• Pepekpepek

    Zdravim vsechny! Predem se omlouvam ze zakladam thread s mozna pro nekoho zbytecnym dotazem, ale chci vrazit prachy do kola, tak at jsem si jisty co kupuju…Rad bych poridil prvni poradny bike. Vyuziti: projet se lesem, silnice minimum, hlavne teren… Vybral jsem kolo MERIDA MATTS SPEED-D, model 2006, za cenu kolem 22500 se mi zda dobre. Dotazy: Co ta vidlice Rock Shox J3, 80mm, Poplock. Je v pohode? Klady, zapory.. Jo a jeste jaky ram bych mel poridit kdyz merim 178cm? (73kg) Nebude 20 mala? Brzdy Shimano Deore (hydrauliky) by podle toho co jsem zatim precetl mely byt dobre. Dik moc za pripominky a rady.

    0 0
    • Ruprecht  

      nebyl by lepší Matts Champion LX 06? Je tam lepší vidla… www.merida-bike.cz/…hampion-lx-1 A Meridu ve velikosti 20´´ jsem jezdil a měřím 190. Takže pro tebe je ta 20 maximum, zvažoval bych spíš menší…

      0 0
    • Phoebe  

      Je dobré také hodit link: www.merida-bike.cz/…ts-speed-d-1 Myslím si, že bike celkem jde, ale jeho největší slabinou je vidle. Pokud bys měl možnost domluvit se s prodejcem, zkus něco lepšího.

      0 0
      • Phoebe  

        Ruprecht, který byl o dvě sekundy rychlejší než já má pravdu, Matts LX je jen o kousek dražší, ale o třídu lepší. Jinak je potřeba si na to sednout, jseš na hranici mezi 18" a 20".

        0 0
        • Brzdič  

          LX – vyprodáno. Neznám způsob distribuce, možná někde u nějakýho prodejce jsou… Měřím 178 a mám fulla Meridu rám 18,5". Nejlíp pokud si velikost někde otestuješ.

          0 0
    • Johny5 OSHA  

      souhlasim taky s tim, ze ta vidlice muze byt zklamanim a ten champion je sqela volba si myslim to co ti tady kolega jiz doporucoval…je to komplet LX a pokud mluvis o 1. lepsim kole tak prave pro kompletni sadu LX a vyvazenost kola v komponentech bych sel spis do te drazsi masiny. Pokud jsou penize limitem tak to nema cenu hrotit, jo a ten ram bych bat tebou bral 18" sam jezdim meridackej ram, merim 176 a ta 20" si sem skoro jistej ze ti bude velka. Zdar a at vyberes ..snad ty kecy tady nejsou plany… 8)

      0 0
      • Pepekpepek  

        No jednak se zde objevil prizpevek ze to LX se uz neda sehnat, a taky sice jen o trosku drazsi, lepsi komponenty by se mi libily, ale – vubec se mi nelibi barevne, ten ram mi proste nesedi vzhledove a to je skoda, jezdit no kole co se cloveku nelibi… :) Ja jsem celkem o te Matts Speed 500 D presvedcen, ze ji koupim, odpruzenou vidli jsem nikdy nejezdil, tak snad tahle nebude zas takovym sklamanim (nemam z vlastni zkusenosti s cim srovnavat). A casem je mozne ze ji vymenim… Az budou prachy planuju naslapy.. co rikate na tyhle?: www.kupkolo.cz/…uct_info.php?…

        0 0
    • Johny5 OSHA  
      • s tim posedem tak je to o pocitu pri svezeni…jizde…roz­hodne to vyzkouset!
      0 0
    • Solis1  

      Mě osobně přijde tohle jako lepší volba..:)Kámoš ho má a naprostá pohoda.. www.bradsky.cz/index.php?…

      0 0
      • Pepekpepek  

        Cena je supr, ale jak uz jsem tu nekdenize psal, ty GT se mi nelibi vzhledove, no jo, co delat :) I love Merida :)

        0 0
    • Bonebiker1  

      k velikosti – mám 176cm a full Merida velikost 18" je přesná

      0 0
    • Santus  

      Jsem stejne vysokej a priklanim se k vel.18, jezdil jsem speeda 2004 vel.20 a nebylo to idealni. Ten Campion LX je o dost lepsi.

      0 0
    • TC  

      Jak moc je špatná ta Rock Shox J3, prosím? Uvažuju nad kolem, které ji má taky. (vážím 93kg) díky

      0 0
      • Johny5 OSHA  

        na velu jsem cetl ze je na rovno s axelem od manitou, jen ze je vice citliva. nevim jen jestli by to na takovou vahu nechtelo jinou pevnejsi vidli, ale zalezi na stylu jizdy.

        0 0
        • TC  

          A je v podobné cenové kategorii možno pořídit něco vhodnějšího, vzhledem k my váze, nebo je třeba investovat víc? Neplánuju žádnou divočinu, nějaká ta polňačka, les a tak.

          0 0
    • orgoj.chorchoj  

      Sam jsem si nadelil Matts Special Edition 2006, velikost 20" www.cykloexpert.cz/…edition-d-06 Merim cca 182cm a kolo je na me tak akorat. Mensi tj. 18" uz by urcite bylo male. Ale je to individualni (delka rukou, nohou) a treba zkusit.

      0 0
    • kout.jk  

      jj 20" ti bude 100percen velká. Tu mam já (186cm) a bral bych o chlup menší.

      0 0
      • Pepekpepek  

        OK, ja jsem to zkousel a pujdu do te 18. A ted k tem kolum. Vyse se objevilo par odkazu na GT, ale u tech se mi nelibi design (jak je zadni stavba napojena), ale to zas nekomu naopak libit muze. Pujdu teda do Meridy, akorat ze Matts Speed D 06 se asi uz fakt neda sehnat (kdybyste nekdo o nejakych vedeli, pls. pisnete mi to sem), na sklade pry nejsou, jen mozna nekde po prodejnach. Tak zas vaham mezi letosnimi modely MATTS TSF 500-D nebo 700-D. Rozdil je 6000kč, jina vidle (myslite ze ta od u te 500-D (SR Suntour XCM-H-RL (80 mm, Remote Lockout) je na houby?) a taky ma brzdy Avid Juicy 3 – asi letos novinka, tak nevim co jsou zac. Naopak 700D ma lepsi vidli (Rock Shox Dart J3 (80 mm, Poplock)) a brzdy Deorecka. A naslapy Shimano M505 (Ma s nimi nekdo zkusenosti? Jsou v pohode?) Jinak u 500 je pro mne nadherny matne cerveny ram, u 700 kdybych ji vzal (kvuli lepsim komponentum) bych zvolil matne stribrny, i kdyz ten cerveny co ma 500 se mi libi nejvic, ale co delat :) Na zaver jeste odkazy na ty 2 Meridy: www.merida-bike.cz/…ts-tfs-500-d www.merida-bike.cz/…ts-tfs-700-d Diky moc za tipy. Pepek

        0 0
        • cobra  

          Cau, pokud jses ochotnej tech 6000 pridat, tak bych sel do ty 700-D, uz i kvuli hmotnosti (13,2 kg u 500-D mi pride na HT fakt moc). Pedaly M505 jsou v pohode, jezdim s nima uz 4 roky (cca 15000 km) a krome toho, ze jsem jednou nechal rozebrat a vymenit vazelinu jsem s nima nic nedelal, jeden ma lehce vakl, ale pri jizde to neni vubec poznat. Vidlice RS Dart J3 bude taky asi na trochu vyssi urovni nez suntour. Jinak bych ti ale spis doporucoval si poradne zjistit jaky lonsky modely jsou jeste dostupny – treba Champion LX 05 muzes mit taky za 26 000 a osazeni je podstatne lepsi (Tora + LX). Jestli jses z Prahy nebo z okoli, tak se zkus poptat v Bikeranchi (www.bikeranch.cz) nebo u Sterby (www.sterba-kola.cz).

          0 0
        • frantavykopavka  

          Ahoj, právě jsem se vrátil z krámu, kde jsem si vybral Matts Speed 2006 – mají D i V, obě barvy (já bral šedožlutou ve V verzi), ve velikosti 18 ale jen tu stříbrnou. Cena 17790,– (výprodej). Mrkni na www.apollobikes.cz – kamenný shop je v Náchodě, zbývají asi poslední dva kousky. (Původně jsem šel do krámu s rozhodnutím objednat si TFS 500 V (2007), jednak se mi líbí červená barva (mat) a jednak jsem byl přesvědčen, že pro mě jedině vel. 18. Prodavač mě vyhnal se všemi koly vel. 18 i 20 ven, abych to projel a nesedal na to jen v krámě, a k mému překvapení jednoznačně líp sedla ta 20 – proto jsem koupil tu krásnou šedožlutou Speed-V. Přeji Ti šťastnou ruku při výběru.

          0 0
          • Fak  

            ok, dik za tip, mezitim jsem se uz rozhodl pro letosni model Matts TSF 700 D, tak asi pujdu do nej. Jo a kolik meris zes nakonec vzal tu 20"?

            0 0
            • frantavykopavka  

              Měřím 176, proto jsem se taky divil – bral jsem jako samozřejmost vel. 18. I když Rockmachine, co jsem jezdil, měl 19,5 a vyhovoval mi maximálně. Merida má prý o něco kratší rám, takže ta její dvacítka odpovídá cca 19 u RM. To jsou sice jen kecy, ale já se na obou velikostech různých modelů té Meridy projel, a musel jsem konstatovat, že výrazně líp se cítím na té dvacítce. Na vel. 18 jsem měl při správné výšce sedla kolena hodně blízko u řídítek a hlavně – když jsem se za jízdy postavil do pedálů a chtěl brzdit, měl jsem hlavu někde na přední nábou a pocit, že padám přes řídítka. Kde jsou všechny teorie. Opět se ukázalo, že vše se musí vyzkoušet přímo.

              0 0
              • Fak  

                Merim uplne stejne, tak jsem zvedav jak nakonec vyberu :)

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.