• svobodaaa

    Ahoj,

    chystám se koupit nové kolo. Zaujala mě nabídka na gt avalanche 1.0 z roku 2009 za 12kKč (http://www.axitbikes.eu/index.php…). Rád bych se tedy zeptal na vaše zkušenosti s tímto kolem, nebo na případné tipy na nákup jiného kola obdobné kategorie (mtb do max.14kKč) v XL(21,5") rámu. Díky.

    0 0
    • maxipes-fik1  

      To samé, o dva roky starší, jsem jezdil až do nedávna, kdy jsem ho nahradil Zaskarem na 29". Nicméně mám svého Avalanche tak rád, že jsem si ho nechal na rodinné výlety.

      Celkově naprosto pohodové kolo, vzpříměnější posed, robustní a stabilní rám, i když zdaleka ne nejlehčí :-D . Na druhé straně jsem na něm, vedle lážo-plážů výletů, odšlapal i spoustu švihů a ke vší spokojenosti.

      Takže, za ty peníze dobré kolo.

      0 0
      • svobodaaa  

        Díky za příspěvek. S největší pravděpodobností si jej pořídím. Jen mi hlavou vrtá ta váha rámu, nikde jsem nenarazil kolik váží v XLku. Je ta váha hodně znát?

        0 0
        • Ossis  

          Záleží, jestli poznáš rozdíl, když vezeš plnej nebo prázdnej bidon…

          0 0
        • maxipes-fik1  

          Je a není. Obecně bych váhu řešil u kola až tak o dvě cenové kategorie výš. Avalanche zas není žádné těžítko. Je to prostě dobré univerzální kolo za pár korun od někoho, kdo kola opravdu stavět umí. To pro většinu ostatních kol v téhle cenové kategorii neplatí. A jestli bude vážně za tu cenu, je to supr kauf.

          Btw., GT jaksi poslední dobou váhu nikde neuvádí. Dokonce ani u mnohem dražších kol ji často nenajdeš. Ona GTíčka jsou spíš robustnější, než nejlehčí. Takže asi tolik.

          0 0
    • Ossis  

      Vlastním ho(na kotoučích) a jsem s ním velmi spokojený.

      0 0
    • JP3112  

      Mám 2.0 2009 a je to skvělý kolo. Pravda, postupně ho předělávám k obrazu svému a není nejlehčí, ale vydrží všechno, skvěle vypadá a na všem se spolu domluvíme :)

      0 0
    • svobodaaa  

      Díky všem za reakce. Rozhodl jsem se, že za ty peníze do něj půjdu. Přispěl tomu i tento test: http://www.bikecentrum.cz/…tGTAv1_2.jpg

      0 0
    • Hejdik  

      Za ty prachy dobrá volba,pokud chce člověk kupovat nové kolo.

      Já osobně bych v téhle ceně sáhnul asi po bazaru.

      Asi bych hnedka vyměnil pláště ,protže ty Nevegaly jsou na běžné ježdění dost utrpení.

      Ale jinak proč ne.

      0 0
      • DominikGT  

        GT Avalanche jsou super kola za tu cenu. Akorát ty starší modely mě přijdou težší ale třeba to tak přijde jenom mě. Mám avalanche 2010 3.0 ten je z nich nejlevnější a zatím po roku ježdění a to ho moc nešetřím v terénu všechno v pořádku, akorát občas nějaký menší problém.S těma nevegalama sem se rozhodl že je ještě tento rok asi dojezdím.V terénu nejsou špatné akorát je to trochu horší na silnici. Ale i s něma se dá jet slušné tempo na silnici. Takže určitě neváhej a kup. :)

        0 0
      • maxipes-fik1  

        Nevegaly na silnici drnčí, to je fakt. Ale jakmile sjedeš z asfaltu, neznám lepší gumy. Je to hlavně o tom kde a jak se dotyčný chystá jezdit.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.