Lákaly by mě delší trasy na kole

32 nepřečtených
  • pata01

    Dobrý večer,

    chtěl bych poprosit o radu. Ježdění na kole mě hodně baví, jezdím už od dětství, teď je mi 21 let. Na kole jsem jezdil pravidelně do školy celkem 20 km, takže by se to dalo nazvat jako trénink. Asi 2 roky zpátky jsem neměl na ježdění moc čas, protože jsem si dělal řidičák a to auto mě tak trochu ovládlo Teď jsem se k cyklistice vrátil a od jara jsem začal trénovat. Jezdím 5× do týdne 15 kilometrů. Chtěl bych si zkusit i nějakou delší trasu třeba celkem do 80 kilometrů, ale zatím k tomu nebyla příležitost. Jezdím na starším horském kole Amulet Europe 20" a nevím, jestli bych se s ním mohl vydat na delší cestu. V tuto chvíli nemám tolik financí na výbavu, ale do budoucna bych si chtěl pořídit nějaké lepší kolo. Lákalo by mě to někam do hor, kde jsou velké kopce, protože bych chtěl sjíždět dlouhé sešupy, zažít trochu adrenalinu…

    0 0
    • RHNeM  

      Ahoj, pročítám tvůj příspěvek, ale pořád v něm nemohu nejít o jakou radu žádáš. Trochu konkrétněji by to chtělo. Jinak 80 km v ve 21 letech by ani po dvouleté odmlce neměl být problém. Pokud je tedy hlavní dotaz zda se můžeš vydat na delší cestu na svém starém kole, tak pokud se o ně trochu staráš neměl by to být problém.

      0 0
      • pata01  

        Ahoj,

        no prostě bych to chtěl zkusit projet nějakou delší trasu, ale i rodiče mně do toho trochu mluví, že je to nebezpečné vydávat se do neznáma. Takže přemýšlím, jestli bych do toho měl jít. Ale mě to docela láká, objevování krásných míst v naší vlasti.

        Jinak o své kolo se starám, udělal jsem generálku.

        0 0
        • mr.ricardo  

          jsi si jistej, že ti je jednadvacet let?

          0 0
          • pata01  

            A proč se ptáš?

            0 0
            • Singlespeed  

              Protože tvé příspěvky ukazují spíše na věk pod 15 let…

              0 0
              • pata01  

                To si nemyslím. Když mně bylo 15, tak jsem si uměl akorát vyměnit duši.

                0 0
                • Singlespeed  

                  Auto tě ovládlo, takže máš najeto tisíce kilometrů. To ses neznáma nebál a rodiče ti do toho nemluvili? Taky jsi ježdění autem nad 15 km rozebíral na motoristickém fóru?

                  0 0
                  • pata01  

                    Já se nehodlám s někým hádat. Jen jsem měl v hlavě myšlenku, že bych začal na kole jezdit delší trasy a chtěl jsem znát rady zkušených cyklistů, kteří v mládí taky začínali.

                    0 0
                    • Esi  

                      Kup 3 montpaky, duši, lepení, multiklíč to jsou tak 4 stovky, hod to do batohu s nabitym mobilem a vyraž, nic víc než chuť na to nepotřebuješ

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      když jsem v mládí začínal, žádné internety nebyly…

                      0 0
                      • Esi  

                        To je tím že jsi starý pes jako já, copak internet, ale mobil aby jsi někomu mohl zavolat aby pro tebe v krajní nouzi příští autem 

                        0 0
                    • Rychlej turista  

                      Zamlada jsem sebral kolo a jel :-)

                      0 0
                    • Singlespeed  

                      Základem je nekecat zbytečně na netu a jezdit. Nic víc nepotřebuješ a na vše rychle přijdeš sám (pokud tedy nejsi extra zabržděný).

                      0 0
        • Esi  

          Nejnebezpečnější je život, končí smrti ve 100% případů, není ti deset a pokud se nechystáš na kole zrovna do Jihoafrické republiky tak na tom teda nic nebezpečného nevidím

          0 0
        • Rychlej turista  

          Postě se seber a jeď. To nebezpečí tkví v čem? Že netrefíš domů? Tak si vezmi nějaké peníze na vlak, kdyby ses zatoulal. Odkud jsi? Divná doba, nechat si v 21 letech organizovat život rodiči. V 21 já už byl dva roky definitivně pryč z baráku.

          0 0
        • novas752  

          Neni to nebezpečné, nic na tom neni, stačí nabitý mobil s mapy.cz aplikací, vyhýbat se frekventovanym silnicim, 80km okruh = dostaneš se max cca 30km od místa výjezdu.

          Jestli si schopný kolo rozložit a zase složit a seřídít tak ti v podstatě nic nehrozí, leda teda smrt z vyděšení. :)

          0 0
        • adam1  

          V okolí budou min.dvě bandy bikerů kteří pravidelně jezdí tak se dej k nim :)

          0 0
        • Buracek87  

          Co budou říkat rodiče, až ti bude 40? Budou tě vodit pořád za ručičku? Když chceš někam jet, tak se sbal a vyraž.

          0 0
          • Singlespeed  

            Zajímavé je, že autem ho nechají jezdit bez omezení, ale do kola mu najednou mluví…

            0 0
        • SloM  

          Rodiče se budou bát vždy. A neříkám, že to je špatně. Je to jen o tom, kdy začneš žít taky svůj život. A věř mi, ze to znám důvěrně. Možná přijde i hádka, ale už nejsi malé dítě.

          Mně je taky lehce přes 20 a 1.7. odjíždím na cestu k moři, a to sám. Ani si nedovedeš představit ty průpovídky, jak to je strašně nebezpečné. Pak vyjedeš a zjistíš, že svět se tě nepokouší zabít za každým kilometrem, o který si zajel dál, než by rodiče chtěli.

          Zároveň ale nepodcenit výbavu, abys byl soběstačný v případě běžných poruch. Takže s sebou lepení, náhradní duši, montpaky, pumpička, multiklíč a nýtovačku. Plus nějaké oblečení, peníze a MOBIL – ten řeší všechny problémy se kterými si neporadíš.

          Určitě to v pohodě ujedeš, toho bych se nebál.

          0 0
    • Esi  

      Tak nemusíš jet zrovna 40km rovně tam se otočit a zpět, když ujedeš 10 – 15 km od baráku a potom uděláš okruh kolem baráku, tak jsi pořád ve vzdálenosti že které se dá při nejhorším dojít pěšky těch 60 –80km to bude. Mimo to na kole toho zase není tolik co se může pokazit tak moc aby se na tom s nějakým omezením nešlo dojet, v podstatě když pomineš úplnou destrukci předního, zadního kola nebo rámu tak dojedeš vždycky, stačí lepeni, montpaky, multiklič s nytovačem a spojka na řetěz, na dojetí do podsedlovky stačí i použitá ze starého řetězu

      0 0
    • novas752  

      Rozdělím tovu otázku na několik částí:

      1. trasa 80km. Pokud umíš opravit píchlou duši (a případně opravit přetržený řetěz nebo vyměnit řadící lanko, žádná jiná nepříjemnost tě na 99,9% nepotká), neni se čeho bát. Výletnim tempem 15km/h v kopcích to máš za 6 hodin doma i bez velké fyzičky = vyjedeš po obědě a na večeři si doma. Můžeš se inspirovat u mě – byl jsem v tvých letech a naložil si dvojnásobnou porci v echt kopcích. :)
      2. Na bezproblémové kolo pro sjíždění dlouhých sešupů si připrav aspoň 30 000 pro hardtail, nebo 45 000 pro celopéro. + nějaký ty peníze na další výbavu jako dobrou helmu, batoh, pedály, boty apod. S trochou štěstí se to dá našetřit docela rychle, pár měsíců brigády/práce.
      0 0
    • Edwin  

      Jediný problém je bolavá prdel, jinak nejde o nic. Když vyjedes ráno, tak se do večera domu vždycky nějak dostanes. Někde dáš pivko a při nejhorším si pomůžeš vlakem. Já taky nejsem zadnej vytrvalec a jednou za rok si naordinuju 100+ a vždycky to nějak domu doslapu.

      0 0
      • Esi  

        Přesně vždycky se dá nějak přiblížit vlakem, tahy dám za rok tak max 5 vyjížděk nad 90km a potom pravidelně každé září víkend na chalupě s najezdem 240km za 3 dny a všichni to dají v pohodě

        0 0
    • Japhy  

      Tak třeba po 5 km postupně přidávej, v čem je problém?

      0 0
    • oddie  

      Delší trasu NEBO do 80km? :)

      0 0
    • bodlak2  

      Odkud jsi?

      0 0
    • pavelxy  

      Divná doba…

      0 0
    • černápole  

      Každopádně amulet europe, to je peklo, nedávno jsem jedno zachránil před kontejnerem a pak byl problém to někomu vůbec vnutit zadarmo-)

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce