• Blink

    Tak si budu kupovat nový boty. Až doposud jsem jezdil v teniskách, nic moc. Jelikož se v problematice absolutně neorientuju prosím vás o pomoc. Chtěl bych něco s dobrym přenosem síly, designem a hlavně ta price aby byla good. Ještě takový detail je nutné vybírat podle typů pedálů či nikolif? Dík.

    0 0
    • ravo  

      Tak prozraď, jestli na bika nebo silničku…

      0 0
    • MTBIKER doporučuje

    • BLACK  

      Zdravím! Na kompatibiltu s pedálama je nutné si dát pozor, ikdyž se dnes dělají kompatibilní botky. Určitě se vyplatí nešetřit! pozn.: V bkeshopu mi doporučovali tyto firmy: Shnimano, Northwave a Sidi (jako zaručenou kvalitu). Základní pravidlo zní: zkoušet, zkoušet a zase jenom zkoušet v ponožkách ve kterých budeš jezdit!!! Botky ti musí přesně padnout!!!

      Přeji Ti hodně štěstí při kupování (velikost a vyšší model ve slevě)!!!

      Já jsem ho potřeboval!

      Black

      0 0
      • Blink  

        Chci to na maratony a dlouhý vyjížďky. Myslel jsem že mě dáte konkrétní tipy. Obecné rady mě moc nepomohou. Chtěl jsem taky vědět jestli má cenu kupovat i ty boty co jsou prý pohodlné pro turistiku a nebo mám jít do tvrdejch treter?

        0 0
        • ravo  

          Základem je tvrdá ( pevná) podrážka, jinak tě budou rychle bolet chodidla a maraton se stane utrpením. To, co napsal Black jsou sice obecné ale důležité rady. Prohlédni si starší příspěvky, nedávno se tady něco podobného řešilo, najdeš tam zkušenosti s konkrétmima botama…

          0 0
          • mosquito  

            muzes ten zaklad prosim trosku rozvest – libi se mi Specialized Taho .. ale jsou to fakt skoro tenisky co se tyce tvrdosti podrazky

            do ted ac se to nezda sem jezdil s norm. botkama se zhruba stejne tvrdou podrazkou jako ty Taho a nic me nebolelo (a hadam ze vetsinu lidi nohy neboli)

            takze jak boli chodidla s mekkou a tvrdou podrazkou prosim ? dik

            0 0
        • ivaneck  

          Mám Lake MX-81 tuším. Kožené, zapínání tkanička a dva pásky. Nešel bych od turistických, sice se v nich hezky projdeš, ale jezdit na tom kole snad budeš víc, ne? ;o)

          0 0
          • Vojtas  

            tyhle se mi docela libi, co je to za podrazku ? vibram to neni ze ?

            0 0
            • ivaneck  

              Vibram mají až ty vyšší modely. Je to spíš na ježdění než na chození, ale dá se taky. Mě hlavně vadí, když lezu třeba po kamenech, že když šlápnu na kufr, tak mi to ujede. Jinak podrážka je tuhá, pata zpevněná plastem. Na patě máš reflexní logo. A jsou hodně dobře odvětrané, nepotí se v nich nohy.

              0 0
      • slayer  

        Zas tak přesně ti padnout nemusí, třeba v zimě se hodí když se ti tam vejdou ještě jedny ponožky z čehož vyplývá že můžou bejt i o trochu větší.

        0 0
    • shamaan  

      Vetsina bot je kompatibilni jak s SPD, CrankBros, tak Time, WTB… Ale je lepsi si to pro jistotu u daneho modelu overit u prodejce. Dulezite je, aby bota mela tuhou podesev. Pak zalezi na systemu „zavazovani“.. bud klasika tkanicky nebo pasky na suchac nebo pasky se special upinacim mechanismem pripadne jejich kombinace. Velice dobrou povest maji tretry znacky SIDI, ja jsem v nich jezdil a mohu jen potvrdit. Nevyhodou je jejich vyssi cena. Momentalne mam pedaly Time Atac a boty Gaerne Rey (ve sleve za 3600,– Kc) a jsem s nima spokojeny.. pohodlna bota.. zaroven tuha podesev.. dobra opora paty. Od kamaradu jsem slysel taky chvalu na tretry od NorthWave.

      0 0
      • vtt  

        ja mam tretry Adidas Gradient ve sleve za 1700. prijdou mne dobry tvrda podrazka. 8hodin vyjizdka a noha v pohode predtim jsem mel turisticky adidasy a to mne noha bolela po hodine. Jinak slevy na adidas jsou nejvetsi v origos adidas prodejnach, ja je kupoval v praze naproti bily labuti. Nekdo tady bude tvrdit ze adidasy jsou shity ale ja jsem s nima spokojenej mam je od rijna.

        0 0
        • JJ  

          Gradienty sou super, kdyz mas nohu, ktera do nich vleze. Sou sity na nizkej nart

          0 0
      • Vrci  

        Já s NorthWave botama moc dobrou zkusenost nemám. Ze začátku fakt supr. Ale časem (3 roky) se vytahaly přibližně o jedno a půl čísla (otevřela se pata dozadu a špička vytahal). Švy na hlavním suchým zipu se rozpáraly.

        0 0
        • shamaan  

          Ja teda nevim, ale mne prijdou 3 roky jako docela dlouha doba. Zvlast jestli v nich zavodis.

          0 0
          • Blink  

            ještě mám dotaz, jestli je lepší koupit je v kamenym shopu nebo si to mám nechat poslat z něakýho e-shopu? Jaký máte zkušenosti s nákupem?

            0 0
            • rasto  

              rozhodne si je v kamenaku vyzkousej. nesmis kupovat bez vyzkouseni!! kdyby Ti nesedly, tak se po 5 km trapis :-/ podivej se do historie B-F, boty se zde resily.

              0 0
          • Vrci  

            Moc závodů odjeto neměly a jedno léto jsem na kolo nesednul, protože jsem byl na Aljašce čistit ryby. PS Šlo o model TEAM ROAD

            0 0
    • rodriguez  

      jesli chceš radu…tak: 1) uvědom si co od bot čekáš ? – budeš v nich čistě závodit ? a jak? pojedeš v nich maraton či celý den? pak určitě zvol co možná nejvíce turistické s dost vysokým vzorkem..v kterých se dá pohodlně i chodit…2) nebo chceš čistokrevné závodní lehké tretry ? ale v těch počítej že pokud jsi opravdu elitak, tak sbemenší výběh na trati po kamení apod pro tebe bude peklo, jelikož podrážky jsou hodně tvrdé a prakticky netlumí…a navíc jsou děláný přesně aby padly, takže noha v nich moc prosotru nemá.........takže je to na tobě…konkrténi značku si stejně vybereš sám..protože těžko budeš jezdit v něčem v čem se dobře jezdí Pepovi,ale tobě se navíc nelíběj 8-)) ale musíš je mět kvuli temu že maj nápis FIDI..

      0 0
      • ravo  

        Správně, Dididas a Fidi, nejlepší boty byly vždy od větnamců:-)))

        0 0
      • kovar  

        cely den na kole v tretrach s mekkou podesvi (turisticke)? No toto. A v tom ad 2): silnicni tretry bych fakt na MTB nepouzival.

        0 0
    • raceman  

      doporučuju značku LAKE www.bikecentrum.cz sice trošku dražší ale kožené, dobře odvětrané uvnitř mají neoprenový nebo kožený jazyk a tkaničky, výměnný hroty dvou velikostí, mají podrážku vibram a dobrý přenos síly. já mam tyto www.bikecentrum.cz/images/img.php?…

      0 0
      • Marasek  

        Mam je taky,ale zatim jen par dni a na delsi vyjizdce jsem zatim s nima nebyl,takze uvidim jak budou nohy vypadat potom.Ale prvni pocity jsou dobre.Bez spuntu se da v pohode chodit,s mensima spuntama je to na betonu o neco horsi.Vetrani je citit. Pro me je ale ted dulezitejsi zvyknout si na SPD a nezapominat vycvakavat nohy..

        0 0
        • raceman  

          ja vim, vsak jsem ti je na foru radil taky :-) , si je mněl za pohádkovou cenu, jak sem slyšel od řepy.

          0 0
        • Jane  

          No on je někdy problém i zacvaknout…:-))

          0 0
          • Marasek  

            No jo,ale kdyz nezacvaknu tak se nic nedeje,ale kdyz nevycvaknu,tak se valim po zemi a lidi hledi co se deje:D

            0 0
    • Jane  

      Záleží, co ti padne a kolik do toho chceš vrazit. Jestli jseš z Brna, tak v Hobbysportu maj 20% slevu na tretry… Sem tam kupovala Specialized Motodiva '05 č. 38. To je v podstatě to samé jako Specialized Comp. Momentálně jezdím Motodivu '05 č. 37…:-) – takže fakt pozor na výběr velikosti. Do těch menších treter se mi třeba nevlezou dvě tenší ponožky a v létě, pokud je tepleji (30 stupňů), tak jsou docela těsné, protože noha ti přes den přeci jenom nateče… Taky pokud máš širší nohu (jako já), tak by ti mohl sedět Specialized nebo Shimano, jiný značky (alespoň Sidi) maj tretry užší…

      0 0
    • maly bob  

      ja sem si loni koupil v shimanu SH M-072 za 2200 a byly skvele akorat sem z nich vyrost tak sem si letos koupil zase ty same tentokrat jako stary model za 1300, jsou dost siroke coz ja potrebuju, podrazka je taky pevna a nijak se v nich nepotim takze fakt good buty

      0 0
    • bikaf  

      Tretry jedině Specialized SPT, či COMP – záleží kolik máš peněz. Jsou to skvělý pohodlný tretry, výborně odvětrané a díky tý jejich bodygeometry si nezkurvíš klouby. Jsou to sice sportovní tretry, ale letos jsem v nich vyrazil na turistickou sedmidenní po posázavských hradech a zámcích na těžko a dost jsem se v nich i nachodil – a pohoda. 12 hodin denně v těchhle tretrách je úplně v poho.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.