správná strava během dlouhé jízdy

110 nepřečtených
  • Jaaaan

    Zdravím, co je podle vás nutné přijmout při 6–8 hodinovém tréninku s prům. rychlostí 27–29 km/h s převýšením 1000–3000 m, 160 – 200 km?

    Jedu ráno po snídani a dám si kolem 70 g vloček, s jogurtem, s ořechama a ovocem. No a chtěl bych vědět co jíst během jízdy (kolik sacharidů, tuků, bílkovin), abych si nepálil vlastní svaly a zůstal na svém. Je tu nějaký specialista na tohle?

    0 0
    • RomanKa  

      Nejsem specialista, jídlo si nevážím a nerozebírám do nejmenšího detailu. Na otázku kolik ti neodpovím, protože tě neznám a může to být X i Y. Každopádně na spalování svalů zapoměň, toho se fakt bát nemusíš. Já těch 160 kiláků jezdím běžně, někdy banán a tyčinka, někdy 2, někdy 3… záleží na podmínkách. Důležitá je pestrá a vyvážená strava a následná regenerace.

      0 0
      • Jaaaan  

        No např. na rukou jsem to tuhle sezonu poznal. Prostě jsou nějaké svaly pryč. A to ne jenom na rukou. Tak proto se ptám co správně jíst. Na banánu a tyčince bych to asi nevydržel:-)

        0 0
        • RomanKa  

          A zatěžuješ je nějak/cvičíš? Spíš se jich tělo zbaví jako nepotřebných než že bys je spálil. Dostat se na pálení svalů je velký kumšt a jen tak obyčejným ježděním se k tomu nedopracuješ. Tělo spaluje svaly až mu dojdou tuky a to se u běžné populace děje dost těžko

          0 0
          • Smazaný účet  

            Moc velkej kumšt to teda není, stačí jen dlouho makat a blbě jíst. Ale souhlasím, do tak velkýho objemu se běžná populace nedostane.

            0 0
          • Jaaaan  

            Samozřejmě. Su kluk z dědiny a z baráku, takže fyzickou prácu mám:-) Momentálně mám pořád hlad, tak jako příklad uvedu švih co jsem jel v sobotu. Bylo to 200 km, snídani byla těch 70 g vloček, jogurt, ořechy a ovoce. K tomu za jízdy tatranku, broskvu, voltage od nutrendu, trochu hroznového cukru a asi 300 g mix ořechů a sušeného ovoce. No a hned po jízdě doma normální oběd (vyjel sem už v 6, takže ve 14h zpátky) polévka a králík s rýžou. A pak samozřejmě něco přes den a normálně večeře. Myslím, že je toho dost ne:-)

            0 0
            • X-biker  

              Jis jak vrabec (rozumej holka 60kg). Jezdis pro sebe tak to hlavně nehroť :-)

              0 0
            • Smazaný účet  

              Hustý, kolik Ti je, takhle děsně jsem nežral ani když mě bylo patnáct, šestnáct:-)

              0 0
              • Jaaaan  

                No je mně 29.

                0 0
                • Yura  

                  bazalni metabolismus dejme tomu 2000kcal + dejme tomu 600kcal za hodinu na kole + co delas behem dne mimo kolo. Spocitej si to kolik to je dohromady a tohle by jsi mel snist. V komplexnich sacharidech, zivocisnych bilkovinach, ovoci, zelenine, zdravejch tukach + co jis na kole(rychle cukry, tycinky apod.). Jestli takhle jezdis jednou tydne, tak je to asi jedno, ale jestli takhle jezdis treba i obden a jist pulku kalorii co bys mel, tak se nebudes zlepsovat ba naopak. Neco jineho je, kdyby si se pripravoval na nejakej zavod apod. a potreboval stahovat vahu. Jestli ale hubnout nechces a hlavne ne to svalu co mas, tak musis proste jist..

                  0 0
                  • Jaaaan  

                    Jo jezdím to často. Letos mám najeto 12 000. Tyhle dlouhé švihy sobota, neděla a přes týden tak 100.

                    0 0
                    • Rychlej turista  

                      Pokud máš letos už 12 000 km, tak se nediv, že si tě sport (silniční cyklistika) tvaruje k obrazu svému :-)

                      0 0
                      • Bruca  

                        Pak je taky možnost, že má ve výpletu magnet navíc :D

                        0 0
    • Yura  

      Hlavne to neprehanej s tema vlockama. Ja bych dal max 60g..

      0 0
    • Sodoma  

      Nejdřív si počti zde :-)

      0 0
    • X-biker  

      Ja bych dal nějaké bílkoviny i na snidani z těch jsou svaly. Ubytek na rukou si poznal ptz ses treba odvodnil a trochu se vyrysoval napr.

      Ja jezdim na snickersky :-D ale ne takove dalky :-D

      0 0
    • JFtryall  

      29 prumer na 3000 uphill to budes na hrane profi. :-) a tam se jedou ryzovy kolacky na slano nebo na sladko, flapjacky a rawovky.

      0 0
      • Jaaaan  

        Napsal sem to jako rozmezí. + 2000 nebo + 3000 udržím průměr tak na 27…Těch 28–29 tak do + 1000.

        0 0
    • RomanH  

      160 – 200 Km na silnicce neni nic mimoradneho, kvuli cemu je nutno menit stravu. Nasnidam se tak, aby me to netlacilo v zaludku, na benzince lupnu bagetu + Mr.Browna, zastavim se na normalni obed, pivo, kofola, a v zaveru treba jeste nejaka snickerska.

      0 0
    • ms82  

      Jezdis o chlup rychleji, dal a vys, ale ne zase o tolik, tak pridam svuj jidelnicek. Snidani mam stejnou. Po prvnich 50 km vetsinou stavim v kavarne, protoze dosla i voda. Davam double espresso, nejaky zakusek a pripadne nejakou domaci limcu, jestli maji. Po 80 km banan, kolem 110 km druha kavarna a to same co v prvni. Kdyz se vratim, idealne rovnou obedvam a dam i proteinak. Za dve hodiny vetsi svacina (treba chleba, rajcata), pozdeji vecere – omeleta s rajcaty a chlebem nebo ryze s kurecim.

      0 0
      • Delkim  

        další odborník :)

        popisuješ víkendovou klasiku většiny silničářů, ale tazatel řeší trénink a to je rozdíl

        tedy pokud to jen blbě nenapsal.....

        0 0
        • ms82  

          A jaky je presne rozdil? Ja jen abych vedel, kdy se priste zapojit do diskuze. Jak jsem psal, jezdim skoro totez a zastavit nekde pro vodu musim, takze si uz rovnou dam kafe. Ale jestli mezi radky vyctes neco vic, prosim pouc me.

          0 0
          • Delkim  

            tak po 50 km jsi tak akorát zahřátý na nějaké pořádné intenzity a ne si narvat žaludek zákuskem a limčou…

            0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              Začínáš mi připomínat Kokoskovy komentáře k tempu běhání. Tím nechci tvrdit, že bys nemohl mít pravdu, ale jde o měřítka – obecné (rekreační) vs. výkonnostní.

              0 0
              • Delkim  

                jj, tak samozřejmě, že to každý vícemnéně vztahuje k sobě…

                já si prostě pod označením „trénink“ nepředstavuji zastávky v cukrárně…

                0 0
                • Barak  

                  Problém je, že většina, nebo mnoho, lidí zde, nazývá své výlety tréninkem. Nevím jestli kvůli tomu, že mezi těmi pojmy nevidí rozdíl nebo záměrně, že to pak zní drsněji.

                  0 0
                  • ˘Ö˘ Krab  

                    Čistě z toho důvodu, že neznají heslo NEZÁVODÍM – NETRÉNUJI – VOZÍM SE!

                    Trénink je vopruz!

                    0 0
                    • Barak  

                      Taky se dá říct, že na něco „trénuji“, třeba na to, abych si Alpy užil a po prvním sedle to musel otočit. Ale je to trénink formou „vození se“. Jasně, střídám intenzity, dávám si nějaké intervaly a tak, ale nemá to pevně danou strukturu. Takže, když se mi jeden den nechce, prostě nejdu. Nebo když se mi chce jet šrot, jedu šrot a neřeším, že mi na ten den vyšla kompenzace. Ale nenazýval bych to rozhodně tréninkem.

                      0 0
                • ms82  

                  Pro me je trenink neco, co delam za ucelem zlepseni. A ano, zlepsuji se. Jestli je trenink optimalni, tj nejlepsi mozny, neresim. Nepotrebuji marginal gains ;-)

                  Kdybych jezdil na vylet, tak to vypada jinak. Jasne, mohlo by to byt i drsnejsi, ale ja za to placeny nejsem, takze kafe a zakusek si dam. Dulezite je rovnez posuzovat vhodnost treninku pro daneho cloveka. To ze nejedu 30 km/h (nebo jine cislo, ktere danemu cloveku pripadne zrovna zajimave) muze byt napriklad zpusobeno tim, ze: nejezdim dostatecne dlouho, na rovine nemam sanci tak jako tak, nemam vlastne tak uplne silnicku.

                  Srovnani s ostatnimi cyklisty mam, na Strave je celkem jasne, jak si stojim (nic moc). Pokud to povysi nekoho status, ze memu treninku bude rikat vylet, asi to preziju ;-)

                  0 0
                • kokoska.rokoska  

                  Souhlasím s Delkimem, když už mě Krab probral z letargie

                  Na tréninku se nezastavuje. Ani v cukrárně, ani na pumpě, ani nikde jinde. Maximálně když z nějakého obskurního důvodu jedeš tak nesmyslně dlouho, že ti dojde pití v obou velkých litrových bidonech, na které 160 km ujet jde, není-li extra horko.

                  0 0
                  • jecnak  

                    Presne. Jo a zastavujes na curani?

                    0 0
                    • ˘Ö˘ Krab  

                      Budeš se divit, ale on cestou nepotřebuje, jak má dokonale vyvážený příjem a výdej. Když jsme párkrát jeli spolu, tak se každých cca 50 km na mě dozadu otočil a prohodil „nechlastej tolik“ nebo „to je strašný, ty už zase žereš“.

                      0 0
                    • kokoska.rokoska  

                      Jak psal Krab, snažím se nezastavovat vůbec protože buď mi ostatní nadávají, že „pořád čůrám“, nebo si to musím sjet, což je ještě horší, než si nechat vynadat.

                      Pravda, když jedu sám, tak mi podle záznamu z Garmina jen nadává trenér, když zastavím; ale o to intenzivněji :-)

                      Takže v trénincích do 4 hodin opravdu stavím jen na semaforech a delší prakticky nejezdím.

                      0 0
                      • jecnak  

                        To melo byt spis takovy popichnuti. Skoro tam chybel smajlik. Ja si prave rikam, ze naopak na curani zastavuju dost, protoze i hodne piju. Naopak si myslim, ze telo a ledviny mi jednou podekuji.

                        0 0
                        • mvd  

                          Přesně tak! On ten vyvážený balanc není stav, kdy piju a nečůrám. Dokonce ani vyždímání decky po čtyřech hodinách není ideální stav.

                          Asi by se dalo najít, jaké je optimální množství moči za den. Protože to bude jediný indikátor, že člověk není dehydrovaný. Množství vypitých tekutin může být značný, ale když všechno vypotím a přes ledviny nejde nic, tak je to špatně.

                          A čím tepleji je, tím hůř se to balancuje. Nad 30°C už se skoro dá říct, že ať toho do sebe leješ kolik chceš, pořád balancuješ na hranici dehydratace.

                          Vzpomínám na nejteplejší den v roce cca 3–4 roky zpátky. Obvyklá cesta z Vysočiny do Prahy sestávala z „přískoků“ mezi doplňováním tekutin. Když jsem to večer spočítal, tak na 170 km vypito 10 litrů, vyčůrán sotva litr (jen odhad – neměřil jsem to :o) ) Nejbrutálnější byl úsek Kolín – Úvaly, kdy z Kolína jsem vyjížděl „s plnou“ v sobě i flaškách, a do Úval dojel na hranici kolapsu. Teploměr v kompu ukazoval 46°C. Nebylo to sice regulérní měření teploty ve stínu dle ČHMU, protože to bylo na přímém slunci, metr nad rozpáleným asfaltem, ale to já jsem byl taky :o)

                          0 0
                        • Delkim  

                          mám to stejně, piju tak 2× tolik než bych pil čistě „pocitově“, na tohle jsem už dost opatrný

                          0 0
                          • ˘Ö˘ Krab  

                            To jsem si do něj tak trochu rýpl.

                            Já to mám tak, že mám ošetřeno pípnutím po 15 minutách na pití, abych nezapomínal. Na kompjůtru jezdím se základní obrazovkou teplota-tep-kadence, protože občas smysly šálí a vím, že nad 27°C musím důsledně hlídat přísun tekutin a přehřívání se.

                            0 0
                        • kokoska.rokoska  

                          Neboj, já tam jistou ironii až sarkasmus poznal :-)

                          I proto jsem odpovídal – myslím, že piju dost, jsem jak velbloud a bez vody nefunguju, ale víc než cca půllitr za hodinu (dle dostupných informací a vlastní zkušenosti) stejně nezpracuji, tak ne kole víc nepiju (při „běžném“ počasí, mimo závod).

                          0 0
                  • krabica  

                    Tak to by to měl někdo říct Valverdemu, ty jeho zastávky na kafe ho asi brzdí ve výkonnosti… :-D

                    0 0
                    • JFtryall  

                      Az budes mit tolik zavodnich dni za zivot, jak Valverde, tak uz ani trenovat nemusis. :-)

                      0 0
        • Rychlej turista  

          Nuže dobrááá :-). Něco málo z mého Deníku RT:

          20.5.2007 Ne 229 km: Bajk 1, 32,2 km/h, TF 136, max. 180, nastoupáno 1 980 m, 6 546 kcal, 26°C, jasno, J vítr, Hazlov-Chlum-So-Chodov-KV Doubí-Toužim-Město Touškov-Kozolupy-Cheb-Hazlov.

          …Na 110 km jsem konečně nabral vodu. 1,5 l jsem nalil rovnou do krku, na dva zátahy. Takže ještě 0,75 l do láhve a zbylých 0,75 l zase do krku. Přece to nevyliju. Dalšího 1,5 l jsem nabral v Plané, asi na 175 km. Tělu pomalu dochází, co se od něj očekává a začíná jezdit úsporněji. Dneska mi pohodlně stačily 2 jesenky a jedna malá bageta, v Plané, když jsem byl pro vodu. A o tom, že jsem všechny cukříky nespotřeboval, svědčí zběsilý závěr, kdy jsem poslední 5 km nakloněnou rovinu od přejezdu ve FL jel průměrem přes 30 km/h a tepnul si až 169.

          0 0
      • Jaaaan  

        No kdybych měl furd stavit na benzínkách a v kavárnách tak přijdu na buben a hlavně nic neujedu:-) Zastávky nedělám, max. jednu vyčurat a hotovo. Jedu to celé v kuse.

        A za celý švih vypiju bidon vody co mám z domu a to v jakémkoliv počasí. Případně plánuju trasy, kde jsou u cesty i studánky, což se občas podaří…

        0 0
        • Lachtis  

          Sice to je především o stravě, ale jeden bidon na takovou štreku!? Předpokládám, že 0,7 l? Já když jedu na biku třeba 80 km švih, kde je cca 2200 převýšení a dám to lehce pod 4 hodiny, tak jsem rád, že mi vyjde camelbak, kde mám cca 1,8 l ionťáku…

          Netvrdím, že tohle Ti pomůže ohledně Tvého problému, ale přijde mi, že piješ fakt málo, ale třeba mě někdo opraví.

          0 0
          • Jaaaan  

            Naučil sem se tak. Bidon mám 0,95 l. No a na silničce se s batohem nejezdí, takže s camelem nejezdím. Ale jak říkám, někdy narazím na studánku a někdy koupím vodu na benzince.

            0 0
            • MiKED  

              To jezdíš vážně 160 km na litrový bidon? Já na 100km švihu běžně vypiju tři litry.

              0 0
          • Rychlej turista  

            Je to přeukrutně málo. Všichni řeší jen stravu, ale to, že jezdí vysušení (a zpravidla jsou vysušení už na startu), je nechává v klidu :-(

            0 0
            • Delkim  

              a až jim to jednou přispěje k zánětu močových cest, tak už to pak nikdy takhle dělat nebudou :)))

              0 0
              • Yura  

                Pocky ono se nema mocit jednou denne nahnedlou tekutinu?

                0 0
          • raw 4  

            80 km a 2200 za ctyri hodiny? Fakt? Slusny oddil…

            0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              Záleží kde.

              Pro info je třeba okruh Alleghe-Giau-Falzarego-Valparola-Campolongo-Alleghe těsně pod 100 km a cca 2900 výškových metrů, rekreační vytrvalostí se to dá jet těsně pod 5 hodin. Okruh Alleghe-Duran-Staulanza-Alleghe je 78 km/ 2000 v.m. a 3:47.

              Takže s trochou snahy to musí jít.

              0 0
            • Lachtis  

              No jestli to myslíš vážně, tak zase taková hitparáda to není :-). Byl to závod v Sázavě, dříve Blizák, nyní Trek Sázava pod seriálem Nova cup. Měl jsem to za 3:58 a na vítěze (Filipa Adela) jsem ztratil cca 55 minut, takže je kuwa co zlepšovat :-D. Ale jinak je to moc pěkná trať, taková nahoru a dolu a jsou tam i pěkné pasáže.

              0 0
              • raw 4  

                Ne klobouk dolu…kdyz jezdim napr. Hamstejnsko-Kozakovsky hřeben na biku tak to ma 80 a lehce pres 2 tisice..tak to jedu 6–7 hodin…záleží jak se kocham a kde si dam pivko…holt jsem cykloturista..:-)…jinak mas pekny kolo…mam tu samou značku jen speedfoxe…

                0 0
        • nomecz  

          no kazdej to ma jinak ale na 6–8 hodin v zatezi je bidon fakt malo …

          chapu ze asi nebudes jezdit s batohem ale 2× 0,75–1l bidon bych povazoval za nutnost.

          Co se týká těch svalů tak se smiř s tím že, objem a vytrvalostní sporty prostě dohromady nejdou (až na vyjímky). Takže ideálně aspoň 1× týdně posilka a uvidíš že se to zlepší. A jak píše Jura víc žrát :-)

          0 0
        • Honzis  

          zámek za pár kaček dokáže dodat dost pohody k tomu, abys mohl zastavit na benzínce a nebál se vybírat u regálu, nebo jak píše Delkim – stojany Eko-vody jsou dobrou volbou.

          ad ceny – nevím, ale kavárna vs 2 gely a 1tyčka vyjde nastejno :-) A tatranka ve vedru v dresu moc dlouho nevydrží, stejně tak třeba šunka ve 30C není zrovna ideál.

          Já si kupuju na léto třebas Princezky nebo Elu, nicméně za roky kdy jsem sázel 250–320km pravidelně třebas 10× za sezónu jsem dospěl k názoru, že je naprosto zbytečné jezdit nějaké „epické výlety“ teda pokud nechceš mít vzpomínky na 12hod ve zpocených hadrech a doma grogy :-)

          Pokud jsem jezdil něco dlouhého tak jsem doplnil na cca 120–180 pití a jídlo klidně až po 200km, stačí si něco nalepit na horní rámovku, ale na 2 tatranky a 2 rohlíky těch 6hodin dáš, chceš-li to mít levný a bez pauz.

          0 0
      • JFtryall  

        Hahah…:kavarenskej rider. Kdyz zastavis, trenink konci. Vylet ok.

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Nesměj se, já to tak dělám v létě o víkendu. Ráno vyjedu bez snídaně nebo jen s velmi lehkou, užívám si chládku cca 75–90 km a pak zastavím na snídani a zbytek se už domů nějak doplahočím.

          0 0
          • JFtryall  

            Tak kdyz je hodne tezky den, tak doplneni piti nebo jidla je jasna vec, ale vzdycky jen doplnit a jet. Zastavit na delsi dobu je nevhodne. Clovek se rozsedi a o nejakem treninku uz pak nemuzue byt moc rec. Proto taky jezdit pravidelne treninky 5h+ pro hobika nema moc smysl, protoze pulka casu se jen veze a odpociva. To neni trenink jak ho chapu ja. :-) je to pojezd na kole. Cochcace se rika ne? :-)

            0 0
            • Smazaný účet  

              Záleží co je cílem tréninku. Pokud by například byla cílem schopnost podávat výkon při současně započaté regeneraci, tak bych ty delší zastávky (začít regeneraci a pak znovu přinutit tělo makat) tak marně neviděl.

              0 0
              • JFtryall  

                Tak takovou pripravu fakt neznam, tim simulujes co? :-) nevim co ma s regeneraci spolecneho jit do kavarny na sladkej dort behem treninku. To je spis spolecenska udalost, volnocasova aktivita. Regeneracni kompenzacni trenink trva kolem hodiny pri stale, ale nizke intenzite a rvat do sebe rychly cukry s tukem neni uplne idealni. :-)

                0 0
      • Rockodendronus  

        Nic pro nás chudáky, s dnešními cenami v kavárnách bych tímto stylem přišel velmi, velmi rychle na buben, že by mi nezbylo ani na olej na řetěz :D

        0 0
    • Barak  

      Pokud jedu delší akci, tak večer před šoupnu těstoviny. Ráno se pak pořádně nafutruju vločkami s medem a ovocem. Potom cca každou 3/4 hodinku kousnu do energetické tyčinky a snažím se dost pít, i kdybych měl někde na benzínce zastavit a doplnit tekutiny. Hned po dojezdu sachariďák a cca 45 minut normální jídlo. Pak asi po 2 hodinách dám protein.

      0 0
    • vas  

      Tak taky přihodím jednu jarní najížděcí tréninkovou na těch 180–200km. Po probuzení ve vodě rozmíchaný glutamin, zapíjím tím tabletky C=1g, Mg=0,3g a multi.=0,3g. Pak snídaně 4 vejce + pečivo, zapíjím džusem smíchaným s maltodextrinem. Před vyjetím cca v 10:00 dávám BCAA, zapíjím kolou. Prvních 100km 1l ioňtáku a banán. Pak pauza v půli cesty na fazolačku/zelňačku + 0,5l kofoly + nahodím zas nějaké BCAA, doplňuji vodu z kohoutku. Zbývajících 100km tam hodím ještě nějakou tyčku sojovku/margot­ka/tatranka + když je hodně protivítr a zbývá ještě dost km, tak na benzínce energeťák. Po dojetí BCAA + proteiňák, za hoďku večeři maso, rýže, zelenina a před spaním glutamin. No a takhle každý den po celý týden :-)

      0 0
    • tulda  

      Mně dost vyhovuje hovězí vývar (slitej v bidonu bez masa a zeleniny – to se pak zasekává při pití), sušený maso, mix javorový sirup s datlovym. Postupně jsem opustil od gelů – z těch se mi jen zvedá kýbl. Ořechy a vločky jsou pro mě špatně stravitelný – při vyšší zátěži jdou vrchem ven. Doporučuju knížku vegan v kondici – občas z toho něco dám a je to fajn.

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Doporučuju knížku ‚Vegan v kondici‘ – občas z toho něco dám a je to fajn. Třeba ten hovězí vývar :-D.

        0 0
      • Yura  

        Tak orechy jsou spatne stravitelne pro vsechny lidi ne jenom pro tebe. Staci poradne nerozkousat ty orechy a pak se podivat do hajzlu. Vyseres je presne tak jak jsi je spolkl.. Jinak hovezi vyvar behem jizdy ti da taky uplne hovno. No a susene hovezi maso. Hure stravitelnou vec si na kolo uz fakt vzit nemuzes.. Krome tech orechu. :)))

        0 0
        • tulda  

          No vidíš a já mam pocit, že mi hovězí vývar pomáhá dost. Nejezdim takový tréninky jako tazatel, ale na dlouhym triatlonu se mi vývar výborně osvědčil, když už mám dost sladkejch jonťáků (používám USN, kterej je super, ale víc než 3×0,7l nedám) Perfektně to srovná žaludek, je to slaný… Kamarád zase nedá dopustit na to sušený maso – slaná žvejkačka a když toho nesníš moc, tak nevidim problém. Každýmu vyhovuje něco jinýho, tohle vyhovuje mně. Mam asi citlivější žaludek a často se mi dělá zle, takže řešim hlavně jídlo tak, abych ho nevyzvracel. Plus je samozřejmě výborná coca cola, která žaludek skvěle sklidní.

          0 0
          • Yura  

            Jo tak pro doplneni mineralu hlavne sodiku kdyz to mas osolene to bude dobry..

            0 0
      • Barak  

        Hovězí vývar v bidonu a k tomu sušený maso, zřejmě dobrej oddíl.:-)

        Co se trochu přiučit od profíků a jejich houstičky s marmeládou třeba upgradnout rovnou na hamburger? :-)

        0 0
    • 01carbon  

      Kdyz uz tady vidim vsechny stravovaci odborniky pekne pohromade – neco jineho na piti nez cytomax? Nedela mi problem, ale po 10,–12hod by to chtelo zmenu. A druhy den jiz moc nechutna. Polknout jde, zaludek nevraci, mozna jen hlava. Po ceste to prokladame juice s vodou, neco vody samotne, nebo nealko pivo. Cytomax pouzivame citron ktery nema cervene barvivo.

      0 0
      • Delkim  

        já ten citrón míchám napůl s pomerančem z DM (tam je barvivo karoten)

        0 0
        • black.horse  

          Jo, DM mi taky sedí…

          0 0
          • 01carbon  

            DM pomeranc dneska OK. Cena 1/2 oproti cytomaxu. Stravil jsem tam asi 1/2 – 3/4 hod (az jsem jim zacal byt podezrely) Naprosto jsem netusil co vse tam jde koupit vitaminy, mineraly… Regal bio nesmyslu, hodne tycinek a kasi jde koupit jinde i za 1/2 ceny. Ale celkove jsem byl prijemne prekvapen. Diky obema.

            0 0
      • jecnak  

        Mixuju to s nealko pivem z plechovky a colou redenou vodou. Na pivo ale stavim, protoze z bidonu to je fakt hnus. Ono clovek taky po par hodinach potrebuje na malou, tak stejne zastavis.

        S cervenym barvivem problem nemam. Jsem priznivcem hmyzu ;-)

        0 0
        • kokoska.rokoska  

          Mám to stejně. Když dojdou oba bidony s Cytomaxem, stavím, močím, proplachuju trubky Colou s vodou, doplňuji bidony a potácím se dál.

          0 0
        • 01carbon  

          To jako fakt otocis nealko pivo do bidonu?? No treba najdu odvahu a zkusim to :)

          0 0
    • Jaaaan  

      No jak tu čtu, tak nikdo z Vás (nebo to aspoň nepřiznal), si nedává žádné blbosti. Já jak mám výdej, tak mne to prostě nedá a dávám si např. arašídové nebo kokosové máslo nebo různé domácí buchty nebo různé cereálie nebo nanukáče atd.

      0 0
      • Yura  

        Ja kdyz chcu sezrat vic kalorii, tak ujizdim treba na tomhle http://www.racio.cz/…lecnokakaove

        http://www.racio.cz/…lecnokakaove

        Je to jedno z mala „junk food“ ktery mi po snezeni i vetsiho mnozstvi(vetsinou 2 baleni) nedela problem. Je to lehce stravitelne a dalsi den jsu ok.

        0 0
        • jecnak  

          Ta poleva je teda dobrej humac.

          0 0
          • Yura  

            Ja kdyz si kupuju „junk food“ tak prave jen ten, kde jsou nasycene tuky a ne sracky typu slunecnicovej olej apod.. Ale to ti fakt vysvetlovat nebudu..

            0 0
            • jecnak  

              Jen ze mohli dat vic kakaa, aspon by to melo chut i barvu. To je proste to debilni setreni na surovinach. Kdyz uz chci „hresit“, tak sakra at to taky chutna. Takze se zas uklidni a bez shanet vajicka z mistniho chovu.

              0 0
              • Delkim  

                souhlas, já si dávám občas po závodech kvalitní hořkou čokoládu, Jordis nebo třeba Amedei, klepu se na ní několik dní dopředu :)))

                mít naplánováno „povolené“ prasení tak taky nepůjdu do McDonalds, ale vyberu si nějaký fakt luxusní burgr ve vyhlášené restauraci

                0 0
                • jIrI___  

                  Jordis jsem dostal na narozky, snědl jsem jen pár kousků a na víc neměl, přišlo mi to jak asfalt :D (nechutnala ani nikomu z rodiny, tak snad ji pak aspoň vylovil nějaký bezďák :) ). A to byla jen nějaká slabá kolem 70%, „silnější“ si nedokážu ani představit.

                  0 0
                  • Delkim  

                    sto lidí sto chutí :)

                    zase spousty tvých lahůdek já bych do huby taky nevzal :)))

                    0 0
              • Yura  

                Ale ja po „kvalitni cokolade“ seru 2 dny nesquik, takze se uspokojim s obarvenym cukrem na hnedo. :) Tady nejde o nic jineho jako pro me chutne a hlavne lehce stravitelne kalorie a prave z toho duvodu to zeru.

                0 0
      • Honzis  

        já občas vozil klidně balení buchet nebo 200g čokoládu.

        no a co občas vidím na fotkách když se vydá na oběd banda cyklistů … věci typu řízek jako talíř, k tomu 2 pivka a desért :-D

        0 0
    • Rockodendronus  

      Hoši, když už byla řeč o tom pití, tak jak za jízdy doplňujete vodu? Na benzince, v obchodě? Protože, upřímně, na silnici nevozím zámek a nechávat kolo za desítky tisíc (byť jen na chvíli) bez dozoru se mi moc nechce. Už jednou mi oholili rám o kola, takže jsem trochu paranoidní.

      0 0
      • Jaaaan  

        Já komponuju do trasy studánky pokud to jde tak kdyžtak zašité malé benzinky v malých dědinách. A klidně nechám kolo za 40 000 i před jednotou.

        0 0
        • Rockodendronus  

          Jasně, na horáku se to dá, já jezdím na silničním kole, což je se studánkama trochu obtíž.. a jak jsem psal, mám už celkem strach, po tom co mi čórli kola zhruba v té cenové relaci :/

          0 0
          • Barak  

            Benzínky jsou ideální. Na kolo vidíš a jsi hned na řadě. Pokud je víc lidí, snadno si vychytáš správný okamžik k provedení rychlého nákupu.

            0 0
      • jecnak  

        Tak muzes si rict nekomu na zahradce u domu, jestli ti natoci vodu. Casto to tak delam. Na zabehnuti do benzinky muzes pouzit na kolo treba takovy zamecek Dela ho spousta firem a jde dostat i jako reklamni.

        0 0
        • Rockodendronus  

          Ten drát by se asi občas hodil no, přece jen benzínka má aspoň kamery, takže na doplnění asi nejbezpečnější místo. O tom že od někoho vyžebrám vodu jsem už taky párkrát uvažoval, ale jako asociál si to nechávám až na případ nouze největší, takže dosud jsem vždycky zvládl dojet i tak.

          0 0
          • jecnak  

            Na druhou stranu v zahranici aspon procvicis zakladni fraze a treba se i neco zavdavkem dozvis – pocasi, delku kopce, co je v okoli zajimaveho.

            0 0
      • kokoska.rokoska  

        Hospody se zahrádkou, v Dolomitech pítka, v širším okolí Prahy jak píše Ječňák „od lidí ze zahrádky“ – ještě se mi nestalo, že by mě někde odmítli a v satelitech jsou spíš vděční, že vidí přes den živou duši :-)

        0 0
        • IndyCZ  

          Jen dodám, že v zapomenutých obcích na konci světa s méně než 300 obyvateli to platí zrovna tak.

          0 0
      • Delkim  

        fajn jsou ty placené „cisterny“ na pitnou vodu, za 5 Kč dostaneš asi 3 litry, vozím proto s sebou drobné a v létě si tréninky plánuji klidně cíleně do jejich okolí

        a když je fakt extrém horko, tak kroužím skrz Kersko a ve studánce si pokaždé namočím dres a hlavu :)))

        0 0
        • jecnak  

          V pramenu? Jestli si tam namacis dres i hlavu, chapu ze trenujes a jezdis prevazne sam ;-)

          0 0
          • Delkim  

            :) ten pramen náhodou docela jde, o víkendu jsme zkoušeli pár pramenů v Poděbradech a to byly teprve „nálože“ :)))

            hodně byl cítit ten u těch hodin z květin, to byla vajíčka jako z učebnice :)

            0 0
            • šimlos  

              Ten obzvlášť píše, toho se napít vyžízněněj na kole ve vedru, tak šavle jistá :-)

              0 0
        • Radez  

          Kersko je suprový, tam to taky točím.

          Símtě nějaký další doporučení minerálních pramenů poblíž Prahy s dostupností ze silnice, abych tam nemusel tlačit kolo lesem?

          0 0
      • šimlos  

        Malý krámky nebo jednoty. Zamknu kolo a litrovou flašku vody rozleju do bidonů a taky si koupím nealko pivo , to vypiju hned. Rychlý a levný.

        0 0
        • MartinM  

          Zámek na kolo? To neznám.

          0 0
        • Pepe72  

          Osobně sundám přední kolo a jdu s ním do krámu . Ale na treninku se do krámu nechodí.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.