• theedge

    Ahoj. Ztratil jsem klíče od střešního nosiče Thule 598 ProRide.

    Mám to namontovaný na autě. Je to novej nosič kupovanej v únoru a nemá na zámku číslo – super novinka od Thule …

    Takže si nemůžu objednat nový klíče. Klíče jsem ztratil samozřejmě oba :-)

    Máte s tím někdo zkušenost ? jestli to vyřeší nějakej dealer Thule, nebo budu muset sehnat zámečníka kterej to na autě odvrtá a bude stavu vyměnit zámek.

    0 0
    • Smazaný účet  

      Všichni kdo máme nosiče Thule máme ta čísla vybroušená. Jestli je tam přestali dávat jenom dobře. To, že jsi ztratil všechny klíče a nevíš číslo je jen Tvá blbost…

      0 0
    • Bruca  

      Na našem nosiči (ne thule) jsem to sroubovackem „odemknul“, vložku donesl do zamecnictvi a druhý den si vyzvedl novou sadu klicu ;-)

      0 0
    • Esi  

      No tak je to dost že to Thule konečně napadlo, nemáš třeba dodak nebo fakturu kde by to číslo bylo napsané? Jinak jedině dojet do nějakého většího zastoupení Thule, třeba budou mít celou sadu s nechají tě zkoušet když to bude na autě které je tvoje…

      0 0
      • theedge  

        Kupoval jsem to přes Alzu a na faktuře žádnej kod od zámku nebyl. pokud byl někde přiloženej v manuálu tak je vyhozenej – kupoval jsem už třetí nosič a krabici s manuálem jsem okamžitě vyhodil :-)

        Ale ten zámek kterej jistí kolo mám odemčenej – tudíž asi bude varianta ho vytáhnout a odnést do zámečnictví a nechat si dle toho vyrobit nový klíče jak píše Bruca ( pokud to dle zámku umí vyrobit ). Na každým tom nosiči jsou 2 stejný zámky – jeden zamyká nosič k příčníkům a druhej stejnej zamyká kolo v držáku.

        0 0
        • Esi  

          Mě už se taky povedlo ztratit klíč, znal jsem číslo dojel do Holešovic do Thule za kilo koupil klíč, měli ho normálně v šuplíku, tak že možná když přijdeš s prosíkem tak to půjčí celou sadu a můžeš zkoušet, klíč stál kolem 100kč, není vezmeš 5 tisíc na zálohu půjčíš si 50 klíčů vyzkoušíš, vrátíš půjčíš dalších 50 je to o domluvě když si necháš udělat nový klíč podle zámku pokud to někdo bude umět tak pořád neznáš to číslo aby jsi měl náhradní klíč…

          0 0
          • theedge  

            To už mi přijde jednodušší koupit nový zámky s klíčema ( nebo Thule ONE key ), ten zamčenej zámek zkusit odemknout a když ne tak ho odemknout detruktivně a zámky vyměnit oba.

            Pokud mi někdo vyrobí klíč podle zámku, tak už vybrousí rovnou dva – to asi problém nebude.

            0 0
          • Mustafa  

            Ačkoliv jsem z příspěvků výše pochopil, že není problém to odemknout čímkoliv, celou sadu by imho půjčit neměli, protože pak vlastně ztrácí význam to dělat na klíče s rozdílným číslem.

            0 0
            • Esi  

              No tak asi by mu to nepujčili na 3 dny, spíš bych to viděl tak že zastavíš u nich na parkovišti a prodavač půjde s tebou, i když na to asi nebudou mít zrovna čas a náladu.

              0 0
              • Mustafa  

                Ok. Čas a alespoň předstíraná nálada ( ehm, vstřícnost směrem k zákazníkovi ) se dá většinou koupit :)

                0 0
            • Smazaný účet  

              Tak není (.pokud celou sadu mají) zkoušet u obchodu kam zajedu. Tohle by asi nejlíp zodpověděl dovozce, tam bych poslal dotaz, pokud nechce odemknout sám. Mě pořád baví, jak to za ty léta pořád někdo považuje za bezpečnostní prvek, když jde jen o pojistku proto uvolnění. Když to budu chtít ukrást, nebudu sebou tahat 100 klíčů, otevřu to rychleji bez něj.

              0 0
              • indet  

                Tvé úvahy jsou scestné. Pokud chceš přemýšlet takto tak již několik let auta nemaj zámky proti odcizeni, stejně tak žádný dům nelze zabezpečit. Zloděje který chce krást neodradí nic. Jen mu to můžeš trochu znepříjemnit. To číslo na zámku bylo blbe z toho pohledu ze zloděj si odemykal klicem, stejně jako majitel.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Číslo na zámku bylo z pohledu krádeže úplně k ničemu. Hádat se nebudu a nechám ty co v to věří věřit. Btw už vidím tu smažku (tohle fakt nekrade organizovaná skupina co se umí dostat přes sofistikovaná zabezpečení) jak se jeden den jde podívat, co tam máš za číslo a druhý den s tím klíčem přijde. Dost komická představa.

                  0 0
                • cubas  

                  Souhlasím s lumyrem. Sám jsem o několik nosičů přišel. A bylo jedno, že měly vybroušená čísla. Dva mi ukradli během dvacetiminutové zastávky. Takže představa, že zloděj se poflakuje po sídlišti s dvěma stovkama klíčů a čeká na nosiče je fakt úsměvná.

                  Ten zámek skutečně jde otevřít kusem plechu

                  0 0
        • jirkous3  

          A jak už to bývá, jen co si vyrobíš náhradní sadu, tak se ty původní jako zázrakem někde najdou.

          0 0
          • Esi  

            Jojo, já ten můj ztracený klíč taky našel :-)

            0 0
            • Bruca  

              A proto jsem si ty klíče nechal udělat rovnou dva a po jednom je připnul na klíče od auta :D

              0 0
          • theedge  

            No tak to bývá, ale je to asi dost nepravděpodobný. Mnoho let ty klíče dávám do auta na stejný místo a jak tam nejsou tak jsou pryč. Nejspíš jsem je nechal ležet na střeše po sundání kol ( samozřejmě chaos s děckama jako vždycky u těchto činností ) a pak mi někde spadly ze střechy.

            0 0
    • Smazaný účet  

      Koukni na netu jak ten zamecek funguje a po chvili kvedlani to otevres. A pak asi koupit novou sadu nebo jak nekdo pise vyse, zkusit zamecnictvi, aby klicek dodelal. V nouzi se da zamecek protocit v nosici sroubovakem…

      0 0
      • theedge  

        Jo to mě taky napadlo že ho zruším šroubovákem ale aby pak šel vytáhnout ven …

        nový zámky i s klíčema jdou na Thule koupit – koupil bych rovnou ONE key ( 4 zámky na stejnej klíč ) a měl bych to na jeden klíč.

        0 0
        • indet  

          Ten odemknuty stáhneš Uni klíčem Thule s pak můžeš zkoušet v obchodě.

          0 0
          • theedge  

            Prý to jde čímkoliv tenkým co se dostane dozadu – tenkej imbus. Musím to vyzkoušet.

            0 0
            • indet  

              Je na to přímo univerzál klíč. Jen na sundání již odemknuteho zámku. Slouží jen k jejich vymene , ne k odemčení.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Vložka má jedno (poslední) stavítko jen aretační. Klíč na odemčení ho nepoužívá. V odemčeném stavu tam lze strčit třeba tenký imbus (cokoliv) a polední stavítko zmáčknout. Vložku vysuneš. Stejný postup lze aplikovat na odemčení. Jen potřebuješ ještě jeden nástroj, kterým otáčíš vločku (já měl malý šroubovák). Imbusem jdeš stavítko po stavítku a šroubovákem otáčíš vložku. Jsou tam myslím 4 a je to snadný. Poslední vložku jsem měl za pár vteřin, Na youtube je spousta videí, je to úplně stejný postup, jako u klasické vložky, jen jsou tady větší vůle a i pro amatéra co to nikdy nedělal, je to hračka.

                0 0
                • theedge  

                  Jo nějak se s tím poapsuju – zajdu do zámečnictví se zeptat jestli mi dle zámku dkážou vyrobit klíče a pokud jo, tak vytáhnu ten jeden odemčenej zámek a hodím jim to tam.

                  Pokud ne tak koupím Thule One-key ( 4 zámky na jeden typ klíče ), ten zamčenej nějak odemknu ( ať už sám nebo zámečník ) a vyměním si všechny zámky na jeden klíč.

                  Na to vytažení stačí vzadu v tom zámku jen zatlačit, nebo se to musí nějakým pohybem do boku musí ta poslední západka odsunout ?

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Na vytažení stačí to poslední stavítko zmáčknout a vložku směrem k sobě vytáhnout. Na poprvé to budeš asi chvilku lovit, až vytáhneš první vložku, tak už ty další jdou rychle. Tady je video jen já použil tenký imbus ne drát, přišlo mi to lepší.

                    0 0
            • Smazaný účet  

              Ja jednou zapomel klice. Mel jsem stesti, ze jeden zamek zustal odemceny. Na nem jsem se podival jak funguje. Dalsi uz jsem mel otevrene kusem placateho dratu za par minut…stacili teochu tlacit do strany a kvedlat…

              0 0
    • Simpi  

      Vyres to co nejrychleji, nebo ti je ještě někdo ze střechy ukradne. Jdou po tom jak šílený ;-)

      0 0
      • theedge  

        Vůbec je nesundávám – vozím je na střeše už třetí sezónu v kuse :-)

        0 0
        • Simpi  

          Tomu se u nás na sídlišti říká adrenalinovej sport :-)

          0 0
          • theedge  

            Namontuju v březnu a sundám v listopadu. Kdybych měl pokaždý když rodinu vykopu na kola ještě tahat i nosiče a nahazovat je, tak bych nikdy nikam nevyjel …

            0 0
    • Barak  

      Nech to na autě, ráno to budeš mít sundaný.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.