•  jarek1

    Znalci, navrhněte jednodenní nebo dvě jednodenní navazující trasy pro horské kolo s možným přespáním (postel, ne širák). Moje možnosti viz profil Strava, asi tak do 60 km / 1500 m výšky denně, nesjíždím skály, klidně občas pěší pasáže, běžný terén vítám. Představu mám: Ráno vlakem Brno – Blava, vyrazit někam na hřebenovku, vyhnout se nesjízdným a zakázaným trasám a pokud možno též nezáživným pasážím bez výhledů, někde se vyspat, totéž třeba druhý den, zakončit sjezdem k vlaku a nějak se vrátit do Brna. Dík.

    0 0
    • Tade  

      Ahoj, v Malych Karpatoch mas takmer nekonecno moznosti na horskom bajku.

      Ak ta bavia traily tak si urcite pozri trailforks.com. V okoli BA je toho kopa a vacsina je zjazdna na XC. Mozes to tocit prakticky len okolo BA, prespat v meste a druhy den znova.

      Ak by si chcel turu, tak cervena turisticka znacka je asi najlepsia volba(mozes dojst az do Tatier :D ). Okrem par usekov by mala byt velmi dobre zjazdna. So spanim to bude asi trosku problem kedze sa nejedna o nejak extra turisticku oblast, rychle googlenie mi ale vyhodilo ze v Smoleniciach(~70km z BA) by malo byt zopar moznosti(chaty, penziony). Nieco som naklikal na Strave, vyzera to asi takto .

      Urcite by som este skusil napisat na slovensky mtbiker , chalani su tam doma a urcite radi poradia a vysperkuju trasu. Hlavne teda BA-Smolenice poznam len sporadicky, ale Dobra Voda-Vrbove je moj domaci rajon a tie najzaujimavejsie veci tam su(krasna cervena od Dobrovodskeho Hradu, jaskyna na Klenovej, skalne previsy a vyhlad na Velkej a Malej peci)

      0 0
    • ufoncz  

      Dovolím si využít tohoto zatím kratičkého vlákna. Máme dva dny na poježdění v Malých Karpatech, první den by bylo fajn něco severnějšího, poněvadž budeme nocovat v Piešťanech. Druhý den bychom jezdili nad Lozornem. Ten první den jsme si říkali, že by bylo fajn něco pojezdit (případně ponosit s kolem na rameni) okolo Záruby.

      Zatím mám velmi pracovní variantu trasy začínající a končící u kostela v obci Smolenice:

      https://mapy.cz/s/pecumudupa

      O oblasti toho vím zatím hodně málo, našel jsem si na YT video z Trailforks už (asi kvůli vršku v NPR) smazanýho trailu Záruba a dostal pár dobrých rad přes SZ. Za jakýkoli připomínky nebo klidně i návrhy, jak to celý překopat, budu rád. Po celodenním přejezdu Inovce den předtím už bych to ve snad ještě strmější krajině Malých Karpat nerad hrotil někam na 3000 výškových a další podmínkou je start a cíl v jednom místě (ale může to být klidně jiná obec).

      0 0
      • ufoncz  

        Ať to není jen na slovenském fóru, když už se z toho stala celkem zopakováníhod­ná trasa:

        https://mapy.cz/s/huvorocufo

        Nakonec jsme proti plánu výše ještě trochu přidali na nějakých hopsacích trailech nad Smolenicemi a je to tam opravdu velmi pěkné. Mile překvapilo, že všechno dolů bylo bezpečně jetelné a nahoru se nic netlačilo. A výhledy ze Starýho plášťa, z Báborskej a z Jelenie hory, ty fakt stojí za to.

        https://www.strava.com/…s/9943757614

        Trochu ostružiny a dva nebo tři velké padlé stromy jsou jen na červené TZ pod Havraní skalou (jak se odpojuje od žluté a vede k výjezdovce na trail Záruby). Trail Záruby moc pěknej, ten těsně před ním vypadal už hodně přísně (nejeli jsme).

        Na Javorinku je to trochu zarostlé a ve výjezdu jsou taky dva stromy na překročení, ale od posedu dolů už je to paráda. A Jelenia hora je překvapivě easy – pořád jsem čekal na ten „double black diamond“ a ono nic. Ale na turistiku lepší. Naučná stezka nad Hlbočanskou dol. taky není vůbec špatná.

        3 0
        • stenli  

          Tu oblast jednou za rok jezdím, z Rozbehů Tvoje trasa vypadá hodně povedeně, moc díky, určitě vyzkouším

          0 0
          • ufoncz  

            Přesně jsem si říkal, že ještě v trochu pozdějším podzimu to tam musí být úplně překrásný.

            Jinak ještě nad Lozornem, který je hned u D2 a kousek od hranic s ČR, je celá síť udržovaných trailů (a jak jsem pak koukal, od 700+ partií Malých Karpat je to rovněž nedaleko):

            https://www.strava.com/…s/9948494040

            1 0
            • MirosPikos  

              Konec listopadu 2017. Celkem mě štve, že jsem se tam od té doby nedostal, ačkoliv to byly tenkrát docela muka a dojížděl jsem domů hodně po tmě.

              0 0
              • Sla  

                Ahoj. Moc pěkné místo. Můžeš napsat cca kde to je?

                Občas sem jezdím na kole a tohle neznám. Díky

                0 0
                • ufoncz  

                  Můj tip je někde tady: https://mapy.cz/s/cevurosoca

                  0 0
                  • stenli  

                    Je to blíže Vápenné, někde tady https://mapy.cz/s/lusuzohoka

                    Ale celý hřeben Vápenné i blízkého Klokoče po krásné červené je NPR se zákazem jízdy na kole.

                    Tak to respektuji a tudy chodím jen pěšo, z Plaveckého Podhradia přes Vápennou, Klokoč, Javorinku, Jeleniu horu a Plavecký hrad. Ideální na podzim, při inverzi fantastické.

                    0 0
              • MirosPikos  

                Je to ta Vápenná myslím. Mohu najít i GPX. Nevím přesně kudy jsem jel ale zákaz si nepamatuju. Možná byl jen tam, kde jsem beztak kolo vedl.

                0 0
        • gerrard  

          Sem netušil, že Staňa skáče takové pekla.

          0 0
          • ufoncz  

            Standa si na Ripmu připadá nesmrtelnej :-). A je to kluk šikovná.

            Ty skoky na Freeridce nad Smolenicemi jsou ale ve většině případů velmi dobře postavený a s dobrým dopadem. Na Oheku (Oharke) u Lozorna to platilo úplně stoprocentně.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.