Mapy -jakou aplikaci do telefonu?

31 nepřečtených
  • schneefall

    Zdravím vás.V telefonu mám nahranou aplikaci MAPY.CZ, která mi vyhovuje na kratší trasy a nebo při trasách, u kterých částečně znám cestu.Bohužel nevýhodou aplikace je, že si na PC nemůžu naťukat cestu která mi vyhovuje a nahrát jí do telefonu.Grafické rozhraní je podle mě super.Aplikace sice naplánovat trasu umí, ale většinou jsou to nesmysly a vždy existují vhodnější varianty.Nyní mám v plánu vyrazit někam dál (Varnsdorf – Kolín) a docela by mi nějaká aplikace, ve které si mohu naťukat cestu podle svého vyhovovala.Nevíte někdo o něčem? Díky moc.

    Sytém Android.

    0 0
    • Mysee  

      Já používám OruxMaps. Stačí si naťukat na Mapy.cz trasu jakou chceš, vyexportovat do .gpx a pak v mobilu nahrát do OruxMaps. Rozhraním a funkčnostní jsem s nima spokojen.

      0 0
    • WEGO  

      endomondo

      0 0
    • jIrI___  

      Třeba zde tisíckrát probíraný Locus.

      0 0
    • tpm_slee  

      je toho víc, používám bud SmartMaps nebo Locus.

      0 0
    • BB  

      Osvědčila se mi příprava trasy na tabletu v Locusu, export trasy na Dropbox a import trasy do Locusu v telefonu. Navigace potom pomocí Locus v telefonu. To dělám, když jdu na pěšárnu. Když jdu na kolo, tak si beru Garmin Montanu a tu si připojím k tabletu přes USB a zkopírují trasu přímo z tabletu.

      0 0
      • Jimm22  

        Do Locusu jdou navíc nahrát i vlastní mapy z mapy.cz jako letecká, historická, obecná, turistická, .. a vše jede ofline. Trasu si naklapeš třeba na cykloatlasu a locus tě pak naviguje. Jak moc chceš mapu podrobnou (úroveň 6 až 18) si nastavíš v programu, kterým ji stahuješ, stejně tak co tam všechno chceš, popisky, reliéf, …

        Jinak ještě používám runtastic, je jich mraky, endomondo, runkeeper

        0 0
        • BB  

          a jak dostaneš do Locusu ty mapy z mapy.cz ? Pouze zkopíruješ do adresáře ?

          0 0
        • Feďa  

          Zkouším Locus jako hlasovou navigaci – importuju si trasu z mapy.cz, dám navigovat s hlasovým výstupem do sluchátek a vypnu displej (dnes cca 4 hodiny + Strava – stav baterie 75 %).

          Ale mám problém – hlásí mi to každou změnu směru (včetně zatáček, v serpentýnách mě to žene do protisměru…). Vůbec nezachází s trasou jako se silnicí, ale s volnou plochou. Dá se nějak nastavit/editovat, aby mi to hlásilo pouze reálný odbočky resp. mnou definovaný odbočky?

          0 0
          • danis7  

            Jo, dá. Musíš si trasu přepočítat pomocí Brouteru.

            Proč máš puštěnou Stravu, když ti běží i Locus? V Locusu si spusť navigaci i záznam trasy, po ukončení tréninku si trasu exportuješ na Stravu (automaticky nebo ručně).

            0 0
            • Feďa  

              Díky za info. Takže jestli jsem to pochopil dobře – trasu lze vyrobit přímo v Brouteru, požadované waypointy vkládat dle svých představ a pak vyexportovat do *.gpx?

              Jinak Stravu jsem měl puštěnou jako záložní – zkoušel jsem Locus poprvé, tak abych měl jistotu záznamu;-)

              0 0
    • rockab  

      Já si zrovna myslím, že mapycz znají snad každou polní a lesní cestu. Dříve byl se zadáváním problém, teď tě navedou úplně všude, když jim trošku pomůžeš. Na pc si vytvořím trasu, dám do „batůžku“ a pak v mobilu vyberu uloženou trasu a jedu :-)

      0 0
      • Sc4mp  

        Dělám to úplně stejně a nikdy jsem neměl problém. Mapy.cz šly za poslední 2 roky hodně nahoru a jsou plnohodnotným turistickým pomocníkem.

        0 0
      • Smejči  

        Navíc dnes umí i import gpx souboru, který si následně můžete uložit do „batůžku“.

        0 0
        • Sc4mp  

          U toho importu je ale jeden nedostatek a to ten, ze si importovanou trasu nemůžeš upravit (preplanovat) … Nebo aspoň ja jsem nepřišel, jak na to.

          0 0
          • jannk  

            presne tak, import neni do editovatelne stopy, ale jen na prohlizeni … ne, ze by to bylo uplne nanic, ale skoro je :)

            0 0
      •  jarek1  

        dokonce i tu, která vůbec neexistuje, zejména velký počet čárkovaných tras. Na chybu v mapě nemá cenu upozorňovat, ptž. cesty kdysi třeba existovaly, ale momentálně nejsou udržované, možná budou obnoveny při těžbě,… atd. Zejména žlíbky, hřbítky nad nimi, kolem potůčků, spojky nestejných vrstevnic, požární lesní cesty. Vždy se vyplatí podívat se ještě jinam – letecká, cykloserver, GPsies,..katas­trálka. Při celodenním výletu musíš mít vždy možnost přeplánovat bez velké časové ztráty.

        0 0
      • DragON  

        jj, do „batůžku“ (chce to mít seznamáckej účet), nahážu trasy nebo body zájmu a jedu.

        0 0
      • Roklim22  

        Souhlas, delam to taky tak a neni problem. Ted to i zaznamenava trasu + nejake info. Do lonskeho leta jsem pouzival orux + turistickou mapu CR stazenou z ulozto. Zbytek particky smatmaps a stejne nakonec jedem podle Mapy.cz. Prijde mi, ze je to na mobilu videt nejlip a ukazuje i kozi stezky.

        0 0
        • notobi  

          Mapy.cz jsou super jediná škoda je, že nepoužívají mapy klubu českých turistů (zcivilněné vojenské) protože ty jsou nejpodrobnější co znám

          0 0
    • team_daddy  

      Ale vždyť s mapy.cz si můžeš nachystat trasu na PC, vložit do Baťůžku a máš ji i v telefonu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.