• b27

    Čím mám nahradit Nutrend, po této akci jsem mu nějak přestal věřit, možná časem zapomenu, ale teď to fakt nedávám…

    https://twitter.com/…552170475520?…

    1 0
    • Hykal  

      Tak asi něčím co bude vyrobeno z těch dětí. Vím, že to není moc vtipné, ale tomu se fakt dá leda tak smát. Co konkrétně od nutrendu používáš? Asi nemá smysl se orientovat jenom na jednoho výrobce, každý umí něco.

      0 0
    • mrozu  

      Tak Nutrend je složením obecně žumpa, teď už aspoň víme, že to souhlasí i personálně :)

      13 0
    • andy97  

      SiS

      1 0
    • Smazaný účet  

      Zkusils věc, která se jmenuje jídlo?

      1 2
    • Lucik_bikerka  

      Že je Nutrend fuj víme už dávno. Na trhnu je dneska spousta možností. Já jsem léta spokojená s výživou Sponser. Není špatný Enervit, Sis, 226ERS, OTE…

      0 0
    • milan.v  

      České PENCO

      4 1
    • cyklista86  

      Otazka je co sis tam kupoval. Na suroviny typu ruzne druhy cukru/sacahridu, proteiny, aminokyseliny a pod.. Rozhodne 4fitness. Na vitaminy a mineraly a pod.. jsou lepsi uplne jine znacky nez ty zamerene na cyklistiku a pod.. Jinak nutrend je znamej tim, ze dava do svych produktu zbytecne moc chemie. Neskutecny kvanta plnidel, tuzidel, sladidel, barviv a pod.. Jedine co bych si od nich koupil je proteinova tycinka excelent. Ne teda kvuli slozeni, ale protoze me chutna heh..

      0 0
      • Smazaný účet  

        Pro 99% populace jsou především všechny tyhle doplňky naprosto zbytečný, ale marketing funguje výborně.

        2 2
        • Barak  

          Nikdo ti to necpe, ne?

          2 0
          • Smazaný účet  

            Necpe. A tvoje pointa je?…

            0 2
            • milan.v  

              Počkej, to nám jako chceš říct, že tvůj předchozí příspěvek má nějakou pointu, jo? /smajlík brečící smíchy/

              Ještě by si z toho někteří mohli vzít, že jim stačí jen tatranka a bidon vody, nesmysly…

              1 1
              • J1RKA  

                no, tatranka a bidon vody nemusi byt uplnej nesmysl :D

                0 0
                • Alojs01  

                  Kdyz jedes na vylet, tak ne, pokud se uz jedes trochu „zpotit“, tak to neni ideal…:-)

                  0 0
                  • J1RKA  

                    mam jednu otazku:

                    ČT Author Cup Bedov – dlouha za 2:45 je vejlet nebo uz poceni?

                    0 0
                    • Hagner  

                      Těžko říct ;-) Každej to má jinak :-)

                      0 0
                    • Alojs01  

                      To je sviznejsi vylet…

                      Budu se bavit jen o piti, gely temer nezeru, ale rozdil, mezi vodou a iontakem, ci mineraly, je propastny.

                      0 0
            • Barak  

              Pointa je v tom, že borec položil jasný dotaz, chce náhradu za Nutrend a ty tu už ve 2. příspěvku plkáš mimo.

              @b27: Některé věci mám od Enervitu, ten je cenově ale o dost výše. A něco mám právě od Nutrendu a taky na ně už kašlu.:-)

              1 0
              • Smazaný účet  

                Náhrada za Nutrend je vytáhnout si hlavu ze zadku a uvědomit si, že nejsem profesionální kulturista, začít jíst normálně, a ušetřit spoustu peněz. Win-win!

                1 1
                • Barak  

                  Děkujeme. Někdo si dál raději gel nebo tyčinku, jiný vytáhne namazaný rohlík nebo si sedne na guláš s pivkem.

                  2 0
                  • adam320  

                    Tak pro tebe je evidentne jidlo gulas a rohlik. To se nedivim, ze se radeji stravujes gelem:)))

                    Ps: vtip jo

                    0 0
                • nomecz  

                  muzes mi tedy doporucit „jidlo“ na dlouhej triatlon po kterym se treba v pulce kola nepobleju nebo mi nedojde ? jsem vazne zvedavej co mi doporucis :-)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    To je trochu specifická situace, která se většiny lidí netýká, a kde něco kalorickýho v kompaktním balení dává smysl. To ale není dojem, kterej jsem měl z původního příspěvku. Když někdo napíše „Čím mám nahradit Nutrend?“, první co mi naskočí je typickej člověk, kterej pětkrát vlez do posilovny, vůbec tomu nerozumí, ale hned si za tisíce nakoupí pět kýblů doplňků, který jsou úplně k hovnu, ale který mají zázračný vlastnosti.

                    1 3
                    • embi  

                      Cyklistický závody jsou specifická situace, která se netýká lidí na cyklistickém fóru? Wow, to je fakt dobrá dedukce.

                      2 0
                  • jmaselnik  

                    no tak to asi hodně závisí na tom, jak to jedeš, že jo. Já jsem ale třeba kolo jezdil z velké části na banány bagetky se sýrem, protože dlábit gely mi stačilo až na maratonu, kdy už je to proti kolu náročnější pokousat a polykat. Je ale pravda, že jsem na kole trávil hodně času :-)

                    0 0
                • Cyklofanatic  

                  Když se to nějak rozumné kombinuje s normálním jídlem, tak to není špatný. Ono i u profíků je od toho ale částečný ústup, protože se zjistilo ze nadbytek těchto přípravku má negativní vliv na střevní sliznici a potažmo imunitu. Nakonec při delších etapách třeba na Tour vidíš jak maji jezdci napr. plněny bagetky nebo při play off v hokeji při dlouhém prodloužení maji hokejisti často třeba pizzu apod. Proste v některých případech už normální jídlo nenahradíš, jinak je ale sportovní výživa vhodný doplněk.

                  0 0
                • Fofrník  

                  Asi takhle.

                  Jsou situace, kdy musíš do standardního stravovacího řežimu/systému zamíchat trochu chemických pomocníků, abys byl schopnej úkol/trénink/závod dokončit.

                  Souhklasím, že velká skupina sportovců, kteří na doplňcích ujíždějí nemají vyřešené řádné stravování. Mnoho z nich si dokonce zcela omylně myslí, že ten gel, co do sebe právě nacpali vyřešil absenci velkého jídla. A na tom celý ten byznys stojí.

                  Jsou ale situace, kdy ten doplněk skutečně funguje a je skutečně potřeba. Tvrzení, že dřív nic takového bylo, je jen ukázkou neinformovanosti, protože už indiáni při svých dlouhých výpravách žvýkali listy koky, kombuchy, zeleného čaje, nebo jedli semena kávovníku. Právě kvůli výdrži a výkonu. A dnes to neděláme jinak.

                  Na gely kdysi přešli i lidé, se kterými jsem sloužil, a kteří dlouho tvrdili, že si raději než gel dají buď čokoládu nebo směs z ořechů. Jsou prostě situace, kdy je ta chemie sakra na místě, funguje a částečně se na ni spoléháš.

                  0 0
      • adam320  

        Presne, tu tycinku taky miluju. Nic jinyho on nich nepouzivam. Ostatne nepouzivam nic ani od nikoho jinyho. Jen tycinky nutrend a nebo cliffbar

        Ale urcite to nefunguje o nic lip nez jakakoliv muslitycinka nebo orechy v medu

        0 1
        • cyklista86  

          „Ale urcite to nefunguje o nic lip nez jakakoliv muslitycinka nebo orechy v medu“

          Tak to zase te proteinovce krivdis. :) Prece jenom tam je nejakych 20–30g bilkovin hlavne tech zivocisnych. To v musli tycince opravdu neni. Jinak co se tyce tech orechu v medu, tak to na kolo opravdu neni vhodne. Ty orechy pokud nejsou ve forme masla/pasty tak je to defakto jen zdroj vlakniny a jediny zdroj energie tam je ten med.. Kdyz uz nejakou tycinku pro sportu, tak treba corny. Tam je aspon plno tech pufovanych cerealii, ktere jsou lehce stravitelne a k tomu ty cukry a ta poleva to jsou rychle cukry. Takze fakt dobrej zdroj energie. SKoda ze nedelaji bezlepkove…

          0 0
          • adam320  

            Ano, takhle pokud pujdem po cislech. Tak jasny, bylo by divny kdyby ne.

            Ale u tech orechu to s bilkovinou taky nemusi byt vzdy tak spatny. Treba arasidy. Ja to samozrejme nemyslel jako radu nekomu kdo jezdi triatlonovy zavody. Ale pro vetsinu hobiku na vylety do 100km na mtb (jen priklad,) je to urcite mnohem levnejsi verze energie nez treba ten Cliffbar. Ja ho treba miluju a vozim ho kdyz vim, ze za celej nebudu nikde davat zadnej obed a pod. Na to krasne preziju i kdybych mel dupat 24h . Takze ano tady ti davam opet za pravdu, ze to funguje velmi dobre…

            Ale casto vidim, ze lidi to maji po kapsach kdyz jedou na ctyri hodiny na bika. To je smesny a akorat to stoji prachy

            1 0
            • cyklista86  

              Jako co ze je smesny. Ten cliffbar na 4 hodiny venku? Tak kazdej je trenovanej jinak. Ja kdyz trenoval jen silove a mel nulovou vytrvalost(moje telo nebylo naucene na spalovani tuku jako energie) tak jsem po 2 hodinach bez jidla padal na drzku.. Ten cliffbar vidim ze je podobnej flapjacku. Proste nejake cukry, ovesne vlocky.. Ono je hrozne snadne si takovou tycinku udelat doma.. Proste das dohromady ovesne vlocky, nejake orechove maslo/kokosovej tuk, pridas nejakej med, syrup nebo cukr, pripadne nejake susene ovoce nebo klidne i ten proteinak jestli tam chces i bilkoviny a pak to butto jen namackas na plech a zapeces v troube nebo to nechas tak bez tepelne upravy vychladit a ztuhnout v lednicce.. Rozrezes na jednotlive porce/tycinky a mas cliffbar/flap­jack/raw bar ja nevim za 5–10kc kus.. :)

              0 0
              • adam320  

                Chapu. Ja taky nejsem celorocne ve stejny forme a letosek je toho krasnym prikladem. Zacatkem sezony big crash v bikeparku, sanitka…rameno, klicka. Vpodstate jsem zacal jezdit pred dvouma tydnama a hned do Finale…zadny shuttly ale po svejch, tak holt tomu podridim svy tempo a vzdalenosti nez se zase chytnu a zhubnu to co jsem nabral. Ale znam dobre svy telo a vim jak s tim zachazet. Je to pro mne urcite lepsi, nez byt „zavislej“ na tom zda mam po ruce energii v pytliku. A tim urcite netvrdim, ze to neni dobry v ty ledvince mit. Rozhodne se mi uz stalo vicekrat v zivote, ze jsem si myslel jakej jsem Robocop a pak to bylo i dost nebezpecny co jsem si zpusobil za pocity a vycerpani.

                Takze jo… opet, nepru se s Tebou.

                Ma to svy misto na svete, ale osobne to mam tak, ze se snazim s tou kondici zachazet jinym zpusobem. Jasne nezavodim, nehonim komy, s nikym z profiku se nesrovnavam…res­pektive nesrovnavam se s nikym:)

                0 0
                • Barak  

                  Trochu mi přijde, že potravinové doplňky zaměňuješ za nějaký doping nebo nevím co. Přitom to je pouze prostředek, jak do těla během výkonu dostat potřebné živiny, aniž bys musel jíst klasické jídlo. Ať už z důvodu, že nechceš zatěžovat žaludek, chceš vézt co nejmenší objem nebo třeba na běžkách, kdy je v mrazu cokoliv, kromě rychlého gelu nebo tyčinky, docela porod. Jasně, že pokud jedeš na hoďku dvě kochačku kolem baráku, nepotřebuješ ve finále nic. Ale, když jedeš v tempu a třeba delší dobu a nechceš stavět, nějakou energii prostě potřebuješ. Můžeš to řešit různě (nebo to neřešit vůbec), ale tyhle doplňky jsou prostě snadná a pohodlná forma. Nějaký Robocop s tím vůbec nesouvisí.

                  2 0
                  • adam320  

                    Nezamenuju. Taky jsem psal nekolikrat, ze sam je nekdy pouzivam

                    Ale znam lidi co zerou celej tejden knedliky a pak potrebujou energy bar kazdy dve hodiny na svihu.

                    Kazdej je navic jinej, ja mam kde brat:)

                    0 0
                    • Barak  

                      Tak, dát si energy bar každé dvě hodiny na švihu (pokud člověk nestaví co hodinu na škopek), mi přijde docela normální, a to bez ohledu na kvalitu stravování během týdne.:-)

                      2 0
                      • milan.v  

                        Navíc, když většina má energie tak na 30–60 minut… ;o)

                        0 0
                      • andy97  

                        Mě stačí klidně na 100km švih jeden 500ml bidon, když není horko. A ani ten někdy nevypiju celý.

                        0 0
                        • cyklista86  

                          Lidem v koncentraku stacila kurka chleba a hrnek rezave vody na den. To jeste neznamena, ze to je optimalni strava. Tyhle komenty fakt nemaji chybu..

                          5 0
                          • andy97  

                            Však já netvrdím, že je to optimální…

                            0 0
                          • jmaselnik  

                            tak si přečti jak třeba Kerrison učil trénovat Wigginse a Frooma s minimem doplňování energie. Takovej trénink samozřejmě svůj smysl má.

                            0 0
                            • cyklista86  

                              Tady je rec o piti a ne jidle ty mudrlante. Staci dehydratace o par % a vykon jde uplne do haje.

                              1 0
                              • andy97  

                                A s pitím nedoplníš energií? :D

                                0 0
                                • nomecz  

                                  Tak zalezi co pijes …voda nebo skopek je dovela energetickej rozdil :)

                                  Jinak teda ja pouzivam veci od SIS DM a Penca aasi zed testnu ten Decathlon

                                  0 0
                                • cyklista86  

                                  Kdyz napises „Mě stačí klidně na 100km švih jeden 500ml bidon, když není horko. A ani ten někdy nevypiju celý.“

                                  tak asi kazdy predpoklada, ze pises o doplnovani tekutin a ne doplnovani kalorii.

                                  0 0
                                  • J1RKA  

                                    Tak ja to chapu jako, ze jeto vsechno co potrebuje, taky stim nemam problem, ale je potreda predtim futrovat, 100km neni nic zadadniho, aby seto nedalo na obarvenou vodu

                                    0 0
                                    • cyklista86  

                                      „ale je potreda predtim futrovat“

                                      fakt nevim kolikrat mam znovu opakovat, ze tady je rec o piti a ne jidle.

                                      0 0
                                      • J1RKA  

                                        Vtom pripade mi taky staci jeden bidon. Pokud je do 30 stupnu a jedem lesem

                                        0 0
                                  • jmaselnik  

                                    troubo, když na poznámku:

                                    *Tak, dát si energy bar každé dvě hodiny na švihu (pokud člověk nestaví co hodinu na škopek), mi přijde docela normální, a to bez ohledu na kvalitu stravování během týdne.:-)

                                    *

                                    někdo zareaguje, že mu na 100km stačí půl litru v bidonu a víc nepotřebuje, tak diskuse fakt není o pití.

                                    Tobě holt není pomoci.

                                    0 0
                                    • adam320  

                                      Ti kluci proste jezdi hroznej brutal a vazi kolem 65kg na 180cm vysky. Tam jsi bez doplnku od hnustrendu proste nestastnej. Ten batoh musi bejt na takovej pojezd narvanej vsim co existuje:))

                                      0 0
                              • jmaselnik  

                                Viděl jsi, na co reaguje Andy? Ty jsi fakt úplně mimo člověče.

                                0 0
                            • Krejza  

                              A zase mimo. Dochází ti, že takové tréninky jsou pro někoho, kdo to:

                              1. Potřebuje k výkonu povolání,
                              2. Má zkušenosti s velkým množstvím různých tréninků a jeho tělo to zvládne,
                              3. Jde o velmi kontrolovaný trénink?

                              Oproto tomu tady nějaký noname frajer (bez urážky) napíše, že v pohodě zvládá 100km na méně než 0,5l vody. To je prostě blbost. Ne, že by to nešlo, ale je to prostě zbytečné a na 99% mu to nic nepřinese.

                              1 0
                              • jmaselnik  

                                Nesouhlas:

                                1. blbost sorry
                                2. jasný, nikdo neříká, že je to pro každého
                                3. no tak to ani nemusí být, stačí dostatečně nízká intenzita.

                                Mimochodem ta poznámka o bidonu je v kontextu nižších teplot. Já aktuálně na kolo do dvou hodin trvání často ani bidon nevozím, bo když ho vezmu, tak ho většinou dovezu netknutej.

                                1 0
                        • Barak  

                          Tak ve finále by to slo i bez toho 500ml bidonu…

                          0 0
                          • cyklista86  

                            A mozna by to slo i bez toho kola. Pekne pesky a mozna i bosky kdyby se kousl..

                            1 0
                            • mr.nikdo  

                              Kdyz si kazdych 30–45 minut zastavis na kofolu, tak bidon nepotrebujes :)

                              2 0
    • Smazaný účet  

      Vyskoč a YuraOlomouc, to je silná dvojka ;)

      1 0
      • jmaselnik  

        jojo a až se naperou těma proteinovýma excelentama, tak budou na kole přímo lítat :-)

        0 0
    • Georrge  

      Nutrend mě nikdy nezaujal. Párkrát jsem jeho výrobky zkusil, ale jinak jsem vždy našel levnější, chutnější nebo kvalitnější alternativu (a někdy i všechny aspekty najednou).

      0 0
    • scalar  

      Nutrend můžeš bez obav nahradit jakoukoliv jinou značkou a s největší pravděpodobností si polepšíš.

      2 0
    • tomxxx  

      Z Nutrendu má každej druhej průjem, hlavně z gelů.

      Mně asi nejvíc vyhovuje enervit. Jejich balení po 3 gelech docela jde i cenově.

      2 0
    • milan.v  

      Je tu jedno velmi dobré vlákno, někteří si z něj mohou pobrat spoustu věcí…

      https://www.bike-forum.cz/…ych-vyjizdek

      0 0
    • tvargy  

      Začal jsem letos s Dekáčem…a zdá se to ok https://www.decathlon.cz/…y/_/N-28ju81

      0 0
      • jmaselnik  

        docela zajímavý věci se dostanou koupit v DMku. Poradil mi to kamarád z Německa. Třeba ionťák mají sice jednoduchej, ale bez barviv, konzervantů atp za pár kaček. Proteinový tyčky v poměru cena výkon bych skoro řekl bezkonkurenční.

        0 0
    • jmaselnik  

      tak možná by nebylo od věci napsat, co od nutrendu používáš, a určitě ke všemu dostaneš x typů čím nahradit.

      0 0
    • Charles2k  

      Slušně se tím majitel odkopal. Podporovat šmejdy a podvodníky typu Pavel Zítko může jen magor.

      U mne (a určitě nebudu sám) tím Nutrend definitivně skončil. Tohle podporovat nebudu.

      7 0
    • dydy  

      Nepoužívám nic, jednou za rok za dva perpetuem od hammernutrition třeba na Krkonošskou 70 nebo nějaký 300 km výlety, když si včas vzpomenu to koupit. https://www.hammernutrition.cz/…s/perpetuem/

      0 0
    • Smejči  

      Zajimave, dik za upozorneni, ztratili dalsiho zakaznika.

      5 0
    • joudys  

      Výborný zkušenosti mám s Enervitem, na rozdíl od Nutrendu, který mě nesedl. Enervit mě dobře nakopne.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.