Poškození ráfků - kdy vyměnit

8 nepřečtených
  • ruinin

    Nikde nemůžu najít odpověď na svou otázku. Jde o to, že asi každý na silničce někdy vlítne do nějaké větší či menší díry. V lepším případě lze ráfek vycentrovat, v horším, což je zřejmě můj případ, už nerovnost vycentrovat nelze. U mě jde po vymetení díry – už někdy před rokem a půl – asi o 3 mm vertikálního „hupu“ u obou ráfků- od té doby jsou pořád vlastně ve stejném stavu, co se týká toho vertikálního problému. Podle jednoho oblíbeného pražského servisáka nelze vycentrovat, nelze opravit, ale lze jezdit a to prý bez jakýchkoliv problémů. Je fakt, že to necítím ani na rovným asfaltu. Když se k tomu ale přidá ještě pár mm u pláště, tak už mě to štve. Jak to máte s ráfky po nějakém potkání díry – jak velkej hup považujete za hranici, kdy už spíš ráfek vyhodíte? Kolik mm?

    0 0
    • Alojs01  

      Vertikální „hup“ si překládám jako že ti to hází do strany. Ale tobě to zřejmě hází na výšku že… :-) Ale horizontální „hup“ to prosím nenazývej… :-)

      Jinak k otázce, 3mm u bajkovýho ráfku neřeším, ale na silničním kole už to je pro mě moc a koupil bych nový.

      0 0
    • exxonvaldez  

      Kvalitní ráfek snese hodně........­.............­.....viz čas 4:50

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • Bubaaak  

      Pokud ti nepraskaj dráty, kalíšky/díry kolem nipplu a nevadí ti to při jízdě, tak neřešit a jezdit.

      Co jsem jel Prahu Prčice, tak tam lidem ani nevadí, že se jim ráfek nevejde mezi v brzdy…

      0 0
      • ruinin  

        Tak to asi neni o milimetrech, ale o charakteru poskozeni. Jinak si neumim vysvetlit, ze vsude lidi pisou, ze 3 mm je na odpis, ale co kdo muj rafek videl, nic takovyho nerikal.

        0 0
    • Člověk a jeho svět  

      0 mm, ráfek prostě vyhodit nemůžu :D

      0 0
    • platypus  

      Ňák ti nerozumím, jakože máš nakoplej ráfek a díky tomu ti háže guma, jestli to háže při jízdě a guma je srovnává tak na tom bych nevydržel jezdit ať to má milimetrů kolik chce, nový základní záplety šimana r500 vyjdou asi na třiapůl tisíc, desítkový ořech, originál malajsie, žádná finanční tragédie.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.