nejde seřídit řazení, pokažený stavící šroub

14 nepřečtených
  • JP3112

    Zdravím.

    Tak si to dneska metu na biku po všech čertech a najednou koukám že mi střílí řetěz. Zkoumám proč a tak… No zkrátím to, zjistil jsem že mi nefunguje u řazení takovej ten mikrošroub nebo stavící šroub nebo nevímjaksetomu­nadává ta věc.

    Zajímalo by mě jestli to jde nějak opravit, nebo jestli musím koupit nový řazení. Docela by mě ta druhá varianta naštvala protože mám novou kazetu a řetěz na 8ku a říkal jsem si že příští rok přejdu na devítku. No a teď musím koupit nový řazení tak by byla šance přejít na devítku ale upřímně: řetěz i kazeta mají 400 km a jsou ježděný mnou( 65kg, šetrný řazení, nekřížení řetězu), no prostě že to nervu nějak blbě ty převody. Tak je mi líto kupovat teď novou kazetu když je vcelku nová. No, to si rozhodnu sám.

    K věci: jde to opravit nebo musím koupit nový páčky?

    0 0
    • Vilém  

      Jak nefunguje? Strzenej zavit, zlomenej sroub, nebo co? Saltr mas jakej? pokud shimano, muzes jeste seridit na nem. Jinak pokud se jedna pouze o ten pruchozi sroubek, tak by snad nebyl problem to necim nahradit, ne?

      0 0
      • JP3112  

        Šaltr SLX Shadow. Řazení jako takový funguje, ale nefunguje taková ta blbost co oddaluje jemně bovden nebo ho pouští blíž k řazení a v podstatě tím seřizuješ přehazku. Nejde tím otočit. Ani o kousíček ani na jednu stranu. Rukou jsem to určitě nestrhnul ani jsem to nevyšrouboval ven před doraz nebo tak něco. Teď to vypadá zašroubovaný úplně dovnitř. Tak nevím jestli přehazka někde v terénu trhla za lanko a to jak se vracelo tak strhlo závit té blbosti nebo fakt nevím. Díval jsem se a u přehazky samotné ten stavící šroub není. Mrknu ještě jednou ale myslím že fakt není.

        Dá se to zpravit nebo je potřeba koupit nový řazení?

        0 0
        • Vilém  

          U shadow serizovaci sroub predpeti lanka opravdu neni:( Pokud s tim nejde hnout, tak bych to zkusil opatrne chytnout do klesti a povolit. Pokud ani to nejde, tak sundat razeni, vyndat lanko a zkusit ten sroub nejak vypreparovat, treba odvrtat ap. Razeni je alivio, nebo co?

          0 0
          • JP3112  

            Nn je to nějaký shit, tuším altus nebo acera. Fakt totální šmejd, asi nejhorší věc co mi na tom kole zbyla. No ale to je zákon schválnosti že se musí pokazit zrovna to co jsem chtěl vyměnit až jako poslední :(

            0 0
        • kyl  

          Dej sem foto.

          0 0
          • JP3112  

            Nic na tom nenakoukáš. Vypadá to úplně normálně jako by to nebylo vůbec vyšroubované. Žádná prasklina, ohnutý lanko, bovden, nic. Akorát s tím nejde hnout.

            0 0
      • JSt  

        treba u 960 erka zadny sroub neni. ale neni problem umistit nekde mezi bowden staveci sroub, co se nekdy dava na silnicky.

        0 0
        • pepek  

          Počkej, pomalu, soudruh ještě nezkusil ty kleště.

          0 0
          • JP3112  

            Soudruh je zničenej z vyjížďky a nechá to až bude odpočatej. Ikdyž nevěří že to zabere.

            0 0
    • parduba  

      Myslím že BBB má v nabídce takovej štelovací bazmek kterej dáš kamkoliv na bovden

      0 0
    • romachain  

      To zní nějak podezřele. každopádně i kdyby te šroub byl v takovým stavu, že by opravdu neumožňoval štelovat a ani to nějak vyřešit, tak se to koneckonců dá nastavit jenom lankem na šaltru. Vím, že SLX nemá stavěcí šroub, ale dá se to udělat s trochou šikovnosti a minimem zkušeností i přímo upínáním lanka.

      0 0
      • JSt  

        das novy lanko, seridis a ono si to sedne. musis doseridit. odcela oser to delat vzdycky povolenim lanka. netvrdim, ze to nejde, ale…

        0 0
        • romachain  

          Já jsem taky nikde nepsal, že je to něco ideálního. Ale rozhodně to tak jde. V tom se shodnem.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.