zakony debilni odpoved ;)

        0 0
        • PoolFromOstrava  

          Tak bych rekl,ze v lese,na polni ceste a pod mi pod kolo vbehla srnka ci neco podobneho,ne? Na to prece nikdo nemuze nic rict.

          0 0
          • Martin  

            neměl bys přizpůsobit rychlost a styl jízdy stavu a povaze vozovky? plus musíš předvídat?

            0 0
            • PoolFromOstrava  

              Tak v lese nevis.. muzes jet sebepomaleji a svina ti tam skoci metr pred tebou. To je jak v aute. Mas predvidat,to ano,ale to by se nesmelo jezdit 50–80–130,vsichni by jeli 20,aby se nic nestalo. Nikdy nepredpovis,co bude za 10 sekund.

              0 0
            • Dejv94  

              A co takhle že srnka srazila tebe?

              0 0
              • Smazaný účet  

                Pak je dulezite; za jsi byl na sve strane vozovky; srnka nebyla pod vlivem omamnych latek a podobne…

                0 0
            • Chlebovnik  

              Ale co na to STRAVA PYČO!? =D

              0 0
    • plzakj  

      Lepsi je si nevzpominat a hrat to na tvrzeni proti tvrzeni.

      0 0
    • Kuba78  

      uzasne jak nekteri vymysli komplikovane odpovedi a vymluvy, aby nemuseli platit vysokou pokutu diky debilnimu zakonu. Jak uz tu nekdo psal – naprosto bohate staci, se proste s policajtama pokud se budou chovat jako hovada vubec nebavit. Nic nerikat, nepamatuju, neudelal, nic nepodepsat, nic nedavat a pokud maji panove s tim problem, je to jejich problem. Nemusite jim nic rikat ani nic podepisovat, to je vase svate pravo. Nenadavejte jim, nevyhrozujte, chovejte se k nim slusne, ale asertivne. Kdyz vas budou vydirat, proste zavolejte jine policajty.

      Nenapadlo nekoho z vas, ze platit likvidacni pokutu za to, ze zrakvite sami sebe na kole je proste proti duchu zakona, protoze jediny komu vznikla skoda jste vy sami? Pokud poskodite nebo zranite nekoho jineho, to je samozrejme jina, vznikla skoda druhe strane, ale vybirat pokutu za to ze sami sebe zrakvite neni nic jineho nez sproste vypalne statu

      Internet je plny prikladu, kdy policajti u zraneheho u nehody prvni co je zajima je aby byl schopny dychnout, ne aby mu poskytli pomoc. Stejne tak pokud se stane nehoda diky napriklad rozbite silnici, vnejsim vlivum jako skok zvere atd. tak honem rychle to vyresit tim, ze dam postizenemu pokutu za „neprizpusobeni a nepredvidani cehokoliv cemukoliv“ a jeste se u toho tvarit jako nejvetsi dobraci na svete, ze je to vlastne jen za petistovku kdyz muzou dat pet litru.. Tim si ovsem automaticky uzavirate moznost zalovat vinika (spravce komunikace, myslivce) a automaticky se stavate vinikem nehody kterou jste nezavinili a je to jasne i pro pojistovnu.

      policajtum proste neverte nikdy. i kdyby se chovali sebeslusneji (ano, existuji slusni policiste, uz statisticky je to nemozne aby nebyli), pokud vam z toho neco hrozi, nikdy neverte.

      0 0
      • podvlada  

        Dovolím si shrnout a doplnit.

        Zákon neukládá se s policií bavit, pouze poskytnout nutnou součinnost. Není třeba jim nic říkat. To platí ať už provádějí kontrolu u řidiče, nebo jsou u zrakveného cyklisty.

        Stejně tak se nemají na co ptát. Buď vás žádají o podání vysvětlení, před kterým vás mají poučit o možnosti odmítnout podat vysvětlení, což se neděje, nebo prostě nemají důkaz o ničem a čekají, že se přiznáte. Stejně tak nevím, proč se před dýchnutím ptají jestli řidič pil. Jestli jste ochotni provést orientační dechovou zkoušku. Jestli víte proč vás zastavili. Všechno je zbytečné, některé věci můžete odmítnout (s různými nekritickými důsledky), ale nemají se na co ptát.

        A hlavně: V případě jakéhokoliv sporného jednání provést záznam, případně volat další 158, nebo rovnou GIBS. Záznam – ideálně video, nebo alespoň zvuk. Ano, můžete, úřední osoba (kterou zakročující policista je) nemusí dávat souhlas se záznamem, nevztahuje se na ně ochrana osobních údajů. Zaznamenat tvář, číslo odznaku. A nespoléhat na to, že když jste nevinní, nebo mluvíte pravdu, tak se s nimi bavit můžete. Nemůžete. Nevinní jste na začátku, ať řeknete cokoliv, můžete si jen přitížit. Odmítnutí podávat o sobě a osobách blízkých informace je tu, aby chránila nevinné lidi od jejich křivého usvědčení nesprávně interpretovanou výpovědí, ne aby zločinci měli jak se vykroutit.

        No, to jsem to moc neshrnul. Sorry.

        Asi už jsem to jednou psal, ale pro jistotu:

        http://road-fens.cz/

        a video proč nic neříkat:

        část 1 https://www.youtube.com/watch?…

        část 2 https://www.youtube.com/watch?…

        0 0
        • orm  

          To co jsi napsal je moc hezke, ale kdyz uz nekdo spadne tak, ze je potreba zavolat zachranku, tak je zaroven v soku, s velkym mnozstvim adrenalinu v tele a s velkou pravdepodobnosti i otresem mozku. Takovy clovek ani nevi co mluvi na toz, aby si vzpomnel, ze nema rikat nic. Sam jsem to zazil.

          Muzeme se bavit zda je eticke, a spravne, chtit po cloveku v soku a s urazem podani vysvetleni. Ja myslim, ze ne, ale nevim co na to zakon.

          0 0
          • podvlada  

            Já vím. Naštěstí jsem to nezažil, ale vím jak to myslíš a v tom videu, co jsem dával v předchozím příspěvku to taky vysvětluje. Nejvíc na sebe prozradí lidi, co nic neprovedli právě v domnění, že když jsou nevinní a mluví pravdu, nemůžou tím uškodit. Pravda je, že si tím hlavně nemůžou nijak pomoct…

            Prostě si nějak musíme vštípit, že není potřeba nic říkat, stejně jako nikdo nemá správně naučené obranné reflexy v případě napadení nebo jiné krizové situace. Prostě vytuhnou. Chce to nějak natrénovat. Od teď povinně nikdy nic neříkat, dokud je možnost trénovat bez stresu a v dobrém zdravotním stavu :-) Ale hlavně nahrávat. Smazat to video můžete vždycky…

            0 0
            • orm  

              Ja mel nehodu v roce 2007, kratce po zacatku platnosti toho zakona o tom, ze kdyz cyklista zrani sam sebe, ze dostane velkou pokutu. Vracel jsem se domu z celodenni projizdky, zastavil jsem se na jidlo, dal si jedno male pivo a cestou domu jsem zajel prednim kolem do koleje a hlavou se prastil o zem. Nastesti jsem mel prilbu. Moc si z toho nepamatuji, ale pry jsem blabolil neco o tom, ze jsem mel jedno pivo at nevolaji policisty a dalsi veci a trval na tom, ze bez kola do sanitky nepujdu (mel jsem silnicku v te dobe mesic). Pak jsem pry utekl z pokoje. Jestli tam byli policiste netusim, ani nevim kdo zavolal zachranku. Zadnou dohru to nemelo. Uprimne si nedokazi predstavit, ze bych v tomhle stavu premyslel, ze nemam nic policistovi rikat, natoz poustet nataceni.

              0 0
          • Kuba78  

            pokud je clovek zraneny a v soku, pravdepodobne skonci v nemocnici s touto diagnozou. Rozstrilet u soudu jakoukoliv argumentaci policajtu ze neco rekl (nebo ze si mysli ze to rekl, dost casto si policajt vymysli pohadku a vzajemne si ji dosvedci) v takovem stavu a s takovou diagnozou od lekare by mela byt prace i pro pravniho eleva. Ale musi se to k tomu soudu samozrejme nejdriv dostat.

            ja osobne se s policajty bavim, protoze sem byl slusne vychovan a prijde mi nezdvorile neodpovedet na otazku. ovsem co jim rikam, jak jim to rikam a jak moc je to pro ne pouzitelne a co z toho plyne pro me a hlavne pro ne je vec naprosto jina a jelikoz me bodove konto se stale skvi cistotou tak evidetne jde i to s policii se bavit, ale je treba se s nima umet bavit nepristoupit na jejich hru.

            0 0
            • podvlada  

              Samozřejmě, pokud přijde k okýnku a na „dobrý den pane řidiči“ neřekneš nic a namíříš na něj kameru, je třeba očekávat jiné chování, než když budeš normálně jako člověk mluvit. Ale i tak, jak říkáš, je třeba vědět jak se s nimi bavit.

              Ještě doplním – mám s policií naštěstí zatím jen dobré zkušenosti a nikdy mne zbytečně nebuzerovali. Netvrdím nic jako ACAB, ani, že jejich práce je jen buzerovat lidi. Ne, jejich práce si cením a myslím si, že to, co ve své práci musí řešit někdy není náležitě oceněno. Ale zrovna co se týče silnice, dokud se úspěchy podle vedení posuzují podle vybraných pokut, je jasný kam to vede. Proto je potřeba být na pozoru.

              0 0
              • Kuba78  

                Mam s dopravni policii zkusenosti dobre i spatne (vcetne pokusu o vydirani a zneuziti pravomoci). Vyplaci se vzdy a za vsech okolnosti jednat s nimi slusne, ale pevne se drzet svych zasad a sveho scenare a ne jejich. Uznavam, neni to jednoduche, kdyz nabehnou tri policajti na mlady ucho s cerstvym ridicakem tak bude vyklepanej.. ale par dopravnich kontrol, dve tri vyhrana spravni rizeni a nauci se to kazdej trochu inteligentni clovek. No a blbci je vsechno jedno..

                At uz budou policajti hodni, zli nebo v tandemu hodny-zli, vzdy je treba si pamatovat ze oni jsou tu primarne kvuli tomu, aby vas buzerovali a tahali z vas penize, protoze za to maji carky. At se vam to libi nebo ne, o tom dnes dopravni policie je primarne. Tak hodne stesti a pevnenervy preji vsem.

                0 0
            • orm  

              S policistou se samozrejme bavi slusne. Ja jim vzdy reknu, ze se omlouvam, ale ze nechci vypovidat sam proti sobe.

              Nevi nekdo, zda ma i v cr policita povinnost te upozornit, ze vse co reknes muze a bude pouzito proti tobe?

              0 0
              • Smazaný účet  

                Napred by ti mel rici co chce, pak te poucit a az pak konat..jinak poucovat maji oni, zadne ‚je to zadni strane protokolu, si to prectete‘

                http://www.ferovapolicie.cz/…ku-2485.html

                0 0
                • podvlada  

                  Ne vždy to tak ale je… A ještě doplním, není to ve smyslu amerického „co řekneš může a bude použito proti tobě“, je to myslím formulováno jinak, asi jako „odmítnout svědčit či poskytovat informace, které by mohly vést k … vlastní osoby nebo osoby blízké“, ikdyž jde víceméně o to samé. V souvislosti s policií (která žádá podání vysvětlení) jde pak o „odmítnutí podání vysvětlění“.

                  0 0
        • Pavel  

          Ústava ČR má nějaký Pátý dodatek? :-)

          0 0
          • podvlada  

            Nemá pátý dodatek, ale má podobnou kouzelnou formuli, která nás opravňuje ke stejnému chování, které tam pak zbytek videa rozebírá. Ale já vím, že to jen zkoušíš, ty pekelníku :-)

            0 0
            • Pavel  

              njn, jsem už holt moc prokeclej… :-D

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse