Na jakou hmotnost se da srazit RB SPEEDSTER?

24 nepřečtených
  • RB_Rider

    Zdravim lidicky, uvazuju o koupi ramu RB SPEEDSTER ve velikosti M a jedine co mi vadi, je prirustek hmotnost oproti memu nynejsimu HT biku. Na jakou hmotnost se da dostat se SPEEDSTEREM? Planuju tam dat V brake, kotouce neee.

    0 0
    • kesu  

      hele ram pokud se pamatuju ma s tlumicem realne skoro 3kg.S takle tezkym ramem sem mel postaveny enduro na cca 12,5kg.Pokud pouzijes hodne lehky standartni komponenty dostanes se na cca 11 az 11,5kg,Pri normalnich komponentech (cca na urovni XT sady) se dostanes tak na 12muj odhad.Ale mel bys lip specifikovat jak to chces osadit

      0 0
      • pajasimi  

        dá se vůbec sehnat enduro vidle s návarkama na včka?

        0 0
        • pajasimi  

          jo ale tys to asi neměl na speedstru..on na to asi dá nějakou lehkou s minizdvihem

          0 0
        • RB_Rider  

          No planuju tam dat REBU race, ta je i ve verzi na V-cka, hmotnost kolem 1.7kg a zdvih se da nastavit na 80, 100 nebo 113mm, coz si myslim, ze uplne staci. A navic myslim, ze speedster neni jeste ENDURO, je to takove tezsi a komfortnejsi XC kolo a proto bych ani nesel do nejakych velkych zdvihu. Myslim, ze by to melo i negativny vliv na celkovou geometrii kola. ram je delany na vidlu o zdvihu 100mm. www.racebike.cz/index.aspx?…

          0 0
      • RB_Rider  

        Ted mam komponenty na urovni Deore a LX, tudiz hmotnostne nedobre. S temito, co mam budu rad, kdyz se dostanu pod 13kg. Alke casem to postupne budu odtucnovat. A taky budu odtucnovat sam sebe…:-)

        0 0
    • McBlacky  

      8 kilo + rám :) níž už to je dost krvavý co se týče financí.

      0 0
      • RB_Rider  

        Diky za potvrzeni me predtuchy, to je celkem solidni 8kg komponenty a ram zhruba 2.7kg. To jest celkem 10,7kg. To je velmi pekne, do 11kg. A ktere komponenty myslis, ze by bylo nutne mit, aby celkem byly do 8kg? Shimano XT a nejake lehke kola? A nejakou chtri vidlu? Asi SIDa…:-)

        0 0
        • McBlacky  

          no to trochu pridej, XTR, WCS, Am clasic kola a sida, SLR TT. pláště pod 480 a vejdeš se.

          0 0
          • karliner  

            Panejo, můj Speedster (viz profil) váží zhruba 12,5 a počítám, že kdybych se rozhodl odtučňovat dle Tvého návodu, tak mi vyjde ušetřených 10 deka na zhruba 5 litrů :-)))

            0 0
          • kolda  

            tohle je taky krvavá kombinace:)

            0 0
        • omar  

          no ja to mam v planu přes zimu a jestli mi vyjde to co předpokladam budu tak na 10,8 až 10,9 :-)) uvidíme

          0 0
    • JMT  

      sem nako na 11,5 kg, kdybych chtel este vic tak uz musim nasadit vecy kery vozit nechci (sundat thomson, nasadit americky kola atd…)

      0 0
      • McBlacky  

        já taky neříkal že bych si to na spídstra dal, on chtěl vedet na kolik se dá. dalo by se i mín, ale pak už by to nebyla až tak běžná produkce a stálo by to pálku jako kráva (extralite/tu­ne/schmolke)

        za váhovou úsporu nepočítám pláště od maxxisu :) a vubec pláště pod 450gr nemá cenu vozit.

        0 0
        • JMT  

          kdyz je sucho tak jezdim fast fredy 350g a sou super, defekt jenom jednou-ale to sem fakt posral (kudla v kamenitym sjezdu, vylit sem z pesiny v zatacce a nalit sem rovnou do mega sutru kde sem procvak obe kola najednou)

          0 0
          • JMT  

            na mokro sjetej python (nechavam si je sjizdet u zeny a sestry) nebo racing ralph

            0 0
        • karliner  

          No vzhledem k tomu, že v dresu, tretrách a helmě vážím mezi 85–88 kg, myslím, že těch 12,5 uvezu ;-) Jen jsem uvažoval o výměně kol, protože ty DT Swiss se mi vůbec nepozdávají (přijdou mi hodně měkká a furt se povoluje výplet), asi bych uvítal radu, která kola, protože investovat +/- 17 k do Crossmaxů se mi nechce a u jiných si nejsem jistý, že by investice měla smysl. Prachy přes zimu budu investovat do zvýšení váhy kola, protože vážně uvažuju o airbrushi. :-)

          0 0
          • JMT  

            airbrush sem chtel taky, ale pak sem speedstra rozstrelil a na novyho uz me to ani nenapada, nedam za lak 25tis abych to pak nekde prdnul a mel kulovy

            0 0
    • gumini  

      RB mojí přítelkyně. Jak je na fotce tak cca 10,8 Kg vel. M – Reba SL (bez pyčo…), Pells CR mono a řídítka XR 7, Avid SD 7, páky FR 5, řezení X.0 grip, kola – náboje AC (ve předu micro 58), špice DT 2,0–1,5–2,0, niple Al, ráfky DT 4.1 atd. Po výměně předtavce ze 150gr za něco 90gr, brzd Extralite(Ste­inbach) ze 160gr na 100gr a ráfků Notubes z 410gr na 355gr, kazety z XT na XTR, samozdřejmě lehčí vidlice by byla pod 10kg. To by byl i můj sen, ale to my už nedovolila, i když to bylo pro ni ode mě jako dárek.

      0 0
      • gumini  

        samozdřejmě my=mi

        0 0
      • gumini  

        A ještě pneu Conti Twister Supersonic 365gr s duší Conti Supersonic 90gr. Ted, ale jezdí NN. Notubes na rafky DT a NN fakt nejde.

        0 0
      • RB_Rider  

        Moc pekne, a hmotnostne taky supr. Normalne me celkem sere, ze nejsem Tva pritelkyne. „jako darek…“ :-)

        0 0
    • Smazaný účet  

      Planuju ze do speedsteru pujdu co nejdriv asi taky,ale muj studentsky plat mi dovoli si ho koupit jenom na urovni Base version,coz je vybava Lx atd sice se asi budu zkouset dohodnout na vymene vidle marzochi za nejakyho rock shoka nebo manitou,to same plati i o tlumici,protoze znacka x-fusion se mi moc nepozdava.Casem bych ho chtel asi taky trochu odlehcit ,ale ne zas nejak radikalne.Ted jezdim na 12kg kole a naprosto mi vahove vyhovuje.Tak jsem zvedavej jak Ti to dopadne a jestli to i pristi rok dopadne i me…speedster je bozi kolo!

      0 0
      • RB_Rider  

        Ja ted jezdim na starickem GT BACKWOODS, ktere ma 12,8kg a u Speedstra bych se chtel dostat priblizne na stejnou hodnotu. Ale jak na svinu nemam zvazeny ten samotny GT ram, tak nevim jak to dopadne. Asi to pujde tak na 13,5kg, zatim. Postupne budu odtucnovat kolo i sebe a urcite to bude lepsi svezeni. nejsem sice zadny zavodnik, ale mel jsem RB CRX, ktere melo 11kg, to mi ukradli a ted jezdil to GT, ktere ma 12,8kg a musim rict, ze to je dost poznat.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.