• foxhound

    Zdravím, chci se zeptat, jestli někdo nemáte tento pulsmetr a jestli jste ho nekupovali přes ebay, protože bych ho chtěl koupit přes ebay ale nevím, jak to je se zárukou, jestli je na to nějáká celosvětová záruka nebo jestli mi potvrdí záruku v ČR u nějákého dovozce.

    díky

    0 0
    • maxtor  

      Tak tady ti to můžu řídt naprosto přesně. Podle sdělení jednoho nejmenovaného českého prodejce je to s tou zárukou složitější. Firma All Systems, která má u nás na starosti prodej Polarů, zajišťuje pouze servis těch, které k nám dovezla. Jinak je problém. Sám jsem reklamoval snímač rychlosti u S725× a za dva dny po odeslání jsem měl doma nové. Vyřídili to fakt v nejkratším termínu jak to šlo. Mé doporučení: zrovna takový stroj jak je Polar S 725X bych přes Ebay nekupoval – kvůli záruce a taky manuálu.

      0 0
      • foxhound  

        Tak manuál si můžu sehnat od známého, co ho kupoval tady. Ale viděl jsem, že na ebay k tomu přikládají takovou bílou kartičku a říkají tomu nějáká celosvětová záruka nebo tak něco.

        0 0
        • maxtor  

          To mám k tomu taky. Zkus napsat na autorizovaný servis dovozce do ČR allsys@quick.cz nebo zavolat nějakému panu Svobodovi na 603 444 775 (to jsou informace, co jsem opsal ze svého záručáku k S725×) a zeptej se jich. Jinak jejch stránky – www.allsystem.cz

          0 0
          • foxhound  

            Díky, zkusím to. Napíšu jim, že jsem třeba ztratil záručák :) nebo já nevím, prostě něco, myslím, že by mi asi nevystavili nový, kdybych řekl, že jsem to koupil za polovinu z ebay. Teď jsem si četl diskuzi, kolik lidí tady má problémy s čidly, že jim do nich nateklo atd. Takže to znamená, abych někde na závodě kolo přes brod nesl na zádech nebo třeba když začne pršet, nejlépe skončit závod? :)

            0 0
            • maxtor  

              Já s ním v pohodě trénuji i při plavání v bazénu – i s hrudním pásem. Žádný problém. Nový model má navíc utěsněné i tlačítka, takže je v pohodě můžeš mačkat i pod vodou a nemusíš mít strach, že ti tam nateče. Jen doporuřuji při plavání vypnout měření výšky. Jednou jsem to zapomněl a ta křivka byla hodně zajímavá:-))

              Tu fintu se záručákem bych nezkoušel. Každá součástka má na sobě vyražené výrobní číslo, které máš i v záručáku. Když mi vyměnili ten snímač, pečlivě to přepsali i v záručáku. I pokud by sis záručák půjčil od kamaráda, nemáš zřejmě šanci.

              0 0
              • foxhound  

                však právě proto,že má každá součástka vyražené číslo, tak by šlo vystavit nový záruční list, ne?

                0 0
                • maxtor  

                  Těžko něco radit. Záručák ale vystavuje prodejce a ne servisní středisko – to by byl asi první problém. Sorry, ale to je na tobě. Já bych do toho nešel.

                  0 0
                  • foxhound  

                    no jo, ale je to o polovinu levnější :(

                    0 0
                    • maxtor  

                      Tak to riskni. Počítej ale s tím, že prípadnou opravu si nejspíš zacvakáš a navíc si počkáš. Může ti to vyjít a vyděláš na tom nebo neopak budeš litovat. To jsou typické nákupy přes Ebay.

                      Já přes Ebay řeším hodně komponentů a nikdy jsem nelitoval. U toho Polaru bych se ale asi bál. Kterou chceš verzi?? V základu nebo i s kadencí a tím nožním snímačem (multisport)??

                      0 0
                    • goood  

                      Mas to sice levnejsi, ale zase tu je to riziko ze ti neco odejde a nebudes na to mit zaruku. No v nejhorsim koupis za polovicni cenu dalsi :-)

                      0 0
                    • maxtor  

                      A ještě bych se zeptal tohoto prodejce. Pokud má záruku z ČR, tak je to supr cena:

                      www.cyklobazar.cz/kontakt.php?…

                      0 0
                      • maxtor  

                        Jo, ptát se ho nemusíš – ta oranžová věc s nápisem „technický průkaz“ to je to, oč tu běží:-))

                        Ber ho.

                        0 0
                        • foxhound  

                          Jakou oranžovou věc myslíš? Já jsem tam žádnou oranžovou věc na těch obrázcích neviděl :) Jinak bych chtěl normální klasickou verzi, bez žádných dalších čidel, teda možná bych si vzal čidlo na další kolo…

                          0 0
                          • maxtor  

                            Myslím to lejstro s nápisem „Technický průkaz“ na té fotce k inzerátu dole uprostřed.

                            0 0
                            • foxhound  

                              aha… tak se podívej na to: cgi.ebay.com/NEW-06-POLAR-S725X-Heart-Rate-Monitor-S725–725-S-725X_W0QQitem­Z150086961437QQih­Z005QQcategoryZ15277QQss­PageNameZWDVWQQrdZ1QQ­cmdZViewItem

                              tam je bílá kartička a je na ni napsané international guarantee

                              0 0
                              • maxtor  

                                Ať je k tomu co chce, zeptej se tam, jak jsem ti napsal. Já k tomu mám mimo toho technického průkazu, který slouží jako záručák taky lejstro, které se jmenuje International Guarantee. To po mě ale při reklamaci nikdo nechtěl. Jinak, tomu říkáš poloviční cena proti tuzemským cenám?? U nás stojí 10 000, tady s poštovným 6600 + DPH, které ti napaří na hranicích a možná i clo. Fakt nechápu co řešíš.

                                0 0
                                • foxhound  

                                  Počkej, jaké clo? Sakra, já jsem myslel, že 6600 bude konečná cena…

                                  0 0
                                  • maxtor  

                                    Hned na celnici ti napaří 22% z ceny zboží. Otázka je, jestli z těch 6600 nebo z ceny, kterou to má u nás. Clo nevím. Na to mají nějaké tabulky, kterým já nerozumím. Proč si myslíš, že je to u nás tak drahé? Daně a clo je potvora…

                                    0 0
                                    • Gorgov  

                                      pravděpodobně clo platit nebudeš, pokud to bude bez pojistky s pojistkou je to horší, ale taky by to mělo jít.

                                      0 0
                                  • JIRA  

                                    Pokud je to z USA, tak k ceně se počítá DPH (19% z ceny VČETNĚ dopravy) a clo, které bych tipoval na 5%. Clo je pouze z ceny zboží a je s tím hodinová pakárna na celní poště, kterou musíš absolvovat pokud Ti to posílá obchod nikoliv soukromá osoba. Osvobození od cla je do částky 22EUR nebo ekvilaventu v ostatních měnách.

                                    0 0
                              • mireks  

                                Kartička international guarantee je ti bohužel u váženého pana Svobody k ničemu. Já jsem se snažil nechat u něj reklamovat úplně nový S720i dovezený z USA, a bez okolků mně opakovaně poslal do háje. Zkoušel jsem to potlačit přes HelpDesk POLAR ve Finsku, a i přes jejich urgence jsem nepořídil. Omluva z Finska spolu s nabídkou ať to pošlu přímo k nim bohužel došla až po odeslání k prodejci zpět do USA. Každopádně koupě venku se neboj, výrobce je schopný nabídnout i jiná řešení než přes neochotného a arogantního českého výhradního dovozce. Každopádně kartička IG je podmínkou, ten „Technický průkaz“ je česká specialita.

                                0 0
                                • maxtor  

                                  To nebude arogancí jako spíš tím, že (alespoň podle toho, co jsem slyšel) Polar českému servisu neproplatí náklady s opravou jiného přístroje než toho, který on sám dovezl na náš trh. Jak říkám – reklamoval jsem u nich čidlo, minulé úterý jsem jej poslal a ve čtvrtek bylo doma. Byli naprosto ochotní a vše bez problémů.

                                  0 0
                                  • mireks  

                                    Nechci se v tom už šťourat, problém jsem si vyřešil jinak, každopádně odpovědi na mé dotazy arogantní určitě byly. Svůj příspěvek jsem myslel hlavně jako upřesnění – bílá kartička Inernational Guarantee platí po celém světě kromě ČR, u nás (snad) jenom ten oranžový „Technický průkaz“, který jsem dostal s přikupovanými čidly a který jsem zatím naštěstí nemusel použít.

                                    0 0
                                    • jaradal  

                                      moje čerstvá zkušenost s jiným Polarem kupovaným u nás a reklamovaným je taková, že po mě ve výše uvedeném servisu chtěli „radši“ tu oranžovou papírovou věc a bílá karta je vůbec nezajímala… Takže mám celkem jasno :-). BTW neumíte někdo Polar 725× za velkoobchodní cenu v rámci ČR? J.

                                      0 0
                                • jecnak  

                                  Sice jsem kupoval u nas, ale jednani distributora me taktez znechutilo.

                                  0 0
            • Rolei  

              Nechapu proc se jich normalne nezeptas jestli ti to opravi v zaruce kdyby neco, ale vymyslis nejake blaboly a podvody…

              0 0
            • maxtor  

              Jo sorry, tys psal o čidlech – tak to nemůžu sloužit. Ještě jsem je netopil:-)) Moc bych se ale tomu, že do nic něco ve vodě nateče, nedivil. Rozhodně ale nejsou utěsněné hůř, než čidla od jiných výrobců.

              0 0
        • borda  

          U suunto znamena „celosvetova zaruka“ to, ze ti pristroj mistni dovozce musi opravit. Nimene za penize. Zakonna zaruka se na pristroj vztahuje pouze v zemi, ve ktere jsi to koupil. U polaru to bude myslim to same

          0 0
          • Bully  

            Ne, informoval jsem se a i u Polaru koupeneho z Nemecka mi bude poskytnuta ev. zarucni oprava zdarma (ziju v Lucembursku). Jenom by museli pristroj odeslat do Finska, co se zarucnich oprav tyka, neopravuji to na „prodejne“.

            0 0
    • foxhound  

      Jo a ještě se chci zeptat, jestli jde ten polar normálně připojit přes IR bez toho interfacu jen přes IR, který je zabudovaný v PC.

      0 0
      • maxtor  

        V pohodě přes IR a ten jejich software. Zvládne to i malé dítě.

        0 0
      • termit  

        na mym notebooku naprosto bez problemu…mam nejakej starsi Acer…

        0 0
    • foxhound  

      Tak ještě jinak:

      Kdo platil když si něco objednával z ebaye clo??? Protože mi to příjde tak, že mi to clo můžou napařit ale taky nemusí… a když to pošle jako „gift“? a jak pozná, že v tom je zrovna pulsmetr? to jako normálně otevře? já vím, že když mojí přítulkyni vždycky máma něco posílá ze zahraničí, tak žádné clo neplatí…

      0 0
      • MlokCZ  

        Zkus pohledat v historii. Nakupování z USA se tu řešilo hodněkrát. Ve stručnosti platíč clo + 19% DPH z udané ceny balíku nebo pokud se v balíku najde faktura, tak podle ní. Balík normálně celníci otevřou, ovšem není pravidlem, že každý. Vynout se clu a DPH je docela problém, protože když použiješ nějakou z metod, aby celníci nic nechtěli, tak je problém s pojištěním balíku.

        A ty balíky ze zahraničí nebyly z EU? Protože z EU se žádný clo a DPH neplatí, tam je to bez problémů.

        0 0
        • maxtor  

          Foxhound dal odkaz na položku z amerického Ebaye, takže se jej EU netýká.

          S tím DPH máš pravdu, ale u toho cla si nejsem jistý – já jsem vždycky platil jen DPH, ale je pravda, že celní tarif něco osvobozuje.

          0 0
          • MlokCZ  

            EU byla reakce na jeho poslední větu „já vím, že když mojí přítulkyni vždycky máma něco posílá ze zahraničí, tak žádné clo neplatí…“

            0 0
          • MlokCZ  

            A osvobození od cla je do nějaké částky, tušim, že něco kolem 3000 (tu částku nevim přesně), ale jeho se to už pravděpodobně týkat nebude.

            0 0
            • maxtor  

              Je tam nějaká částka a pak se to ještě liší podle zboží. Vím to bezpečně, protože jsem jednou vydražil hodindy ze Švýcar a pak jsem si (pochopitelně až jsem aukci vyhrál) uvědomil, že Švýcarsko nejen že není v EU, ale hlavně nepatří do EHP a ani nemá s ČR bezcelní styk. Tak se mi to kapánek prodražilo. Tekdy jsem celní tarif studoval abych zjisitil, co mě čeká.

              0 0
              • MlokCZ  

                To je klidně možný. Já trvale monitoruju, kdo jede do USA a vždy se pak snažim vše nechat přivest osobně, tak jsem ten sazebník přesně nestudoval.

                0 0
      • MlokCZ  

        A ještě jsem si vzpomněl, že se tu nákup Polaru před 1–2 lety řešil (zkus se mrknout do historie) a byla tam možnost tušim, že na živnosťák koupit 2 kusy stejného modelu a pak to bylo za skvělou cenu. Podmínky si přesně nepamatuju, ale jen si vzpomínám, že se tu dost dvojic snažilo domluvit na společné koupi, protože to bylo hodně výhodné. Ale jestli to lze i dnes netušim, ale za prověření to určitě stojí.

        0 0
        • tom xtr  

          Tahle možnost platí stále (sleva při nákupu více přístrojů). Jinak malý tip jak ušetřit pro uživatele výpočetní techniky – plátce DPH: „cyklocomputer“ a „computer“ jsou hodně podobný slova, je třeba mít vhodný text na dokladu.

          0 0
    • foxhound  

      No psal jsem tomu prodejci a napsal mi, že by to occenil do 50 USD, teda, jestli jsem to dobře pochopil, tak bych za to platit clo neměl… Ale jak jsem našel na cyklobazar.cz tak tam taky prodává někdo s725× za 7000…ale bez záruky, bez ničeho. Teda napsal mi, že mám 14 dní záruku u něj, tak nevím, jestli to nebyl nějáký vtip nebo něco :)

      0 0
      • maxtor  

        Pokud to ocení na míň, tak ti to projít může a nemusí. Je to na tobě. Informace máš, tak máš co zvažovat. Přeji hodně štěstí!!

        0 0
        • foxhound  

          já vím, už vás s tím seru :) Pořád nějáké formality :D

          0 0
        • foxhound  

          já vím, už vás s tím seru :) Pořád nějáké formality :D

          0 0
          • maxtor  

            Mě určitě nesereš – aspoň mám příležitost házet rozumy:-)) Ostatně S725× jsem kupoval před měsícem a řešil jsem naprosto to samé – Ebay (německý), bazar nebo český cykloshop. Nakonec jsem jako dar z nebe dostal na jednom cykloshopu za předchozí nákupy 20 % na veškeré zboží Polar. Tak jsem měl jasno:-))

            0 0
    • foxhound  

      Tak už jsem to vyřešil, sehnal jsem Suunto T6 i s Bike podem za 8 500. ;) A je z ČR a má záruku. Takže mám snad vyhráno :)

      0 0
    • maxtor  

      Uživatelé Polaru S725X chtěl bych se zeptat na jednu věc: Když ukončím nějaký záznam (nikoli jen přeruším) – třeba nechtěně zmáčknutím špatného tlačítka – je možné tento záznam znomvu otevřít a v tomto záznamu dál pokračovat??

      0 0
      • kankrlicek  

        Domnívám se že ne, ještě se mi to nepodařilo. Máš možnost to potom v PC spojit do jednoho.

        0 0
        • maxtor  

          Aha!! Tak to mě nenapadlo. Zkusím. Díky za info!!!!

          0 0
        • maxtor  

          Ještě se zeptám na jednu věc: Stalo se mi, že jsem párkrát zapl měření, měřilo to výšku a všcechno možné, jen ne tep a ne a ne s tím něco udělat. Když jsem vypl měření a znovu okamžitě zapl, tak tep normálně naskočil – baterky to tedy nebyly. Stalo se ti něco takového??

          0 0
          • termit  

            nechtel bych te mast, ale dle me se musi hrudni pas „prihlasit“ hodinkam, tzn. jestli v dobe spusteni zaznamu nebyl aktivni nebo moc daleko od hodinek, tak proste nebezi…po dalsim spusteni uz se to sparuje…

            ale uplne jistej si tim nejsem…jen jsem neco podobneho pozoroval u sebe :)

            0 0
            • maxtor  

              Jsem si téměř jistý, že to komunikovalo. Vždycky počkám až začne počítat a pak teprve spustím měření. Abych ale nepřeháněl – stalo se to jednou. O to víc mě to ale naštvalo, protože jsme byli na běžkách a já jsem na to přišel až skoro na konci výletu.

              V bazénu zase pozoruji, že občas sice „bije“ ale přesto neměří. To bude asi ale tou chlorovanou vodou. V manuálu na to upozorňovali.

              0 0
          • kankrlicek  

            To bude něco s pásem. Nejlepší by byl ten gel, ale nikdy jsem se neodhodlal si ho sehnat. Vždycky sliním :). Když jsem líný se venku odstrojovat a slinit pás, tak to zapínám a čekám až naskočí nuly :) tak dlouho, až naskočí tep. Někdy to trvá i 5 minut a nejhorší na tom je to, že drobím soustředěnost mezi jízdu a sledování budíku.

            0 0
            • maxtor  

              Tak s tímto problémy nemám – většinou to naskočí i když kůži pod elektrodami ani nenamočím. Pokud ne, tak stačí trochu vody – možná je to i tím, že pás je nový. Pak se člověk začne potit a funguje to skvěle. Spíš mě napadlo v souvislosti s tím, že mi to tehdy neukazovalo tep, že jsem měření tep. frekvence nějak zrušil a zaznamenávalo to tak jen výšku. Když jsem to totiž vypl a zase zapl, tak tep naskočil. Fakt nevím – asi si budu muset přečíst ten manuál celý:-((((

              0 0
            • Coudy  

              Akoze sa ti nepodarilo zohnat gel? Ja som zavolal do najblizsej lekarne, nech to objednaju a za par dni bol moj. Gelson-gel na sonograficke vysetrenie za 89 Sk.

              0 0
          • Gorgov  

            jo to se mi taky obcas stane. fakt pomuze az novej zaznam.

            0 0
          • Genarito  

            tohle se mi stává jen když rozpojím hrudní pás a znovu ho zapnu… pokaždý je potřeba nový „inicializační“ spojení. Podle mě je to kvůli kódování. Nejspíš se generuje pokaždé jiné…

            0 0
    • maxtor  

      Uživatelé Polaru S 725X: Stává se vám někdy, že zahájíte záznam na Polaru, naskočí určitý údaj TF a ten se vůbec nemění?? Mě se to za poslední týden už stalo podruhé – celou hodinu jízdy jsem se držel v rozmezí 124–128 tepů, což byla pochopitelně naprostá blbost. Když jsem pak ale oba záznamy hodil do kompu, bylo všechno v pořádku. Nechápu, co se děje.

      0 0
      • Bully  

        Nestava. Snad neco trosku podobnyho- kdyz mam cerstve prepranej pas (Wear Link) a samozrejme je uplne suchej, tak se mi nekdy na zacatku objevi divna hodnota, ktera treba ani nemusi byt tak daleko od reality, zato se nemeni. Az se zpotim, vsechno je v normalu. Proste u fungl prepranyho pasu nesmim zapomenout pred svihem namocit elektrody snimani, to je vsechno. Bez prani to snima uplne v poho i bez namoceni.

        0 0
        • maxtor  

          Problém není ve snímání – jak jsme psal, výsledný záznam, který si vyvolám v počítači, je v pohodě a podle reality. Spíš mě jde o ten údaj na displeii, který se prostě nemění.

          0 0
          • Bully  

            No me to prave taky ukazovalo ten divnej a nemennej udaj PRAVE na tom displayi. Jak to bylo potom v PC netusim, protoze jsem si toho asi vzdycky dokazal vsimnout brzo, zastavil jsem, zaslintal a zacal zaznam proste od nuly znova :o)

            0 0
            • maxtor  

              Tohle jsem právě dělal taky – pak jsem se jednou na to vysral a jaké bylo moje překvapení, že se údaje o TF ukládaly normálně. Asi to nevyřešíme – jen jsem chtěl slyšet, že nejsem jediný:-)))

              0 0
              • Bully  

                No aspon v tom mym pripade bych to nepovazoval za vadu, ale jenom za nedostatecny navlhceni snimacu v hrudnim pasu, coz je normalni asi u vsech pulzaku. Zvlastni je jenom to, ze mi to dela ciste jenom u mydlem vypranyho pasu, jinak muzu jezdit uplne od zacatku „nasucho“ a no problem.

                0 0
                • maxtor  

                  Já hlavně ten pás vůbec neumývám. Mám jej půl roku a zatím jsem jej asi 2× opláchl. Asi jsem prase:-)

                  0 0
      • maxtor  

        Sypu si popel na hlavu – problém byl v tom, že jsem měl na displayi nastavenou ne aktuální, ale průměrnou TF – proto se to po utčitém čase pohybovalo čím dál míň. Sorry Polare:-(((

        0 0
        • Genarito  

          :o) jo hele prosím… návod jsem v angličtině detailně nestudoval, ale jak udělám to, abych při 1. zapnutí záznamu měl nastavený na displayi zobrazení jaký chci? :o) udrčitě to půjde… 2× musím spodním vpravo přeskočit na km/h na velkým čísle a vrchním několikrát na čas :o)

          0 0
      • Genarito  

        tak to se mi nikdy nestalo… bohužel se mi několikrát stalo při přesýpání záznamu do programu, že v něm nemám informace o době setrvání v zónách TF nebo dokonce se mi nějaký záznam ztratí a místo něho mám další záznam 2×… Tohle se mi stávalo, když jsem v jednom dni vysypával 3 a více záznamů :o) jo a neukliknul jsem se, abych 2× ukládal jeden a ten samý záznam :oP

        0 0
    • Chaingang  

      Měl bych ještě dotaz na všechny uživatele Polaru…Netušíte prosím někdo jak posílat údaje z treninku mailem další osobě,aby si je mohla otevřít?nějak jsem to ještě za rok a půl používání nevykoumal…dík

      0 0
      • Genarito  

        a ta osoba má taky aplikaci PPV? :o) asi ti nejde o zaslání screenu, co? :oP

        0 0
        • Genarito  

          Taky jsem to nikdy nedělal, ale nevidím v tom problém… v adresáři c:\program files\polar\polar precision performance\ je nejspíš adresář s tvým jménem (nebo přezdívkou, kterou jsi zadával do polaru) V tom adresáři jsou uživatelské soubory patřící té osobě… bude tam adresář s rokem a v něm soubory *.hrm a *.pdd Stačí ty soubory (určitého dne) poslat emailem a ten člověk si je do svýho polaru přidá… myslím, že bude stačit soubor *.hrm

          0 0
      • kpitti  

        Není to problém, přímo z menu programu: „Soubor“ a „Odeslat údaje o záznamu“ pak už jen vybrat od kdy do kdy a program automaticky zazipuje vše potřebné a otevře e-mail klienta. Součástí mailu je i návod jak a kam to rozbalit. Jinak samozřejmě funguje i kopírování adresáře s daty uživatele, ale musíš vzít i další soubory. Běžně to používáme.

        0 0
    • RADO77  

      Jinak pro info. Mám doma čerstvě 725 koupenou přes www.bike-discount.de za 269,– EUR. Pokud se někdo spokojí s nižším modelem bez vychytávek, ale se všema podstatnýma funkcem (510) tak tu mají u na www.zweirad-stadler.de ji mají za 139,– EUR. 725 mají u Stadlera za 249,– EUR/269,–EUR s kadencí (ale to vím až teď) :-(((

      0 0
      • foxhound  

        a kolik bylo poštovné a jiné náklady?

        0 0
        • RADO77  

          11 EUR poštovné a 12 EUR poplatky za bankovní převod (bohužel na tom bike-discount neberou karty „z východu“). Vzal jsem tam ale pár dalších drobností, které jsem stejně potřeboval a byly levnější než v čechách, takže se to rozmělnilo. Jak je to u stadlera navím. U toho jsem přes net nic nekupoval, jen jsem se tam dvakrát stavil osobně, když jsem jel pracovně do Mnichova. Ale možná, že karty berou a nemusíš počítat ty prachy za převod.

          0 0
      • homat  

        zkusím tohle, mělo by to mít veškeré funkce shodné jako standardní S725X

        www.lepape.com/…fiche_06.asp?…

        0 0
        • Bully  

          Prave tenhle model mam, je to normalni 725X, jenom ma trosku jinej design.

          0 0
    • tom xtr  

      Půjčím se na chváli tohle vlákno :

      1. Dotaz pro uživatele POLARů a PPP SW – ad vyhodnocení v PPP SW : v detailním okně grafu záznamu z jízdy se mi objevuje u údaje „Rychlost“ místo průměrné a max. rychlosti v km/hod. údaj o průpměrném tempu a max. (min./km). Mám dojem, že to začalo po aktualizaci na poslední verzi 4.03.47. Dá se to nějak nastavit, aby to uka na Rychlost vrátit ?
      2. Nevíte někdo, jestli mají někde ke stažení popis „What´s new“ pro update verze ? Nikde jsem to nenašel.

      Dík za INFO.

      0 0
    • tom xtr  

      Půjčím se na chváli tohle vlákno :

      1. Dotaz pro uživatele POLARů a PPP SW – ad vyhodnocení v PPP SW : v detailním okně grafu záznamu z jízdy se mi objevuje u údaje „Rychlost“ místo průměrné a max. rychlosti v km/hod. údaj o průpměrném tempu a max. (min./km). Mám dojem, že to začalo po aktualizaci na poslední verzi 4.03.47. Dá se to nějak nastavit, aby to uka na Rychlost vrátit ?
      2. Nevíte někdo, jestli mají někde ke stažení popis „What´s new“ pro update verze ? Nikde jsem to nenašel.

      Dík za INFO.

      0 0
      • Genarito  

        přesně to mi udělalo… asi měsíc jsem u toho pěnil a pak se poštrachal v menu :o) je to v Nastavení / Charakteristiky osoby / Jednotky měření :o)

        0 0
    • Biker jak Pes  

      Zdravím majitele tohoto Polaru. Nebudu zakládat nový thread a hodím to sem. Se softwarem už jsem se celkem sžil, ale mám jiný problém. A to technický. Nejde mi do hlavy, jak mám připevnit držák sporttesteru na řídítka. Dostal jsem klasický držák a u toho je nějaká samolepka, ale nevím, jak to k sobě patří… Prosím poraďte… Díky moc … ;)

      0 0
      • Bully  

        Ten drzak pridelas za pomoci dvou stahovacich plastikovych pasku, uvidis pro ne odspoda i dirky. Tvar drzaku je takovej proto, ze drzi hodinky s paskem vlastne porad rozevreny, analogicky pro snadny stahnuti a rozepnuti to staci trosku zmacknout. Ta chranici samolepka je normalne pod snimac rychlosti na vidlici.

        0 0
        • Biker jak Pes  

          Super, díky moc. To, že ta samolepka přijde pod snímač rychlosti jsem zjistil, ale později, když jsem přidělal snímač a viděl, že tam jaksi nedrží … ;)

          0 0
      • Bajker16  

        A jak se líbí ? Taky o něm celkem přemejšlim

        0 0
        • raceman  

          ja o nem taky premislim, akorat sem momentalne ku*va hodne v mínusu… :-(

          0 0
        • Biker jak Pes  

          Tak jako design pěkný, že ? :D Praktické zkušenosti s ním ještě bohužel nemám a vypadá to, že ještě nějakou dobu mít nebudu. Už 2 týdny nejezdím na kole a vypadá to, že to bude ještě pokračovat. Viz, sekce pády … ;))

          0 0
          • Bajker16  

            Tak taky někdy musíš měřit i klidovej tep :-P.

            0 0
            • Biker jak Pes  

              Ale jo, takhle jsem to už zkoušel. První den jsem to zkoušel. Nasadil pás a hrál si s nastavením. Tep kolem 50. Pak jsem si udělal testy a tep byl kolem 45. Stačí ? :D

              0 0
              • Bajker16  

                Soucítim s tebou protože dva tejdny bez kola je fakt síla,obzvlášť když je teď tak krásně. Já se snažim se na kolo dostat alespoň 3–4× tejdně a prostě si vyvětrat hlavu :-).

                0 0
                • Biker jak Pes  

                  JJ, díky za soucítění. Je to peklo, ale co se dá dělat. Aspoň si odpočinu a až začnu trénovat, tak budu mít jistotu, že jsem 100% odpočatý … ;))

                  0 0
                  • Bajker16  

                    Tak hodně zdaru ;-)

                    0 0
                    • sejkys  

                      Vlastním polar S725X, a donedávna jsem s ním neměl problém. Nyní mi vždy asi tak 10 sekund po zapnutí hlásí „check sensor“. Poraďte prosím co to znamená. Díky

                      0 0
    • Zerocool  

      zdravím vespolek, jelikož jsem byl obdarován tímto přístrojem a nějak jsem to nenašel v návodu, tak mám dotaz:

      • jak můžu v peůběhu tréninku zjišťovat kolik času se pohybuji v jednotlivých zónách, přepínat mezi jednotlivými zónami zvládám, jen nemůžu naklikat strávený čas v jednotlivých zónách v průběhu měření. Musím celeé měření vypnout a pak se podívat do File?? to by se mi zdálo celkem nepoužitelné, potřebuju to sledovat během tréninku, díky…
      0 0
      • Zerocool  

        jak se ve file podívám na čas strávený v jednotlivých zónách?? eviduje mi to čas jenom v jedné zóně:(:(

        0 0
        • Pebe  

          pokud je to aspoň trochu podobné jako moje CS400, tak ti to bude vždy ukazovat pouze tu jednu nastavenou zónu, pokud nepoužíváš Exercise Free, tam ti to potom rozvrhne tepové spektrum do 5 zón a i při jízdě to ukazuje čas strávený v té zóně ve které se právě pohybuješ.

          a pokud používáš nastavenou zónu, tak se to dá hezky zjistit v PC v Polar ProTraineru. Otevřeš si záznam a klikneš na ikonu s barevnýma proužkama a znakem „%“ a zobrazí se ti čas a procenta v zóně, nad a pod

          0 0
          • Zerocool  

            díky, ale moc jsi mě nepotěšil, tak a co když nechci sledovat jenom jednu zónu, ale všechny tři během tréninku a chci taky průběžně sledovat během tréninku, kolik jsem už v každé ze zón strávil?? př. jedu normální trénink s vloženýma intervalama, kterých součet má činit cca 20 min, ale nechci přepínat ze zóny do zóny…

            0 0
            • Pebe  

              tak to úplně nevim, takhle jsem se k tréninku ještě nedostal :-)

              ale zkusil bych si nastavit jako hlídanou zónu tu cílovou zónu intervalů, vypnul pípání a vždycky když bych šel do intervalu tak si přepnout displej na hlídání zóny, jel si svý minuty v intervalu, takhle opakovaně a až budu mít požadovaný součet minut, hurá domu…

              ale na tohle úplně neumim odpovědět, takhle cíleně netrénuju, třeba napíše něco víc Ječňák, Petebike nebo Beeda

              0 0
              • Zerocool  

                díky, ale nějak se mi to nezdá, že by přístroj za desítku neměl funkce naprosto prioritní pro trénink neměl a přístroje za litr je mají…

                0 0
                • Pebe  

                  zase si u Polaru můžeš v Nástroje>Tré­ninkový program dopředu přesně nastavit trénink, opakování intervalů apod věci, potom to musíš uložit, připojit 725 k PC, a v záložce zatížení kliknout na ikonu s otevírající se složkou, otevřít naprogramovaný trénink a potom to pomocí tlačítka dole poslat do 725. Při startu tréninku vybereš jako Exercise ten předprogramovaný trénink a potom to docela hezky ukazuje co máš jet a co jedeš…

                   

                  P.S: všechno je to vzhledem k mojí CS400, ale co tak pozoruju, tak je to to samé co 725 akorá s větším displejem a větší pamětí…

                  0 0
            • kankrlicek  

              Jestli ti rozumím, tak by ti asi nejlíp vyhověl intervalový trénink. Ten je nejlíp si nastavit na PC a pak ho přenést do hodinek. V hodinkách to jde taky, ale určitě zabloudíš :), v tom PC je to mnohem přehlednější.

              Sledovat jednotlivé zóny na hodinkách při tréninku – nevím, zatím jsem to nepotřeboval a když jsem to párkrát zkoušel tak jsem k ničemu nedošel.

              0 0
              • Bully  

                Presne tak, tohle uz je vyhodnocovani treninku a ne trenink. S daty se pracuje az doma, venku clovek sleduje jeste tak tep + obcas neco navic a provoz okolo, ev. teren.

                0 0
                • Zerocool  

                  je mi jasné, že v počítači si s tím můžu hrát, ale…

                  proč tepák sleduje vždy jen jednu zónu a ostatní 2 zóny ho nezajímají, respektive nesčítá čas strávený v těchto dvou zónách????

                  jedu například intervaly, které by my měly dát v součtu 20 min, třeba 4×5, ale ne v první zóně, ale ve třetí, ale když se do té třetí zóny dostanu a jdu interval, tak mi tepák nenačítá čas v této třetí zóně, aniž bych na tuto třetí zónu přepnul???

                  když si tedy přepínám mezi jednotlivýma zónama, jak si v průběhu tréninku načtu čas strávený v jednotlivých zónách?? ne jenom celkový čas tréninku

                  O TO MI JDE, nechci intervalový trénink, potřebuji celkem banální záležitost…

                    
                  0 0
                  • Pebe  

                    proč by ho měly zajímat jiné zóny než ta cílová? Ale abych odpověděl na tvojí otázku, když si nastavíš nějakou zónu a začneš záznam s tou zónou, tak už se jinam nepřepneš. Musel by jsi ukončit záznam a začít nový s jiným Exercise.

                    ale pokud víš, že chceš jet 4×5minut intervaly i s nějakým tím odpočinkem se to dá hezky dopředu připravit v PC, začátky těch intervalů (se zdá podle SW) se dají zahájit zmáčknutím červeného tlačítka, takže to bych viděl pro tebe asi jako ideální.

                    zkoušel jsem teď pustit záznam se zónou ZDV, přičemž jsem se do zóny takhle vsedě nedostal ;-) Polar pípal, čas cílové zóny se nenačítal, ale nevim jak bych se přepnul na čas strávený pod nebo nad ZDV zónou. To asi neumí…

                    0 0
                  • Pebe  

                    tak jsem na to asi přišel, dokonce jsem si začal studovat manuál :-)

                    když si vyrobím nové cvičení se 3 zónami, např. 100–120;120–150;150–180tepů, spustím Polar, vyberu ten nový Exercise a rozjedu se, automaticky to začne vyhodnocovat tu první zónu. Abych viděl třeba tu druhou nebo třetí zónu, stačí buď zastavit nebo zmáčknout levé spodní tlačítko, prostě se dostat do Stop menu, vybrat Settings a 4. položka je Change zone a tam si vybereš kterou zónu chceš sledovat.

                    0 0
                    • Zerocool  

                      jo to vím u 725 dlouze podržíš pravé vrchní tlačítko. no nic asi to neumí sledovat a načítat všechny tři zóny naráz. díky za snahu…

                      0 0
                    • Zerocool  

                      tak pořídil jsem ISB IRda, ale nějak mi to nekomunikuje, pořád mi to píše, že nemůže otevřít pc port, přitom spojeno asi je na liště se mi normálně objeví, že je v rozsahu, ale ani za nic nejdou posílat data:(

                      0 0
                      • Pebe  

                        tak to nevim, ovladače asi nainstalovány?

                        já mám tenhle a funguje v pořádku

                        0 0
                      • Bully  

                        A mas v nastaveni povoleny IRda prenos?

                        Nastaveni- moznosti- hardware- infracerveny port- IrDA, popr. dalsi nabidka v nasledujici tabulce moznosti

                        0 0
                        • Zerocool  

                          už funguje, bylo to v nastavení toho pro trainer programu, nechápu, proč to tam nemají nastavené defaultně:(

                          0 0
  • jose

    vole…:-))

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.