Matts TFS XC 300-D versus Matts TFS XC 300-V

17 nepřečtených
  • cykloturistka

    Všechny zdravím, jako většina z vás jsem dospěla k názoru, že je čas si pořídit své první mtb:o))) (dosud jsem jezdila pouze na crossovem Kellys Axis). Již delší dobu pročítám různé příspěvky ohledně kol v mé cenové kategorii (max. do 15 tisíc a spíše méně:o) i ohledně výběru brzd, přesto jsem se rozhodla požádat o konkrétní radu. Jako většině hobbíku se mi prostě hodně designově líbí Merida a proto vybírám mezi Matts TFS XC 300-D a Matts TFS XC 300-V, které se v podzimních slevách dají koupit za slušnou cenu. Které z nich mi doporučíte? Mám si raději připlatit za kotoučové brzdy? Je to u tohoto kola přínosné? Moc děkuji za odpovědi.

    0 0
    • majtan.l  

      Jde o to kolik vážíš a kde chceš jezdit. Pokud budeš jezdit cyklostezky silnici tak ti budou naprosto vyhovovat Vbrzdy u 300V Avid Single digit 3. Pokud chceš s kolem blbnout někde v lese, jseš trochu težší atd ber kotouče. ale pokud uvažuješ o tichto 2 modelech kouktni na tfs 500v dá se sehnat taky za rozumnou cenu. Brzdy tam jsou avid SD 5 což jsou super Včka. Jinak určitě XT šaltr, náboje,  a hlavně vidlice. Oboje je takovej základ ale ta Mission XC LO 80 vypadá lépe. Jinak jsem 500v vyděl naživo a vypadá doře. Na Cykloepxert jí maj za 13299

      0 0
    • Teddy  

      Mám Matts TFS 300-D 2007 (viz.profil) a můžu říct že kotoučovky Tektro Auriga Comp ,byť jsem na ně tady moc chvály nečetl, fungují skvěle za každého počasí a během najetých 10kkm nebyl jediný problém až na jednu výměnu destiček, které mají stejné jako Shimano Deore brzdy takže není problém je sehnat. U třístovek je nevýhoda ta vidlice v těžším terénu kope jako koza, ale na polňačky a silnici to stačí. Hlavně vyzkoušej posez montují tam 130mm představec a to je i na chlapa dost dlouhé. A co dámská verze Merida Juliet TFS 300-D (2009)?

      0 0
      • siafu  

        ty Juliety jsou hodně krátký, to je myslím na výšku 180 cm asi dost zbytečné a rámy TFS ve velikostech 18" popř. 20" přehnaně dlouhý zase nejsou, podle mě sednou líp než Juliet

        0 0
      • cykloturistka  

        No vzhledem k tomu, ze jsem na zenskou docela zirafa:-), tak jsem o damske verzi neuvazovala. K tomu se mi tak nejak libi vic ty panske…Ted koukam do vyse zminovanych obchodu a ani nemaji u tohoto kola vetsi ram nez 14 a 16…a u me bude nutny bud 18 nebo 20. Kazdopadne moc dekuji za radu. Stale vaham zda tedy s kotoucovymi nebo klasicky V brzdami…chjo chjo..:o(takze zatim tri adepti 300v, 300d, 500v:-))

        0 0
    • cykloturistka  

      Help:o))…

      0 0
      • jiboy  

        ahoj 300 D stojí 13389 http://www.cykloworld.eu/…fs-xc-300-d/

        a 500 D 15589 Kč v cykloworldu v Brně zatím velikosti 18 i 20 skladem http://www.cykloworld.eu/…fs-xc-500-d/

         

        sám na něm jezdím 2 měsíce mám najeto 450 km po turistických trasách vše terén – lesy, kameny cesty – nejezdím po silnicích, vážím 100 kg zatím kolo drží, jen jsem vyměnil hned při nákupu sedlo – je neskutečně tvrdé – zdarma výměna za gelové – italské a jsou na obou neskutečný šmejdy pedály – kov a plast, které se neustále povolují a skřípou, nyní jsem si koupil za 399 celokovové černé s ložisky a vypadají super, vidlice je slabší, jak všude píšou, ale všechno se nechá časem vyměnit až najedeš 2000 km apod. postupně tunit jako každé kolo, 500 má lepší komponenty – mám 300 D – červené velikost 20 a jsem spokojen, zrovna jsem se vrátil s vyjíždky. Přeji dobrý nákup a už bych moc dlouho nečekal aby potom v září ještě byli, většinou ještě o litr zlevní ale pak nejsou velikosti hlavně 20 – sháněl jsem už loni, ale raději jsem počkal na letošní devítikolečko

        0 0
        • majtan.l  

          Hele fakt ber 500. At nekoupíš 300 a nelituješ…ale rychle at jsou velikosti..D

          0 0
    • meikyq  

      Ahoj,

      já mám TFS 300V a je fakt že některý komponenty tam jsou bídný. Vyměnil jsem vidli pedály a kola a je to dobrý :-) Ale vyšlo mě na necelejch 20 a to jsem si to měnil všechno sám. Takže asi radši 500, ale klidně bych šel do V-brake. Já jsem snima dal už spoustu docela těžkejch a dlouhejch sjezdů a jde to. Teda třeba po 8km sešupu v lese na horách bolej prsty… aj mi v nich křupalo :-D ale to byl extrém. Jinak no probléma, pokud nebudeš koumat takovýhle terény tak budou bohatě stačit.

      0 0
      • jiboy  

        ahoj proč si měnil kola, mě se zdají dobré a za jaké si je měnil ????

        0 0
        • jiboy  

          Jo ale vlastně ty máš V, takže máš jiný ráfky, já mám Diskový dual ráfky a zdají se mi super

          0 0
          • meikyq  

            No než jsem koupil tu 300V tak jsem měl Kalahary a ta dostala chvíli před koupí TFS nový kola i s přírubama na kotouče… Náboje Deore LX a 36 drátový kolesa jsou určitě lepší než ten základ co tam výrobce dal, tak jsem prostě vzal lepší kola a dal je na novější stroj :-) Navíc mám ted možnost nasadit kotouče..

            0 0
    • cykloturistka  

      Dekuji vsem za rady a zkusenosti, budu rada, kdyz se jeste nejaky uzivatel najde a sdeli sve dojmy..inu ta 500d je uz tak 3tisice mimo muj rozpocet, ale lezi mi v hlave:o)…uf z pocatecniho dilama – 2kol uz mam 4:o) 300v/300d/500­v/500d…

      0 0
      • akula  

        Cykloexpert má 500D za 15199,– viz můj odkaz výše, psala si do 15 tisíc a myslím si, že ty dvě stovky navíc za to stojej.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.