Merida - systém tlumiče LRS I-link

10 nepřečtených
  • Toolak

    Zdravím všechny majitele v titulku zmíněného systému tlumiče. Koukám po celopércích, do oka mi padla Merida…ale dost nedůvěřivě nahlížím právě na typ s „prapodivnou“ zadní částí s tlumičem označeným LRS – I-link. Viz třeba model:

    (http://www.merida-bike.cz/…tfs-900-d-09 )

    Vy, co s tímhle tlumítkem pod zadnicí drtíte kilometry…jakpak to funguje? Spokojení či nikoliv? Měnili by jste nebo nedáte dopustit?

    Zdeněk

    0 0
    • cekanka  

      Systém LRS od Meridy (low ratio suspension) se vyznačuje nízkým poměrem přepákování. Není tedy třeba foukat tlumič na vysoký tlak. Přesto je stavba značně tvrdá. Odpružení bylo primárně pro chrtí kola. I-link je na fotce v červeném kroužku. Na vahadle je předsazen. Tlumič je tedy stlačován z obou stran

      0 0
    • rorys  

      Já měl tenhle model MISSION 3000D (někomu se ale líbilo více tak mi ho ukradl :-( )

      S kolem spokojenost, fungovalo vše jak mělo a jak jsem očekával.

      0 0
    • nnoe  

      Mám Meridu Mission 2000 a jsem naprosto spokojený. Zadní stavba má relativně malý zdvih (myslím, že cca 90mm) proto nepočítej s nějakou extra velkou průchodností. Jak už psal čekanka, je to spíše „chrtí“ kolo a jízdní vlastnosti se blíží tedy špíše HT. Zadní stavba je relativně „tvrdá“, díky tomu nereaguje téměř vůbec na šlapaní, na silnici tlumič většinou ani nezavírám a je to OK. Díky tomu má na fulla velmi slušné zrychlení a přijatelnou hmotnost…

      Zkus pohledat na netu nějaké testy a recenze, tam se dočteš více…:)

      0 0
    • Dejfanek  

      Zdar, já mám teda Transmission, ale chrtí kolo to neni. Je tam základní tlumič LRS a jsem spokojený. Chodí to skvěle, nemám problém. Foto převzato.. :-)

      0 0
      • cekanka  

        Jo Trans mission byla kdysi paralelní řada a teď se zase vrací. Merida asi chce mít ucelenou kolekci fullů z různých kategorií. Od chrtů (96) přes trail bike (trans mission) po enduro(150)

        0 0
    • kovar  

      "mám. ":/upload/foto­galerie/1/big/3026­.jpg

      • atypický tlumič tzn malý výběr a přemrštěné ceny. Chtělo by to citlivější tlumič, možná ten DT je, ale vyhazovat za to naslepo 17 kKč a pak zjistit že s citlivosti na tom není moc lépe, nevím
      0 0
      • loopback  

        Ahojte, prodávám mission elite 22" „chrtí – full“ :-)) byl jsem maximalně spokojený a zamykání zadního tlumiče neni třeba a to díky koncepci pružení. Nikde mě nenechalo a 80mm je pro český les či terén dostačující..Kdo má zájem pisněte, je v super stavu… :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.