• GRbag

    Dobrý den, chtěl bych se vás zeptat jestli neznáte nějakou aplikaci, do které by se mi ukládala trasa, kterou jsem právě ujel na kole, ale i trasa, kterou ujedu i zítra. Je to těžké na vysvětlení. Nejde mi o sčítání tempa/km, ale jde mi o to si graficky zaznamenávat, kde jsem všude na kole v mém okolí byl a mít to v jednom obrázku. Napadlo mě si pořídit nějakou mapu, ale nenašel jsem tak podrobnou, aby ukazovala všechny polní cesty okolí cca 50 km na jedné stránce. Na to by byla ideální aplikace díky zoomu, ale zatím jsem na žádnou zakovou nenarazil. Momentálně používám mapy.cz ale tam jde uložit pouze jedna trasa. Za každou radu budu moc rád.

    0 0
    • novas752  

      Aplikace Strava na sběr dat i plánování, kde všude si byl se dá ukázat pomocí jonathanokeeffe.com

      Moje mapa z toho do konce 2019 vypadá v okolí takto

      0 0
    • paw_jh  

      Strava a zkombinovat to s touhle stránkou?

      http://www.jonathanokeeffe.com/strava/map.php

      0 0
    • Bruca  

      Locus

      0 0
    • Jirka63  

      jestli jsem to správně pochopil, tak mapy.cz a jejich stopař to řeší, ujeté trasy si u nich uložím, mohu libovolně tvořit podskupiny, kam to ukládat nebo přesunout atd. Samozřejmě mohu importovat externí gpx.A navíc to mám uloženou v cloudu, přístupné z PC, telefonu a tabletu. A navíc zadarmo, na rozdíl např. od Locusu.

      0 0
      • novas752  

        Ale jednoduše si tam neuděláš tu osobní heatmapu, tedy všechny záznamy do jedné mapy. Jonathanokeef­fle.com ti to udělá automaticky v libovolném rozmezí (například kde jsem byl minulý rok), výběr všech aktivit nebo jen určité (kolo, běh, turistika, lyže atd.) a můžeš si to vybarvit jak chceš a zobrazit na všech mapách co google má.

        A ta Strava umožňuje taky slušné filtrování aktivit podle klíčových slov, typu aktivity, použitého kola, typu jízdy (vyjížďka, trénink, závod), export gpx jak jednotlivě tak hromadně, a pomocí rozšíření strava-map-switcher v prohlížeči se i v té stravě dá použít turistická neboletecká mapa od mapy.cz.

        0 0
        • Jirka63  

          když v mapách cz plánuji trasy, uložím je do jednoho adresáře, tak se mi na mapě zobrazí všechny jednotlivé trasy v adresáři. Ale samozřejmě další třídění neumožňuje, protože další údaje neuchovává

          0 0
          • novas752  

            A co uděláš, když bys potřeboval zobrazit všechny záznamy (ne plánované trasy, všechny projeté cesty a cestičky abys viděl jak máš oblast prozkoumanou, kudy jezdíš často a tak), což za pár let může být několik stovek aktivit/souborů.

            0 0
            • Jirka63  

              pokud si to ručně nevytřídím, tak samozřejmě nic. :-). Když ale chci vědět, kdy jsem byl např. v černé hoře a kde, tak k tomu využívám mapy o googlu, kde mám historii a pak zpětně trasy podle data ručně najdu např. ve stravě. pokud jde o trasy dle data, tak to mám z hodinek v aplikaci amazfit Ale pokud chceš statisttiky, tak to jsme někde jinde.

              0 0
            • li-borg  

              Stejně je to sranda. Co bys tak udělal před 10–15 roky? Nemyslim to zle. Jen, kam nás takové možnosti evidnence, kontroly… nakonec dovedou?

              0 0
              • novas752  

                Mno… Asi kupoval podrobné papírové mapy a čáral to velmi zdlouhavě do nich. Některé oblíbené cesty a cestičky bych asi ani nenašel, protože v normálních mapách vůbec nejsou (teď mám na mysli Strava heatmapy, tedy společnou mapu všech aktivit všech lidí kteří mají použití dat pro toto zpracování povolené).

                Hlavně na mtb to pro mě má velký význam. Zaprvé z té osobní heatmapy krásně vidim jak mám projetou určitou oblast, kde všude jsem byl v rámci celé ČR, kde všude jsem byl v určitých letech atd. A pak z těch veřejných všeobecných heatmap zase snadno vyčteš kudy se v určité oblasti jezdí = kde je nejspíš něco velmi zajímavého a ještě si tam nejel, nebo kde jezdíš úplně pitomou cestou, když je kus vedle mnohem výrazněji „svítící“ lepší možnost, což by se z normální mapy vůbec nemuselo zdát (cesta tam vůbec neni nebo je značená naopak hůře) atd.

                Jsem v tomhle trochu magor, na obrázcích jsou oblasti cca 3×6–8km, síť cest a stezek je tam fakt hustá. :)

                0 0
    • Starbuck  

      Ahoj, prosím, mohl by mi někdo poradit nějakou apku kromě Stravy a Sports Trackeru na záznam tras, kterou si můžu otevřít normálně i na počítači, tedy abych se díval na její dashboard?

      0 0
      • novas752  

        Trailforks

        0 0
      • petyn  

        Relive.

        0 0
        • Jano86  

          Ja furt neviem preniesť so stravy do Relive trasu (keď sa dá vôbec.. :/alebo musím mať platenu stravu)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Strava už nějakou dobu přímý upload do Relive blokuje. Respektive ukončila spolupráci kvůli nějaké nekompatibilitě podmínek ochrany osobních údajů. Jediným řešením je tak export gpx souboru ze Stravy a následný manuální import do Relive.

            0 0
            • Jano86  

              Aha to mé nenapadlo! Dekuji

              0 0
            • Jirka63  

              Používám Zepp, ten to umí do Stravy. Historicky mám Garmin, takže čas od času v telefonu přes SyncMytrack to ze Stravy přesunu do Garmina. Relive je nalinkovaný do Garmina. Krkolomně to vypadá, ale po nastavení to jsou 2 kliky.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.