• drtyc

    Zdar.

    Koukam, jak se vsude desne prasi a co se usadilo za 2 dny na nohach vidle a napda me otazka: daji se nekde sehnat gumovy manzety na vidli? takova ta prolisova gumova trubka co jde zmacknout… staci neco priblizne stejneho nebo vetsiho rozmerove jak vnejsi nohy, protoze vyrobce na to tak uplne nepamatoval, tak se stejne bude muset uchyt nejak nabastlit na vnejsi nohy a korunku…

     

    tipy? napady? v nejhorsim pripade me napadlo navliknout na to nejakou dusi, ale to bych na tom pak odmital jezdit ve dne nebo za poulicniho osvetleni…

    0 0
    • MlokCZ  

      Na většinu dnešních vidlic tohle už vůbec dát nejde, protože mají doraz jen pár mm od korunky a v tu chvíli by se to tam nevešlo.

      0 0
    • MirkoCarver  

      To neřeš, prachovky jen udržují bordel na vnitřní noze nad stírákem, rozhodně ji tím nepomůžeš :-)

      0 0
      • Vilém  

        A mel jsi nekdy vidlici na ktere byly stiraky seriove? Ja 2 a na obou jsem si je velmi pochvaloval.

        0 0
        • MirkoCarver  

          Jo, měl. Pokud jedeš v dešti, nasaje bláto a bezpečně ho uržuje tam kde opravdu nemá být… V prachu je to jedno, stírák ho setře a je klid…

          0 0
    • Ricci  

      Riesenie na to existuje a vola sa neoprenove navleky:

      vidlacky neopren

      0 0
    • weekend warrior  

      taky jsem to resil, v souvislosti s kdysi jezdenou kangaroo, a odpoved byla ne e, nebrat, jen to hrom-a-di bordel.

      0 0
      • drtyc  

        no a dejme tomu, ze to je neopren, takze pres to nic neprojde a nahore a dloe to upnu stahovaci paskou na kabely, takze se to nehne a jeste dejme tomu vezmu nejakej tenkej a protocim ho dvakrat dokola, takze tam nebude steh a v nem skvira, ktera se rozsklebi?

        pak to zustane prece jen na vrchu ne? nebo ty stahovacky jsou blbost a musi do toho nohy zajizdet?

        0 0
        • Ricci  

          Srandista,2× ho neobtocis ani nahodou :-)

          0 0
          • drtyc  

            jj. uz sem pouzil tu kouli na hlave a vakuum v ni. z komprese tam vznikne podtlak roztazenim do klidove polohy, takze to nekudy neco nacucne dovnitr.

            0 0
            • drtyc  

              teda na krku :) dneska uz nic. je patek! to je snad dostatecna omluvenka.

              kaslu na vas. mizim a neberte si to osobne.

              0 0
    • Smazaný účet  

      taky me to stve, skoda ze uz nedelají klasický gumový harmoniky :) mě se to jednu dobu strašně líbilo a je to potom skoro bezúdržbový.

      0 0
      • MlokCZ  

        Naopak s gumovou harmonikou bylo s vidlicí práce nesrovnatelně více. Bordel se dostával pod ní a tam držel, takže se to hůře čistilo, navíc se držel bordel na samotné harmonice.

        Teď je to oproti tomu vyčištěné okamžitě.

        0 0
        • drtyc  

          harmoniku mam na sedlovce a je v ni jedna cca 2mm prumer dirka prave kvuli vyrovnani tlaku.

          0 0
          • Ricci  

            ved si sluboval,ze uz nenapises :-)

            0 0
            • drtyc  

              a ted sem se vratil z 00 a uz davam hybernovat… takze me napada domaci bastl ten neoprenovej obdelnicek dve rady suchyho zipu… pujde to sundat bez rozdelani vidle a vycistit pod tim. to nejhorsi to zadrzi venku a co se vcucne dovnitr to se chytne do prvni rady suchyho zipu a ta druha to bude drzet u sebe…

               

              a ted uz davam hybernovat a cus a dik za tip.

              btw. basnici tomu vymysleli teda nazev „prachovky“ nebo je prachovka jeste neco jinyho?

              0 0
          • MlokCZ  

            Já jsem jezdil 2 vidlice s harmonikou a to hodně let (RS Indy C a RS Judy XC) a bordel se tam vždy dostal (myslím, že tam bývaly 3 dírky po cca těch 2mm průměru).

            0 0
            • Ricci  

              jj, aj do toho neoprenu sa dostava bordel,hlavne zotava na spodku na manzetach,treba to cistit,ale v zime a velkom blate to pouzivam

              0 0
            • Paja  

              Zajimavy, Judy XC s „harmonikama“ mam na biku uz 8 let a bordel se pod ne temer nedostava. Kdyz tak pozoruju ty zavady  temer novejch vidlic kolem, asi se ji budu drzet dokud to pujde;) veskery „vnitrnosti“ jsou puvodni.

              0 0
              • Suntour  

                …souhlasim. Mám stejnou vidli (taky těch 8 let) s harmonikou a bordel nikdy žádnej jsem pod harmonikou neměl! Harmoniky mám na volno…Myslim že maji svuj smysl. Zivotnost moji Judyny dost prodlouzily a jeste prodouzi !

                0 0
              • MlokCZ  

                Pokud nejezdíš ve větším bordelu, tak se toho tam nedostane nějak moc. Ale dostane se tam to nejdrobnější, s čím mají stíráky pokud nejsou už zcela 100% největší problém. A pokud se jede opravdu v bordelu, tak se toho tam dostane i hodně.

                A spoustu závad taky mít Judy XC nemůže. Prvně je to pružinovka, takže nemohou být žádné problémy s těsněními v levé noze. Dále nemá negativku, což opět zjednodušuje konstrukci, ovšem také zhoršuje v mnoha ohledech funkci. A pak nemá žádný zdvih (já tedy měl ještě 63mm verzi, asi pak byly ještě 80mm verze, nemám tady moc přehled).

                A pak máš taky štěstí, bavil jsem se víckrát kdysi když ještě Judy jezdilo hodně se servisákem v autorizovaném servisu RS a ty tlumící patrony v Judy odcházely velmi často a někdy vydržely hodně málo. A ta celá patrona stála polovinu ceny vidlice, takže oprava proklatě drahá.

                0 0
                • MlokCZ  

                  Ale je také možné, že se u určitého ročníku změnil způsob tlumení, už taky přesně nevim, jak na tom byl který model. Ty patrony platí minimálně pro tu mojí, co jsem měl.

                  0 0
                • pepek  

                  Tlumicí patona mi nikam neodejte, bo je tam olejová lázeň .Patrony byly dřív. Jinak já jsem taky neměl uvnitř nikdy žádný bordel. Záleží i na natočení, kam ty dírky směřují. Funkce je po drobných úpravám myslím lepší, než u většiny současných levných vidlic.

                  0 0
                • Paja  

                  Blato sice nevyhledavam, ale uz ho zazila vic nez dost, kdyz uz blato je, tak minimalne na zavodech se mu nevyhnes, krom toho jezdim i celou zimu…presto kdyz pri vymene oleje harmoniky sundam a cistim, tak zevnitr moc bordelu neni a to to delam vetsinou 1× rocne, vyjimecne, kdyz se prekonam, tak 2×. Ja mam rok 2000, tj. neni tam patrona, ale hydracoil – otevrena lazen, zdvih – prehazovanim spaceru muzes menit 63/80/100mm.

                  0 0
                  • Mamut  

                    Mam presne tu istu Judy XC'00 s harmonikami. V bahne velmi nejazdim, v prachu bezne. Ked porovnam, co sa dostane POD stieraky na tejto s harmonikami na Recone '06 bez nich, tak by som chcel harmoniky aj na Recona. Bordel merany po odchlipeni stieraku a zotreti ho z dnuka spickou stahovacej pasky. Vnutorne nohy samotne su samozrejme zaprasene tiez daleko menej. Bordel v stierakoch pri jazde v prasnom lete je na Recone po 100km daleko vacsi, nez na Judy po 500km.

                    0 0
            • Paja  

              Dirky jsou tam dve cca 1 cm od sebe.

              0 0
              • MlokCZ  

                Asi jak v kterých. Na Indy C a Judy XC jsem měl úplně jiné harmoniky. Ta Judy ještě v mém okolí jezdí, tak se můžu časem mrknout, myslím, že tam skutečně byly tři ty dírky u té co jsem měl já.

                0 0
    • Kohout  

      Po kazde vyjizdce nohy otri od prachu hardem a mazni jemne silikonovym olejem a je po problemu. Prachovky jsou u modernich vidli zbytecne. Kdysi jsem si na vidli koupil toto, ale nakonec jsem to nikdy nepouzil.

      0 0
    • Wojtek  

      jak sem byl za známým v cykloservisu,tak sem tam těch manžet viděl plnou krabici

      0 0
    • drtyc  

      tak to tady ozivim. uz mi dorazily manzety na aktualne jezdenou vidli a protoze je v domlouvacim rizeni full s vidli se zdvihem 180–140 a koukam ty lizard skiny jsou akorat do 100, tak otazecka na znalce.

      botky na 180 nebo nejake jine oplastovani?

      0 0
      • Ricci  

        Kasli na tie neopreny, mal som ich na vidle celu zimu a moc dobreho mi neurobili, dostal sa do nich bordel a poodieral mi vnutorne nohy, uz ich nepouzivam, je to hovadina,mam ich pohodene na zemi v garazi…

        0 0
        • kubad  

          tak tak

          0 0
          • drtyc  

            hmm. no ono na tom asi neco bude, protoze je to obepnuty… ach jo. tam asi narvu hadici od vysavace ala manzeta od premeta podlahy ;-) pod tou by se bordel sice drzel taky, ale neslo by to po kluzne plose a aspon neco by to odchytlo.

            0 0
            • Smazaný účet  

              manzety vnimam jako prezitek z dob, kdy vidlice nebyly osazovany dobrymi stiraky. Dnes, vzhledem ke kvalite stiraku vidlic stredni a vyssich trid a dostpnosti servisu/nahradnich dilu, jsou manzety zbytecne.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.