• Twister

Zdravím. Měním na otcově kole přehazovačku a stále ne a ne to fungovat.Koukal jsem na bajk.cz, všechno jsem udělal, ale nepomáhá to. Přehazovačka Alivio 2006, pastorek 34z, řazení Nexave. Už na druhém největším pastorku se po něm kladka valí, na největší pastorek prakticky přehodit nelze.Stavěcí šroub opírající se o hák vytočen na max, podle výrobce přehazovačka určena na 34z. Problém 2: Původní Nexave jsem vyměnil, protože jsem si myslel, že má slabou pružinu. Ani alivio nejde seřídit, tak aby fungovalo. Cestou vzhůru odmítne zařadit na 4. pastorek, cestou dolů na 5. Bowdeny i lanko nové. Vnitřnosti řazení nevypadají opotřebovaně. Už nevím co, mám chuť to kolo rozštípat. Aspoň, že už není moje…

0 0
    • Daf  

Zkontroluj jestli mas lanko presne v drazce pod sroubkem na prehazovacce. Jinak to dela neplechu a nejde to presne seridit.

0 0
      • Twister  

Bylo na tom správném místě. Už jsem to jakš takš vyřešil. Není to sice 100%, ale ředí to, tak sláva. Stavěcí šroub jsem vyměnil za delší a vyšrouboval ho úplně na max, kam až to šlo, aby ho výstupek na háku udržel. Tím se radikálně zlepšila funkce řazení. Válení se vodící kladky po pastorcích jsem pak dořešil její výměnou za menší z nexavu. Ideální by bylo ještě povolit předpětí pružiny v čepu u ramínka, aby se přehazovačka víc natahovala, ale nevím, jak se na ní dostat.Už to řešit ale nebudu.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.