• TheIF

    Tak leštím kolo a co nenajdu :-) No s reklamací nejspíš problém nebude, ale proč ten rám ještě trošku neobouchat (lak sice drží jak přibitej, ale cestování vlakem nemuže bez újmy přežít ani anodizace :-))

    FOTO1, FOTO2

    Ta prasklina není, až zase tak vážná ne ? Pokud to neprdne ještě na jedno místě tak dál se šiřit už nemůže (svár) Hlavko je naprosto OK žádné zadrhávaní řiditek, vůle… nejspíš materialová vada/blbě nalisované ložisko ? Má to cenu nechat vykuchat to hlavko ?

    Jestli přežije 2.5 Šelu tak bych na něm rád dojezdil až do podzimu a pak ho vyreklamoval :-)

    DATA: koupeno: 30.6.08 10805 km (1000km terén, 2000km sníh a led, zbytek asfalt a šotolina :-)   Vše v orig stavu, žádny crash, nic neservisováno, vidlice tak jak byla na 80mm.

    0 0
    • raceman  

      to je integrované hlavko? nebo tam jsou i misky? jinak to vypadá na málo vysoustruženou hlavovou trubku a  hovadsky nalisované…

      na starém biku jsem měl misky taky nalisované přes barvu hrubou silou, ale naštěstí jsem si toho zavčas všimnul…

      0 0
    • bagr84  

      ja bych reklamoval hned, precejen jit do kazdyho sjezdu s tim ze mozna bude posledni…

      0 0
      •  

        Tak na tom bych už nevyjel ani před barák, jakákoliv prasklina rámu ve mě budí velkou nedůvěru, hned bych to reklamoval.

        0 0
    • Hornet  

      Neriskuj a reklamuj hned, ked to rupne v nejakom zjazde…radsej nemysliet na to :-( moze to mozno chvilu vydrzat, ale nemusi, osobne by som na tom uz voooobec nejazdil

      0 0
    • Qeex  

      V reklamačních podmínkách asi budeš mít napsáno, že vadu je třeba reklamovat ihned jak se projeví, jinak nemusí být reklamace uznána. Tinkovi kvuli tomu nevyreklamovali tretry.

      0 0
      • Hornet  

        JJ, presne tak, nemusia to neskor uznat.

        0 0
        • TheIF  

          Jsem si toho prostě dřív nevšim ne ?  Podle té praskliny to možná už nějakou dobu praská, že je tak zubatá. Jestli to vydží šeláka tak to už přežije vše, stejně jezdím hlavně asfaltě. V neděli jsem ho projel a prasklina je stále stejná, už se nemá kam zvětšovat.

          0 0
          • Hornet  

            Nuz ok, ked si sa tak rozhodol, daj vediet ci to vydrzalo :-)

            0 0
          • pepe19  

            taky bych doporučoval reklamovat hned.....nevíš kdo tady šmíruje :-)

            0 0
    • fousek  

      Bych na tom klidne jezdil, pokud by to nebylo v zaruce tak bych tam vyvrtal malou dirku  tesne pod prasklinkou a dal bych to neresil.

      0 0
    • MlokCZ  

      To máš z toho, že jsi svoje pořádný kolo prodal a chrtovatíš :-)

      0 0
      • TheIF  

        Silničku určitě kupovat nebudu a ani pevná vidle není v plánu, tak to se mnou nebude tak zlé :-)

        0 0
    • TheIF  

      Po Šele vypadá prasklina skoro stejně. Možná se jen o nějakou desetinu protáhla „do sváru“ a o něco se roztáhla na šířku.

      FOTO1, FOTO2

      Co závod nepřežilo bylo sedlo Selle Italia SLK FOTO, DETAIL grrrrrr blbý závod, že já to jezdil. Asi moc nehrozí, že bych to vyreklamoval ? Zrovna z tehle strany je lehce škráblý, takže mi řeknou, že jsem se stím vyválel a urval to :-(

      0 0
      • Esi  

        ahoj

               nechci se tě dotknout, ale jsi celkem cvok že jezdíš na rámu v tomhle stavu, asi jsem paranoidní ale před cca 16lety mi na silničce prasknul rám, asi tak v 40km/h mi najednou dosednul velkej talíř na silnici, praskly obě trubky horní i krčku dolní dole u převodníku. nic se mi tenkrát nestalo ale jen náhodou bylo to v mírné zatáčce a vypadnul jsem mimo silnici na trávník (zůstal jsem ležet asi metr od stromu) i tak už bych něco podobného nechtěl nikdy zažít to kolo bylo na 2 kusy drželo jen na lankách :-)

        Jinak to sedlo by ti uznat mohli na tom lomu v detailu je vidět že je to starej lom (jsou tam světlá a tmavá barva kovu) bejt tebou neváhám a reklamuju okamžitě, jestli ti to rupně v nějakém sjezdu při brždění kdy se to celkem dost namáhá v nějaké vyšší rychlosti je úplně jedno jestli se budeš válet mezi šutrama a nebo po silnici, na té silnici tě případně někdo ještě přejede :-(

        0 0
        • fousek  

          Zas kdyz budes vypocitavat moznosti tak ti pri sjezdu muze vlitnout klacek do kola a ty se rozbyt pri padu o strom, takovyhle veci se muzou stat, ale vetsinou se nestanou a tahle prasklinka bych rek ze je uplne neskodna, to ze by se kvuli ni zlomila hlava mi nejde do hlavy:-)

          0 0
          • Esi  

            jo tak jasně že se najde spousta možností jak sebou plácnout, ale přijde mi zbytečné to takhle pokoušet když je to kolo v záruce. jinak e pravda že by se ta hlava roztrhla je asi málo pravděpodobné :-)

            0 0
          • drtyc  

            ale pro jistoty si to prelep stribrnou izolepou. rek bych, ze to bude mit ten spravny psychologicky efekt :) treba te to pak donuti reklamovat, aby si nejezdil na ukrajine.

            0 0
      • Hádě  

        tu reklamaci sedla zkus, za to nic nedáš, ale tuto fotku jim raději neukazuj, jena nich vidět že lyžiny byli uchyceny trochu mimo rysku

        0 0
        • Vilém  

          Proc mimo rysku? prijde mi, ze na druhe strane je uplne stejne:)

          0 0
        • TheIF  

          Thomson má takhle extra dlouhej zámek, takže je skoro uprostřed šipek (sedlo i sedlovka orig tato kombinace byla už na novém kole)

          0 0
          • DaSnail  

            sorry za OT, ale ten zámok na thomsonovi je opracovaný fakt hnusne…8o/

            0 0
            • TheIF  

              jj vidíš, že je to pod barvou já to neretušoval lihovkou :-)

              0 0
    • Kosta  

      Zdravím, našel jsem vlasovou trhlinu těsně nad středem, což je možná příčina praskání při jízdě (přisuzoval jsem to spíš klikám)…

      Chtěl bych se zeptat, co s tím? Dá se na tom normálně jezdit? Nerad bych se vysekal kvůli prasklému rámu. Dá se to eventuálně nějak zavařit v takovém místě? Jak jste řešili takové trhliny vy?

      Rám má necelé 4 roky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.