• radek.n1

    Chtěl bych si koupit nějakou turistickou mapu, jenže nevím jaké měřítko zvolit. Našel jsem nějaké mapy od Shocartu, ale 1:60000 se mi zdá strašně malé. Neprodávají se mapy s polovičním měřítkem?

    Nebo 1:60000 bohatě stačí?

    0 0
    • Tyboo  

      já měl doma kdysi tuším 1:100000. tam se vešly celé beskydy a celkem i podrobně.

      0 0
    • medved.m  

      Třeba Geodézie online, Česká Lípa. Mám od nich tuším Moravský kras – ale zdá se mi, že na těch mapách zas není o tolik víc než na 1:50000 od KČT (podle mě furt nejlepší) nebo Shocartu.

      0 0
      • civetta  

        Presne jak pises, Geodezie online je katastrofa – ve skutecnosti je tam jeste MIN informaci nez v KCT, ktery jsou samozrejme super.

        Pokud 1:25K, doporucuju ROSY (modrej obal s bilym titulem – Geodezie posledni dobou taky presla modrej, proc asi?, ale s oranzovym – naletel jsem jim hajzlum u Ceskyho krasu). Kdyby se nekdo ptal v cem je jakoze rozdil, at si porovna treba Krkonose!

        Nicmene ShoCART pro ucely bikingu staci bohate a ma furu vyhod. Zbytek v historii – jako obvykle 8-)))

        0 0
        • pepek  

          Co ti na nich vadí? mám dvě mapy od nich (brno a kras) a lepší jsem neviděl. KČT sou taky dobrý, ale v tomto případě Geodezie je  lepší-je tam více cestiček. Naopak Shocart mám jednu (beskydy) a hrůza – jel jsem tam dvakrát a vždycky podstatná chyba (asi jako by na automapě nebyla D-jednička :-)

          0 0
          • civetta  

            Ted se mi to nechce porovnavat kus proti kusu, ale obecne myslim ze de-jednicky chybej na ty Geodezii. Ale slibuju ze to udelam a hodim to sem.

            0 0
      • Paja  

        Moravsky kras je na te petadvacitce urcite podrobnejsi, jestli jsou ty podrobnosti spravne muze nejlip potvrdit mistni hledac trailiku a slepych cest;) pepek, ale vzhledem k tomu, ze tuhle mapu pri tom svym skautovani pouziva, tak asi jo…

        0 0
        • pepek  

          Děkuji soudruhu za zastání. (btw: „hledač slepých cest“ – já aspoň ty slepý cesty hledám sám, ale ty tam hned ze startu nezodpovědně zavedeš celé stádo bikerů, aby tam bídně hynuli.:-)

          0 0
    • gmbiker  

      U mě vedou právě ty mapy od Shocartu 1:60000. Vlezou se i do kapsy od kraťas, nemusím fut sundávat batoh.

      0 0
    • kolečko  

      Co to je „malé“? Pokud chceš podrobnější, tak od KČT. Jsou 1:50000 a je na nich všechno, podle čeho se v terénu potřebuješ orientovat. Na ty nedám dopustit.

      0 0
      • kolombo  

        Ale zase tam není sjízdnost cest :-(

        0 0
        • prvniodkonce  

          Ale ta většinou nenapoví nebo občas je i špatně.

          0 0
        • pepek  

          Co to je? (Je to vztaženo na průměrného turistu?) sjízdnost přece poznáš na 90% podle vrstevnic, ne?

          0 0
        • kolečko  

          Sjízdnost cest? Orientuju se podle typu cest a vrstevnic, takže u čárkovaných pěšin očekávám, že budu třeba i tlačit. Vyhovuje mi podrobnost, která u Shocartu taková není a takzvané cyklotrasy jsou většinou nudné asfaltky, které moc nevyhledávám.

          0 0
          • kolombo  

            SJízdnost je to, že tu cestu někdo viděl a zařadil jí do stupnice dobře sjízdné i na treku  – sjízdné – jen MTB.

            Pravda, někdy je tam chyba, třeba v zákresech, ale pro přehled kudy asi jet a kam asi nejezdit to stačí. Je to podle oblastí, někdy je ta sjízdnost nahusto, někde schází, třeba na žádost ochrany přírody …

            Já používám v podstatě jen tyhle 1:60.000 a pak mapu 1:10.000 v GPS.

            0 0
            • kolečko  

              OK, tohle neznám, protože je nepoužívám. Tu sjízdnost zkoumám sám a pěkné úseky si zapamatuju nebo vyznačím. A tlačit mi nevadí :-)

              0 0
              • kolombo  

                Ale takhle těžko naplánuješ rodinný výlet v neznámém terénu …

                0 0
                • kolečko  

                  To jo, v tom máš pravdu. Mluvím o vlastních vyjížďkách cestou necestou, kdy je mi počet ujetých km ukradený a vyžaduju podrobnou mapu. Těch 10000 v rozdílu je znát.

                  0 0
    • Alliosa  

      Zdar, já jezdím podle obyč KČT map ale když hledám nějakou tu techniku nebo se jedu jen nekam trochu vyblbnout je supr mapa s měřítkem 1:15 000 nebo i 1:10 000. Sou to orientační mapy, takže pro pohyb v terénu best off. V tědlech mapách je i sebemenší pěšina ;c) Pár map svýho okolí mam ale blbě se sháněj. Takže dyž jedu někam dál, mapu si stáhnu z netu, sou do velikosti A3, a vytisknu. Tady je servr s mapama…

      0 0
    • Dalas  

      Já dycky když chci někam jet, tak na netu-seznamu dám turistickou mapu s přiblížením jakým chci, uložím si dané oblasti které chci do wordu, zkopčím to do Nokie N70 a pak koukám jen do mobilu. Má to výhodu v tom, že se to neroztrhá, nepomačká, mapy jsou aktuální a displej mobilu je dost velký na to, abych to tam krásně viděl..zatím jezdím jen podle tohoto a zcela bezproblémů se dostanu vždy kam potřebuju…

      0 0
      • radek.n1  

        Mapy v mobilu mám už dlouho – jezdím podle Topo map se softem Smartcomgps. Má to hodně ale…Baterka nevydrží věčně, ta plocha na telefonu je sice dostačující, ale na pohodlí velké mapy (když jí máš třeba na mapníku na řidítkách) to prostě nemá… A když mapu za sezónu zlikviduju, tak si za 90Kč koupím novou :).

        http://i42.tinypic.com/1584lcj.jpg

         
        0 0
        • Tyboo  

          používám taky smartcompqps +nokia N95.. jako nouzovka je to docela dobrý. člověk koukne kde je. tohle bohužel napírová mapa neřekne. ale zase hledat nejlepší možnou cestu na dispeji není to pravé ořechové a v tom je zas lepší velký formát mapy

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.