• odik

    Cystám se začátkem prázdnin s rodinou na několikadenní výlet na kole.Máte někdo zkušenosti s Labskou cyklostezkou?? Spaní v kempech pod stanem.Díky

    0 0
    • tomoun  

      Znám to z Poděbrad(soutok s Cidlinou) do Lysé k Litolskýmu mostu.

      Všude afalt, někde ho zvedají staleté topoly. Prvá strana ve směru toku je pro rodinu z dětma lepší.

      Od Drahelic k Lysé se dá stanovat prakticky všude, stanují tam i rybáři, ale je to bez infrastruktury.

      Kemp s kompletním servisem je v Ostré. Od Drahelic do Ostré je hliněná cesta v Kostomlátkách se mění na šotolinový doubletrack.

      Snad ti zmapování jen tohoto kousku pomohlo.

      0 0
      • Esi  

        Z Lysé na Káraný bych to vzal raději po červené je to částečně lesem po lesní cestě, v káraném přes most a až do Kostelce je to v pohodě převážně asfalt (brandýs – kostelec hodně bruslařů :-( ) v kostelci nepřejíždět na druhou stranu Labe (pravá ve směru toku) ale zůstat na levé je tam sice v jednom úseku úzká cestička na jedno kolo, vyhnou s protijedoucím se tam dá (potkat někoho dalšího to by byla náhoda) dojet až do Neratovic a tam přejet přes železniční most (má lávku pro cyklisty širokou asi 2 metry) a dále směr Mělník pokračovat po pravé straně Labe. Úsek Kostelec Neratovice doporučuju prohlédnout na mapě aby jsi nezabloudil není to nijak značené a musí se v jednom místě uhnout vlevo z té široké šotoliny protože ta je po dalších cca 300m slepá (končí ve vodě) Pravá strana Kostelec Neratovice je sice značená jako cyklotrasa ale j to po navigaci skládané z takových těch velkých kamenů tak že je to celkem utrpení, proto doporučuju pravou stranu.

        0 0
    • figur  

      http://nadacepartnerstvi.cz/…ABSKA-STEZKA

      To si objednej nebo stáhni, je v tom všechno, co k jízdě potřebuješ. Jsou tam i ty kempy a nic dalšího není třeba, protože se podle toho dá dobře jet.

      0 0
      • odik  

        Díky :-) taky jsem to nejspíš mohl najít, ale nějak se mi nedařilo.

        0 0
    • odik  

      Ahoj,nevíte jak je to na stezce z Děčína směr na Německo??

      Údajně je to zavřený.Koukal jsem do mapy a podle mě by to šlo objet po žluté.

      Není tu někdo místní kdo zná situaci??

      Díky

      0 0
      • Lanzinho  

        Cyklostezka do nemecka je presmerovana pres hlavni do hrenska.. lidi tam v autech ale jezdej jak prasata..

        0 0
      • pete_ax  

        zlutou zezdola nejspis nevyjedes (z Maxicek se to jezdi obvykle dolu a je to peknej pojezd). spis bych proto doporucil zelenou, kde staci kousek vytlacit a pak se napojit na zlutou a po te dojet az do Dolniho Zlebu. nebo na mekotu muzes jet po pravem brehu Labe do Hrenska, tam je privoz, takze se dostanes pres Labe v pohode a pak muzes v klidku pokracovat nach Bad Schandau a dale :-)

        0 0
    • Johnnyxjr  

      Já bych doporučil vyfunět nahoru kameničák a pak se dát směr Arnoltice je to trochu kopcovitý ale není tam moc velkej provoz a je na co se kouknout nebo druhá možnost směr Srbská Kamenice pak Jetřišky a dolů do Hřenska

      0 0
    • odik  

      Psali že je to zavřený od čertovo vody, tak jsem myslel tam se napojit na žlutou – to by nešlo??

      0 0
      • pete_ax  

        asi by to taky slo, ale ochudil by ses o zelenou :-)

        0 0
      • Johnnyxjr  

        tu žlutou od čertovky jsem nešel tak netuším ale na jaře jsem šel tuhle a na kole je taky jetelná akorát si musíš vyfunět na ty Maxičky pak je to už rovinka a padák dolů do Žlebu

        Jinak jestli pojedeš od Ustí tak bych doporučil vyjet přes Libouchec na sněžník a pak už se tam krásně napojíš na tuhle.

        0 0
        • odik  

          No jedu s manželkou a dětma a tahnu za sebou vozík – tak prosím nějakou „normální trasu“ :-)

          0 0
          • pete_ax  

            tak to jedine po acku smer Hrensko. okolni navrhovane trasy jsou prece jen fyzicky narocnejsi.

            0 0
            • rotker  

              S vozíkem to bude skutečně nejlpší po silnici Dc – Hřensko, tam potom přívozem na druhou stranu a do D. Teď v sezóně tam jezdí stejně mraky Němců (myslím v autech) a ty jezdí jak slimáci, takže žádný strach. Přes Maxičky a přes Bynovec jsou to stoupáky na jízdu s vozíkem, ale cesty to jsou rozhodně zajímavější a hezčí. Jinak v Děčíně pod zámkem přímo u stezky je cyklokemp odkaz. Přes most se nechá přeběhnout naproti, kde si můžete vyběhnout via ferratu (sety lze půjčit hned vedle v cyklopujcov­na.com

              0 0
            • rotker  

              S vozíkem to bude skutečně nejlpší po silnici Dc – Hřensko, tam potom přívozem na druhou stranu a do D. Teď v sezóně tam jezdí stejně mraky Němců (myslím v autech) a ty jezdí jak slimáci, takže žádný strach. Přes Maxičky a přes Bynovec jsou to stoupáky na jízdu s vozíkem, ale cesty to jsou rozhodně zajímavější a hezčí. Jinak v Děčíně pod zámkem přímo u stezky je cyklokemp odkaz. Přes most se nechá přeběhnout naproti, kde si můžete vyběhnout via ferratu (sety lze půjčit hned vedle v cyklopujcov­na.com

              0 0
          • Johnnyxjr  

            Tak se mrkni někde z Ústí nebo Děčína jezdej cyklobusy nahoru na Sněžník pak tady tou trasou akorát pozor nad Žlebem je docela prudkej kopec a jsou tam takové kostky. Trasa je to parádní i s dětma jinak nemusíš sjíždět do Žlebu můžeš si to protáhnout do Němec a pak druhá možnost z Děčína jezdí ráno kolem 9 loď do Hřenska netuším jestli ti na ní dovolej dát kola ale za zeptání nic nedáš myslím že pro prcky by to bylo pěkný překvápko.

            0 0
            • Johnnyxjr  

              Tady ještě fotka těch kostek nad Žlebem

              0 0
            • pete_ax  

              jo ta lod je celkem zajimava varianta :-)

              0 0
              • Johnnyxjr  

                rotker:

                V Děčíně jsem bydlel 10 let tak to tam mám prošláplý celkem slušně ale určitě bych svoje díte na těch 10 km mězi Dc a Hřenskem nevytáh jezdí tam spousta hovad je to klikatý a dost nebezpečný

                0 0
                • pete_ax  

                  melo by tam snad byt omezeni rychlosti, nebo upozorneni pro ridice, prave kvuli uzavirce cyklostezky. ale souhlas. osobne jsem tudyma taky moc rad na kole nejezdil kvuli autum, na druhou stranu, nikdy zadnej problem.

                  0 0
                  • scret  

                    jj, ale zas kdyz si predstavim, ze pojede s vozejkem.. nee, diky…

                    0 0
                    • pete_ax  

                      jinudy ale nemas kudy, vsude musis kus po silnici. na Maxicky je to krpal jak hovado, pak krpal dolu po kostkach do Zlebu. smer Kamenicka je mestem, takze provoz jak na Hrensko a jeste k tomu do kopce. jedine zkusit dojet do Certovy vody a doufat, ze se da dostat na tu zlutou. tam to holt kus vytlacit. pak uz to je celkem jetelne…

                      0 0
                • rotker  

                  Já tu bydlím už 30 let, dítě mám také, Chariota tahám také a těch 10km bych se nebál a dítě tam ve vozíku převezl…ale je to samozřejmě na uvážení každého

                  0 0
    • krab007  

      Znám tu labskou stezku č. 2 od jejího začátku v Krkonoších až do Pardubic. Trasa většinou po silnicích, ale s pohodovým provozem. Z Kuksu do HK parádní cyklostezka bez provozu aut. Mezi HK a Pardubicemi je to pro vozík nebo děti na kolách nevhodné, zejména mezi obcí Vysoká n. L. a HK. Je to tam úzké, zatáčky, nepřehledný horizont a silnice bez krajnice. Auta tam jezdí běžně kilo, přestože tam je 60. Tam je to opravdu nebezpečné. Doporučuji úsek vynechat a sjet ze stezky č. 2 na lesní cesty a objet to.

      0 0
      • Jezevec70  

        Docela by mě zajímalo kudy. Nechceš to hodit do mapy? Za 3 týdny se tam chystám se synem. Dík.

        0 0
        • maajkee  

          Viděl bych to takhle

          Nejdřív silnička, pak lesní široká cesta, akorát ke konci je takový malinko rozbizější cesta, ale jen tak 100m, takže to kdyžtak svedete.

          Jinak ten úsek po silnici je o víkendu celkem v pohodě, pokud tam pojede ve všední den ráno nebo odpoledne, tak taky opravdu s dětma nedoporučuju. Cyklostezka podél Labe tam bude až příští rok na jaře – konečně jsou vykoupený pozemky.

          0 0
      • Martin PC  

        Mohu se zeptat, když to tam znáš, jaký je povrch stezky z Hradce do Jaroměře? Jde to jet na silničce? Chystám se jet z Prahy do Náchoda a kde to půjde, raději pojedu mimo auta.

        0 0
        • maajkee  

          Jasan, HK-Jaroměř jezdím na silničce často. Je tam akorát jeden krátkej úsek, cca 1,5km mezi Josefovem a Jaroměří po udusaný štěrkovpískový cestě, dá se to ale přejet naprosto v pohodě.

          0 0
    • eredin  

      Chystáme se zítra do Poděbrad a já potáhnu Chariot s děckama (abych se přiměřeně dřel). Řeším jestli z Lysé do Nymburka jet po pravém nebo levém břehu. Kde je lepší cesta pro ten kočár?

      0 0
      • Tomcat  

        Do cela by mě zajímalo jestli jste tam už jel a jak to hodnotíte. Já totiž pro kočár a to i offroad typy jako Chariot to nevidím ani po jedné straně a raději po silnici cestou na Semice > Kesrsko.....

        Asfalt přibude teprve od Čelákovic do Lysé a až pak to bude z Lysé do Nymburka… mbčas sou mista úzká na kolo natož na kočárek.

        0 0
      • Roxteedy  

        Doporucuju mapy.cz a kouknout na panorama a nebo na leteckou mapu. Hodne z toho poznas.

        Usek co uvadis jsem jel jednou a na „deckokocar“ to neni…

        0 0
    • ales.palounek  

      Zdravím, projel už někdo Labskou cyklostezku z Vrchlabí až k moři? Chtěl bych vědět za jak dlouho se to dá projet a na co si dát pozor. Díky za info 

      0 0
    • fruni  

      zdravim,chci se zeptat , planuji projit labsku stezku s detma a chci se zeptat jak to vypada mezi Usti a Decinem , jel jsem tudy asi tak 7 let zpatky tehdy tam myslim stezka nebyla, jak je tomu ted . ?

      Dekuji

      0 0
    • fruni  

      jsem volajako zmateni:) , tak jo teda jde je to komplet mimo hlavni cestu nebo ne ?

      dekuji

      0 0
    • fruni  

      dekuji

      0 0
      • rotker  

        Ještě v Děčíně je to po silnici v cyklopruhu přes Tyršův most a od konce Tyršova mostu směr Žleb je to taktéž po silnici bez pruhu a pak od Čertovy vody do Dolního Žlebu taktéž…

        0 0
    • Chudlick  

      Ahoj, plánuji výlet(já, manželka, kluk 2 roky – vozík, dcera 6let kolo) po Labské stezce a chtěl bych si nechat něco doporučit. Můj prozatímní plán je nechat auto někde v Roudnici, ujet cca 30km po proudu, tam se někde ubytovat a druhý den zpět. Ideálně co nejméně silnic, nějaká dětská hřiště a případně stánky/restaurace podél cesty(pokud vůbec takovou kombinaci lze najít).

      Doporučil by mi někdo nějaké lepší destinace v tomto zadání?

      Díky moc

      0 0
      • Lachy  

        Z Roudnice je to dost nezáživné. Není tady na co koukat. Hezké je to až od Litoměřic dolu, ale nejhezčí je to z Děčína do Německa.

        0 0
        • Kacko  

          Souhlas, nejhezčí mi přišel úsek Děčín – Pirna.

          0 0
        • Japhy  

          Nejhezčí je se na Labskou cyklostezku koukat hezky odněkud shora. Zajímavý že co jeden (třeba já) bere jako nouzovku pro návrat dom druhej má jako zlatý hřeb výletu.

          Objeďte si třeba Fláje.

          0 0
          • Aussig  

            Tak zrovna pro ty děti to chápu. Navíc mi přijde na kochajdu lepší ten Labák než Fláje.

            0 0
            • Japhy  

              Jasně, když si vezmu Litoměřice – Ústí tak to máme rozpadlou rybí fabriku v Žalhosticích, hnusný velký nádraží ve Velkých Žernosekách, pak obří betonárku, až do Libochovan vcelku oukej, pak kamenolom, rouru přes řeku, nekonečný zahrádkářský kolonie v Sebuzíně a v Brný, hrad, čcherno móre a jako třešinka na dortu kamenolom v centru města. Jo, perfektní vejlet. :-)

              0 0
              • Aussig  

                Píšu Labák a ty popíšeš trasu LTM – ÚL…

                0 0
                • Japhy  

                  Sorryjako, z Děčína do Hřenska to je fajn, to už zas jo.

                  0 0
                  • scret  

                    jen s tim rozdilem, ze ta stezka jako takova je celkem hnusna… Vyjmenoval jsi sice z LTM to hnusny, ale jaksi jsi zapomnel i na spoustu toho hezkyho… Coz na ty trase UL-DC zas chybi…

                    0 0
                    • Japhy  

                      Jako jo, místy vcelku pěkný skály, nějaký ty vinice, pivko u přívozu v Žernosekách, pivko v Brný, Střekov. Asi to mám zkreslený tím, že to mám hned u čumáku a nepřijde mi to nijak exklusivní.

                      0 0
                      • scret  

                        Ja mam radsi Ltm stranu nez tu do DC… Ta do DC mi prijde dost nezajimava a docela i nehezka…

                        Navic tu LTM stranu, kdyz „naroubujes“ o nejaky zajimavy body, tak je tam dost krasnejch veci… Treba Kalvarie atd.

                        0 0
      • kerim  

        Jel jsem kousek před měsícem – cca z Toušeně do Kostelce n Labem slušný, z Kostelce až po Kly před Mělníkem pro vozík nic moc, kamenitá prašná cesta, vyjeté koleje, z Kel do Štětí pohodovka, hospody taky jsou. Dál nevím…

        0 0
      • AussigBiker  

        To spis treba z Kralup do Roudnice (ale taky nic kochaciho); cca 10 km za Roudnici je fajn Bistro u Trumpetky, kde maj dobry jidlo a pivko. Nebo spis treba Usti – Litomerice, to je cca 25–30 km. Pak treba vlakem nazpatek. Varovani: na namesti v Litomericich je fajn cukrarna, ale celkem draha. ***** draha :)

        0 0
      • Chudlick  

        Díky moc za tipy. Zaparkujeme někde před Děčínem tak, aby to do Hřenska dalo těch cca 30km, kde máme ubytování.

        0 0
        • rotker  

          v Děčíne zkuste i kemp Děčín, je tam teď otevřený nový bistro a regionální piva Falkenštejn ;-)

          0 0
          • Chudlick  

            To zní jako plán :) myslíš toto?

            0 0
            • Aussig  

              Hele já když jedu vokolo, tak to na mě dojem moc nedělá teda… Koukni na fotky na Googlu, je to přímo pod mostem hlavního tahu skrz DC, spíš aby tě to nepřekvapilo. Jako na jednu noc na přespání asi cajk, kousek je i super hřiště a park, bistro mají taky dobrý. Klidné spaní v přírodě to ale nebude.

              1 0
              • rotker  

                Je tam podstatně větší klid než v ubytku v centru ;-) ten most je nad tebou a hluk dole není tak znát, jako když ti vše jezdí pod oknama…

                To chudlick: ano toto. Pokud se zdržíte, můžete si půjčit v kempu i rafty nebo paddleboardy a zpestřit si výlet

                0 0
      • scret  

        z Ltm do UL to myslim taky neni spatny a je na co koukat… Po ceste 1–2 detsky hristatka tam taky jsou – jednou konkretne s altanem v Cirkvicich a druhy kousek dal v Brne – cyklokemp Lodenice – tam je to fajn…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.