• jonti

    Chcem si kúpiť nové brzdy. Mám trochu špecifické požiadavky, iné ako tí, ktorý to rozoberali včera a pred pár dňami, preto nové vlákno. Chcem s nimi jazdiť hlavne české maratóny a päťdesiatky typu KPŽ, na pevnom bicykli, vidlica typy Sid, Skareb. Vážim niečo pod 70kg. A trochu to preháňam občas s ladením. V súčasnosti jazdím Hayes HFX9 a silou mi úplne stačia. Preto chcem modernejšie brzdy, ktoré budú brzdiť rovnako a budú ľahšie. Cena by mala byť najviac okolo 7000Kč. Zatiaľ premýšlam o: Magura Marta (nie SL, na to vážne nemám) – váha krásna, ale skoro nikto ich tu nevozí, navyše príliš vysoká cena Formula Oro 18/24 – vraj super, môj favorit, váha sa ešte dá, funkčnosť vraj veľmi dobrá, aj cena sa dá. Shimano XTR 06 s dualcontrolom – zrejme dosť dobrá funčnosť, nevýhoda sú originál CL kotúče, kolesá mám na 6 dier. A váhu nemôžem nijak zistiť. Cena dosť vysoká. Shimano XTR 07 čisto páky – žiadne info ani skúsenosti, cena tiež dosť vysoká. Shimano XT 06–07 dual alebo čisto páky- neznáma hmotnosť, cena celkom dobrá Hayes HFX9 Carbon – celkom pekné, aj cena sa dá, len stále ešte ťažké

    0 0
    • grafik  

      V súčasnosti jazdím Hayes HFX9 a silou mi úplne stačia. Preto chcem modernejšie brzdy, ktoré budú brzdiť rovnako a budú ľahšie. Cena by mala byť najviac okolo 7000Kč. sorry ale stupidnejsi argument jsem teda jeste neslysel, pokud ti brzdy „stacia“ tak bych se na nakup A) vybodl nebo za B) bych poridil V :)

      0 0
      • jonti  

        HFX mám, a chcem poskladať druhý bicykel, takže nejaké ďalšie brzdy určite potrebujem. Takže vybodnúť sa na to znamená kúpiť nejaké veľmi lacné brzdy na ten druhý bike, ako napr. hayes sole. Ale je to rozdiel asi 3,5tisic oproti napríklad Oro18, ktoré by sa mi páčili.

        0 0
    • kesu  

      pokud nemas na marty sl,tak bych asi bral XTR,ale ne dual control.a kotouce se daji sehnat jeste stray xt..XTR trmeny se daly sehnat za 1990kč jeden,paky se daj najit XT.A kotouce si muzes nechat stary..

      0 0
    • Darkson  

      ty to máš vůbec těžký. zatímco my co přes zimu ladíme i hubnem, ušetříma aspoň za jídlo. ty ladíš a ještě k tomu chceš přibrat, to se ti teda pěkně prodraží :-)))

      0 0
    • McBlacky  

      jsem zvědav pro co se rozhodneš, taky mě čekaj kotouče :/ a taky nemám jasno. Mě by se líbily sainty na XT pákách :)

      jinak k těm XTR můžeš použít i kotouč na 6 děr, třeba avid ten do má pod 110 gr…

      0 0
    • C.A.C  

      Podívej se na Avidy Juicy 7.Na Kupkolo.cz jsou v akci za 5900.-Kč za komlet.

      0 0
    • kurýr na bajku  

      Nechci se opakovat, ale jezdil jsem taky HFX-9 160/160 přes rok bez jediného problému. Jen snad větší brzdná síla by nebyla na škodu. Teď jsem zjednal EC Traily 180/160 (mám je na Ceterlocku) a v pondělí je testnu. Zatím jsem na ně četl samou chválu a taky předpokládám, že pokud zůstanu věrný značce, tak vím co mohu čekat.

      Cena za kus: www.bikestuff.cz/index.php?…

      Cena za pár, ale maj vyprodáno. www.netbike.cz/detail.php?…

      0 0
    • vratan  

      xtr-ka mi nepridu velmi drahe. na kolokrame alebo bikestore.cc stoja zhruba tolko co oro18. na xtr-kach sa mi velmi paci packa. skoda ze brzdy nie su az tak vykonne. a neber dualcontrol podla testov brzdia shimana s klasickymi packami lepsie.

      0 0
    • MlokCZ  

      Já hlasuju pro ORO.

      Jezdil jsem rok XT a J7 a když jsem v říjnu vybíral nový kolo, tak jsem taky vybral ORO.

      Rozhodoval jsem se pouze mezi ORO K24 (stačí K18, ale na výběr osazení kola byla K24) a Louisou.

      Za 1–2 měsíce budu vědět více a potvrdím nebo případně vyvrátím (to doufám, že ne), jestli jsem vybral dobře.

      0 0
      • Martyss  

        Btw…Proč vlastně měníš kolo? Na současném ti něco nedostačuje?

        0 0
        • MlokCZ  

          Já ale neměním, kupuju vyšší zdvih a nechávám si obě. A zase jsem rušil a prodával silničku, takže zůstavám u dvou kol doma.

          0 0
        • MlokCZ  

          A se současným jsem v rámci zdvihu stále naprosto spokojen.

          0 0
    • Gorgov  

      řikal sem ti že za chvilku budeš chtít nový brzdi, ikdyž si ještě nedávno říkal, že si s hayesem spokojenej a nevidíš důvod měnit ;-)

      Já bych bral nový XTR, Marty nebo Ora, podle aktuální ceny.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.