Merida Matts r. 2001 - výměna řazení

6 nepřečtených
  • Marsve

    Ahoj, příbuzná má postarší Meridu Matts Striker cca rok 2001, osazeno Acera/Alivio 3×8 (kazeta 11–30, placky 42–22). Roční nájezd dřív tak 1000–1500km, dneska už v důchodu kolem 700km, surový zacházení s řazením už se asi neodnaučí :-). Hlavní problém: po letech má topswing přesmyk takovej vakl, že se nedá prakticky seřídit. S přehazkou a řazením je to trochu lepší, ale taky to není slavný. Celý kolo měnit rozhodně nechce, takže zatím je plán tento:

    (a) Vyměnit přesmyk za downswing Alivio FD-M431–9 popř. Deore FD-M591–9, který by měly údajně chodit na 8sp i 9sp. (Ano? Četl jsem že můžou být problémy že řetěz drhne v krajních kombinacích. Prý jde na 3×8 použít i 9sp řetěz, pokud by byl problém?)

    (b) Pokud to výrazně nepomůže, vyměnit výhledově celé řazení. Čili přehazovačku, řazení, brzdové páčky, kazetu, možná převodníky, na 9sp Alivio ev. Deore podle cen.

    Vůbec nemám přehled jak je to s kompatibilitou současných a 12 let starých komponent, takže budu vděčný za tipy na vhodné díly, popř. upozornění co spolu určitě nejde dohromady.

    Díky.

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.