GT Avalanche 1.0 2009 versus 2.0 2012

24 nepřečtených
  • zuzana.vrana

    Zdravím,

    potřebuju (překvapivě) poradit – chci si koupit své první kolo v životě, po přečtení milionů příspěvků tady jsem se rozhodla pro (srdeční záležitost) gt avalanche – a teď dilema – nižší třídu z letoška, nebo vyšší z roku 09? :

    Vzhledem k tomu, že jsem ženská, jde mi o vzhled a tyhle se mi líbí. Z ostatních let to není tak žhavé:)

    http://www.mojekolo.cz/…e-2.0-chrome

    anebo

    http://jumpsport.cz/…c-matte-grey

    Moc díky za odpovědi!

    0 0
    • Josef Šimon  

      Mám Avalanche 0.5, ženě jsem tehdy koupil 2.0, rozdíl mezi kolama je víc než markantní, pokud to stále tak značí, jako že ano, tak bych šel určitě do 1.0, navíc za dobré peníze.

      0 0
    • hony007  

      Rači starší model, ale líp vybavený.

      0 0
    • LRRTM1  

      Rám je +/- stejný, Komponenty taky. Ale ty se dají snadno měnit podle toho, jak budou odcházet. Výraznější investice bývá vidlice. Ani jedna není nějaká hitparáda, ale 1.0 má 32mm nohy, což znamená, že by budou pevnější. Zvlášť v kombinaci s kotoučema.

      Jediná drobnost: Nebudeš překvapená, až zjistíš, že 1.0 má SPD? Nebo je to záměr?

      0 0
      • hony007  

        Tak si za 200 koupí šlapátka, tohle je to poslední.

        0 0
      • zuzana.vrana  

        Hahahaaa…nee, to jsem si nevšimla:) No, zpočátku ta šlapadla koupím, časem si myslím, že si našetřím na boty, bo myslím, že nášlapy jsou fakt supr (nikdy jsem je nejela, ale chybí mi při ježdění tah nahoru a myslím, že se naučím rychle).

        S tou vidlí – vážím 57kg, 168cm (rám S nebo M, asi vyzkoušet, co?) Jezdím s vozíkem s dvěma dětmi a dalšími dvěma až třemi (podle toho, jestli jede manžel) kolem, takže žádné skoky a blbinky, i když se přiznám, že ten pocit svobody, když jedu bez vozíku, svádí k mnohému:) Tu vidli jsem právě moc nedohledala jaká to je verze v porovnání s těmi, co jsou v nabídkách v letošních modelech kol, co je to zač?

        0 0
        • LRRTM1  

          Ta vidlice existovala i ve verzi air ale tahle bude na 99% pružinová. A pružiny bývají obvykle nastavený na 70=80kg. Ale nemyslím, že by to byla taková tragédie.

          Velikost to chce zkusit. Nejde jen o výšku, ale taky o délku nohou apod. A Ty jseš tak na pomezí dvou velikostí. Ale celkově si myslím, že by Ti geometrie Avalanche mohla dělat radost. Jsou to obecně kratší, pohodlné a dobře ovladatelné rámy.

          0 0
    • Azmir  

      Upřímně ani jeden.

      0 0
      • zuzana.vrana  

        proč? (vzlyk)

        0 0
        • Azmir  

          No já ti nevím, ale za 17 tis bych požadoval určitě vzduchovou vidlici, což pro tebe jako lehkou ženu měl být základ, protže ostatní se pod tebou moc ochotně hýbat nebudou a ostatní výbavu bych viděl tak na Deore. upřímně tohle ani jedno GT nesplnuje a hledal bych jinde.

          0 0
          • Ossis  

            Tak jestli se ji povede sehnat vhodnou velikost(co jsem viděl, tak všude mají jen S, což bude nejspíš málo) té 1.0 (ta je vpodstate na deorku), tak pak by ji v případě rozpočtu 17k zbylo třeba i na ten epicon.

            2.0 za cenu kolem 17k nemá význam.

            0 0
            • James.Sniper  

              Podle výšky (168cm) by ji mohla sedět velikost S u GT 1.0 2009. Co koukám, tak S odpovídá 16.3", akorát horní rámová trubka má 54.6cm.

              0 0
          • zuzana.vrana  

            Teď jsem limitovaná 15 tisíci, i na tu 2.0 bych si musela počkat na slevy. Moje představa je postupně vylepšovat, momentálně jezdím druhou sezónu s tím vozíkem na 15 let starém superioru a jsem šťastná, jak blecha, že se s dětmi dostanu na kolo (nikdy jsem moc nejezdila, až teď, a ani sama bych do sebe na začátku neřekla, že mě to bude tak moc bavit). Takže JAKÉKOLIV nové kolo bude 100% zlepšení oproti tomu, co jezdím teď. Na dvou jízdách jsem měla půjčeného manželova Treka (má přes dva metry, takže rám opravdu není pro mě a je z roku 2005:)) a i to bylo, jako by mě to kolo vezlo samo. Navíc jsem už od začátku začala jezdit rovnou s vozíkem (cca 40kg zátěž s těmi dvěma dětmi plus vozík), takže jsem si zvykla na zátěž a neřeším to. Nepotřebuju žádnou super mašinu, protože super mašina pro mě bude momentálně cokoliv, na čem budou fungovat brzdy a přehazovačka:)))) Jezdím pro dcerku do školy po cyklostezce cca 20km několikrát do týdne, takže jsou to jízdy na pohodu s povídáním, jak bylo ve škole. Takže jsem hledala něco, co se mi bude líbit, bude mít obstojné osazení, a na čem bude možné postupně zlepšovat komponenty, jak budu stále náročnější a náročnější:) Asi jsem to měla vysvětlit hned na začátku. V té cenové relaci do 15k jsem vybírala několik (doufám, že slabší povahy to nedonutí zvracet – Pells, Scott, Superior, Merida, no prostě směska laika, který se v tom ale vůbec nevyzná, a hlavně nabídka místních cykloobchodů, abych si kolo mohla vyzkoušet, ne kupovat na netu) ale po přečtení diskuzí tady jsem se rozhodla pro to GT (dostal mě něčí příspěvek, že GT se vybírá srdcem, bo hlavou by si ho vybral málokdo. A bylo to tam:). Takže jde vlastně o to, jestli na těch Gtčkách budu moct postupně vylepšovat vidlici a osazení a které z těch verzí je v tomto duchu lepší vzít:) A to vypadá na tu 1.0, jestli jsem to pochopila.

            0 0
          • bathed  

            Lehká žena! – povedený fór! :-)

            0 0
    • Ossis  

      2009 je na tom podle mě líp – i když jsem lehce zaujatý, protože na něm jezdím. Doporučil bych dát nějaké jezdivější pláště a nevím, jak ti sedne vidlice na tvoji váhu.

      Myslím si, že v kategorii do 15k je to rozumná volba.

      0 0
    • zuzana.vrana  

      Ještě mě zajímá ten rám – rozdíl v zeslabování – jednou, třikrát, má to nějaký váhový význam?

      0 0
      • LRRTM1  

        Má, ale vzhledem k ostatním komponentům celkem zanedbatelný.

        0 0
    • zuzana.vrana  

      Ok, moc díky za odpovědi, pomohli jste !!

      0 0
    • GTmaca  

      Ja by som brala určite starši model s lepšou vybavou :)

      ..osobne jazdim 2.0 rocnik 2005 ale povodny mam len ram . GT je srdcovka :D

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.