Prosím poraďte mi s seřízením přehazovačky

7 nepřečtených
  • vasek80

    Článek na iVelu jsem přečetl několikrát zepředu dozadu a obráceně. Kolo mám teď vedle notebooku a snažím se, ale tusím, že se mi to nepodaří jen předpětím lanka.

    Řazení je Deore, řetěz HG53, kazeta HG-50 9kolečko a přehazka SLX.

    Kolo jsem objednával na netu a hned první vyjížďku se uvolnil záchyt lanka na přehazce, takže jsem si ji přibližně napnul a nastavil. Od té doby jsem najezdil 400km a chtěl nechat seřídit přehazovačku v servizu. Nakonech ale jsem celkem technicky zručnej a nechci pořád lítak do servizu a chtěl bych se to pořádně naučit sám.

    Můj problém je, že když mám řetěz na největším převodníku 44 a druhém nejmenším pastorku )tedy 2 nejrychejší převod), tak řetěz drhne o třetí nejmenší pastorek. Když povolím přehazovačce předpětí (stačí 2 zoubky na řazení) , tak drhnout přestane a z 44 skáče krásně nahoru i dolů po nejmenších 4 pastorcích, Přehodím na prostřední převodník (32) a řetěz běhá pěkně od druhého nejmenšího pastorku po 5. Od 6pastorku musím páku podřazení po podřazení ještě jednou lehcezmáčknout aby řetěz na větší pastorky neskočil. To samé se děje na nejmenším převodníku. Od 5 do 9 mi neskočí bez jakoby déle přidržený podřazovací páky.

    Když více přitáhnu lanko, tak skáče ne větší lépe, ale zase nemůžu absolutně používat nejrychlejší převody na 44 kvůli drhnutí řetězu o větší pastorky. Kompromis předpětím řetězu nejde. Buď nepodřazuje na první cvaknutí a musím ješte lehce dotlačit páku vpřed těsně před další podřazení a nebo mi prostě drhne.

    Je tohle problém kterej by vyřešily dorazy?

     
    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.