platili jste pokutu v KRNAPU ?

4 nepřečtené
  • vinca

    Plánuju si malou hřebenovku v Krkonoších. Je mi jasný , že po hřebenech to půjde teoreticky, jen když kolo potlačím , a taky , že nesmím jezdit v noci ( i tam kde se to přes den smí).

    Ale už jste byl někdo někým přistižen na kole v KRNAPU tam , kde jste teoreticky neměli být ? jak to probíhalo a jak to dopadlo ?

    ujíždět? sklopit hlavu a kát se ? vytáhnout peněženku a zaplatit ? mluvit jen portugalsky ? nadávat do komunistickejch pacholků ? prát se ? vyšrobovat si ventilky a zahodit je ?

    Dík za zkušenosti a rady , doufám , že je nebudu potřebovat :-)

    0 0
    • scoty  

      To máš těžké.

      Krkonoše jsou protkány sítí našimi předky skvěle vybudovaných stezek. Vedou prakticky všude, i do těch nejzapadlejších míst, vrcholové partie Sněžky atd. Pohyb po nich je pro přírodu prakticky neškodný. Svojí kvalitou i obtížností se liší, ale v zásadě je situace srovnatelná s Rychlebským chodníkem s tím, že v Krkonoších jsou stezky zachovalejší a nevyžadují prakticky žádné opravy a údržbu. Pohyb po těchto stezkách je z důvodu „ochrany přírody“ zakázán…:-(

      Přitom do stejných lokalit jsou vybudovány široké traktorky pro těžké stroje a pohyb na nich likviduje krajinu stokrát více, než by to dokázal národ turistů a cyklistů…

      Proč je tomu tak? Proč se lidé nesmí pohybovat v přírodě po stávajících stezkách vlastní silou??

      Prostě proto, že si určitá skupina nadobčanů zvykla využívat hory pro své zájmy a zisk. Není tedy třeba, aby bylo nahlíženo pod pokličku. Jak se např.v zónách I.a II. těží s buldozerem, nebo loví zvěř…

      Důvod pseudoochrany přírody je pochopitelně zástupný, smyšlený, nepatřičný, možná zločinný.

      Nyní ke tvé otázce.

      Já, když se chci v Krkonoších podívat na stromy, které jsem sázel a stezky, co jsem semtam čistil, tak jdu/jedu pozdě odpoledne a vracím se za tmy, jako zločinec…

      Když potkám nějakého pana důležitého s oválným odznakem, tak si s ním rád popovídám o ochraně přírody. Třeba jak na dané místo přijel on a jak já, a co přírodu více zasáhlo..:) Je to prostě taková tragikomedie.

      Jo a pokutu jsem zatím neplatil:)

      0 0
      • Richi  

        Tak ještě před patnácti lety se nesmělo na kole snad nikam.

        Proti tomu je současný stav luxusní, i když to tak nevypadá.

        Cyklobusy, které každého špekouna bez fyzičky a i s kolem v žalostném technickém stavu vyvezou/odvezou, jsou myslím spíše na škodu.

        Ne každý cyklista, který se potom potuluje po horách, dokáže jezdit i tak, aby se sám nepřizabil.

        Schválení dalšího úseku pro cyklisty tak může být i dilema.

        Lyžaři mají barevně odlišenou náročnost, cyklisti nikoli.

        Na každé cestě tak zřizovatel musí počítat s tím, že se tam vyskytne i dost nesoudných lidí, kteří se potom na hřebenech klidně rozbijou.

        0 0
        • AleZ80  

          V tomhle je u nás mezera. V Rakousku a Švýcarsku maj v cyklomapách u každý cyklotrasy uvedený jak je náročná na fyzičku a jak na techniku jezdce.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.