Nabití kol v Německu - Labská cyklostezka

47 nepřečtených
  • Jipovka

    Ahoj všem, máte někdo zkušenosti s nabití elektrokol Cube v Německu? Zásuvka 230V. Jedeme s manželem etapově z Pardubic po Labské cyklostezce. Jezdíme okruhy tzn., že odkud vyrazíme, tam se zase vrátíme. Délka trasy cca po 100km. Máme v plánu od Maukenu – až doTangermünde příští týden. Nemáme možnost nabít kola při ubytování, v restauracích, v kempech. Zajímám se o boxy na kola, jestli je tam zásuvka na 230V, jestli je proud dostupný 24/7. Máme špatnou zkušenost v Torgau, přes net jsme si na infocentru zámku rezervovali box na kola, dopoledne jsme si vyzvedli klíče oproti záloze a když jsme večer přijeli s vybitými koly, tam v boxu nešel proud a nikdo nám s tím už nedokázal pomoc. Je možné, že proud jde pouze v otevírací době infocentra zámku, ale to nevíme a nevěděla to ani obsluha infocentra. Máte prosím někdo nějakou zkušenost?

    Děkuji velice. Jířa

    0 1
    • Vilém  

      Kupte si centralu.

      2 0
    • RomSva  

      vyndat baterii a nabíjet tam kde spím?

      1 0
      • Jipovka  

        spíme v autě

        0 0
        • RomSva  

          no a v autě máte autobaterii, k tomu měnič a je to.

          Nevím teda jaké máte auto, tj jakou má autobaterií.

          Já mám třeba 2×100Ah takže ta by to asi zvládla.

          Lepší varianta je mít přímo nabíječku z 12V

          0 2
          • oddie  

            Na nabití dvou 700Wh baterií bude včetně ztrát třeba zhruba 2kWh, což by teoretickou kapacitu dvou 100Ah 12V vycucalo do nuly, v praxi by je to zřejmě ani plně nenabilo, natož aby pak ještě nastartovali.

            3 0
    • skaj  

      Tak jestli spite v aute, zapichnete to v kempu s pripojkou, bude vsude. A nebo si kupte nejakou velikanskou powerbanku . Nenabijete na 100%, ale jednu noc na pripojeni vam to nejspise usetri.

      0 0
      • gerrard  

        :) To už by asi radši zaplatili ten kemp, za který chtějí evidentně ušetřit.

        1 1
        • skaj  

          Nemusi chtit usetrit za kemp – treba jen chteji spat na divoko u lesa s malou dodavkou – coz plne chapu, kempy taky dvakrat nemusim. A takova powerbanka se muze hodit, pokud clovek podobnou akci porada casto. Kamos to vozi na ryby, na kol … Normalne k tomu pripojuje rychlovarku a vari caj. Ono ve srovnani s cenou dvou elektrokol to neni nijak drahe…

          0 0
          • gerrard  

            Tak muze byt, ale proc si to delat slozite, kdyz v kempu by meli nabijeni v pohode. Ale tak lidi jsou ruzni. :)

            1 1
            • skaj  

              Tys nikdy obytnakem nejezdil, co?:) No protoze mas obytnak, se kterym nechces spat v kempu. A jde to uplne v pohode nekolik dnu byt bez kempu, presne do te doby nez potrebujes denne nabijet kola. Tohle je uplne normalni pozadavek , nic zvlastniho. A zrovna majitel obytnaku neni v kempu, protoze tam byt nechce, ne protoze setri:)

              P.S. Tady samozrejme jen hadam, ze se jedna ten samy pripad. Ale v podstate vsichni majitele obytnaku kolem me to tak maji – radsi na divoko 3dny bez kempu, pak jednu noc v kempu na doliti vody a dobiti auta a zase jedem dal. V podstate vsechno uz mas sebou, tak proc se omezovat.

              1 0
              • mais  

                Stejně nesmíš spát s campercabem všude, musíš dneska často aspon na stellplatz a tam už většinou elektrika taky je l, divočejší spaní je spíš na severu s je to parádní PS zdravím z camper vanu, bohužel nam tu leje takže kolo a paddleboardy asi až večer či zitra

                1 0
              • J1RKA  

                tak u nas kvuli takovymu kempovani zavedli turnikety na kacaku, pac na parkovisti stalo denne 30obytnaku, jedina komplikace byla o 100m dal plaz, nez ti, co parkovali tam kde meli < ale za penize > a kazdy rano tihle cerni proste vyuzivali zazemi kempu, tak ted maj utrum a ostatni vpodstate taky, pac jednorazovej vstup 70kc a kdyz vylezes ven, platis pri navratu znova.

                prijde mi pozadavek kempovat na divoko a mit po ruce 230v jako dost posetilej. mohl bych se optat jak to resi kamos co jezdi po evrope, ale oni maji neelektricky kola

                2 0
                • jmaselnik  

                  já teda myslím, že dotaz byl na možnosti legálního dobíjení kol někde na trase klidně i po objednání a za peníze. Nic o obytňáku od autora příspěvku nevidím ;-)

                  0 0
                  • Slavik  

                    Dobře, spí v autě..

                    A ekola nechávají na střeše :-)))

                    0 0
                    • jmaselnik  

                      tak v autě se dá spát mnoha různými způsoby, obytňák není zdaleka jediná možnost. Akorát tady diskutují samí staří a/nebo rozmazlení jedinci :-)

                      0 1
                  • J1RKA  

                    dobre, tak na parkovisti stalo 30obytnaku a 20aut denne ve kterem prespavali lidi

                    0 0
                    • jmaselnik  

                      to je jasný, já jenom poukazuji na fakt, že otázka byla, kde nabíjet kola na Labské cyklostezce. Kde a jak parkovat je už asi vyřešeno a nabíjet kola tam zjevně nejdou…

                      0 0
                      • mais  

                        Což btw nejdou ani v obytnaku bez napojení na drát ale Stell Platz je dobrej způsob jak se k zásuvce dostat a Stell Platz má jaksi podmínku toho obytnaku pokud nemá jakože často nemá zachody

                        0 0
              • gerrard  

                To ses jako potřeboval mimochodem pochlubit, že jezdíš obytňákem i když to má tady s tím problémem málo co společného? Když potřebuješ nabít každý den kola, tak mně přijde nejrozumnější spát tam, kde je přípojka než vymýšlet kejkle, jak to udělat. Stejně se v tom kempu jenom vyspíš a jedeš dál.

                A o etice některých lidí s obytňákama, to bych tu snad ani nezačínal. Už dnes je v místech jako Český Krumlov nebo Hluboká problém zaparkovat díky těmto můžu stát kde se mně zachce chytrákům a bude hůř.

                1 2
                • skaj  

                  Nepotreboval, protoze s nim nejezdim a z duse to jezdeni nenavidim:) Na druhou stranu vidim realitu a plne rozumim pozadavku → proto se ho nesnazim porad rozporovat na rozdil treba od tebe (treba recema o usetreni za kemp). Proste misto vymluv hledam zpusob jak vzhledem k danemu zadani. Ale chapu, je to koncept tezsi na pochopeni:)

                  0 0
                  • gerrard  

                    To je uhel pohledu. Ja povazuju za daleko rozumnejsi schopnost redefinovat spatny pozadavek a podivat se na problem vic z nadhledu nez se za kazdou cenu drzet zadani, ktere nekdo nedomyslel a o tom je toto vlakno. Kdyby ten napad dobijet v boxech byl tak neprustrelny, tak tu ted toto vlakno nemame. :) A pritomje ze zadani jasne, ze jistota elektriny v boxu je takova nejista.

                    1 1
                    • skaj  

                      Mno, ja o boxech ale vubec nic nepsal, zejo. Nabidnul jsem jine reseni odpovidajici pozadavku. Za to ty ses podival z nadhledu a zacal dumat o setreni za kemp. To jsi presne trefil hrebicek na hlavicku a redefinoval spatny pozadavek:) Ja tomu spis rikam nepochopil, proc je pozadavek takovy jaky je. A evidentne se ti ten mentalni ukrok stranou nepodaril do ted. Protoze to zadani je domyslene, jen ho porad nechapes ze svoji perspektivy.

                      0 1
                      • gerrard  

                        Tak jasně teticko skaj, není nad to z diskuse na netu někoho hodnotit a vidět mu do hlavy. To dokážou jenom ti nejlepší z tohoto fóra.

                        0 0
                        • skaj  

                          Hmm takze misto zamysleni nad kravinou co jsem rekl vrsime teorie dal. Skoda, mozna by stacilo trochu sebereflexe a nemusel si psat nesmysly hned od zacatku.

                          0 0
    • hawrda  

      No ty kráso, ať žije nová cyklistika :D.

      To musí být fakt zábava, denně řešit, kde ty krámy nabíjet.

      8 2
    • scret  

      Tady bude veselo, jdu si pro popcorn :))

      4 0
    • oddie  

      Ještě je teda možnost, divím, se, že to někdo nezmínil, pořídit si šlapací generátor a celou noc šlapat, tím se to taky dobije…

      2 0
    • orm  

      Nezkousel jsem a nevim co z toho jsou boxy, ale mapy.cz umi vyhledavat nabijeci stanice pro elektrokola, napr. zde. Proc je nemuzete nabijet v restauracich? Kdyz se pujdete najist, tak to hodite na nabijecku.

      0 0
      • MlokCZ  

        To by bylo už na příliš dlouhé vysedávání v restauracích. Tohle je použitelné pro zvýšení dojezdu částečným dobitím během zastávky, ale ne jako jediný zdroj nabíjení po celou akci.

        0 0
    • strtom  

      Sem cetl ze ted je v kurzu komunitni energetika. Normálně zaklepu na nejbližší barak reknu guten tag a ze se jdu pripojit do elektriky, samozrejme to podporim nekolika eury a je to. PochBuji ze to v pokrokovem nemecku nebudou znat.

      0 0
    • Kos_CZ  

      Co dlouhá prodlužka…?

      …vím, je to trapné, ale musel jsem… :)

      0 0
    • mr.antik  

      Takový dotazy jsou spíš k pláči

      https://mapy.cz/zakladni?…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.