• Smazaný účet

    Koupil jsem pedály CB EGG BEATHER SL. Přibalené kufry seděly na botě dost divně nicméně nabastlil jsem je tam přes tu plastovou podložku (přibalená) a hodně utáhl takže to drží, ale ideál to neni. Pak jsem ale na webu výrobce zjistil, že mám kufry RACE a potřebuji PREMIUM. Volbu kufrů ale prodejce(Progres­s)neuvádí. Kupoval jse je 23.12. takže jsem to ještě nemohl řešit, ale zajímalo by mne jestli jste to taky někdo řešil. Taky je to varování pro toho kdo o nich uvažuje (sam. kufry stojí 450,–). Problém je, že už jsem v nich ujel asi 5OO metrů:-) takže je asi nevyreklamuju – kupováno přes Progress.

    0 0
    • o5majkl  

      ty kufry jsou balený přímo k pedálum, možnost volby neni… a pokud vim, tak rozdíly v kufrech jsou jenom v materiálu. Nikdy sem neměl problém, že by mi na botě kufry nedrželi, naopak CB nemá třeba oproti Shimanu tak silnou pružinu, takže ten kufr nemá šanci se na tý botě ani hnout…

      0 0
    • kubad  

      A jak vis ze potrebujes premium?

      Jinak bych hledal problem v montazi.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Race je na botu s posuvem kufru v jedné díře (nikdy jsem je neviděl). Premium je na posuv ve dvou dírách (všechny boty co jsem kdy měl a viděl). Stačí se podívat na Progresscycle-náhradní díly k pedálům CB…

        0 0
        • kubad  

          Nesmysl race i premium sou stejne tvarove i funkcne. Rozdil je ve vaze.

          Dej sem fotky. Nechapu co je to jednoderove :-)

          Jeste mozna silnicni sou na 3diry :-)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Tak ten posuv v jedné díře jse si špatně vysvětlil, je to nějakej adaptér asi na silniční boty – omlouvám se. To ale nic nemění na tom, že RACE sedí na botě celkem špatně a na minimální ploše. Jak ale vidim tak to asi nikdo neřeší a má to tak být.

            0 0
            • kubad  

              Furt nechapu CB sem taky vozil a bez problemu. Skus nahodit nejake fotky. Jinak se nehnem z mista.

              0 0
              • Smazaný účet  

                No, nikdy to nevyfotim lépe než je to na netu:-) Prostě problém je, že RACE je moc úzký – můj způsob montáže jsem popsal v odpovědi Vilémovi. Asi to tak má být, ale je to hnus velebnosti…

                0 0
              • Smazaný účet  

                Takto vypadá kombinace kufru a podložky – normální???

                0 0
                • kubad  

                  Pokud tam ten plst potrebujes. Podle me ne. Tak ho pristrihni aby byl jen pod kufrem a hotovo.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Jasně, jen to svádí k domněnce, že tam měly být PREMIUM pod které je určená ta podložka. Těžko čekat, že výrobce předpokládá tak kreativního spotřebitele, který bude něco zastřihávat:-)

                    0 0
                    • kubad  

                      Jj to asi jo ty plasty sou pod premium, proc to tak mas netusim.

                      0 0
                • honzarb  

                  ta podlozka se k tem kufrum pridava z jednoho jedinyho duvodu… a tim je to, ze u nejakych treter je kufr utopeny, tzn. okolni material boty (vyvysena podrazka) brani tomu, aby se pedal zacvakl, proto se tam davaji tyhle plastovy podlozky, aby byl kufr vyvyseny. Dodava se k normalnim kufrum, i k Premimum, nicmene normalni kufry samostatne nesezenes, jako nahradni dil se u nas prodavaji (Progress dovazi), jen ty Premium. To, ze se ti zda, ze maji jiny tvar, tak ty Premium maji proste jiny tvar, ne Race, funkcni rozdil v nich, krom vydrze a vahy, ale neni.

                  0 0
                • kyl  

                  Takže bys potřeboval tyto.

                  0 0
                  • kyl  

                    A teď koukám že mám dvoje stejné pedály koupené v rozmezí asi dvou let a každé měli jiné kufry.Tyhle byly k těm starším.

                    0 0
                • bluma  

                  Naprosto. Mám to na tretrách úplně stejně a popravdě mě nenapadlo, že by to bylo špatně. Funkčně to ničemu nevadí, mám to tak sezonu. Tohle je skoro jak problémy od Onuce.

                  0 0
                • Senoy  

                  Koukám, že ti to nikdo nenapsal, tak jdu do toho. Plasty máš obráceně, dlouhé části musí být shora dolů a ne do stran. Nevím, jak je to s verzí o „utopených“ kufrech, ale v manuálu se píše, že plast se používá při použití na tretrách s karbonovou podešví a tím se má zabránit jejímu poškození ocelovými šlehači (pružinami). Při tvém použití máš pravděpodobně větší vůli ve směru nahoru a dolů (jakoby tretra nedržela pevně ve šlehačích).

                  0 0
                  • Milvus888  

                    mám pocit že po dvou letech už je mu to jedno..

                    0 0
                    • Senoy  

                      toho jsem si nevšiml, že je vytáhnuté tak staré vlákno, no budiž. Snad to aspoň pomůže někomu s podobným problémem, když si to zadá do vyhledávače.

                      0 0
    • Vilém  

      Taky moc nechapu tvuj problem. Odkazujes sice na stranky vyrobce ale tam uz jsou nove slehace a jako standart se dodavaji vsechny s kufry race. Kde jsi nasel neco o cemz mluvis a co by vesvetlovalo, zes mel dostat kufry Premium?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Vidim,že CB jezdíš takže mne Tvoje reakce překvapuje. Buď jsi měl štěstí a máš kompatibilní kufr s botou nebo jsi to nabastlil jako já a neřešíš to. Pravda-možná to tak nakonec taky necham…

        0 0
        • Vilém  

          Tak to nejak popis. Mel jsem tam kufry pro standartni SPD montaz, tzn na 2 srouby. Takto jsem to mel u 2 paru Candy, ktere jezdim. Vypadaji stejne jako verze premium. Ta, pokud se nemylim, by mela akorat vic vydrzet, protoze ty originaly moc vydrz nemaji.

          0 0
          • Vilém  

            Ted ale koukam, ze ty Race vypadaji fakt jinak. A ke Candy jsou u vyrobce psany standartne kurfy premium. Tak to je pro me novinka a jsem zmaten.

            Takze ty mas ty na fotce, co jsem vlozil?

            0 0
            • Smazaný účet  

              Ano tyto. Drží vlastně jen na na tom proužku podrážky mezi dírama posuvu a jsou na nich jen čtyři nepatrné zoubky takže asi jediná možnost je dát tam tu plastovou podložku a dotáhnout to na krev…

              0 0
              • Vilém  

                Aha, takze problem je v tom, ze se ti zda mala stycna plocha mezi kufrem a botou? Dotahnout to kazdopadne musis dost, do toho plastu se to zakousne. Ten tam navic je aby se podrazka nenicila pedalem.

                Nasadil jsi mi brouka do hlavy a schvalne jsem se sel kouknout na tretry a zjistil, ze moje kufry jsou jeste trochu jine nez ty premium, nemaji posuv do strany a vypadaji takto.

                Jinak s posuvem nemam zadny problem, sila pruziny neni az tak velka aby se to na bote hnulo.

                Jo a nezapomen namazat vazelinou nebo loctitem srouby, abys to taky jeste nekdy povolil.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Hele, nějakej ten pátek už jezdim, takže se neboj, že bych nevěděl jak na to:-) Jinak – jasně u tvých kufrů neni problém, protože je tam velká styčná plocha s botou. Boční posun stejně k ničemu neni…

                  0 0
              • kyl  

                Já je původně dal na botu bez té plastové podložky,nacvaknout šlo ale vypnout už ne,kámoš mě musel chytit,a vyzut jednu botu abych se mohl postavit a vypáčit je z pedálů.

                0 0
        • jonti  

          Nemas pravdu, vsechny kufry by meli sedet na vetsinu bot. Minimalne system uchyceni je stejny. Mel jsem kufry, co sli nastavovat stranove k MRX a takove bez nastaveni k 2Ti, ale kompatibilita je u obou stejna.

          0 0
        • frederick  

          nahod nejaky foto…takhle si to nemůžem představit…

          0 0
    • Smazaný účet  

      nějak nechápu co máš za problém? co ti na těch kufrech vadí?

      podle mě jsou stejně kompatibilní jako třeba shimano, takže v montáži na botu nevidím problém.

      0 0
    • kyl  

      Nafoť to,pak budem chytřejší.

      0 0
    • frederick  

      ted jsem se schválne díval na ,,kufry Crankbrothers premium/race" na google a jsou 2 dírové…žádné na jednu díru jsem nenašel…a jsou uplne normální…to bude asi rukama..:D

      0 0
    • ove  

      Vozil sem Premium i Race.Oboje pro mě bez problémů.U Race je akorát lehčí nastavení kufru,protože se nedá štelovat do strany.S pedálama EggBeater SL sou trošku volnější a chce to zvyk.Pokud ti to nebude vyhovovat,musíš holt koupit Candy – tam je větší styčná plocha s botou.Model 2011 je přepracovaný a vypadá fakt super…8-)

      0 0
    • honzarb  

      Nechapu… Premium se od tech, ktery standardne dostanes s pedalama, lisi jen tim, ze jsou odolnejsi… vybirat si nemuzes, v zakladu sou proste ty normal…

      0 0
    • Smazaný účet  

      OK, tak dík za reakce. Vyplývá mi z toho, že kvůli úspoře 4g/ks udělali kufr, který působí dojmem, že na standartní botu nepasuje a když budu mít obavu z následků tak musím dokoupit za 450 jiné (větší). Možná jsem zbytečně vystrašenej, ale já v těch botách dost taky nachodim a často je to spíš horolezectví než cyklistika. A na to, nemůžu si si pomoct tahle instalace kufrů prostě neni. Docela zklamání…

      0 0
      • kubad  

        tak to sis vybral špatné pedály, tyhle kufry ti při chuzy po šutrch zmizí hodně rychle, ale to platí i pro tu druhou verzi, měký materiál :-(

        0 0
        • Smazaný účet  

          Jo, s tim počítam. Ať mizí, ale ať drží na místě a nekurví mi boty…

          0 0
          • JakeF  

            Sorry, ale to sis pořád vybral špatnej systém, CB je pro boty snad nejdestruktivnější systém, nedávno jsem viděl z CB odepsaný tretry po tušim 6000km.

            0 0
            • kyl  

              Možná jak které,moje mají k 15000km a nic na nich odepsané není.Foto je vejš.

              0 0
              • JakeF  

                Určitě, ale chce to vědět a když máš menší podrážku tak tam rovnou koupit tu plechovou podložku, která tomu zabrání. Pokud teda už někdo fakt CB vozit musí, což osobně nechápu jinam, než na nenáročnou turistiku :).

                0 0
                • kyl  

                  Pro mě jsou lepší jak SPD,ty mám taky dvoje ale vozím je jen na silnici.

                  0 0
    • Tomcat  

      Gratulace k popisu, že nevíš která bije. A teď co tady stím máme dělat?

      0 0
      • kyl  

        A proč se do toho pleteš když k tomu nemáš co dodat?

        0 0
    • Q_cze  

      Kufry jsou balené k pedálům a prodejce s tím nic nenadělá.

      Četl jsem, že se dělají kufry na šlehače v různých kvalitách, tak to asi pořád dokola kupuju nějaký shity, protože neobjedu ani sezonu a jdou do kytek. 7 let jezdím Cranky a fakt jediný problém jsou kufry z bláta

      0 0
      • lidumil  

        MAslím, že za ty skoro 2 roky už to pro něj nebude až tak aktuální :-D

        0 0
    • Miramar  

      Měl bych dotaz,na botách mám teď kufry na prvním obrázku a používám je na pedály egg beater i candy,ale ted sem si koupil ještě druhé boty a zjistil sem,že doma mám kufry z druhého obrázku,budou taky kompatiblní na oba druhy pedálů??

      Díky moc.

      0 0
    •  

      potřebuju troje kufry crankbrothers, u nás stojí +/- 600 Kč a aliexpres 5 usd – nemá někdo ozkoušeno?

      https://www.aliexpress.com/…1824711.html?…

      0 0
      • lidumil  

        Koupil jsem ty samý, několik prvních našlápnutí problém, ale už to funguje OK. Jen je otázka, jak dlouho to vydrží.

        0 0
        •  

          tak to i originál když jsou čerstvý a než se trošku ohryžou tak se občas kousnou, vezmu je na zkoušku

          0 0
          • lidumil  

            Jj, jak píšu, není v tom zásadní problém a za ty prachy …

            0 0
            •  

              nakonec jsem vzal tyhle, mají tu podložku/díty lépe zahloubený pro šrouby aby nebyla hlavička tak vylezlá (alespoň dle jejich vizualizace to tak vypadá)

              https://www.aliexpress.com/…4811107.html?…

              0 0
              • lidumil  

                Jj, vypadá, je otázka,jak to bude v reálu. Ale jak jsem psal, za ty prachy …

                0 0
              • Smazaný účet  

                Mám ty z prvního odkazu, momentálně mají 1500 km (což není pro srovnání moc). Ze začátku to chtělo trochu šikovnosti, originály jsou asi líp vytvarovaný. Za chvíli si to sedlo a není problém. Za ty prachy spokojenost.

                0 0
                •  

                  co ty hlavičky šroubů, nevyčuhujou moc/nepřekáží?, někdo si v komentářích na to trošku stěžoval, ve finále by ta díra v podložce šla ještě trochu zahloubit

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Nevyčihují vůbec. Teď koukám na ty fotky, a mám šrouby klasicky zapuštěný jako na originálu. Možná teda děla Rockbros víc variant, to sorry za mystifikaci, toho jsem si prvně nevšiml.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Tak jsem je našel v historii objednávek. Jsou to přesně ty, co si odkazoval a šrouby pasuji jako originální. Je to trochu déle, co jsem je do zásoby kupoval, tak jestli zlevnila výroba…

                      0 0
                    • Vilém  

                      Zvlastni je, ze na spouste fotek ve feedbacku hlavicky ven koukaji.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Kupoval jsem je loni začátkem léta. Šrouby nekoukají. dle názvu jde o ty samý, tak jestli číňan zlevnil výrobu a teď to střílí jinak, netuším. Protože mi původní oproti předpokladu vydržely až do listopadu, namontoval jsem je pozdějc.

                        0 0
    • Ervum  

      Taky jsem loni koupil z Alika, za tu cenu vpohodě sice materiál je měkčí než jsem měl originál předtím ale pár tisíc zvládli takže spokojenost.

      0 0
      •  

        voni ani originál nejsou na tom s výdrží bůhvíjak dobře:-)

        0 0
    • TUNER  

      Oživím téma.

      Chtěl bych si vyrobit tyto podložky pod kufry. Nemá někdo výkres,případně podložku na zapůjčení k oměření ? Na oplátku vyrobím jednu sadu ;-)

      Díky

      0 0
    • MI.KU  

      Taky oživím.

      Má někdo zkušenosti s kufry EASY které vypnou už při 10° oproti běžným 15°…?

      Polovička má trochu problém s levým kolenem a těch 15° ji dělá docela potíže v tom smyslu že ne vždy vycvakne protože jí to koleno v tomto vytočení bolí.

      Jde mi o to zda je to v reálu poznat, že to vycvakne dřív nebo je to spíše kosmetické.

      Čistě náhodou nějaká slabší pružina se asi nedělá že?

      Jinak jsou ty pedály super osobně se k shimanu nehodlám vracet.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.