Hřebenovka Javorníky a Bílé karpaty, prosím tipy

5 nepřečtených
  • Běžec

    Tata s kamarády chce jet 4denní hřebenovku z Bumbálky přes Javorníky a Bílé Karpaty, doporučili byste kudy vést trasu (pokud možno s minimem silnic a s minimem tlačení, spíš lehký a střední terén) např. které TZ a nějaké bikové bonbónky (v Historii jsem hledal, takže o výjezdu a sjezdu Lopeníku vím, stejně tak o sjezdu po zelené z Javořiny…), krásné singly, zajímavé turistické cíle a případně horské chaty/penzion­ky/jakékoli dobré ubytování. Díky moc za jakékoli rady.

    (2 dny teď nebudu mít přístup k netu, takže absenci mých zpětných reakcí si nevykládejte za nezájem)

    0 0
    • pop  

      to ujede za den, max. za 2. Stačí jet po hřebeni a je to pěkný.

      0 0
    • marapara  

      No pokud pojedete od Javorníků, tak určitě nevynechat sjezd z Vel. Lopeníku po zelené na českou stranu k Březové. Krásný singl na začátku, pak technický sjezd až do konce. Jinak po zelené se dá pokračovat dál přes další hřebínek do Strání. Nebo se dá jet do Březové do hospy a pak vyjet serpentýny po silnici a dál jet po červené přes louky na Hrabinu a Dubinu a po šotolině na Javořinu, nebo před koncem serpentýn zabočit vlevo na žlutou. Po ní asi 4 km a napojí se na zelenou sjet po ní do Strání. Tam se dá pojíst v hospě a jet na Javořinu. Buď po zelené, ale výjezd je hodně náročný a kus ho nejde jet, musí se tlačit. Nebo alternativa, asi 4 km po lesní asfaltce a pak ještě tak 3 km po šotolině kolem sklárny v Květné na Kamennú búdu, je tam i studánka, a dál jet po šotolině na Javořinu. Nebo od Kamenné búdy by šla ta červená přímo na vrchol. Určitě sjízdnější, než zelená z Květné.

      0 0
    • marian1  

      osobne by som odporucal si to trocha predlzit a zacat z Cadce, kde sa da po hrebeni (cervena) prejst na Velky Javornik, dalej porkacovat na Makytu a tak. V Bielych Karpatoch si treba urcite pozriet Vrsatecke Brala (na slovenskej strane)

      0 0
      • JSt  

        na hrebeni z cadce bacha na motorkare. vychazi to tak 1 motorkar na kilometr. a klidne to voprasi par cm kolem tebe, zadne s*ani :-/.

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce