Co jíst během dlouhýho švihu? (80-120 km)

355 nepřečtených
  • snas89

    Ahoj,

    poslední dobou dost trpím na to, že během delšího švihu v kopcích rychle odpadnu.

    Jím celkem zdravě a snažím se vyhýbat blbostem. Fyzička by mohla být lepší, ale není to zase tragédie.

    Na cesty beru většinou gely enervit/nutrend. Taky podle toho, co zrovna „nafasujeme“ v práci (dělám v agentuře, která pořádá sportovní eventy). Jenže v druhé polovině pak dostávám hlad a jde to pak rychle dolů.

    Rád bych se ale co nejvíc vyhnul chemii. V okamžiku, kdy tělo přejde na rychlé spalování, je to jen o hroznovém cukru a doplňování tekutin?

    Máte např. nějaké osvědčené ovoce, které zasytí a rychle doplní energii?

    Případně nějaký domácí recept na dobrotu na cestu?

    0 2
    • blaf  

      banan, flapjack, ruzne tycky ze suseneho ovoce, rice cakes…

      https://www.google.cz/webhp?…

      gely mozna tak na zavody, jinde to nedava smysl

      0 0
      • snas89  

        Super odkaz!

        Vůbec mě nenapadlo tohle projet přes google.

        Díky:)

        0 0
      • Spící kníže :-)  

        No myslím když lehce posnídáš dva banány tak hodinu předem. Tak bude stačit tatranka nebo sojový suk a musíš na to odjet celých 80–120km. Jde ale o intenzitu jízdy. Když pojedeš na pohodu nebude potřeba ani nic jíst. Pokud to bude hodně do kopce nebo budeš často rozjíždět nějaké tempo tak je to na to málo. Chce to vypozorovat na sobě, a nejít do stavu když už citíš hlad a není z čeho brát. Prostě tam loupnout každou hodinu něco malého. Jak tady někdo dobře napsal gely na výlet asi zbytečný. .

        0 0
        • Smazaný účet  

          … Když pojedeš na pohodu nebude potřeba ani nic jíst…

          Předloni na štědrý den bylo krásně, tak jsem si po standartním obědu dal zimní švih. Ten se protáhl na 95 km a nic jsem si s sebou nebral, jen pití......pos­ledních 15 km jsem jel na rovině za bezvětří na malou pilu rychlostí 19 km/h, bo velkou jsem prostě nedával. Domů jsem dorazil v kómatu a rozhodně jsem na tradiční večeři nečekal :-)

          0 0
          • Spící kníže :-)  

            Tak seš asi malý procento kterýho se to netýká. Normální člověk, co se středně nasnídá, na to dvě až tři hodiny zajede. Pokud to však nepřepálí. Tak se přiznej že jsi tomu dával a pak jsi dojel v kómatu.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Nedával. Byl to vyloženě sváteční švih. Celkově si ale co chvíli musím něčeho zobnout, jinak mám hlad…Bez jídla je pro mě 70–80 km maximum, pak to jde se mnou strmě dolů a hrozí kóma :-)

              0 0
              • ˘Ö˘ Krab  

                Stačí si uvědomit, že tepelné ztráty (i dýcháním) nejsou úplně zanedbatelné. Takže co platí v létě, neplatí v zimě. Záleží také na muskulatuře a tukových zásobách, kde nic není, ani smrt nebere.

                0 0
          • snas89  

            To je presne ono:)

            0 0
            • bernie  

              Zpravidla vždycky mám v kapse nějakou musli tyčku nebo třeba perníček. Moje plánování výjezdu je zpravidla na minimálně 2hodiny, ale nikdy nevím, jak pojedu a kdy mi dojde, že mi „došlo“.

              Obvykle ji ale jen svezu na výlet :)

              0 0
              • platypus  

                Když jsem začínal s kolem tak zjara na padesátým km (jenom rovina) to bylo skoro pravidlem, akorát že poprvé jsem nevěděl co se to děje:-) slezl jsem z kola a šel asi kilák pěšky, pak už jsem si dával bacha abych vždycky s sebou něco měl.

                0 0
        • biker jura  

          po dvou banánech budu mít větší hlad než kdybych jel nalačno :D

          0 0
      • bradek  

        Jo, tyhle energy bars podle receptu GCN si peču, postupně si do nich přidávám různý další ingredience podle chuti. Pravidelně cca každou hodinu si dám půlku tyčinky.

        0 0
      • =KaZi#85=  

        Tyto HOME MADE energy bary jsou fakt dobry. Osobne preferuju ten #2. Bananovej zaklad je proste chutnejsi :-)

        0 0
    • black.horse  

      Zajímavé recepty pro inspiraci jsou třeba v knize Portables.

      Za mě… dle popisu („rychle odpadnu“) si nastuduj si někde co Ti udělá rychlej cukr a inzulínové tralala po něm, to je dobrá nouzovka, dobrý na poslední nakopnutí atd, ale čím rychlejší palivo doplníš, tím rychleji Ti pak „dojde“ a nakope Ti to ještě dobře prdel… na průběžné doplňování něco pomaleji vstřebatelného jak píše blaf a řadě lidí na opravdu celodenním švihu udělá dobře i něco méně sladkého na žaludek… pokud chceš domácí výrobu, tak kromě různých oříškových směsí, musli atd tak třeba udělat jednohubky zapečené z rýže a vejce (vejce + rýže kydneš do formičky na mufin, zapečeš a dáš do sáčku, s kouskem sýra možno také) apod :-)

      jinak osobně běhám ultra na kombo banány + rozinky posypané solí a přikusuju sýrem a mastným salámem, pro případ nouze nosím v batohu malou pěkně suchou a pálivou maďarskou klobásu, to člověku po tuně sladkostí srovná trávení do pohody… a hlavně vše s rozumem a opatrně, raději menší dávky pravidelněji, než narázově větší množství, který Tě kopne do břicha a bude Ti blbě… pozn. znám holčinu co ultra akce dává na rohlík s vysočinou, kdyby jedla jen samé sladké gely a tyčinky, žaludek se jí za celej den zblázní…

      0 0
    • Janek33  

      Precti si knihu Vegan v kondici. Najdes tam popis jak telo funguje a spoustu zajimavych receptu. Ja si pred kazdou jizdou mixuji energeticky pudink z bananu, datli (naprosty zaklad pro vytrvalost), kokosoveho oleje, karoboveho prasku, konopnych seminek, chia seminek, spetku soli a trochu konopneho proteinu (dle delky zateze). Sebou potom banan, raw tycinky, datle.

      0 0
    • platypus  

      Tak spíš zvolit přiměřenou intenzitu jízdy než řešit jídlo, tak aby člověk byl schopný zaspurtovat, kdykoliv si zamane, nemyslím na každým pátým km, prostě zvolnit než se dostaví požadované výsledky a pak jezdit třeba jenom na rohlíky.

      0 0
    • Karma  

      Přesně jak píšou ostatní, chce to něco pomalýho. než vyjedu nacpu se vločkama s banánem a bílym jogurtem, nebo bramborama či rejží se zeleninou, hlavně něco bez bez rychlých cukrů. Během cesty pak uzobávám kešu ořechy, rýžový chlebíčky atd… No a jako poslední záchranu na poslední hodinu mám něco sladkýho, třeba buchtu s povidlama. Banán nevozim, většinou se mi rozplácne :)

      Ale ono je dobrý na to myslet už den předem a pořádně se najíst, možná víc než obvykle.

      Ořechy jsou základ!

      0 0
    • maajkee  

      Tak tam taky záleží kolik máš vůbec najeto, píšeš poslední dobou, to znamená co? Byla zima a já třeba poslední dobou najel uplný prd a stačí mi malej kopec a jsem v řyti a je naprosto jedno co sním :)

      Jinak co jsem dřív jezdil trasy cca 120, 130 km přes Orlický hory, tak jsem vždycky jezdil na nějaký obyč musli tycky od nutrendu, nebo treba klidne tatranku a cestou nekde maly pivo :) Ale zřejmě je to o ambicích, proč vlastně jezdíš a co tím chceš dosáhnout :)

      0 0
    • scota  

      Müsli tyčinky, banány, meruňky, jablko.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Já jí sojový suk, oříškové tyčinky, sezamové tyčky (ty z LIDLu). Dá se sehnat i sojový suk co má dost sodíku.

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Já si během dlouhého švihu, když sahám do kapsy pro jídlo, vždycky vzpomenu na Yuru a přejde mě úplně chuť k jídlu, takže nejím radši nic.

        0 0
        • Breakpain  

          :D

          0 0
        • Smazaný účet  

          No já kolikrát jsem tak znavenej že nemám ani chuť na to jídlo. Ale když je po cestě nějaká pěkná restaurace tak si rád dám pivko a něco k jídlu. Dlouho trasy jezdím většinou v takovém horku že na sladké nemám vůbec chuť.

          0 0
        • Val  

          :))

          0 0
        • Tecka  

          :-)

          Já osobně vždy: „Navrhuju sníst psy“

          0 0
        • standoslav  

          …myslíš že Yura měl někdy na kole hlad ?

          0 0
          • Yura  

            Tak ne asi, třeba dneska. Hledal jsem jak idiot nejakou louku s nepochcanyma pampeliskama a nejak se to protahlo a po dvou hodinách uz jsem jel dom hodne skleskej. Doma pak 600ml cerstve mrkvove stavy a bylo dobře. :)

            0 0
            • Delkim  

              a ta čerstvě postříkaná řepka ti nevoní? :) za chvíli začne kvést a to bude teprve parádní žranice :)))

              0 0
              • Yura  

                EE ale nepochcane pampelišky a koprivy jsou fajn. Butto na caj a nebo pro vetsi hardcore frajery odstavnit a nebo pozvykat jen tak. Paradni na ledviny a zlucnik..

                0 0
                • Tencovozikmin  

                  koprivy supr vec

                  0 0
                • biker jura  

                  prosímtě a z pampelišek se jí co? prej ty učinky májí jen ty dužnatý stonky, květy a listy ne, ale nevím, někde jsem to myslím četl… je fakt že ten dužnatek stonek jím a i mi to chutná :D pak je taky pecka medvědí česnek. mám tím zaplevelenou zahradu, tak to spásám :D

                  0 0
                  • Delkim  

                    za ten mědvědí česnek buď rád, já ho draze kupuji v zelenině, je super! dneska jsem za něj dal 50 korun a zrovna nějak extra moc ho nebylo :(

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Udělej si výlet do Ostravy, tady tím jsou zarostené celé lesy a lidi ho odnáší po taškách.

                      0 0
                      • blaf  

                        to ho vyjde levneji dal nakupovat v zelenine :)

                        0 0
                      • -b-n-x-  

                        Ja myslim, ze medvedi cesnek zije beztak v cele republice. I kdyz je fakt, ze ten z OV bude takovy bohatsi :-)

                        0 0
                        • jIrI___  

                          Bude sytější, nejvíc ho je v okolí hald :D

                          0 0
                          • wego1991  

                            V Jistebniku kolem rybníků jak je ta odbočka do CHKO Poodří (zákaz pro kola) tak je ten česnek totálně všude (okruh o průměru minimálně půl kilaku – česnek všude) viz. foto. Trhal sem tam v pondělí – během chvilky plný sáček do koše a pak honem pryč, bo sem si připadal jak pytlak :D

                            0 0
                    • biker jura  

                      to chce zasadit a ono se to rozroste. my jsme tot ak taky udělali doma i na chalupě a ted se to nestačí spásat :D

                      0 0
                  • Yura  

                    To zase netusim kde si to cetl, ale když se podivas na google, tak ti z 99,999% vylezou „dandelion leaves a nebo roots“ Ted když rostou, tak je nejlepší odstavnovat listy ve snekovem odstavnovaci. Das si rano na lacno, odpoledne a vecer par lzicek a tvůj zlucnik zazije Sajgon.. :D Ja nemam odstavnovac, tak zeru ty listy jen tak. Na zimu se to susi, hlavne koreny s kterých se pak dela caj apod, ale to uz není ono. Ona je stejne nejlepší doba trochu ty zlucovody rozpumpovat prave na jare a zaroven všechno roste, takze je to idealni doba..

                    0 0
                    • Janes  

                      Nejlepší listy jsou ty vybělené třeba pod nějakým prknem nebo tak.

                      0 0
                      • Tencovozikmin  

                        co to hnetes za pichoviny

                        0 0
                        • Yura  

                          Taky nevidim důvod proc by mely byt nejlepší listy, kde nepracovala fotosyntéza..

                          0 0
                          • Janes  

                            To je z kulinářského hlediska. Snižuje to hořkost, u Endivie a podobných věcí je to běžný pěstební postup. Prostě zastínění to vybělí a pak je to pro běžnou populaci stravitelnější. Nic nového pod sluncem.

                            0 0
                            • Tomahomo  

                              Byls rychlejší :)

                              0 0
                            • Yura  

                              Aha, takze tady je rec o cisteni jater tema pampeliskama, kde jjsou ty hořčiny naprosto zasadni prvek a ty pak napises, ze jsou nejlepší ty z podklady, bo jsou min horke lol… Na kulinarske hledisko se ti muzu ******. Kvuli tomu ty pampelišky fakt nezeru. :D

                              0 0
                              • jIrI___  

                                Kvůli hořčinkám piju pivo, cítím pozitivní účinky.

                                0 0
                                • Yura  

                                  Hm u piva jsem zatím nenasel nejake pozitivni ucinky co se hořčin a jejich ucinku na jatra/zlucnik tyce.. S pivem zacinat nehodlam, ale ja jako velkej odpurce chlastu premyslim, ze bych zacal s cervenym vinem. Sklenicka denne na dobrou noc.. :D

                                  0 0
                                  • ˘Ö˘ Krab  

                                    Před nebo po?

                                    0 0
                                    • Yura  

                                      Proste tesne před spaním. Me jako nealka to pekne vypne. Ale zase jestli si telo nezvykne a prestane to fungovat a bude potřeba vetsi davka. Hm ještě popřemýšlím.. :D

                                      0 0
                                    • Tencovozikmin  

                                      Jako pred nebo po svihu? Tak to jsem zvedav co na to vyzivovy expert.

                                      0 0
                          • Tomahomo  

                            Slyšels někdy o čekance?

                            0 0
                        • Janes  

                          A ty se sklidní broučku.

                          0 0
    • motacek  

      Osobně když jsem jel svůj první pořádný výšlap, tehdy to byla první jízda v sezoně a hned rovnou na hochalpen strasse v rajchu. Převýšení z 500 do 2500m, vezl jsem s sebou pouze 5 snickersek, všechny padly na ten jeden výšlap + půl sáčku bomparů k tomu. Vždy když jsem si dal tuhle bombu, tak mi bylo fanjn, ale po půl hodině mi bylo zase zle a už jsem nemohl, tak jsem musel dát další várku. Dnes už bych to takhle neudělal.

      Člověk musí něco vydržet, takže když teď jezdím na výlety 80–100km, tak beru jen lahev pití a nějakou tatranku. Nejhorší je se nadlábnout a vyrazit na kolo, já razím filozofii, že hladový vlk se nejlíp bije. Takže jezdím skoro na lačno :D

      0 0
      • blaf  

        a auto s prazdnou nadrzi jezdi nejrychleji :D

        0 0
        • motacek  

          Přesně tak.

          Přece když dělají u aut zkoušky zrychlení 0–100kmh, tak mají v nádrži asi jen 5l paliva, aby byly auta co nejlehčí.

          Ale samo, že srovnávat auto a člověkem nejde. Tobě když někdo sebere všechnu krev, tak asi na kole taky nic neujedeš :D

          0 0
          • blaf  

            no jak myslis, uz to tu bylo napsano mockrat, ze nejist na dlouhym svihu je hovadina

            0 0
            • motacek  

              Každý to máme trochu jinak no. Já i když makám celý den fyzicky, třeba když máme vinobraní nebo něco obdobného, tak mi nevadí celý den nejíst, právě naopak. U mě s prázdnějším žaludkem síly přibývají :D

              0 0
              • Manzak  

                Ja radsi jezdim na lacno rano, takovy ty vyslapy do 2 hodin, nebo bily jogurt a podobne. Protoze kdyz si dam predtim banan, tak ten me spolehlive posle do hypoglykemie. Odpoledne uz se to neprojevuje.

                0 0
      • Breakpain  

        Každý funguje jinak, já si dam dvojnásobnou snídani/jídlo hodinu před výkonem…

        0 0
    • Breakpain  

      Portables – myslím, že ty recepty seTi budou líbit ;).

      0 0
    • Delkim  

      a už mu někdo napsal, že je to téma samozřejmě nesmysl, že 120 km rozhodně není dlouhý švih? :)))

      nehledej v tom vědu, musli tyčinky klidně ty za 3 kačky v akci z Lidlu, banán apod.

      0 0
      • Člověk a jeho svět  

        Tak, tak :)

        Ale ono záleží na vkusu každého soudruha, resp. na jeho nohách. Mě taky z jara pěkně na*ere, že co jsem v létě jezdíval relativně na pohodu, je nyní na krev… Ale užívám si to, trpělivě tiše trpím :)

        0 0
    • MirosPikos  

      Naposledy mě při dlouhém švihu pomohla tlačenka a 3 piva. Bez toho bych v 11 večer na ten Libín nevyjel. Ráno jako rybička a jelo se zpátky přes Kleť domů. Cestou pár piv, boršč a kulajda nebo tak nějak.

      0 0
    • MlokCZ  

      Jak už někteří psali, tak tohle je problém především špatně zvoleného tempa. Prostě jedeš mírně nad svoje možnosti. A stačí jen malý rozdíl (tedy jen malinko zpomalit) a může být vyřešeno.

      0 0
      • Janek33  

        Určitě záleží, jestli jedeš ´pod aerobním prahem, nad aerobním prahem nebo nad anaerobním prahem, ale nejdřív bys ty prahy musel znát. Ale vždy je lepší energii postupně doplňovat, jen by to chtělo něco lehce stravitelného a ne pořád nějaký salám nebo rohlíky.

        0 0
        • Člověk a jeho svět  

          Btw – znám zde jednoho uživatele, který teda jezdí hodně slušně, a jako základ si balí právě housky nebo rohlíky se šunkou. A neřekl bych, že nemá výsledky.

          0 0
          • Janek33  

            Ty myslíš, že ty výsledky má proto, že se cpe rohlíkama se šunkou? Já myslím, že ne. Bílá mouka ti energeticky vůbec nic nedá, jen si břicho zaplácneš a máš plné břicho.

            0 0
            • Yura  

              „Bílá mouka ti energeticky vůbec nic nedá“

              Jak si potom vysvetlujes, ze ještě před par rokama, kdy se ještě jidlo az tak neresilo(bezlepkova strava apod.). Jezdilo 90% profi pelotonu na těstovinách jako doplneni glykogenu po zavode/etape a prave na tech houstičkách v první pulce delších zavodu/etap? Energeticky ti vůbec nic neda zvykani zeleneho chrasti, ale to je zase na jinou debatu ze..

              0 0
              • Janek33  

                Hrozne moc si protirecis. Na jednu stranu lidem doporucujes jist jednoduchou stravu a na druhou stranu prosazujes prumyslove upravenou stravu. Ty vubec nevis co je vlastne spravne.

                0 0
                • ˘Ö˘ Krab  

                  Počkejte chvíli, běžím si pro křupky!

                  0 0
                • blaf  

                  jen a pouze zpochybnil blbost, kterou jsi napsal, nic o tom, ze by bilou mouku doporucoval nenapsal

                  0 0
                  • Janek33  

                    Jakou blbost mas na mysli? Bila mouka je v podstate rafinovany cukr ktery je zbaven vsech zivin a mineralu. Telu nic neda jen ho zatezuje tak proc ho jist. Nebo ty v tom vidi nejaky prinos?

                    0 0
                    • jonti  

                      Pekna blbost. Rozhodne to neni cista sacharoza a ani zbavene uplne vsech mineralu to neni. Vis kolik tam je bilkovin? A nejsou sacharidy a bilkoviny ziviny?

                      0 0
                    • blaf  

                      Bílá mouka ti energeticky vůbec nic nedá

                      tuhle blbost

                      0 0
                    • novas752  

                      Prej cukr :D Bila mouka je v skoro to samy jako tmava mouka – obili jako obili – cilize nejaky delsi sacharid podobnej tomu v testovinach nebo ryzi.

                      0 0
                • waltari  

                  Energie tam je až „moc“

                  Nutričně tam „nic“ není

                  V tom je pointa ;-)

                  0 0
                  • Delkim  

                    bingo :)

                    jinak řečeno též prázdné kalorie

                    0 0
                  • Concorde  

                    Přesně tak.

                    0 0
                    • Janek33  

                      Ano prazdne kalorie jsem mel na mysli. A co vam daji pri vykonu prazdne kalorie?

                      0 0
                      • blaf  

                        kalorie? jinymi slovy energii

                        0 0
                      • ˘Ö˘ Krab  

                        Menší děti jsou ochotny na trojkombinaci banán+rohlík+čo­koláda jet kamkoliv a v podstatě jakkoliv dlouho, přestože mají menší tukové zásoby a nerozvinutý tukový metabolismus. Uvedená trojice jim zajišťuje plynulý přísun prázdných kalorií i během výkonu.

                        0 0
                      • Yura  

                        To myslis vazne, nebo ti to seno uz vytlačilo z lebky poslední zbytky mozku?

                        0 0
                        • Janek33  

                          Mas velice rozumnou argumentaci. Jo jo takove typy lidi mam rad.

                          0 0
                          • Yura  

                            „A co vam daji pri vykonu prazdne kalorie?“

                            Tuhle otázku myslis opravdu vazne? Co si jako myslis ze obsahuje energy gel? Zeby glukozu, maltodextrin, apod..? Proste „prazdne kalorie“ ? Co ti to da ta glukoza? Zeby byla glukoza primarnim zdrojem energie pro lidske telo? Proc si asi zavodnici davaji při zavode gel a nezacnou zvykat kapustu bohatou na mikroživiny? Stipnete me někdo, jestli tady fakt vedu takovou debatu..

                            0 0
                            • ˘Ö˘ Krab  

                              Chceš štípnout hasákem nebo budou stačit sikovky?

                              0 0
                            • mandak  

                              Závodníci si dávají gel, aby měli v TV image a pak taky reklama. Když je potom nezabírá televize tak se laduji brokolici a kapustou.

                              0 0
                            • Janek33  

                              Meles paty pres devaty. Co sem porad tahas nejakou kapustu? Vubec ti nerozumim.

                              0 0
                              • Yura  

                                To bylo jako prirovnani „prazdne kalorie“ glukoza v gelu a kapusta jako potravina bohata na mirkoziviny.. Ale chápu, ze se ti to premysleni trochu spomaluje. Mozek ma rad cholesterol a tomu tvému se asi moc nedostava na te tve zazracne strave co..

                                0 0
                      • stumpík  

                        Kalorie buď jsou nebo nejsou. Prázdné kalorie je nesmysl. To je jako prázdná vana vody.

                        0 0
                        • Delkim  

                          nechápeš

                          kalorie JSOU, to nikdo nezpochybňuje, ale taky ti ta potravina může dát něco navíc v pozitivním slova smyslu a nebo ne a nebo ti i škodí, pak jsou to ty „prázdné kalorie“

                          kapišto?

                          0 0
                          • stumpík  

                            Rozumím, že se používá termín „prázdné kalorie“, ale je to blbost.

                            0 0
                            • Yura  

                              Není to blbost. Je to kalorie, ale je prazdna, není tam nic navíc. Co na tom jako nechapes.

                              0 0
                            • Člověk a jeho svět  

                              Koukni, kolik kalorií je třeba v litru Becherovky. Cca 9.000, jestli si to dobře vybavuji. Ale moc energie ti nedají :)

                              0 0
                              • Val  

                                uz jsi dlouho nepil co? :)

                                0 0
                              • RomanH  

                                Cece, my se na tritydennim treku 5000m+ za kazdym vetsim sutrem odmenovali slivovici (mimo vydatne snidane a vecere prakticky jedine „jidlo“), a jak nam to slapalo.

                                0 0
                              • Yura  

                                Ty to zase pletes.. :) Gel je většinou glukoza, maltodextrin apod.. Proste cistej zdroj sacharidu. Da ti energii, ale uz neobsahuje nic navíc. Zadne vitaminy, minerály apod.. Takze mas pravdu, ze chlast je taky zdroj prazdnych kalorii, tak jako třeba koka kola apod.. Ale nemas pravdu, ze ti to neda energii..

                                0 0
          • blaf  

            to je opozdenej zpatecnik, Janek by mu to vysvetlil

            0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Hlavně záleží, jak máš nebo nemáš rozběhnutý tukový metabolismus a jestli máš v krvi pořád dost cukru jak na vlastní fyzický výkon, tak na odbourávání tuků. Když jsi na tom s metabolismem a trénovaností opravdu špatně, ani jízda hluboko pod AP nemusí stačit, zkrátka tělo nestíhá do krve dodávat dost energie, kterou by si svaly mohly vzít. Nebo stačí špatně dýchat, pak se můžeš třeba stavět na hlavu a nic, bez kyslíku to nejde.

          Tvůj trénovaný kolega má zkrátka takovou fazónu (a takový průběžný zápřah), že mu zbývá dost sil na jízdu i současné trávení (nebo mu nezbývá nic jiného, než zkrátka průběžně hodně jíst).

          0 0
    • Val  

      houska se sunkou je muj favorit, ovoce je fajn, ale kdybych se mel zivit jen jim tak brzy skoncim v nejblizsim lesiku a zoufale hledam kousek papiru :)

      0 0
    • jIrI___  

      Na 80 km jednu nebo dvě mysli tyčinky a sójový suk.

      0 0
      • jIrI___  

        btw. výživový poradce mi doporučil Paleo Barbara . Na rozdíl od klasických mysli tyčinek má i nějakou chuť, jen je holt o něco dražší.

        0 0
        • Yura  

          Boze raw paleo.. :)))

          0 0
        • black.horse  

          …mi pobavilo tohle v popisu:

          „…pro lidí, kteří hledají veganské alternativy, zda jídlo bez použití mléka…“

          a zároveň na obrázku obal kde je zdůrazněno „NO SOY“

          a hnedka pod tím:

          „Může obsahovat arašídy, lískové ořechy, sóju, vejce, mléko, …“

          Ať žije kouzlo etiket:-)

          0 0
    • jecnak  

      Hlavne nereste km, ale cas. Nekdy jedu tech 120 pod 4h a nekdy za 7 za zhruba stejne usili. Obecne bych rekl, ze staci do sebe hodit neco kazdou hodinu a clovek pri spravnych tepech/vykonu vydrzi relativne neomezene dlouho.

      Na kratsi akce do tech cca 6h jezdim na banany, jablka a nejake to pecivo se sunkou a maslem. Nad 6h pridavam i nejaka normalnejsi jidla. Na zavody ci extra dlouhe akce priadam jeste gely a jine suplementy. Piju vyzkouseny iontak, vodu, colu, caj a obcas kavu.

      0 0
      • Manzak  

        Jaky je ten tvuj iontak jestli to neni tajemstvi?

        0 0
        • black.horse  

          Nejsem Tomáš, ale dám taky svůj tip… ač na žaludek netrpím, tak mi na dlouhodobé akce na zažívání asi nejlépe sednul Cytomax a moje žena, který po většině ionťáků z překyselení stávkuje žaludek si jej také chválila…

          0 0
          • Manzak  

            Diky za tip, vyzkousim.

            0 0
          • Delkim  

            jednoznačně Cytomax, potvrzuji!

            0 0
          • Paja  

            Jo, Cytomax tu radila Mikikuba, tak jsem ho prubnul a od te doby uz ho 2 roky pouzivam, hlavne na delsi akce.

            0 0
          • jIrI___  

            Dá se Cytomax koupit v nějakém „testovacím“ množství? Našel jsem nejmenší balení 680 g…

            0 0
            • Delkim  

              pošli mi do SZ adresu, já ti jednu dávku pošlu :)

              0 0
              • jIrI___  

                Zas tak moc to nepotřebuju :). Jen mě zajímalo, jestli jsem třeba špatně nehledal.

                0 0
                • ememem1  

                  vidis to naprosto spravne. pri tvojej alebo mojej trenovanosti a vykonnosti je uplne jedno ci pijes cytomax alebo vodu :-)

                  0 0
                  • jIrI___  

                    S tím samozřejmě souhlasím :). Jen mi obyčejná voda po vypití takového 1 l začíná lézt krkem tak, že raději nepiju. Isostar i Nutrend Unisport mi příjdou dost chemické a kyselé, tak jsem chtěl vyzkoušet nějaké další „ochucovadlo“.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Nevím třeba jak u tebe ale mne při fyzické zátěží voda moc nevyhovuje, bolí mne zní břicho.

                      0 0
                      • ememem1  

                        to bude individualne, mne je zas z jontakov na blitie, mam z nich kyselinu jak hovado. jediny krat za posledne roky som to pil tusimze vlani na slazke lebo bolo na sulzbergu take teplo, ze som myslel ze tam skapem. ale bezne ani zadara.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          U mne je jediný ionták nealko pivo a nebo kofola. Iontáky jsou zkoušel párkrát ale jak píšeš nic moc. Možná zkusím ten Cytomax.

                          0 0
          • Manzak  

            A jeste jakou prichut?

            0 0
          • black.horse  

            Jo a ještě jeden tip, když není k dispozici Cytomax, tak spíše než nějaký ty Penca, Nutrendy, Isostary atd co jsou všude ve sport shopech, tak mi celkem jako kompromis sedí ionťák z drogerie DM…

            0 0
            • Manzak  

              Ten Isostar mi prave moc nejede.

              0 0
              • black.horse  

                Tak jsem to taky myslel, moje preference jsou jednoznačně Cytomax, pak dlouho nic, pak kompromisní DMkáč Ionťák (DM drogérku mám za rohem v práci, i při cestě na nákup, takže když zapomenu objednat není problém) a pak až na konci ten zbytek jako Isostar,Penco,E­nervit,Nutrend po kterých je obvykle v břiše pěkně kyselo na delších trasách a větší spotřebě. Já mám asi odolný žaludek, snesu více méně cokoliv, ale na akce 5–6hodin a více už pociťuju rozdíl v komfortu, byť to snáším, ale žena ty poslední zmíněné odmítá pít už po hodině… a s Cytomaxem nemá problém.

                0 0
            • raw 4  

              Jo ionťak z Dm jsem mel a budu ho zase kupovat…dokonce vyhral nad ostatními v D -testu..to jsem čuměl..

              0 0
      • jecnak  

        Cytomax.

        0 0
    • mr.antik  

      na delší vejlety beru flapjack, směs oříšku a sušeného ovoce. Na ještě delší housku nebo toast se salámem.

      Hlavně to co ti chutná.

      0 0
      • Yura  

        Ten flapjack to je ta tyčinka za 40kc+ ne? Jakej je v tom rozdil oproti tem musli tycinkam, které se prodavaly uz snad před 15 rukama a stoji kolem 8kc? Ty flapjack mají vetsi gramaz, ale ikdyz si koupim ty klasicke 3 mensi, tak stále to je tak za 50% ceny toho flakjacku lol..

        0 0
        • blaf  

          nebo je vyrobena doma… neni to moc prace

          0 0
        • mr.antik  

          kupuju asi okolo 30 korun protože mi chutnaj. Nejsem zas taková socka abych musel šetřit 10 kč na svačině venku

          0 0
        • Delkim  

          obyč tyčka v sobě nemá ten „wow“ efekt když to vybalíš na cyklostezce :)

          0 0
          • black.horse  

            hele, a už někdo provedl studii kolik „wow“ jednotek je třeba ke zvýšení výkonu o 15%? :-D

            0 0
          • jecnak  

            Zas Flapjacky co kupuju se daji snist i za ostrejsiho tempa, aniz by se jimi clovek udusil. Navic mi na rozdil od ruznych tycek chutnaji.

            0 0
            • mr.antik  

              přesně, jestli je někdo schopnej sníst tři nejlevnější přeslazený musli tyčky naráz, tak má můj obdiv

              0 0
            • Delkim  

              odkaz?

              ten Nutrend s polevou to asi nebude

              0 0
              • jecnak  

                Nutrend to neni. Sam nevim jmeno, jen kam pro ne saham do regalu a jak zhruba vypadaj :-)

                0 0
                • blaf  

                  :D

                  0 0
                  • Delkim  

                    nechci vidět tu inventuru :))) před 89 by to bylo rozkrádání socialistického majetku :)

                    0 0
                    • blaf  

                      v nekterych firmach je to jako benefit, ovoce, snacky, …

                      0 0
                • Delkim  

                  já jednou ochutnal Mixitky, ty byly chuťově pecka, ale strašně hutný

                  http://www.mixit.cz/…ixit/mixitky

                  0 0
                  • Yura  

                    Sojovej suk, margotka apod. daleko lepsi na kolo. Nezadusi te to, je tam min vlakniny a tu energii z nich vyuzijes xx minut po snezeni narozdil od musli tycky plne tezce stravitelných surovin jako orechu, semínek, vloček apod.

                    0 0
                    • blaf  

                      znam kluky co jezdi na svickovou, pro takove je flapjack lehce stravitelna pohoda :D

                      0 0
                    • -b-n-x-  

                      Jo a po margotce nadycha a pujde sedet!

                      0 0
                    • 01carbon  

                      Na margotky se teď (cca 1/2 – 1 rok) používají nějaké fujtajbly – mam je na osobní černé listině hned za Opavia tatrankama.

                      0 0
                      • Manzak  

                        Pokazdy kdyz prijedu do Cech zjistuji, co se od minula promenilo v hnuj, A margotky jsou hnuj uz peknych par let, to neni nejakej posledni rok, chutna to jak slisovany, radne oslazeny piliny. Horalky od Opavie byly spatny jeste dokud jsem zil v CR, a pryc jsem uz skoro 10 let, nastesti Sedita zatim drzi sve tatranky na urovni.

                        Takze popadnu krabici sojovych suku (vyhradne z Lidlu), protoze nic srovnatelnyho co mi smakuje na kole a je to skladny bohuzel ve Fr. neni.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Ve Francii neexistují müsli tyčinky s různými příchutěmi ? Jsem myslel, že galský kohout je trochu dál, než postslovanská země…

                          0 0
                          • Manzak  

                            To tu je, ale kdo by to furt zral :D

                            Sojovej suk je proste idealni, a ten tu neni. Navic je levnej. Co se da jist jsou protejnovy tycinky z Decathlonu, to mi jede, ale cena je proti suku nesrovnatelna.

                            0 0
                          • Janes  

                            Můžeš mi říct, co to je za blábol, ta " postslovanská země "?

                            0 0
        • waltari  

          25,– – 27,– kč / 80g

          0 0
        • black.horse  

          Proč 40+? Jako u všeho u Flapjacků jsou různé ceny a různé složení surovin, když se někdo nechá chytit na cool název a logo, koupí si nesmysl za nesmyl prachy, je to jeho problém… v těch „musli tyčinkách“ je také široké spektrum cen, hmotnosti a složení… nehledě na to, že to je jen jiný název pro prakticky to samé, spíše mi přijde, že oprášili jiný výraz, aby měli co prohnat marketingovou mašinérií :-)

          0 0
          • mandak  

            Co se týká musli tyčinek, nejlepší je domácí vyroba, za pulhodky si udělá člověk klidně dva plechy a může si tam namíchat co je libo :)

            0 0
    • Smazaný účet  

      houska+šunka – jako tmavá kaiserka s dobrou šunkou, ideálně doplněná o list salátu je fajn na svačinu doma, ale fakt to vozíte ? Nedokážu si představit, že třeba v létě cpu do kapsy dresu housku nebo dvě, pak to zase morduju v různém stavu ven

      Jinak já jím taky cca každou hodinku, většinou vezu banán a k tomu třeba dvě musli tyčinky – s tím vydržím 100–120 km. Pokud jedu švih 140–200 km, tak se v půlce zastavím někde v restauraci (něco lehčího, žádný smažák) nebo cukrárně ( třeba tiramisu + presso ).

      Pak doma si hned udělám nápoj ve složení: banán, glukopur/med, voda/mléko/džus a hodinku po tom „normální“ stravu.

      0 0
      • Val  

        vetsinou ne, protoze jsem linej si to pripravit :) kazdopadne si ale beru batuzek, bez ktereho zadny biker tak jako tak nemuze byt, takze neni problem. Silnicari to maj horsi.

        0 0
      • Amoondre  

        Houska zabalena do alobalu a hozena do zadni kapsy dresu. I dve takto vozivam. Kdyz ma nekdo problem s mistem, staci vozit litrovy bidon v jednom stojanu a v druhem prazdny bidon naplneny tyckama treba.

        0 0
      • sharkeeCZ  

        rohlík se šunkou není problém (nebo marmeládou, nugetou apod)

        zákusek a kávička na švihu je to nej ;-)

        0 0
      • Smazaný účet  

        Ten rohlík s něčím sladkým vlastně není špatný nápad, někdy to vyzkouším.

        0 0
    • RomanH  

      Dalamanek s prsutem / anglickou slaninou a dijonskou horcici.

      0 0
    • scota  

      Nejlepší kombinace jsou třešně a hrášek :-)

      0 0
      • nomecz  

        a když to zapiješ kozím mlíkem ze sifónem tak i nejrychlejší …

        0 0
    • sharkeeCZ  

      Pokud je to na silnici, pak je to otázka 3–4 hodin a to tak jeden banán a jednu nějakou tyčinku (gely vůbec)

      Na biku může jít i o 6 hodin, takže klidně rohlík se šunkou k tomu co na silnici a těch tyčinek více.

      0 0
    • jeffino  

      recept o mistra :

      http://www.trailove.cz/…t-od-mistra/

      z těch komerčních jsou dobrý tyhle :

      http://eshop.lifefood.cz/index.php?…

      mě teda fungujou a jako recovery smootie : http://eshop.lifefood.cz/index.php?… se sojovým mlíkem .-)

      0 0
      • Janek33  

        Prosím tě nedávej sem odkaz na výrobky firmy LIFEFOOD, jedná se o RAW a veganské potraviny, většina tady si bude myslet, že to je kapusta, oni nic jiného RAW neznají. Navíc ty tyčinky stojí přes 30 Kč a to je pro Yuru moc. Co na tom, že to je ta nejzdravější a nejefektivněji použitá energie. Navíc neobsahuje rafinovaný cukr a to se tady lidem líbit nebude.

        0 0
        • blaf  

          tobe to jeste stale nedoslo? :D

          0 0
        • Člověk a jeho svět  

          RAW a BIO…

          Tak tomu se fakt musí věřit.

          0 0
        • Smazaný účet  

          LOL

          0 0
        • blaf  

          Co na tom, že to je ta nejzdravější a nejefektivněji použitá energie.

          neustale tu omilas to same, ale jeste jsi nedal jedinej relevantni odkaz, nemas to nicim podlozene, na netu najdu stovky clanku (vi ci mene pochybne kvality), ktere tvrdi opak toho co ty, dej nejake kvalitni podklady (studie, ne clanky nejakych pochybnych vitarianu) nebo uz prestan

          btw. pokud vim, tak tepelne upravena strava je lepe stravitelna, tim padem efektivneji pouzita energie (nemusim venovat tolik energie traveni raw stravy)

          0 0
          • Člověk a jeho svět  

            +100

            0 0
          • Janek33  

            A co se vykaslat na nejake clanky a zkusit si to sam. Uvidis vysledek velmi brzy. Zkus se take pobavit s lidmi, kteri se tim zabyvaji spoustu let. Nesnaz se porad cerpat z pochybne literatury, spousta veci je j

            0 0
            • Janek33  

              Spousta veci je jinak nez je obecny vetsinovy nazor. Ale chce to mit snahu poznat a pochopit neco jineho. Zkus si to a pak mi rekni jak se ti travi syrova strava a jak tepelne zpracovana a jak dlouho a tezko se travi maso. Ja cerpam ze zkusenosti spousty lidi.

              0 0
              • Yura  

                Tobe se lepe travi syrove brambory například? Nebo syrovej kvetak, brokolice, mrkev, kapusta…?

                0 0
                • Janek33  

                  Jedna zajímavá věc. Je to již 9 týdnů co jsem změnil stravu, nejím maso ani žádné jiné živočišné tuky. Byl jsem nyní u doktora na diagnostice, abych srovnal parametry svého těla s obdobím před změnou. Shodil jsem 9 kg, ale vše pouze tuky a voda, svaly zůstaly na stejné hodnotě. Doktor nevěděl jakým způsobem jsem změnil stravu a řekl mi, že je vidět, že jím kvalitní bílkoviny a hodně kvalitního masa. Když jsem mu řekl, jak se stravuji, nevěřil mi. nakonec uznal, že i když s tímto nesouhlasí, tak na mé tělo to má velmi pozitivní vliv. Tak si říkám, kde dělám s tím masem chybu.

                  0 0
                  • Yura  

                    Muzes odpovědět na otázku??

                    0 0
                    • Janek33  

                      Jo promiň. Brambory nejím, květák a kapustu nejím, brokolici a mrkev tepelně upravuji, to přiznám. Mám základ v raw stravě,ale kombinuji občas s veganskou stravou, takže některé potraviny tepelně upravuji.

                      0 0
                      • Yura  

                        Co teda tvori zaklad tve raw stravy?

                        0 0
                        • Janek33  

                          K obedu klicene lusteniny, cervena cocka, zluty hrach, k tomu cervena repa, jinak dopoledne hodne ovoce (jablka, banany), odpoledne zelenina (mrkev, kedlubna, rajce, okurka), dale hodne orisku, seminek a vecer salat (listova zelenina, pazitka, repa, za studena lisovane oleje). Obcas tepelne upravena mrkev, hneda ryze, kuskus.

                          0 0
                          • Yura  

                            To je jasny, ze clovek na takove strave hubne. Telo ma proste krusne casy s toho neco vůbec dostat. Vetsinu z toho vyseres defakto nedotcene. Nemame kratke traveni jako cisti masozravci, ale ani zdaleka ne tak dlouhe jako býložravci. Kteří jsou schopni z posrane travy vydolovat veskere ziviny co potrebuji a staci se podivat na stribrohrbeteho samce gorily a vsem je jasny, ze ten namakanej bastard opravdu nestrada. Ale 90% blaznu, co veri, ze by měli zrat jen neupravenou stravu vypada otresne. Vyhubnuti na kost. Ridke, slabe vlasy. Zuby znicene… Ještě by se dalo argumentovat, ze tam nekde v prirode bez stresu moderního světa by se to dalo, ale clovek co zije beznej život ma uplne jiné nároky, aby zvladal ten kazdodenni stres..

                            0 0
                            • Janek33  

                              Vidis a ja mam uplne jinou zkusenost s takovymi lidmi. Jsou velmi zdravi, vlasy, zuby, vsechno super. Jsou stihlejsi, to ano, ale telo nepotrebuje mit svaly jako kulturista. Rekni mi, kde tedy beru ziviny, kdyz je podle tebe nedokazu prijmout z toho co jim? Sportuji v prumeeu 15 hodin tydne. Svaly mi nehubnou a nic mi nechybi. Silu mam vetsi nez driv. A to hubnuti, telo se zbavuje nepotrebneho tuku a toxinu, to zdrave si nechava.

                              0 0
                              • ememem1  

                                vsetko to bude v hlave. pockaj par rokov a uvidis.

                                0 0
                              • Yura  

                                Podivej se. Jak jsem psal. Drzis tu stravu ted mozna 3 mesice. Tak dej vedet za rok, dva. Pak muzes delat nejae zavery..

                                0 0
                                • Janek33  

                                  Za rok reknes pockej dalsich 5 let potom 10 a ja budu cekat a cekat az se muj stav zhorsi. To je teda odpoved, jsi fakt frajer.

                                  0 0
                                  • Yura  

                                    To je jako kdybys poznal nejakou roštěnku v patek vecer a v sobotu vsem na netu tvrdil jaka je to zena tvého života a ze s ni chces dům a 5 deti..

                                    0 0
                                    • jIrI___  

                                      Tomu se říká láska na první pohled a věřím, že může existovat i u stravovacích návyků :)

                                      0 0
                              • Člověk a jeho svět  

                                Jen taková technická, nechci tě odvádět z cesty tvé víry, ale jak víš, že svaly neubývají? Jaké vyšetření to potvrdilo?

                                0 0
                                • ememem1  

                                  nijak. mysli si to. a viera je mocna, v historii aj vojny vyhravali len ti, co mali pred sebou nejaku vieru, akokolvek bola obcas zvrhla. lenze on sa o tom presvedcit aj okolie.

                                  0 0
                                • Janek33  

                                  Byl jsem na zatezovem testu, kde mi delali kompletni diagnostiku, zaroven jsem byl na specializovane klinice. Vysledky byly podobne.

                                  0 0
                              • Janek33  

                                To je ta věc, na které my dva se nikdy neshodneme. Ty tvrdíš, že z raw stravy nedokážu přijmout žádné živiny, já tvrdím opak. Máme na to jiný názor,ale nemusíme se pořád urážet. Prostě jdu touto cestou a jsem naprosto spokojený. I zátěžový test mi potvrdil jak jde kondice neskutečně nahoru,ale to je spíše spojené s kvalitním systematickým tréninkem. Stejně tak mě v mém pohledu na raw stravu utvrzuje stejný průběh u mé ženy, která do toho šla se mnou a cítí se fantasticky a vše je podloženo i kontrolou u doktoru včetně rozboru krve.Ale také říkám, že nikdy nebudu 100%ní vitarián,ale vždy v kombinaci s veganskou stravou, v každém případě pouze zdravá strava, už nikdy průmyslově upravovaná. Určitě to není pro každého a každý má právo volby. Můžu se zeptat jak se stravuješ ty? A jakým způsobem trénuješ?

                                0 0
                                • Yura  

                                  Podivej se ja nehodlam presvedcovat dalšího vegana o tom, ze to opravdu není idealni styl stravovani. Az si tim vsim projdes a za 5–10 let se podivas dozadu, tak az pak ti to všechno dojde. Do te doby se v tom koupej, ale nesnaz se tu potapet další lidi. Ještě bych to bral od 60tileteho vegana, kterej tak zije 30 let. Ale někdo, kdo se tim ridi ani ne 3 mesice to me prijde fakt usmevny..

                                  0 0
                                  • Janek33  

                                    Dobra. Muzes tedy napsat jak se stravujes a trenujes ty?

                                    0 0
                                    • Yura  

                                      Nebudu to tady furt dokolva vypisovat. Kazdopadne tohle se do toho strefuje docela presne. Ostatne takhle nejak bych to mohl doporucit skoro každému.

                                      http://perfecthealthdiet.com/the-diet/

                                      0 0
                                      • Janek33  

                                        Ten odkaz vypada rozumne. Jen bych mel problem s tim nazvem diet. Ale pokud ti to vyhovuje, tak je to v poradku.

                                        0 0
                                      • Janes  

                                        Prosímtě, co mají proti beans? (vážně)

                                        0 0
                                        • Yura  

                                          Ja se s tebou tady nebudu dohadovat a obhajovat jim proc jsou proti beans. Tak jim napis email a zeptej se..

                                          0 0
                                          • Janes  

                                            Ptám se Tě, protože jsem už postarší strejda a moje znalosti Angličtiny bohužel nedosahují znalosti Ruštiny, ze které jsem kdysi maturoval.Navíc jsem si myslel, že když sem ten odkaz dáváš, tak víš,o co tam jde.

                                            Tak promiń, že jsem se odvážil zeptat, dobře mi tak.

                                            0 0
                                            • Yura  

                                              Oni nejsou jen proti beans. Oni jsou proti vsemu co není lehce stravitelne a co obsahuje nejake antinutrienty apod.. Lusteniny, fazole apod. jsou jedny z nejhure stravitelných potravin a když se konzumuji, tak by se mely dukladne macet, varit a nasledne kvasit, aby se ta jejich struktura rozložila na co nejstravitelnejsi hmotu a aby se redukoval co mozna nejvic obsah všech antinutrientu. No a typek z tech stranek by ti řekl, proc jist něco kde je plno „ale“ když mas tady ty a ty potraviny, které ti dodají stejne ziviny bez „ale“…

                                              0 0
                                              • Janes  

                                                Děkuji, Janes.

                                                0 0
                                              • Janek33  

                                                No vidíš a já jím převážně luštěniny, nevařené a mám fantastické trávení.Musíš také vědět jaké luštěniny, jaké fazole, jakou čočku, moc to zobecňuješ, ale není to pravda, co tady píšeš. Ale tvá odpověd bude „ted máš trávení dobré, ale počkej za 10 let“.

                                                0 0
                                                • Yura  

                                                  Heh nereaguj na me. Tobe jsem nic nepsal. Si zer co chces.

                                                  0 0
                                  • orm  

                                    Neslucuj prosim te vegany a raw stravovani. Diky :-).

                                    0 0
                                • Člověk a jeho svět  

                                  Málokdo ti řekne, že změna, pro kterou se rozhodl, není fajn a cítí se pod psa, to jen k těm fantastickým pocitům. Hodně do toho mluví hlava, ale z dlouhodobého hlediska to nebude fungovat. Já to osobně nijak nezatracuji, ať si každý dělá, co chce a uzná za vhodné. Ale osobně považuji RAW za produkt současné doby, doby přežranosti a doby, kdy prodáš lidem sebevětší hloupost, když je správně přesvědčíš, že ji potřebují. Prostě doba konzumu a hloupnutí společnosti (obecně – nemyslím teď tebe).

                                  0 0
                                  • Pavel  

                                    Pokud do toho nenutí děti, tak ať si žere třebas i písek…

                                    0 0
                                  • mvd  

                                    Ono je to stejné ve více lidských činnostech. Část populace tím vyjadřuje svůj odpor k evoluci – technologické, sociální a v tom stravování snad i k té biologické.

                                    Zářným příkladem vzdoru k biologické evoluci je Panda velká. Medvěd, který, ač od přírody všežravec, se jednoho dne rozhodnul, že bude jíst zdravě – žádné maso, jenom bambusové výhonky. Jak to dopadlo, všichni víme. Ostatní všežraví medvědi jen vzkvétají, ten úplně masožravý lední, kdyby mu netály kry pod tlapama, tak je na tom taky dobře, jen ten zdravě se stravující je chcípáček na vymření, který neudělá rychlejší pohyb, protože na to prostě nemá. Takhle dopadá kombinace všežravého trávícího traktu v kombinaci s veganskou raw stravou :o)

                                    Jiným příkladem vzdoru k evoluci, tentokrát technické, jsou singlspeedy a fixky :o) Možná by nebylo marné udělat studii, kolik fixkařů a singspeeďáků jsou vegani :o)

                                    0 0
                                    • orm  

                                      Trosku demagogie nemyslis. Na jednu stranu polozis ledniho medveda, masozravce, ktery by vzkvetal pokud by mu netal led pod nohama (zrejme vinnou cloveka) a na druhou stranu das pandu, ktera by s prezitim nemela problem, pokud by ji clovek nekacel bambusove lesy. Ale jo, pobavilo.

                                      0 0
                                      • Pavel  

                                        Jenže lední medvěd může viníka sežrat. Narozdíl od pandy… :-)

                                        0 0
                                      • mvd  

                                        Já jsem do toho člověka vůbec netahal. Kde sis toho všimnul? Že lednímu medvědovi tajou kry, je vinou člověka jen podle jedné skupiny vykladačů reality. A hlavně to vůbec nesouvisí s tím, jak je lední medvěd při dostatku potravy silný zvíře.

                                        Že Číňani kácí bambusový lesy a načerno z pand dělají přípravky na potenci podle té (určitou skupinou u nás tak velebené) Východní medicíny taky nesouvisí s tím, že je panda chcípáček, který není schopen udělat rychlejší pohyb. Ta panda může mít kolem sebe těch výhonků tuny a furt to bude chcípáček.

                                        Pointa mého příspěvku byla v tom, tak to dopadne, když se všežravý trávící trakt využívá:

                                        1. masožravě
                                        2. všežravě
                                        3. bíložravě
                                        0 0
                                        • orm  

                                          Takze masozravec ledni medved nevzkveta, protoze mu taje led pod nohama, musi se stehovat na jih, kde diky jeho barve nema sanci ulovit potravu. Panda nevzkveta, protoze nema babusove lesy, ktere ji slouzi k potrave. Ledni medved neprezije v prostredi pandy a panda neprezije v prostredi ledniho medveda, tak kdo je chcipacek? Panda byla evoluci, stejne jako ledni medved, prizpusobena pro sve zivotni prostredi. V jinem zivotnim prostredi strada. Pokud by byla panda chcipacek na vymreni, tak se do nasi doby vubec nedostane. Proste se prizpusobil prostredi, kde pro nej bylo vyhodnejsi jist babusove vyhonky. Strategie to byla ocividne do nedavne doby uspesna. Vubec to nema co delat s tim, ze jsi masozravec, vsezravec, bilozravec. Vsezravec medved hnedy, neprezije v prostredi ledniho medveda a pravdepodobne by neprezil ani v prostredi pandy. Evoluce je kontinualni proces. Pokud se pro lidi ukaze, ze je vyhodnejsi byt bilozravec, tak se tomu clovek postupne prizpusobi. Prezije ten silnejsi.

                                          0 0
                                          • mvd  

                                            Panda nemá ambice dosahovat sportovních výkonů na kole. Bavíme se tady o vytěžení potravy trávícím traktem všežravce, který se stane veganem. Ne o přežití! Říkám, že panda není schopna rychlejšího pohybu proto, že nedostává z potravy dostatek energie a živin, i kdyby se tou svojí potravou přežírala od rána do večera. Nic víc.

                                            Nejezdíš na fixce? :o)

                                            0 0
                                          • Tecka  

                                            Já se omlouvám, ale já musím: „bíložravě“ a „bilozravec“ :-))))

                                            0 0
                                            • mvd  

                                              To se nám povedlo :o) Já to začal a orm se přidal :o) Bíložravec je kanibal, specializující se na bílé!

                                              0 0
                                          • Yura  

                                            „Pokud se pro lidi ukaze, ze je vyhodnejsi byt bilozravec, tak se tomu clovek postupne prizpusobi. Prezije ten silnejsi.“

                                            Coz je uplnej nesmysl, protoze nejsme nejakej druh ještěrky se specifickyma narokama na život. Prezivame na kazdem kousku zemekoule. Jak si myslis, ze se povede veganum eskymakum apod.. Btw ten silnejsi, vytalnesi mel/ma ve strave vždycky vetsi podíl zivocisne stravy. Takze je asi blbost, aby evoluce vedla k oslabeni daného druhu… Jak tu nekdo pise, ze je to vymysl tehle doby. Tak to je naprosto presne. Protože do te doby, nez se nekdo hrozne nezacal nudit a tohle „ja nebudu jist zadna zviratka“ nevymyslel, tak tohle nikdo na planete neprovozoval. Clovek je vsezravec a tak ji co zije nebo roste kolem nej. Někdo 90% rostlinky a zbytek zivocisnou stravu. Někdo zase 90% zivocisnou a zbytek rostlinky. Ale nenajdes nikde na planete populaci, která by byla z nejakeho rozmaru jen bilozrava. Je to proste moda jako kazda jina. Někdo tomu podlehne a nekdo ne..

                                            0 0
                                            • -b-n-x-  

                                              Yuro, vicmene souhlas az zase na to mylne konstatovani o te neexistujici bylozrave populaci.

                                              V Indii je cca 400 milionu vegetarianu jejiz predkove po staleti nejedi maso. viz: https://en.wikipedia.org/…m_by_country

                                              Takze minimalne 5% celkove lidske populace povazujes za neexistujici.

                                              0 0
                                              • Yura  

                                                Proc to prekrucujes? Ja pisu něco o mase? Ja pisu o zivocisne strave a vegetarian zere mlecny výrobky a vajíčka ne? Vegan nezere zadne zivocisne produkty. Takze me ukaz tu populaci, která po generace zere jenom rostlinky. Aha a mas po ptakach šášulo.. 0(^_-)o

                                                0 0
                                                • -b-n-x-  

                                                  Hele, s tim tvrzenim, ze vegetarian zere mlecne produkty (z hlediska zivocisne bilkoviny me tohle prijde jako pomerne nevyznamne mnozstvi) a vajicka to taky neni tak uplne jednoznacne. V Indii je ten termin „Vegetarian“ bran v trochu sirsim meritku a jsou mezi nimi i Vegani. Akorat se mi zatim nepodarilo zjistit jak velky pomer to je. Ale mezi tak velikym poctem lidi to asi uplne zanedbatelne nebude. Az budu mit cas zkusim pohledat jestli neexistuji nejake studie, ktere tohle resi.

                                                  V cem s tebou souhlasim je to, ze v nasi kulture je to z velke casti modni zalezitost a mnohdy tento zpusob stravy pritahuje ponekud zvlastni osoby.

                                                  0 0
                                            • raw 4  

                                              +1..presne rozmanitost stravy je vzdy o tom co člověka obklopuje a z čeho si může udělat jidlo.....i když je maso drahe a vzacne např. v Asii tak vzdy ho tam alespoň kousek maji…protoze ho tělo potřebuje..

                                              0 0
                                          • mvd  

                                            Ještě k tomu Tvému přežití v jiném prostředí, byť zcela off topic: Medvěd hnědý, přemístěný do prostředí pandy, by začal tím, že by se začal živit pandou na bambusové příloze. Až by pandy došly, tak by se podíval po něčem jiném – je to všežravec :o) Přežije ten silnější, a hlavně ten všežravější :o)

                                            0 0
                                            • -b-n-x-  

                                              Odkud porad berete to ze medved zere hlavne maso? Je to spise naopak. Medved (hnedy) se zivi hlavne rostlinnou stravou a obcas neco ulovi, sezere neco zivocisneho. Kdyby zral jenom maso, tak by v okoli moc zviratek nezbylo :-)

                                              0 0
                                              • mvd  

                                                Netvrdím, že žere převážně maso, snad kromě toho ledního – u něj to asi tak bude, a je to největší ze všech medvědů, včetně grizzlyho. S tím hnědým, přemístěným do prostředí pandy, to byla trochu nadsázka, abych pošťouchnul orm :o)

                                                Ale taky jsou medvědi hnědí – bíložravci s měkkým „í“. Jsem se jako kluk pěkně vybál nad knížkou Zloduch od Fedosejeva :o)

                                                0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          A jak se svou logikou „býložravec=chcí­pák“ odůvodníš třeba koně, srny, jeleny, zebry, antilopy, a jiné pěkně svižné býložravce ?

                                          A maso mám k hlavnímu jídlu dne cca 6× týdně, takže festkař nejsem.

                                          0 0
                                          • Yura  

                                            Ale medved není bylozravec ty jantare. Je to vsezravec. Jen jak tu kolega pise Panda je zdegenerovana zranim bambusu. Jinak klasickej hnedej medved z lesa sezere všechno od borůvek po srnky. Kun, srna, zebra, antilopa to jsou všechno býložravci. Si tady nekdy fakt pripadam jak na prvním stupni zakladky LOL. edit ted vidim, ze ti je 20.. Ja jsem teda na dokumentech o zviratech vyrustal. No ty uz jsi ta generace, která vyrůstala s mobilama a fejsbukama. To te trochu omlouva no.. :)

                                            0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              „Si tady nekdy fakt pripadam jak na prvním stupni zakladky“ – podle tvých obvyklých reakcí to vypadá, že ten I. stupeň ZŠ je tvůj nejvyšší dosažený level ;-)

                                              To s tím FB a jinou generací mě srdnatě pobavilo, protože F-buk nevedu a jsi jen o pár let starší, polovině mých kamarádů bys mohl říkat strejdo :o))

                                              0 0
                                              • Yura  

                                                9 let je 9 let a jsem za to rad, ze jsem jako malej furt necumel do mobilu nebo do monitoru. Netvrd, ze tebe to taky minulo. Za me mělo jen par spoluzaku takove ty velke krabice. Nokie tusim a na PC se hral tak mozna wolfenstein 3D a nebo prince. Tak jsem cumel na porady o prirode jako zbesilej. Taky dokumenty o WWII. Troufam si rict, ze 99% vsecho co dřív běželo sem pochytal. Je to fajn něco o te naší prirode vedet a neplest si třeba vsezravce s jelenama.. :))

                                                0 0
                                                • Smazaný účet  

                                                  Baví mě, jak dokonale mě znáš od narození :-) Já jsem počítač dostal někdy ke konci 8 třídy ZŠ, když už to bez PC bylo ve škole neúnosné ( udělejte ve wordu, vytiskněte si, najděte na netu… nemáš pc ? nezajímá, za pět ). Zatímco já jsem zběsile běhal s děckama venku, ty jsi zběsile seděl u televize… tak si přeber, kdo je obětí pokroku :-)

                                                  Jinak souhlas, je fajn něco vědět o přírodě a nevyvozovat závěry typu: kdo nežere maso je lemra :o)

                                                  0 0
                                                  • Yura  

                                                    No jde videt, ze jsi tu dobu nezazil, protože by jsi jinak vedel, ze ty dokumenty a porady byly z 90% jen rano. :) Zbytek dne jsem taky behal po venku…

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    To je možné. Nicméně já jsem ráno chodil do školy a nečuměl na TV ;))

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    No ja myslel, ze si to domyslis. Ze to bylo v sobotu a hlavne v nedelu.. :)) Před skolou jen na snidane s novou, když tam davali 5min nejakej kreslenej seriál. :D

                                                    0 0
                                                  • -b-n-x-  

                                                    Pockej, v nedeli bylo studio kamarad ne? Z toho bych uplne informace o prirode necerpal :-)

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Kazde vykendove rano jsem u snidane hledel butto na prirodu nebo na WWII. Si to pamatuju jako kdyby to bylo včera. :) Pak ještě kačeři nebo rychla rota, medvídek Pu nebo ten medved balu nebo ti gumidci medove. Co ještě poradte. :))

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Vlakno o nicem. Prejdeme na téma nostalgicke vzpomínky na porady a serialy, které jste sledovali. :D Kdo zral tenhle seriál? To byla pecka.. :))

                                                    0 0
                                                  • Divebull  

                                                    Pionýrská vlaštovka:)) Teda v sobotu…

                                                    0 0
                                                  • Delkim  

                                                    slavné to období v životě Marcely Augustové s brýlemi přes celý obličej :)))

                                                    teď se vždycky klepe na volby, to její „znovu potvrzuji, jde o 99,7% výsledků a tak se situace ještě může měnit“ je vyhlášené :)

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    V Neděli ráno jsem měl Jů a Hele, zkoušel jsem toulavou kameru, ale jako malé dítě mě regionální tradice a babičky v krojích moc nebraly. Takže jsem se odebral k nedaleké trati a tam si hrál na kolejích :-)

                                                    0 0
                                                  • -b-n-x-  

                                                    Na kolejich? Tenkrat se jeste asi nehralo na Dzambulku co?

                                                    My jsme na kolejich nechavali valcovat ruzne kovove predmety. Dalsi generace uz ale byla zlomyslnejsi a davala tam spise kameny.

                                                    0 0
                                                  • Janes  

                                                    To byly moje první pokusy o výrobu nože, takovej prejetej velkej hřebík …

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Od mala mě fascinovala železnice, ke kolejím jsem nechodil na zabíjačku, ale počítat vagony s uhlím, poslouchat žíznivé dvanáctiválce atd. ;-)

                                                    0 0
                                                  • Janes  

                                                    Já ani nikam moc chodit nemusel, do školy přes dvoje šraňky a třetí na druhou stranu, vše cca 50 metrů od baráku. A nádraží cca 150 metrů. No, a k babičce jsem jezdil na takové malé nádraží, kde bydlela.

                                                    0 0
                                                  • Janes  

                                                    Jo a samozřejmě na kolejích pamatuju ještě parní mašiny.

                                                    0 0
                                                • -b-n-x-  

                                                  Pche, v 90tych letech uz v TV toho moc nebylo :-) To my, co pamatujeme socik TV s pravidelnym poradem „Zivot v prirode“ kazdy patek vecer, bychom meli byt uplnymi terennimi biology ;-)

                                                  0 0
                                                  • Delkim  

                                                    tenkrát začalo něco jako Prima (nebo přímo Prima?) a tam bylo Tutti Frutti, ne? na sídlišti to večer blikalo v oknech stejnou barvou :)))

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Premiéra se to jmenovalo před primou ne? :)

                                                    0 0
                                                  • Janes  

                                                    V pátek večer jsem za sociku poslouchával a nahrával Větrník s Jaromírem Tůmou nebo byl na čajích :-).

                                                    0 0
                                                  • black.horse  

                                                    Takže doba zjevně zas tak nepokročila, jen k drobným změnám došlo, já Větrník s Jaromírem Tůmou poslouchám také a připadám si v dnešní době taky jako menšinový vyhnanec :-D

                                                    0 0
                                                  • Janes  

                                                    Tak Tůma je neuěvřitelnej, mj. za pár dní mu bude 70… já ho vlastně poprvý zaznamenal koncem 70tých let jako diskžokeje, a byly to jediný diskotéky, co jsem jako rocker zkousával. PS: Ten Větrník občas poslouchám dodnes :-)

                                                    0 0
                  • bernie  

                    Nežereš maso a nerozumíš vtipu :)

                    citát je z filmu??

                    0 0
              • blaf  

                muzu porovnavat traveni syroveho a vareneho masa? ;)

                0 0
            • Tencovozikmin  

              Ze jsme se za tu dobu existence nevyselektovali v bilozravce?

              0 0
            • blaf  

              A co se vykaslat na nejake clanky a zkusit si to sam.

              proc by mel kazdy zacinat od zacatku?

              • kdyz prijdu do nove prace, tak mi vse vysvetli, nauci, urcite me nenechaji delat stejne blbosti, kteryma si prosli sami, proc by meli?
              • kdyz chci trenovat, tak si neco nastuduju, mozna si i zaplatim trenera, ktery tomu rozumi, urcite to nebudu zkouset uplne sam z nuly, proc bych mel?
              • kdyz chci jist lepe, tak se zeptam, neco si nastuduju, proc bych zkousel spatne cesty, kdyz uz byly vyzkousene?

              proc bych proboha si mel sam prochazet necim, co uz zkusili jini a vi? proc to nedelas stejne se sportem? vyhod trenera, zapomen vse co o treninku vis a zacni od nuly, sam za sebe, dostanes se do spousty slepych ulicek a jen ti ujede vlak, proc by zrovna u jidla melo davat smysl ty slepe ulicky objevovat sam, kdyz jinde to smysl nedava (ani ty to nedelas)

              0 0
        • ememem1  

          to 33 v tvojom nicku znamena vek?

          0 0
    • -b-n-x-  

      Ja bych jen dodal, ze treba nezrale boruvky, nebo nezrale tresne nepomuzou. Zato dvoulitrovka coly a tabulka cokolady me dala silu zase na dalsich 30 km :-)

      0 0
      • HonzaRez  

        Jsou lidi, pro které by 2 litry přeslazené špíny byly smrtelná dávka…

        0 0
        • Yura  

          No člověka to nezabije, ale pro zuby to asi idealni nebude..

          0 0
        • -b-n-x-  

          Jsem cetl, ze pro nejakou zenskou bylo i 15l vody smrtelna davka :-)

          0 0
    • Člověk a jeho svět  

      Asi jsem divnej, ale švihy do stovky jezdím bez jídla.

      0 0
    • HonzaRez  

      Mno 120 km zase není tak dlouhý švih… Už tady padly jahůdky…?

      0 0
      • Janes  

        Nádherný retro :-). To mi připomnělo, že třeba 60ku Prčice jsem v osumdesátejch šel jen s pixlou sladkýho tvarohu s rozinkama, co mi umíchala máma… a jak mi to pelášilo .-)

        0 0
    • Kubajakub  

      Pročítám a pročítám ...... Našel jsem pár dobrech rad, ale jak se připravit na 12h , popř. 24? Máte někdo zkušenost – dobrou radu? :-)

      0 0
      • black.horse  

        Těžko radit, hodně záleží a na tom, zda 12 / 24h jsou závody a pokud ano, záleží jaké mají občerstvovačky a možnosti zajištění… pokud jde o sólo jízdu, tak záleží zda o turistiku a nebo výkonostní s cílem zajet co nejlépe…

        0 0
        • Kubajakub  

          jj jde o závody. Občerstvovačky sice jsou, ale … člověk asi celej den nechce pít i jíst sladký. Pokud jsem dobře četl na různých stránkách, tak by nebylo od věci cca dva tři dny před začínat doplnovat cukry . Potom to během závodu držet na nějaké urovni, aby to nepadlo uplně dolů. Je mi jasný, že každej to bude mít trochu jinak, ale princip bude stejný. Spíš mě zajímalo jestli někdo dáváte i něco na slano. těstoviny s ........, nebo rýži s ...... aby to netlačilo a dalo se s tím jet …

          0 0
    • zdenek007  

      Já mám nejradši sendvič s burákovým máslem a džemem.

      0 0
    • Delkim  

      jen dodatek k té horní smršti toho RAW_Janka a Yury

      v okolí máme několik veganů/vegetariánů a mohu odpřísáhnout, že to je na nich sakra vidět a bohužel i na dětech, některé potkáváme ve školce/škole a jsou jednoznačně nejvíce nemocné.....

      takže se možná „neprasí“ masem, ale těch antibiotik mají během jediné zimy tolik, co jiné děti za celé dětství…

      0 0
      • Yura  

        „takže se možná „neprasí“ masem, ale těch antibiotik mají během jediné zimy tolik, co jiné děti za celé dětství…“

        Coz jim odrovna imunitu tak, ze mají na 100% zadelano na zivot plnej nemoci v dospelosti..

        0 0
        • novas752  

          Ale je to RAW SUPER BIO kvalita. :)

          0 0
          • Yura  

            Jakoze kazdej vegan ji jenom bio? No to jsou ještě ty lepsi pripady, kdy dotycnej ma peníze. Horsi je, když si takovej styl stravovani umane někdo, kdo ma hluboko do kapsy a zije s toho co da Albert. To je pak trochu horsi no..

            0 0
        • Janek33  

          Hele, ty jsi z toho neustálého sledování televize úplně zblblej. Musíš trošku taky mezi lidi a poznat trochu svět z venku a ne jen z televize. Ale na druhou stranu zase není riziko potkat tě někde na kole, to bych fakt nerad.

          0 0
      • Coural  

        Je to na nich vidět, stejně jako na bigotních katolících. Ty taky vypadají jako leklá ryba :-)

        0 0
        • Yura  

          U dospeleho me to je uplne jedno. Ale znicit tak život decku je fakt smutny. Dat mu takovej start do života..

          0 0
    • Kacko  

      Kolem 100km si dám před odjezdem lehčí jídlo(salát v Ugo atp), cestou dvě tyčky a zapíjím to ionťákem. U 200km si dávám před cestou nejradši těstoviny s lososem, po cestě tyčky, v půlce si dám pořádný jídlo a v polovině cesty žpět se stavim na coca colu se slanýma bramburkama. Ty bramburky dělají divy, cola je jen na psychiku.

      0 0
    • Delkim  

      no vida že to jde, aspoň něco… tahle prasárna bude o něco málo méně „prasácká“ :)

      Češi dostanou to samé co Němci. Pepsi bude slazená cukrem i v Česku

      0 0
      • Yura  

        Na zuby tyhle napoje prasarna jsou to bez debat, ale obecne, když se tyhle napoje pouzivaji pro doplneni energie, tak to není tak spatny. I ty monstery(ne ty umele slazene) nemaji nejhorsi slozeni. Ovšem jak jsem psal dulezity je je chlastat fakt jen při sportu a ne sedet u PC a místo vody vychlastat denne 2l pepsi nebo 4 monstry… :D

        0 0
        • -b-n-x-  

          Dobre je to kombinovat s nocnim parenim u kompu aspon tak do 2–3AM. Jednou jsem takhle nejak stravil tyden a v patek jsem se citil vycerpan a dobre mi teda nebylo.

          0 0
          • Yura  

            Me vykladej. Byla doba par let, kdy jsme kazdej vikend proparili v herne a zil jsem jen na semtexech, snikrskach a bagetách. To bylo proste strasny.. :D

            0 0
            • Delkim  

              v herně? jako cink cink jednoruký bandita melounky třešně sedmičky? :)))

              0 0
              • Yura  

                Ne to byla doba starcraftu brood war. V te době jsme co se CR tyce byli na hodne dobre urovni. Ta banda co se schazela a hrala. Pak se lehce preslo na DOTA. To byla taky neskutecna prdel. No a zajiste se to prokládalo CSkem, a ruznyma FP strileckama.. :) Když si na to vzpomenu, tak to byla fakt super. Protože se schazela dobra parta.. Sedet u PC doma a hrat přes net by nebylo ono.. :)

                0 0
          • Smazaný účet  

            pařením nebo pářením ? :)

            0 0
            • Delkim  

              páření u kompu je klasická onanie a jestli to vydržel týden, tak to se nedivím, že byl vyčerpaný :)))))

              0 0
            • Smazaný účet  

              Tož klasické páření je fyzicky náročnější než klasická onanie. To do toho musíš vložit i kus sebe, a k tomu 5 nocí po sobě… to bych si radši s chlapama střihnul Paris-Roubaix :o)

              0 0
    • -b-n-x-  

      Jeste bych k tomu jidlu jen pridal, ze i pitny rezim se nesmi zanedbat.

      0 0
    • vitzero  

      Důležitý je to, co sníš 4–3 hodiny před výkonem delším než 90 minut. Chtělo by to nějaký polysacharidy a pak 2–1 hod. před rychlejší sachry, bez vlákniny. Pak každou hoďku něco. a dostatek tekutin, sachry se vážou na vodu. Při intenzivním tréninku platí, že tělo pálí 1g sacharidů za 1 minutu, takže během hoďky (jízdy v kopcovitým terénu, atp. jednoduše intenzivní zátěži) do sebe šupnout třeba 2 banány (120g váží jeden prům. banán, obsahuje 30g sacharidů). V čisté formě sachry bych doporučil maltodextrin DE-15 nebo palatinosu, ale banán obsahuje i minerální látky a vitamíny, takže působí vlastně i jako ionťák ;) Ale tohle není třeba dodržovat, pokud trénink trvá méně jak 90 minut nebo není intenzivní, to si tělo kliďánko vystačí se svýma glyko zásobama, zvláště pokud nešviháš víc jak 3× týdně, tak to nemá smysl takhle dodržovat.

      0 0
      • Madtomas  

        Teoreticky jo, ale prijde me ze me dochazi cukr teda driv nez za 90 minut…a to se mu pres den nevyhybam

        0 0
        • Yura  

          Je uplnej nesmysl takhle paušalizovat. Je silenej rozdil jestli mas 90kg ve svalech, které mas naplnene glykogenem a nebo jsi 60kg kostra, která na sobe nemá zadne uloziste glykogenu krome jater. Jinak ten stav jater a jejich schopnost pojmout glykogen taky hraje roli a to ze se cukru přes den nevyhybas ještě neznamena, ze ho davas tolik aby jsi pokryl bazal, aktivity co momentalne delas a ještě aby se ukladal v jatrech na později…

          0 0
          • Smazaný účet  

            Když je nesmysl paušalizovat, tak proč paušalizuješ ? 60 kg žena je už „pořádná holka“ a chlap, pokud má třeba jen 165 cm, tak při 60 kg taky nebude žádný chudáček ( kromě výšky :D )

            0 0
            • Yura  

              Nepausalizuju, jen davam priklad a jiste jestli chces oponovat podobnyma nemsyslama, tak si vždycky něco najdes. Podstatu snad chapes..

              0 0
    • snas89  

      Ahoj, oživím vlákno pro někoho možná blbým odazem…ale budiž:)

      Jídlo mám vyřešený.

      Ale poprosím o tipy: včem jaký jídlo vozíte?

      Např. podomácku vyrobené flapjacky (tzn. tuhá tyčinka, tuhý ovoce apod.), datle (malý ulepený věci)?

      Nechce se mi to strkat do obyč sáčků.Jednak kvůli mizerný použitelnosti (během jízdy se ty šáčky blbě rozmotávaj a rozbalujou jednou rukou) a taky kvůli ekologii: Nechci zbytečně používat tyhle plastový věci na jedno použití.

      Díky za tipy a osobní zkušenosti:)

      0 0
      • Kacko  

        alobal

        0 0
      • waltari  

        Normálně v malý plastový „pixle“, ale vozím to v batohu.

        Sáčky opravdu ne !! ;-)

        0 0
      • novas752  

        Velký uzavíratelný sáčky v kterejch třeba Sram dodává servisní kity a příbaly vidlic a tlumičů.

        Pěkně mi sednou do kapsičky dresu – jak se trochu zmáčknou z boku tak zůstane otevřený do „elipsy“ a dá se do nich sáhnout i za jízdy, a případně se daj uzavřít zipem.

        0 0
      • Tencovozikmin  

        Na hlavní jídlo si čas udělám,jinak do dresu maý banán,jablko atd. Taky je možnost využit,bidon třeba i za sedlem.Na bika neřeším vše v batohu a na pohodu.

        0 0
      • HonzaRez  

        Jak vypadá takový „flapjacek“…?

        0 0
    • plzakj  

      Hlidam si, abych max po 60km zastavil na nejake lokalni pivo :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.