• polednas

    Ahoj-te chtěl bych si pořídit horské kolo. Měřim tak 202 cm vážím 95 kg. Cenou bych se chtěl vejit tak do 15000 Kč. Rád projíždím lesem nebo terenem kde to neni na úzké kola. Zhruba 30% silnice a 70% příroda (lesy,pole atd…)

    Děkuji moc za radu! :)

    0 0
    • Krejca  

      Skus pohlídat bazar za tyhle peníze a s tvýma parametrama bys tam moh něco solidního vyčichat,z nových kol to bude bojovka.

      0 0
    • michomin  

      Je tady několik vláken o kolech pro dlouhány z velmi nedávné doby. Projeď si je, abys byl v obraze. Samozřejmě si je najdi sám, kolo chceš přece ty.

      0 0
    • polednas  

      Jasn super díky borci. Moc toho nenajezdim ale za den nemám problém dat přes 100km. Můžete me poradit jakou značku mam hledat v bazarech? Popr velikost rámu asi XL? Díky.

      0 0
      • novas752  

        Značku rámu ti nikdo neporadí, protože je to celkem jedno. Důležitý jsou adekvátní komponenty za tu cenu a v případě bazaru kombinace se stavem toho kola. Bazar za 15 = Shimano Deore, SLX nebo XT + vzduchová vidlice. Dej sem pár odkazů na tvoje favority a někdo ti tu poradí.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Mas štěstí že jsi kus chlapa, takže bazarovky budou levnější.

        0 0
      • Breakpain  

        XL, spíš XXL ;) … zaleží na proporcích. Já to mám tak, že se vejdu na L i XL a raději pohodlnější XL ;)

        0 0
    • vlk  

      Není třeba vybírat za tu cenu bazarovky.Koukni třeba na Hervis a podobně, na podzim maj vše slevněno až o 50% a třeba značka FOCUS co tam prodávají je OK.Nyní mají také nějaké slevy.

      Sehnal jsem tak na podzim v Hervisu tchánovi 29 kolo značky Focus(Vyrábí se to v Rakousku) se slevou 50%. Většina komponentů XT, kliky SLX,brzdy hydraulické kotoučové Deore, vidlice vyduchová Suntour myslím že to bylo XCR nebo XCM-nevím která je z nich vzduchovka(přek­vapivě slušně na té 29 funguje), řazení 2×10.Měli za stejný peníz 27,5 i 29 a ve 3 velikostech rámů.

      Teď maj taky akce na kola 20 procent a jen co jsem koukl teď na jejich stránky tak třeba toto KTM http://www.hervis.cz/…OLOR-1843179 taky na tu cenu nevypadá úplně tak špatně. Já osobně preferuji pro sebe 26 max 27,5 kvůli ovladatelnosti v terénu, kterou potřebuji, ale na Tvou výšku bych vzal 29 kolo, což v bazaru za tu cenu asi ani neseženeš.

      0 0
      • novas752  

        Tak čekat do podzimu je další možnost no. Nejspíš by měli ještě mít i jeho velikost, protože to moc lidí nekoupí.

        0 0
        • vlk  

          To KTM maj na prodejnách už teď-a mělo by jít domluvit to stáhnout z jiné prodejny-ale to KTM neznám. Budeš se divit, ale když jsem to kolo FOCUS bral pro tchána, tak bylo na prodejně v anšem městě poslední. Ono váhově v ruce je lehčí než třeba švagrův CUBE s Marvelkou za 30ku. Řek bych , že za lepší cenu nesežene a než třeba bazarovou 26ht to raději tuto 29 obvzláště vzhledem k jeho výšce.

          0 0
          • novas752  

            Jo, to jo.

            KTM je v pohodě – taky rakouský kola, společnost známá hlavně výrobou motorek, čtyřkolek a „motokáry“ X-Bow.

            0 0
      • comkawu  

        toz Hervis to bych neradil!!!!!!!

        0 0
        • vlk  

          A z jakého důvodu. Obvzlášť s tolika vykřičníkama :)

          Jako na rovinu, co pořád u obyčejného ht řešíte. Vybavení to hned každý vidí co je na kole xtčkové lxové či deorkové apod , zrovna tak vidle a Hervis má kola KTM a FOCUS-něco jak naše Merida u nás nebo specialized v USA.Má to značkové ráfky a sedla. Co chcete u ht řešit maximálně tak hmotnost, což u této kategorie kol nemá vzhledem k ceně smysl. Fakt nechápu, kouknu na kolo a vidím, čím je obsazeno. Potěžkám či zvážím a vím v jaké kategorii to je. Značka na rámu, tak když chce někdo víc Adidas :) ale značka nejezdí. Jen jsem navrhl, že ht nemusí být ani v 29 drahé a že nemusí jen koukat po bazarech.

          Fakt by mě zajímaly důvody proč ne.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Protože většinou ty jejich slevy jsou pouze virtuální a kolo u i po slevě kolikrát stojí víc než jinde. Jedinou dobrou akci co jsem zaznamenal byl Focus Black forest 2.0 za 20k KČ.

            0 0
            • Breakpain  

              Ano, protože ta virtuální sleva se dělá tak, že aktuální cenu vynásobí dvěma a dopíšou 50% sleva :(

              0 0
    • pocestny  

      Možná si to neuvědomíš hned teď, možná až za rok (až navštívíš se svým kolem 10× servis, že potřebuješ vycentrovat výplet), ale jsi jasný případ na stavbu bajku na zakázku (stejně jako kdokoliv, kdo tu napíše že má 100kg+).

      S tvýma proporcema a nezávodníma ambicema se vůbec nemusíš ohlížet na výslednou hmotnost. Pokud ti jde o spolehlivost, potřebuješ hlavně pevnější ráfky a výplet, a dejme tomu i pevnější řídítka a pořádné gumy. A bude lepší 29" kolo. Není moc pravděpodobné, že v této cenové relaci bude na trhu mezi sériovkama nebo na bazaru zrovna takové kolo.

      Vezmi jakýkoliv rám velikosti cca 22", a zbytek dílů může být klidně ošizenějších (kazeta, řetěz, přehazka, přesmykač, sedlo, gripy, levné tlusté duše).

      Ty ceny šly za poslední dobu hodně nahoru. Takže za 15.000 při neinformovaném nákupu řada lidí skončí u sériového bajku s něčím, kde bude Shimano Altus smíchaný s tchaiwanským nonamem, hlavně že tam bude deore přehazka, a s nějakým BLÁTEM místo ráfků a řídítek, a s gumama, které každou chvíli píchneš… A já bych jim teda s tvýma proporcema testovacího králíka nedělal. Nejspíš pak budeš častým hostem v místním servisu.

      0 0
      • pocestny  

        bych dokonce řekl, že dvoumetrový chlap s 95 kg tomu bude dávat větší sodu, než malý kulatý špekoun s 120 kg

        0 0
    • polednas  

      Super to KTM vypadá paradně ale mají jenom rám 21". Jinak jak říkáte je mi jasny s tom servisem ale zase jak říkám nenajedu moc za ten rok. Uvidím jak to bude vypadat a kdyz tak bych zainvenstoval za ten rok do dražšího kola. Vypadá to na ten Focus. Díky borci za rady převážně panu pocestnymu!

      0 0
      • pocestny  

        Jaký Focus? Našel jsi něco s velikostí nad 54 cm (21,25")? Radši si to vyzkoušej jestli ti to nebude malé.

        No s ničím konkrétním jsem ti ještě neporadil, a asi mi tu nikdo v životě „dík“ neřekl, OK… Uvažoval jsem, co ti doporučit jiného, než stavbu, například kutit 29" Superior vel. 22" za 13.000 Kč u Němčíka + příplatek za vidlici Suntour XCR Air cca odhadem 3000 Kč, by byl bike celkem za 16.000 s osmi­kolečkem, ale pořád tam byly otřesné kola…

        V hervisu nerad nakupuju, ale pokud bys vzal ten Focus vel.54 za 21500 Kč a získal 20% slevu na nákup přes eshop (akce do 22.5. slevový kód VIP201605), tak by to vyšlo na 17200 Kč a bylo by to o něco lepší než ten němčík. …kdyby ti to ovšem sedlo ta velikost

        http://www.hervis.cz/…OLOR-1998313

        Ale při cenách okolo 17000 najdeš asi pár dalších srovnatelných kol, můžeš začít kompletně od začátku s hledáním bajku za 17.000, a dostaneš se nejspíš ke kolům za 19000,– :-D a tak pořád dál

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.