• Kobes

Ahoj. Mám Edge 130 pro. Dobrý počítač. Jen jedna věc mě vytáčí. Dělám si vlasní trasy na Mapy.cz a ukládám je přes GPX soubor do počítače. Spustím navigaci a vidím pouze ubíhající černou čáru na prázdném displeji. Vím, že je to tak správně, ale velice často se stane, že přejedu odbočku. A ve městě, kde je spousta odboček, je prakticky nemožné jet správně, takže se pořád vracím :-))). Takže jsem uvažoval o změně. Edge 530 nebo 540. Koukal jsem, že mají mapu již v sobě, ale ta bude asi na prd. Takže dotaz. Jak vlastně vypadají v těchto počítačích vlastní trasy ze souboru GPX? Je to taky jen ubíhající čára na prázdném displeji, nebo je vidět i mapa se silnicema a odbočkama?

Dík za info.

0 4
    • milan.v  

Pane bože…

10 4
    • milan.v  

Co bys řekl?

https://www.garmin.com/cs-CZ/p/621224

0 0
    • jaja01  

Je vidět i mapa :-)

Pokud je pro tebe navigace primárním účelem zařízení, koukni se spíše na model Edge Explore 2.

2 0
    • Kouba_2005  

Jedině G1050, to je radost na to jen i koukat :-)

0 0
    • Hrabex1  

Odhad jsi to spravne, ta mapa nestoji za nic, je to neprehledny. Muzes pouzit z nekolika map nebo jezdit podle cary na mape.Ja jezdim jen podle ty cary a je to tak pro me lepsi.

1 1
    • BB  

je vidět „mapa se silnicema a odbočkama“. Je to založeno na projektu OSM, takže jde o celkem slušně přesnou a udržovanou mapu. Záleží také na tom, jak je místní komunita editorů aktivní a přesná. Zobrazení mapy na obrazovce má Garmin mnohem slabší než jsme zvyklí na mapy.cz. Přesto pokud jedeš po předem připravené trase, tak k orientaci na křižovatkách je Garmin mapa užitečná a plně dostačující. A na 540, 840, 1040, 1050 je mapa funkční i pro tvorbu trasy v samotném přístroji. To oceníš, když například potřebuješ navigovat zpět na trasu, nebo do cílového bodu.

0 0
    • Daf  

Pro navigaci po naplánované trase je podle mě E530 úplně v pohodě. V ostatních případech je většinou rychlejší vyndat mobil z kapsy ;)

2 1
      • orm  

540 ma oproti 530 jednu velkou vyhodu a to, ze jde konfigurovat pres mobil. Coz vzhledem k ovladani jen pres tlacitka je zasadni vlastnost.

0 0
        • keymaker  

A ještě můžeš udělat novou trasu a nahrát ji během probíhající aktivity. To 530 neumí a párkrát mě to celkem naštvalo :-)

1 0
          • milan.v  

Ano, celkově to je velký krok vpřed oproti generaci x30…

https://www.bike-forum.cz/…edge-540-840

0 1
          • orm  

Mas pravdu. Ja mel 830 a take me to stvalo, ikdyz to slo obejit pomoci udelatka, ktere se tu inzerovalo na BF. Jinak 530/830 nejsou spatna zarizeni. Jsou mensi nez 540/840, ale display maji stejne velky. Kdyz ale vezmu co ta rada x40 prinasi, tak bych uz do x30 nesel.

0 0
    • Redjuu  

Mapové podklady jsou kvalitní a na komunikacích jsem nikdy neměl problém se zorientovat. V lese už je to někdy slabší, ale nemůžeš chtít zázraky. Navíc ke koupi často dostaneš zdarma i topografické mapy, které obsahují i české turistické značení. I když někdy se mi zdají méně přehledné, než základní mapy Garmin.

Každopádně doporučuji vzít 840. Bez dotykového ovládání to musí být strašný opruz.

1 0
    • tomxxx  

Vzal bych 530 jako budget alternativu a nebo pak až 840, vše ostatní (kromě velké 10×x) mi nedává smysl. 540 není o tolik levnější než 840 a 830 je na dotyk už fakt stará a stále poměrně drahá.

Ty základní mapy jsou pro účely navigování na kole úplně dostačující.

1 0
      • J1RKA  

tak 1040 se da sehnat s mapama za 11500 tj fajn cena

0 1
        • tomxxx  

jo, tak pro někoho to není cesta kvůli velikosti. 840 a 1040 jsou asi identický, kromě velikosti, ne?

0 0
          • J1RKA  

No pokud hodne zalezi na navigaci, tak 1040 je lepsi, vydrz neskutecna. Naten velkej display

0 0
          • milan.v  

Ano, po SW stránce jsou to totožné přístroje, chovají se stejně…

1 0
        • Floydie  

A proto muze vzit Explore 2 za pulku.

0 0
    • Lucik_bikerka  

Ahoj, nemáte někdo zkušenost s rozbitým displejem, jestli se to dá někde opravit, popřípadě jestli to má vůbec cenu. Je tam velká dira, ale jinak funguje.

0 0
      • milan.v  

Máme, cinkni do Garminu, nabídnou ti 540 za lepší peníze… Nebo Čína koupit set pro výměnu displeje, event. to pár lidí opravuje, někde tu jsou na fóru odkazy, kontakty…

0 0
        • Brus  

ta jejich nabídka na 540 je 6500.. cekal jsem lepsi. za varia 515 chteli 1400,– to bylo hodne dobre

0 0
      • ladys  

Hlavně tam příště nalep ochranné sklo. Jdu ta zrovna dávat nové…

0 0
        • orm  

Kdyz vidim tu miru destrukce, tak nevim jestli by sklo pomohlo.

0 0
          • ladys  

Pomůže to hodně, už jen aby to ochranné sklo prasklo, tak to musí být rána. Na telefonu to pomohlo v 70km/h, to si pěkně poskákal.

0 0
            • orm  

Nerikam ze nepomuze, ale tohle musela byt slupka a jeste do rohu.

0 0
              • ladys  

To určitě byla, ale displeje jsou křehké. Ochranné sklo, ten náraz rozprostře.

0 0
                • orm  

Nevim jak to ma garmin, ale na mobilu mas take sklo, ktere je stejne jako to ktere tam lepis a ma stejnou odolnost. Dalsi sklo tam lepis, protoze se snadneji vymeni nez to puvodni ma na sobe nalepenou display vrstvu.

0 1
                  • ladys  

Takto to doopravdy není. Většina mobilů nemá odolné sklo na displeji z výroby.

0 2
      • orm  

To je pekne zrasovane. Jak se to stalo?

0 0
        • Lucik_bikerka  

Myslím, že sklo by nepomohlo, padlo to přimo na kámen a až potom dopadlo na zem kolo. Takže aspoň kolo je ok. Je tam díra až na druhou stanu, tak právě nevím, jestli bude stačit jen nové sklo. Našla jsem nějaký servis v Brně na Grohové. Garmin byl kupovanej v TS Bohemia.

Stalo se to tak, že mě pán vzal o zadní kolo ve velké rychlosti v zatáčce, já šla přes řidítka a kolo letělo se mnou, dopadlo na řidítka Garminem přímo na kámen. Takže asi to zachránilo prasklej rám. Zbyla jen díra v Garminu, prasklá helma a spousta modřin a odřenin.

0 0
          • orm  

Tak hlavne ze se tobe nestalo nic vazneho. Pokud bys vedela kdo to byl, tak to muzes resit z jeho pojistky, ale nevim jak se to bere na zavodech. Pokud je ok deska a baterka, tak display a telo se daji koupit na aliexpressu, ale vysledek je nejisty a pokud to nezvladnes sama, tak jeste zaplatis nekomu za praci. Udelej si radost a kup novy, nejlepe pres garmin.cz, ktery ti da dobrou cenu. Stary tu muzes dat na bazar a verim tomu, ze ho nejaky kutil za rozumnou cenu koupi a odepises alespon nejakou ztratu.

0 0
          • ladys  

Bez urážky, jestli jsi letěla přes řídítka a stačila jsi sledovat kam a jak dopadá kolo, tak jsi dobrá :) Já to nestíhám, kolo a vybavení je druhořadé. Důležité je přežít, na podzim jsem si přeletu roztříštil obratel(jel jsem pomalu) kolo asi udělalo pár přemetů. Při první jízdě na stejném kole po půl roce, jsem to složil na asfaltu v zatáčce. Hlavní je, že jsi se vážně nezranila.

0 0
            • Lucik_bikerka  

Kdo to byl fakt nevím, borec se sebral a ujel, dřív než jsem si sedla s našla vyraženej dech. A nemyslím, že bych něco dostala. Nevím jestli chci ještě Garmin, když od června na tom má fungovat jen připojení před bluetooth.

Jako sledovat, jak letí kolo jsem nestihla, ale jak jsem třískala hlavou o zem, tak mě před oči padly ty řídítka, tak jsem to viděla jak to dopadlo. Já jsem ani nečekala, že poletím. Ještě dost kilometrů jsem se z toho dostávala a pak se modlila. ať nikde v technice nespadnu :-D

0 0
              • keymaker  

Co to je za blbost s tim bluetooth?

0 0
                • Kouba_2005  

Nic, v klidu, jen další, co to nepochopil(a).

0 0
                • davfel  

Uplne blbost to neni. Pokud vim ant+ se ma nejak rusit pac neni kodovanej a EU s tim ma dost problem. Ale pokud koupis zarizeni ted tak nemas problem. Casem se to bude resit ale to je kdo vi kdy. A maj pravdu ze hlavne ze jsi cela ty

0 2
      • Jezevec70  

Můžeš nechat displej vyměnit. V Brně to dělájí v GPS centru na Veveří. Stačì zavolat a domluvit se, ale levné to není.

Loni jsem měnil na 530.

0 0
      • tomxxx  

Kupoval jsem na ebay nový display. Výměna je v pohodě, hlavně ty se nemusíš bát, že poskodíš starý display. Cenově je to mezi 500 a 1000, záleží kde ten display seženeš.

0 0
      • Barbora13  

Můj Edge 530 s rozbitým displejem jsem prodala tomuto pánovi na Cyklobazaru a koupila si nový: https://www.cyklobazar.cz/…30-1030-plus Můžeš ho zkusit kontaktovat ať už kvůli výkupu nebo opravy.

0 0
    • davfel  

Urco bych bral tu x40 radu. Ma to dost vylepseni. Ale je pravda ue pokud chces jezdit hlavne podle mapy sel bych to edge explore 2. Ten ma kolega a velikost mapy je fakt dost rozdil oproti moji 540.

0 0
      • tomxxx  

540 je podle mě blbost za ty prachy. 840 by chral a nebo 530 kvůli ceně.

2 0
        • Lucik_bikerka  

Aha tak jsem to s tím bluetooth asi teda nepochopila. Jsem technický antitalent. Kdyby to šlo opravit za slušnou cenu bylo by to lepší, kupovat za 10tis nový a na dálším závodě dopadne stejně se mi moc nehce. Navíc 530 jsem už nikde moc nenašla a 540 je myslím ještě větší.

Zkusím ten servis v Brně. Díky za rady.

0 0
          • davfel  

Mezi 30 a 40 radou moc velkej rozdil neni. Spis je otazka jestli se ti ta oprava vyplati. Nevim jak je to se zarukama. Jestli to proslo skrz aby tam nebylo jeste neco. Radsi se poptej v tom servisu. Pani je tam moc sikovna

0 3
            • tomxxx  

Si piš, že se oprava vyplatí, ale když si jí uděláš sám.

0 0
            • orm  

Za me je rozdil mezi radou 30 a 40 obrovsky. Rada 40 ma uz novy system a, to je to nejpodstatnejsi, jde konfigurovat komplet pres mobil. Nevim jak 540, ale 840 ma uz i update map pres wifi. Je to uplne jiny svet.

4 0
              • blahafi  

když jsem kupoval, tak už jsem chtěl x40, ale zase 840 už bylo přes limit, takže jsem nakonec šel do 540 se snímačema rychlosti a kadence… rozdíl je podle mě jen v dotyku a velikosti paměti:-) u 540 vše řeším přes telefon, pro mě naprosto dostačující:-)

0 0
              • davfel  

Ale jí šlo o velikost. Hardware je jasně o třídu víš

0 0
          • orm  

Pokud mas o garmin strach, tak kup neco na bazaru. Tam se daji sehnat 530/830 za dobre pezeni. Ja prodaval 830 pres rokem a pul za 5000kc. Ted jsou ceny nize. Zrovna dnes jsem nekde na FB videl 830 za 3000kc.

0 0
            • Regnialf  

Pokud až tak má strach, pak čína za pár stovek tisícovku a může to rozbíjet 2× do roka :).

0 0
              • orm  

Pokud by sis precetl celou diskusi, tak ona si to sama opravovat nebude.

1 0
                • Lucik_bikerka  

Opravovat sama nebudu, zeptám se v servisu a uvidím, v záruce to už nemám. Na bazar jsem koukala, ale trochu se bojím kvůli vydrži baterie nebo že to nebude fungovat a dám za to třeba 5tis.

Samozřejmě si můžu koupit něco levného, ale mám k tomu i Radar a to je na silničce super, o to bych nechtěla přijít.

0 0
                  • tomxxx  

bazarovku 530 bych bral tak za 2500. Za 5000 je to nesmysl.

0 0
                  • orm  

Rada 30 problem s baterkou nemela, alespon ja o nicem nevim, ze by se to resilo. Baterka se resila u 520, tam to fakt bylo spatne. Samozrejme nejaky pokles byl, takze moje 830 po par letech nedala 16h, ale treba jen 12 – 13h, ale to je podle me stale pro vetsinu dostatecne, takze baterky bych se zas tolik nebal.

0 0
                    • jonti  

Moje 520 po sedmi nebo osmi letech porad funguje bez problemu, baterka vydrzi min, ale drzi. Nesmi se pouzivat s radarem, to ji sezere hned. To je ale problem samotneho zarizeni, ne baterie.

0 0
                      • orm  

520 nebo 520 plus? 520 odchazela v mem okoli skoro kazdemu. Po par letech uz baterka nebyla pouzitelna na delsi jizdu (vice nez 4h) a clovek musel brat powerbanku. Z zime to klesalo k 2h.

0 0
                • Regnialf  

Četl jsem, reagoval jsem na obavu z dalšího rozbití a ceny.

Pokud nebude opravovat sama nebo někdo z okolí, servis bude za bambilion :).

Hold napíše Ježíškovi, aby nového Garmina přinesl již v dubnu. Garmin bude rád.

0 1
                  • Markony  

Jen tak na okraj viz zde : https://www.cyklobazar.cz/…ny-kategorie?… všichni si mysli že je to poklad a prodávají to za nesmyslné ceny, za mne koupit nový se zárukou .

0 0
                    • Lucik_bikerka  

No jako právě, tři roky starý za 4000, mě přijde dost, to je opravdu lepší koupit nový se zárukou.

Byla jsem se zeptat v servisiu, tak oprava by byla za 2000 akorát někdy v půlce května.

0 0
                      • tomxxx  

Opravit to je doslova na 20 minut max a display stojí, když hodně, tak tisicívku, spíš to seženeš za 500–750, ale počkáš si na dopravu z Ali nebo Ebay

0 0
                        • Regnialf  

To píši i odkazy výše na alík, včetně ceny servisu za bambilon což jsou přesně 2000 kč.

Kup nový kousek :-), cink cink Ježíšek v dubnu.

1 0
                      • Aduldinho  

A nebylo by třeba lepší zajít ke konkurenci? Tedy nevím, co přesně od toho kompu očekáváš? ;-)

Tohle tedy radar taky umí.

0 0
                        • Markony  

Hele kdo si zvyknul na Garmin těžko půjde jinam.

2 0
                          • Aduldinho  

Ti nevím, já co jsem utopil 510 a pár let jezdil na pohodu se základním Brytonem Rider 15, tak mi vlastně na něm nic nechybělo, ty mé metriky, vzdálenost a nastoupané metry mi to též naměřilo, jen tedy výdrž byla na hraně, na 3kilu už to chtělo doměřit hodinkama, jelikož to neumělo režim spánku, ale zase to bylo krásně malé a kompaktní!

Na 530 jsem nakonec přešel jen kvůli radaru, ale kdyby v té době byl již k dispozici radar od Brytonu a a tahle 460ka, tak jdu klidně do nich! ;-)

0 0
                          • kedi  

To bych tak jistě netvrdil. S 520 plus to docela šlo, ale 830 a 840 věčně problémy, po aktualizaci přestane fungovat něco, co do té doby bylo OK, další aktualizace to opravila a objeví se něco dalšího. Ještě že Garmin nedělá soft pro letadla, padala by jak hrušky. U jednoho stánku na letošním jinak nezajímavém For bikes měli Magene C606, bylo tam kolem něj docela dost lidí, bavili jsme se tam o nas.anosti s Garminem atd.. Za tu dobu co jsem tam okukoval, poslouchal a sondoval co to umí jic prodali docela dost. Moje 840 úspěšně ukazuje nesmysly, v kopci je mimo mísu o několik %, z kopce je schopná ukázat +10% , musím mít vypnuté volání při nehodě, protože se to spíná i relativně mírném přibrždění. Pochopitelně se to vše objevilo až po záruce.

Takže jsem na zkoušku Magene C606 koupil a zatím musím říct, že jediné co mi trošku chybí, je Garmin Connect. Je to zatím příliš krátká doba, ale jestli se neobjeví nějaké problémy, může být pro někoho Magene docela dobrá volba. A nemyslím to s ohledem na cenu, ale na spolehlivost. Kdybych v minulosti neměl x krát chuť Garmin rozšlapat, neřešil bych to.

0 2
                            • ladys  

Garmin určitě není bez chyb, ale na 1040 jsou to většinou kraviny, které ani nezaregistruji. A dělají i věci pro letectví. Přeji hodně štěstí při řešení s Magene :)

2 0
                        • Lucik_bikerka  

Já nepotřebuju nutně Garmin, stejně celý život jsem srdcem Polar :-D Garmin jsem si pořídila kvůli Radaru a že umí provést intervalovým tréninkem, ale to ted už Polar umí taky.

Nechám Garmin opravit, třeba ještě chvíli vydrží, nerada kupuju nové, když to není úplně nutné.

1 2
                          • Aduldinho  

A Polar má nějaký regulérní cyklokomp s podporou radaru? ;-)

0 0
                            • Lucik_bikerka  

To právě nemá, to byl ten důvod pořízení Garminu.

2 0
                              • ladys  

Polar jsem měl také, hodinky. Vydávali je stavu beta SW. Pořád nabíjet. Když jsem je upozornil na chybu v SW (opravit jeden řádek) tak mi napsali, že to udělají u dalšího modelu :D To byl konec…

1 0
                          • davfel  

A za kolik?

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.