[Locus] Záznam údajů o jízdě po trase.

7 nepřečtených
  • skunkos

    Možná jsem jantar, mám v Locusu nahraný mapy, vytvořil jsem si trasu v GPX a importoval do Locusu. Locus trasu zobrazuje a naviguje po ní.

    Dájí se nějak zaznamenat údaje o jízdě, kterou na dané trase vykonám? Příklad: načtu trasu pro kolo, projedu startem → zaznamenávájí se údaje – rychlost atp. → projedu cílem. Vezmu výsledek a nahraju třeba na stravu.

    Asi jsem slepej, resp. zmaten uživatelským rozhraním Locusu nebo co.

    0 0
    • MirosPikos  

      Buď si můžeš na plochu vytáhnout nahrávací widget a nebo máš záznam trasy v menu.

      0 0
    • duskov  

      Nevim jestli jsem Te pochopil spravne, takze kdyztak me oprav.

      Navigovat a zaznamenavat muzes soubezne, ale automaticky donutit Locus k tomu, aby provedl zaznam ve chvili najeti na prvni bod naplanovane trasy, to asi nepujde. Musis manualne zahajit i ukoncit zaznam trasy. (Alespon nevim o tom, ze by neco takoveho umoznoval.)

      K zaznamu trasy a exportu:

      Do modu zaznamu trasy se predpokladam dostanes (dokonce ma Locus i widget pro rychly zaznam trasy primo z plochy). Po ukonceni (STOP) zaznamu trasy se Te automaticky zepta na oznaceni zaznamu – trasu ulozis pod nejakym nazvem. Pak musis do polozky „Data=>Stopy“, vybrat tebou ulozenou trasu, kliknes na ni (zobrazi se Ti informace o trase – delka, casy, vysky,… ). Na spodni liste mas 4 ikony – mezi nimi je ikona nasaveni (klic&sroubovak :-)). Na tu kliknes a das „Export“. Vyexportovany zaznam pak najdes na karte, ve slozce „LocusExport".

      V nastaveni je mimo jine i moznost automatickeho exportu zaznamenane stopy po jejim ulozeni.

      Pokud jsem zopakoval neco, co davno vis a ptal jsi se na neco jineho, tak sorry :-).

      0 0
      • skunkos  

        Máš pravdu, jsem ocas. Šlo právě o tu souběžnou navigaci po trase a nahrávání mé jízdy „po té dané“ trase. Byl jsme zmaten těmi terminologiemi: stopa, navigace atp.

        Takže mám zkrátka „originální“ stopu, kterou sem si naklikal třeba v Google Mapách a exportnul do GPX, tu použil pro navigaci a při jízdě nahrávám další stopu, která reprezentuje samotnou jízdu, a tu pak exportnu třeba na tu Stravu.

        Už to, zdá se, funguje, dík.

        0 0
        • skunkos  

          Tak vyzkoušeno a funguje vše. Nicméně řeším problém s tím, že GPS nefunguje zcela dle očekávání. Bude to asi nastavením locusu.

          Když jdu rovně po chodníku (třeba 200 m) a následně si prohlédnu záznam, tak trajektorie vykonané trasy je „zubatá“ a „cik cak“. Čekal bych relativně „rovnou“ trajektorii, když jsem šel rovně.

          Dodám, že HW chyba to určitě není, protože například záznam trasy ze Sports Trackeru „zubatý nebyl“.

          0 0
          • duskov  

            Mrkni se v Locusu polozka Nastaveni ⇒ GPS a pozice. Jestli tam nemas nahodou intervalove snimani pozice, popr. je tam neco i jako reset. Zkus, uvidis. Semtam mi taky GPS zablbne, ale to je spis kvalitou signalu.

            Ber v potaz (ne)presnost GPS, ktera rozhodne neni vzdy v radu centrimetru :-). Spis je to od metru az do desitek metru.

            0 0
    • cvtracktor  

      Jantar nejsi. Jak je Locus skvělý, tak je někdy nepochopitelný. Už jsi objevil Dashboard?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.