• rasto1

    Nazdar! Chystam sa na vrchole sezony presedlat z XC hardtailu na FS enduro. Dost sa vrtam v internete a po casopisoch, no do uvahy mi pripada minimum bikov. Pozeral som po Rocky mountain slayer, commencial meta 6, specialized, cube… no vsetko je na mna prilis draha zalezitost. Nedavno som narazil na spasu mojich predstav – merida one-five-o. Ten bike mi neda spat, pripada mi ako idealna moznost, diyajnovo zvladnuty, ale co prax? Ako sa s nim jazdi? Je to velmi mlada merida a neviem ci je medzi Vami niekto, kto bike odskusal. System zadneho odpruzenia tohto biku mi pripada velmi neobvykly – capy zadnej stavby su takmer v zakryte. Pripada mi, ze bike by mal byt malo citlivy na zaciatku zdvihu a loziska su vystavene velkym narazom. Dufam ze sa mylim, lebo ten stroj mi dlho nedal spat ak ho nekupim. na internete je pramalo informaci o 150-ke, takze aj najmensie skusenosti su k nezaplateniu. Tak prosim piste…:) Dakujem!

    0 0
    • Smazaný účet  

      hm, mě přijde celá ta zadní stavba skoro stejná jako na mé AM. Je možné že by používali stejné díly? Jinak to kolo je celkem slušné. 4í víc zdvihu tím líp, já mám tu AM, a je kolo vypadá hodně masivně a pevně. Mám vepředu 140, vzadu 130. Nevím jak moc by byl poznat rozdíl o 2 cm vzadu, zajímalo by mě to také.

      0 0
      • rasto1  

        Jake AM-ko mas presne? mozes poslat daky link na foto? Mne sa AM-ka velmi lubia, 150-ku volim preto, ze ma o daco vacsi zdvih a designovo sa mi este viac lubi. potrebujem bike s ktorym budem moct robit celodenne svihy po kopcoch hore dole, no zjazdy a technicke pasaze si chcem vychutnavat, to je moje… Ako sa ti jazdi na AM-ku? Splna ten bike tieto atributy? Diki!

        0 0
        • Vilém  

          Podivej se do jeho profilu a zjistis jaky AMko mysli:)

          0 0
        • Smazaný účet  

          Je to Merida AM 800-D loňský model. Kupoval jsem ho letos jako testovací ale téměř nejeté za téměř poloviční cenu.

          já jsem s kolem dost spokojen, je to vyloženě na pohodové ježdění, rychle se s tím dá jezdit hlavně z kopce, to je paráda, ve sjezdu rozbitým terénem zabrzdím z 50ky jedním prstem jako nic (hydrauliky LX s 203mm kotoučem vepředu). Jinak je to trochu houpačka, ael to je jen o zvyku. Myslím že celodení švihy nejsou problém. Zatím jsem jel max asi 70 km, v terénu super, tam je to kolo téměř rychlejší než HT, ael jízda po silnici, nedejbože proti větru jsou pak už celkem muka. Určitě se dají do budoucna koupit např. lehčí kola čímž se dá hodně sil ušetřit.

          0 0
    • Marccoo  

      chci pořídit endurko,v hledáčku mám meridu nebo intense 6.6. ,ale ten bude dražší. Co myslíte který,nebo nějaký jiný?

      0 0
      • marekvnoucek  

        No já bych klidně bral tu Meridu..s Foxem na XT mi to přijde jako pěkný kolo, možná bych tohle kolo uměl i sehnat..samoz­řejmě čistě s papíry a zárukou..kdyžtak dej vědět…

        0 0
      • Kubas.1  

        jojo, ta merida bude slušná…ve Freeridu psali, že na to, jaký je to kolo, tak to i celkem jede ;-)

        0 0
      • rasto1  

        Ja som si nakoniec poskladal bike na rame Specialized enduro, pretoze sa mi vyskytla dobra ponuka. Co sa tyka bikov co ta zaujimaju ani jeden som nejazdil. Ked sa na ne pozriem Intens mi pripada citlivejsi a oproti meride ktora je podla mna v tomto smere opak bude aj viac chodit do zdvihu, to vsetko vsak zavisi este od nastaveni tlmica, ale vo vseobecnosti by to tak malo byt. Vychadzam z ulozenia capov zadnej stavby a tlmica. Vsimni si  na meride su horne capy usporiadane skoro za sebou. Na cap sedlovej trubky pravdepodobne pri stlacani posobia vacsie sily. Intens mi skor pripomina to stare enduro 07 kde zadna stavba vyustuje priamo na piestnicu tlmica a ten bike ja naozaj perfektne citlivy. Ale na druhej strane niekto mozno radsej tvrdsieho fula.

        0 0
    • Deathklaat  

      Mužu potvrdit informaci o Meridě AM 800.Velká spokojenost.Jinak zmiňované Meriďácké enduro se mi moc líbí.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.