• nomecz

    Ahoj je tu spousta turistu tak snad nekdo neco doporuci.

    Potrebuju koupit novej stan pro 2 dospele a 2 deti.

    Pozadavky, rozumne rozmery a vaha, pouzitelne ve vetru/desti , dobre vetrani (obzvlast dulezite), snadno slozitelny. Zadne extremy ale podzimni plyskanice bych rad daval v suchu …

    Cenove netusim, jezdime parkrat do roka ale zas chci neco kvalitniho co vydrzi par let

    0 0
    • yetii  

      Jeste musis udat vic doplnujicich udaju, budes vozit stan na kole nebo v aute, priblizna velikost stanu – pozadujes aby ses v loznici, predsince postavil…, jinak osobni zkusenost husky bych nejspis nebral, pritelkyne dela na reklamacich a prave od husky je nejvic reklamaci, cenove dostupny jsou colemany ty mame vyzkouseny a vydrzej hodne pak drahy ale dobry jsou stany autvel.

      0 0
    • Soreno  

      http://www.jurek.cz/…r/midi-4-duo?…

      Jurka mám už cca 18 let a furt slouží.

      0 0
      • vt  

        S Jurkem souhlas.

        Neni pro vozeni autem lepsi FAMILY 4 a pod?

        0 0
      • nomecz  

        Ten midi 4 vypada fajn chci neco mensiho, sem tam ho ponesu, me se u toho huskyho libi hlavne ta ptedsin z podlazkou.

        Je to spis do prirody, campy moc nemusim :)

        Ted kdyz prsi tak mam veci ktere se nedaji dat dovnitr a jsou v predsince bez spodku mokre takze to povazuju za dost velke +

        0 0
    • ememem1  

      coleman. jak sa presne vola neviem ale dobre postabeny vydrzi vietor ak dazd. v aktualnej ponuke sa vola tusime bering4. ne ze by neboli vacsie alebo komfortnejsie ale tento zbalis na rozumnu velkost, postavis bez navodu a na plac nepotrebujes dva fleky.

      0 0
    • RomanH  

      Hannah Spirit

      http://m.heureka.cz/…nnah-spirit/

      Pred ctyrmi lety jsem ho kupoval za cca 4tkc, kamos ve Freeportu dokonce za 3.5

      0 0
    • pocestny  

      Fakt váhám co zde konkrétně doporučit. Přesně na tyto požadavky mám levný Trimm Eagle. Už tu na fóru byl zmíněn několikrát. Má asi 5,4kg, je to moc? Jediná slabina je větrání, konstrukce klasická (bych nešel do nějakého provlíkání tyček tropikem, to je porod, a vnitřní stan nelze použít samostatně jen jako moskytiéru, když je sucho a teplo). A podobný model vyrábí kde kdo.

      Ten tvůj Husky z odkazu je přesně to, co bych si nekoupil. Když odhlédnu k osobní averzi vůči značce, je o nějakých 700 g lehčí než Trimm Eagle, ale má šílenou konstrukci, menší předsíň, vnitřní šířku 180cm (wtf, to jako 45 cm na osobu?! to je stan pro 3 osoby max), rovněž větrání nebude úplně nejlepší, a dvojnásobnou cenu…

      Stany pro 4 osoby, které budou hmotnostně „do auta“, na to ti stačí i to skoro nejlevnější (zhruba od 2700–3500 Kč) s hmotností okolo 5–10kg podle velikosti předsíně. Vždycky to bude mít ložnici plus mínus 2 × 2 m, a tu předsíň si ujasni sám. Tohle má v sortimentu každý běžný výrobce.

      Dražší modely možná nabídnou něco navíc (lepší tyčky, podlážku, švy, nižší hmotnost? co je pro tebe důležitější?). Ale na autoturistiku?

      Naopak, jestli to chceš tahat často na zádech, tak se můžeš dostat i pod 3 kg, a cenově k 14.000 Kč. Ale to asi nechceš.

      0 0
      • nomecz  

        díky za rozbor,

        trošku sem početl pohledal a asi bych se ve finále rozhodoval mezi tímto

        http://www.jurek.cz/…r/midi-4-duo?…

        a

        http://www.trimm.cz/…-d-c1818.htm

        a asi by možní stačilo ve výsledku velikost 3+ (děcka mají 2 a 5 let ikdyž v posteli zaberou víc místa jak dospělej :-))

        případně pokud někdo doporučí ještě něco dalšího díval jsem se na značky hannah, coleman, husky, pinguin, jurek a ten Trimm cenově bych se chtěl vejít do těch 7–10max zas tak moc se nevyužije tak je zbytečné kupovat stan za 15

        0 0
        • ememem1  

          by si mal najprv presnejsie povedat co chces, jestli rozmyslas ako nad rodinnym stanom ktory budes stejne prevazat v aute a uvazujes nad niecim takymto tak na akekolvek pohodlie zabudni, to su stany pre 4 len tak tak ozaj len na vyspatie, ze by si tam mal este aj veci a nedodaj tusil co kde je obzvlast s deckami zabudni.

          0 0
          • nomecz  

            tak jeste jednou tohle je typ stanu kterej chcu, to ze ho budu vozit nejcasteji v aute neznamena ze ho nikam nebudu nosit takze nechci zadnej hangar ale neco kam se vlezou 4 lidi na prespani, ne na to aby tam tyden bydleli

            0 0
        • pocestny  

          Trimm Base D je taková kategorie, o které jsem nikdy neuvažoval = těžký a drahý. Má to asi výhody v silném větru, v prostoru navíc pro batohy uvnitř a tak…, ale těch pár nadbytečných tyček a serepetiček a je +400g těžší než Jurek, a stavíš to 2× delší dobu. Při turistice budeš rád za tu nižší hmotnost, a v kempu odložíš hromadu zbytečných věcí do auta. Když si proberu ty priority, a je tam turistika s dětma, tak je priorita hlavně hmotnost. Asi to nemusí být horolezecký stan s 5 prutama 10× kříženýma, protože s dětmi asi na co… Ten může být klidně i bez předsíně. Děti jsou malé, takže batohy dáváme do jimi nevyužitého prostoru, ideálně když to bude mít alespoň trošku přesah u vchodu, aby dovnitř nechcalo. Všechno mi tedy říká že raději ten Jurek.

          Ty univerzály s 5+kg mají třeba fajn předsíně (dobrá předsíň je ta, ve které můžu alespoň děckám vyzout boty a nechčije mi na záda), a nebo hromadu prutů, ale … Nejjednodušší by bylo doporučit 2 různé stany (1 větší těžší a 1 lehčí), jenže pokud chceš koupit jen jeden, tak to je složitější…

          0 0
          • nomecz  

            no tak tím pádem mi to vychází na tento …

            http://www.trimm.cz/…-d-c1252.htm

            a jestli mi shodíš i ten tak už fakt nevim :-)

            0 0
            • pocestny  

              ;) Ale ten Jurek Midi 4 byl právě docela fajn, když necháš pootevřený vchod v noci pro lepší vzduch, tak ti tam nenachčije (když nebude vítr).

              Ten Trimm Largo D postrádá jen to vypnutí předsíňky, ale ten poměr hmotnost/cena je dost dobrý, na turistiku budeš určitě rád za tu hmostnost, 3,4… to je ještě o kilo méně než ten jurek, v kempu už méně (to je hlavně o těch tvých prioritách, jen výše jsem si dovolil poznámku, že u mě je ta priorita hmotnost, a odrazuji spíše od těch složitějších konstrukcí, které asi nepotřebuješ). Uvnitř je asi užší než 200cm, když zapneš zip do poloviny, tak do něj taky nenaprší.

              0 0
              • nomecz  

                asi jdu do něj :-)

                , pokud jedu někam do campu tak spíš chlastat s kámošama, s rodinou zasadne do chatky, takze misto na bagaz nepotrebuju

                Kdyz vyrazime do prirody tak se vaha bude hodit, všichni 4 tam stejně budem spát minimálně a aspoň potáhnem míň krámů :-)

                0 0
                • tm  

                  Mám, přímo pro Tebou uvedenou konfiguraci rodiny, dost dobře ověřený Pinguin Gemini 210. Neocenitelné jsou 2 vchody a proti konkurenci má prostornější předsíňky.

                  0 0
    • Kuba78  

      jen upozornim na jednu vec – pokud je stan deklarovan na 4 osoby, tak vetsinou se tam naskladaji tak maximalne v poloze „do rakve“, o pohodli to moc neni.

      taky sem premyslel ze poridim stan pro rodinu spis na obcasne prespani s detmi na zahrade jako dobrodruzstvi, mozna casem pakrat nekde prespat az budou vetsi. pozadavky byly abysme se POHODLNE vesli. takze spis koukat na stany deklarovane na 5–6 lidi. tzn zadny velky hangary a tezky, netreba obyvaku s loznici, spis jen prostorna loznice. zatim sem nic nekoupil, ale zahledel sem se do tohohle.. http://stany.heureka.cz/…rtes-6-plus/

      0 0
      • fantozzi  

        Taky to nechapu, pro 4 osoby se uvadi sirka 210 cm. To abych se v noci bal otocit :-)

        0 0
        • Kuba78  

          tak 4 dospeli, nouzove tam mozna noc preziji. ale deti se v noci casto melou takovym zpusobem, ze 2m2 na petilete dite je malo :-) takze ja sem dospel k pozadavku ze tak 80cm pro jednoho (160cm dvoupostel) je rozumna sirka.. takze 320 × 200 rozmer loznice minimum. mozna vypadam zhyckane, ale chtel bych se pohodlne vyspat, ne jen prezit.

          0 0
          • oddie  

            Dva stany, děti dát do jejich, může být o to menší, a vysvětlit jim, že je to dobrodrůžo :)

            0 0
          • vt  

            Moje zkusenost je teda jina – ve stanu jsou deti limitovany spacakem a moc se nemelou, takze sme nikdy s deklarovanou sirkou nemeli problem. 80cm mi prijde jak pozadavek na hotel ;-)

            0 0
            • pocestny  

              Ja to mam stejne. Doma decka vlezou k nam do postele a hazou sebou dost. Ale ve stanu lezi 90% casu v klidu.

              Ty rozmery ano: standardní je na osobu 50cm, coz je sirka bezne karimatky. Vyhodou je plus nějaký prostor na bagly. Presto 4 dospěli na 200cm je nouzovka. S detmi je ale 200cm dost. No a počítat s 80cm je uz dost slušný komfort, ale trochu se to pronese.

              0 0
              • pocestny  

                zde musím přidat malou korekci, v péřovém spacáku (velmi měkký a lehký) a nafukovací karimatce (víc klouže) začaly děti víc cestovat, je to teda hodně dáno tím, v čem spí.

                0 0
            • oddie  

              To bych musel mít spacák kombinovaný se svěrací kazajkou, jinak z něj dokážou vylézt, a dokonce lézt jak had i se spacákem. Po zkušenosti se spaním v (pevném) stanu 3×3 metry, kdy jsem rozložil dvě double karimatky vedle sebe přes celou šířku 3 metry, za hlavu dal další dva spacáky, dole zůstal metrový pruh trávy, kde spal telepes, ráno se vzbudím, jedno dítě vylezlo v noci na ty spacáky za hlavou, a druhé opustilo karimatky a spalo na psu :)

              0 0
            • yetii  

              Tak to mas zlaty deti, ten nas cestoval ukrutne, i se spacakem, to mu bylo tak ± 6 let, ted v 8mi uz to je lepsi.

              0 0
      • pocestny  

        To je tak se vším: Citigo je taky auto pro 5 osob.

        0 0
        • kadlec  

          Mate.nekdo zkusenost s timhle http://www.decathlon.cz/…loznice.html

          Jednou rocne jedem s malou pod stan, 2 dospeli a dite

          Stan mam dobrej ale nizkej a pri rannim vylezani mokry zada, tenhle by to vyresil

          Nepotrebuju nic hi tech, privezu to autem, postavim, za 3 dny sbalim a trada

          0 0
          • pocestny  

            Osobní zkušenost s tímto výrobcem žádná, ale obecně s tímto typem stanů ano (měli jsme větší Coleman Coastline 8 deluxe). Nevidím na tom stanu pro tvoje požadavky nic vyloženě špatně a ta cena je super.

            Musíš jen vyřešit, aby ti nepršelo dovnitř, když budeš mít přes noc otevřené dveře kvůli čerstvému vzduchu při spánku. Ale to je problém většiny stanů tohoto typu. Jinak ty tunely mám rád pro tu prostornost, který ti umožní fakt pohodové kempení.

            0 0
          • KAPLIS  

            Přesně tento jsem teď kupoval na dovolenou. Pro 2+1 naprostý prostorový luxus. Několikrát intenzivně zmoknul a prežil bez ztráty kytičky. Větrání velmi dobré. Co mi vadilo asi nejvic bylo otvírání dveří a jejich zajištění v otevřené poloze. Tam je ještě rezerva. Jinak za ty prachy je perfektní.

            0 0
    • Judge  

      Ahoj, za sebe můžu doporučit Pinguin Campus 4 Duralu Ložnice 250cm, takže pro 4 osoby dle mého úplně v pohodě. Co jsem chtěl a co oceňuju je velká předsíňka, kam se v pohodě vejde bagáž, ale i třeba kola. No a když budete mít malé židle a stůl, tak si v ní v případě špatného počasí i sednete a uvaříte.

      Jako jediné minus vidím podlážku ložnice, která se mi zdá slabší. Zatím ale v pohodě.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.