Nejlepší horské kolo pro juniora do 18000

5 nepřečtených
  • PPetr

    Dobrý den, ahoj,

    vybírám nové kolo pro syna (152 cm). Není to závodník, ale na kole jezdí opravdu rád. Cyklostezky, lesní stezky, Jizerky. Chtěl bych co nejlepší kolo, bude to mít jako dárek k narozeninám. Chápu, že v této cenové kategorii je to hodně o kompromisech…

    Požadavky:

    Odpružená vidlice (protože kámoši:-)

    Přehazovačka 1×N (zvyk)

    Nižší hmotnost (ale není to KO kritérium)

    Kandidát:

    Canyon Young Hero

    https://www.canyon.com/…ro/2653.html

    Něco lepšího v poměru cena/výkon u jiné značky – Cube, Decathlon, Kellys,…? Do stavby se nechci pouštět, protože kolům moc nerozumím. Předem díky za vaše rady.

    0 0
    • maros.77  

      Koukal bych po bazaru, za tu cenu už bude určitě něco lepšího, ta uváděná váha je na dětské kolo brutální, to neváží ani moje celopéro…

      0 0
    • bathed  

      Těžítko :-( ..... My přecházíme teď z 24" na 26". Mám výhodu že mám dobrý základ – starý SUP TF950 na dtswiss v eSku..... Do jara máš dost času, radši zkus pososat co nejvíc informací a třeba se někde něco pěkného vyloupne.

      0 0
    • Doyle  

      Já mám syna 146cm a koupil jsem mu Gran Canyon 27,5 velikost XS. Geometrie je v pohodě, rozkrok akorát, tak 3 roky by mu to mohlo vydržet. Vyměnil jsem vidlici za pevnou karbonovou, dal lehčí pláště a ušetřil jsem 2,5kg. Myslím si, že Young Hero i v té větší velikosti mu bude brzo malé. Taky jsem o něm uvažoval, ale podle geometrie mi bylo jasné, že z něho rychle vyroste.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.