• Butschweck

    Ahoj,

    zajímalo by mne ,zda máte nějaké zkušenosti(vyc­vakávání,život­nost,údržba atd.) s těmito pedály:

    http://www.crankbrothers.com/…s_candy1.php

    uvažuji o nich,zatím mám tyhle

    http://www.kupkolo.cz/…-a530_z2700/

    za postřehy moc děkuju

    0 0
    • Dejv94  

      Za mě CB ne, výdrž pár měsíců. Sice jsem měl jen šlehače ale je to stejnej system.

      Našlápnutí bez problému, dobrý pedály pokud mám hodně tvrdou tretru (s trekovýma tretrama nepoužitelné, ale ty Candy maji ohrádku tak by to šlo i s trekovýma botama), bohužel, žádná regulace pružiny a ta se časem vychodí.

      0 0
    • Dejv94  

      Za mě CB ne, výdrž pár měsíců. Sice jsem měl jen šlehače ale je to stejnej system.

      Našlápnutí bez problému, dobrý pedály pokud mám hodně tvrdou tretru (s trekovýma tretrama nepoužitelné, ale ty Candy maji ohrádku tak by to šlo i s trekovýma botama), bohužel, žádná regulace pružiny a ta se časem vychodí.

      0 0
    • Smazaný účet  

      jsou drahý, vyžadují servis a rychle ojedeš kufry (já mám tak jedny na sezonu). Tyhle s ohrádkou jsou použitelný i na botu, co nemá pevnou podrážku. Mě CB vyhovují, 99% lidí ti tu napíše opak. Každopádně přesně tenhle typ neznám, ale obecně bych se u CB vyhnul základním modelům. Jinak mám CB na všech 3 kolech a první mám už přes 10 let a pružina bez větší známky únavy.

      0 0
    • Goob  

      Vozím Candy druhou sezónu, před nimi jsem měl bezohrádkovou CB klasiku, a nemůžu si stěžovat. Po starých dobrých elastomerových Onzách mi šlehače vyhovují nejvíc. Nevýhodou je rychlé ojetí kufru, jak píše tady kolega nade mnou, ovšem nevšiml jsem si, že by se nějak „vychodila“? pružina, po 4 letech byla stále jak nová.

      0 0
      • kyl  

        Taky je mám už pár let a pružina je pořád v pohodě.Místo té plastové podložky pod kufr jsem si udělal podložku z 0.7 nerezového plechu.

        0 0
    • BLACK1E  

      Taky si na ně už dlouho brousim zuby. Hodně se bojim životnosti, protože už jsem je několikrát viděl zničený a do mých pedálů se až moc čato trefujou různý skály a tak. Stejně si nakonec řeknu, že bych to měl jen aby na to mohl někdo udiveně koukat.

      0 0
    • pačes  

      dvanáct let, od základních, co se mi za jízdy rozsypaly a tělo zůstalo nacvaklý na botě, po 4Ti co jezdím doteď. Nemůžu říct nic proti, jde po těch letech o zvyk. Fajn, že jdou celý komplet oservisovat, teď mám jedny rozebraný, osu jsem dal neteflonovat a vnitřní klec, rozpoěrnej váleček a pružinu nanitridovat. Sernisní kit stojí pár korun a pokud se to oservisuje včas, je to celkem dobrá investice. Myslím teda u pedálů vyšší řady. Je dobrý koupit si podložku pod kufry.

      0 0
      • Singlespeed  

        Vidím, že Cranky jsou zejména pro šikovné kutily. Koupíš polotovar (jak se říká v modelařině, white kit), necháš nateflonovat, nanitridovat, složíš a máš pedály :-).

        0 0
        • JakeF  

          A až ti praskne pružinka uprostřed lesa, šikovný kutil jí nahradí větví :D.

          0 0
          • BLACK1E  

            To já o pružince zatim nic neslyšel, ale jednou jsem jel jen tak s někym koho jsem potkal a po kamenitém sjezdu už se nám nepodařilo najít půlku šlehače.

            0 0
    • smatly3  

      Měl jsem celkem 4× jedny uplně obyč, odešli po 10tis. Teďka mám eegbeater 3 na jedněch cca 14,5 tis bez jediného problému jen mají lehkou vůli ,ale ta je cca 14tis stejná, další stejný model najeto cca 5000tis vůle taky stejná, a jedny mám na silničce cca 900km a taky v pohodě, pružina žádná nepraskla a kufry mě vydrželi v pohodě 20tis Km , ale nebyli to ty dodávaný k pedálům ,ty odešli rychle.

      Klidně ti je doporučím :) v bahně a sněhu 100× lepší než shimana

      0 0
    • JakeF  

      Zkušenosti špatný, kvalita zpracování otřesná, po 3 měsících ježdění se už skoro netočily. Blbě se do nich nastupuje, zato pořádně nedrží. Kromě váhy na nich nevidím nic pozitivního, možná tak pro někoho, kdo má problémy s koleny.

      Pokud chceš něco s ohrádkou, tak nový Trailový Shimana, třeba XT , vyšším XTR bych se taky vyhnul obloukem, těm zase praskaj osy.

      0 0
      • BLACK1E  

        Přijde mi že u těch shiman ta ohrádka už není tak důležitá. Obyč 520 odvedou podobnou službu a ještě zbyde na samolepky kupkolo :)

        0 0
        • JakeF  

          Souhlasím, ale tak někomu se ta ohrádka třeba líbí, na Candy taky význam nemá… Osobně taky beru akorát SPD bez ohrádky a na tvrdší ježdění až něco, kde ohrádka opravdu funguje, jako DX 647 co teď plánuju…

          0 0
          • Smazaný účet  

            tak zrovna u CB ta ohrádka má sakra význam. Když nemáš tretru s pevnou podrážkou, je to dost znát.

            0 0
            • JakeF  

              To uznávám, nějak mě nenapadlo, že by někdo uvažoval takovou kravinu, jako CB s botama s měkkou podrážkou…

              0 0
    • Kubiczech  

      Zajímalo by mě, kolik kilometrů na nich ti, co jsou spokojení, za sezonu najedou a jak často se v nich vrtají. Přijde mi totiž nereálné, aby vydržely sezónní nájezd průměrného hobíka bez většího zásahu.

      V tom vidím jejich největší potíž, neboť se mi zatím nepovedlo, aby cokoliv od Crankbratrů přežilo celou sezónu.

      0 0
      • Smazaný účet  

        ja najedu tak 3k rocne a mam je cca 4 roky. Kufry mam puvodni a nepozoruji ze by mi hure drzely. Jestli je tam vetsi stranova vule tak to mi vubec nevadi a v terenu mi jeste nikdy necekane nevycvakly.

        Mam nejake levne eggbeatery, staly cca 800. Funguji porad. Daji se jednodusse rozebrat a promazat.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Haha tak ty pedály mám porad na jednom kole :D

          koupil jsem si service rebuild kit, doma vyměnil ložiska i plastové krytky a funguji opět ok. Je pravda ze nejezdim extrémní hnus…

          0 0
      • smatly3  

        za sezonu cca 7tis, jediný co dělám tak že je v zimě namažu, oddělám tu krytku a narvu tam vazelínu až proleze z druhý strany. cca 10 minut práce. Teďka nanich najeto za dva roky 14,5 tis a v pohodě :)

        0 0
    • kesu  

      vozím snad 8 let a spokojenost. Na XC je skoro jedno jestli shimana nebo CB, ale na fr/dh rozhodně CB, na shimanech je ohrádka pro srandu králíkům.

      jinak:

      Mallet m- (nejvyšší model té doby) cca 6 let použití včetně 3 roky/30 dní/ročně v bikeparku a jednou jsem měnil pružinky a jednou ložiska

      Acid-prostřední model, ježděno cca 1000km ročně asi 5 let a bez problémů

      Mallet -nejvyšší model-rok na DH a ok

      nějaký prostřední candy-cca 2 tis km a dobrý

      základní candy-úplnej prodapák, rozpadly se ložiska snad po týdnu ježdění.

      kufry vydrží kulový, když jsou ojetý blbě to v nich drží. Hůř se vypíná a mají vakl ale oproti shimanu se z nich nedá vytrhnout a mají příjemnou vůli

      0 0
      • KOLOMECH  

        Tak kufry se vyrábí ve více variantách, jsou i tvrdší než to základní bláto.

        0 0
      • JakeF  

        Nezkoušel jsi i Shimana DX 647 ? Tam mi nepřijde, že by ohrádka byla pro srandu… Právě taky Mallet by se mi líbily víc, ale po zkušenostech s kvalitou CB a že ani po 3 měsících jsem si na ten systém nezvyknul, se mi to už moc nechce znovu riskovat…

        0 0
        • kesu  

          Zkoušel, bohužel i s nepodložko­vanejma kuframa se noha neopírá o klec ale o zámek. To mi celkem vadí, protože mám rád nad kolem kontrolu a to přes vůli v zámku nejde. Jinak souhlas, životnost shimano pedálů je někde jinde, ale mě to CB prostě vyhovuje. A vyšší modely mají ložiska podle mýho docela slušný (ikdyž i tak nedosahují možná ani poloviny životnosti Shimano pedálů)

          0 0
          • JakeF  

            Jakože ani kdybych vzal nějaký trailový boty s gumovou podrážkou? Tak to je celkem blbý, ale asi je stejně zkusím :D.

            0 0
            • kesu  

              zkoušel jsem boty Adidas, Scott a Specialized a ani jedny se neopíraly o ohrádku a krom spešlů to byly všechny trailový/am boty.

              0 0
              • JakeF  

                Aha… Je tam ta ohrádka vůbec k něčemu? :D Jakože třeba když si odšlápnu v zatáčce, že mi pak nebude lítat noha po pedálu jak u klasickýho SPD? Protože zase se mi fakt nechce mít 600g pedály, jejichž jediná výhoda bude, že nebudou vypadat divně :D.

                0 0
              • Breakpain  

                Já na tom měl turisťáky a ty na tom seděly krásně … jak se podrážka ohnula, tak dosedla :).

                Ale pokud má člvoěk tendenci hodně vycvakávat – platformy s pinama jsou imho lepší …

                0 0
                • JakeF  

                  Platformy mám taky, ale na závody a delší vyjížďky to s nima moc nevidím… Proto jsem hledal nějakej kompromis, i s tou vysokou váhou bych se smířil, jenže Mallety nechci a pokud u ostatních ta ohrádka pořádně nefunguje, tak to nemá moc smysl…

                  0 0
                  • hctr  

                    Mel jsem dx pedaly i dx boty fungovalo to pekne, ten mam 5.10 a mallety a rekl bych, ze to funguje jeste lepe, hlavne se mi nikdy neodepla bota ikdyz jsem s kolem nejak trhl ve vzduchu cz se mi u shiman obcas stavalo. Co se tyce nacvakavani zvykl jsem si az tak za 2 tydny, je to trosku jine, vypinaci sila mi taky vyhovuje.

                    0 0
                    • JakeF  

                      Já si právě na CB systém nezvyknul ani po 3 měsících používání Candy. Nacvakávat se do nich někde v technickým sjezdu si nedovedu moc představit…

                      0 0
                    • kesu  

                      přesně

                      0 0
    • Džey Ár  

      Jedny jsem měl na Spešlu už z krámu. Byla to parodie na Candy, ale v nabídce CB vůbec takový model nebyl. Hned jsem koupil Eggbeatry né základ, ale ten vyšší model na nerez osce a s kovanými „křídly“. Ty už jezdím na dalším kole, mají 7 let. Ty Candy jsem dal na zimáka a šly ***** asi po roce ježdění. Myslím že to co rvali (rvou) na Spešly, jsou ještě větší sračky než to co mají v katalogu jako základ!

      0 0
      • JakeF  

        Pokud to bylo stejně jak u Treku, tak to byly Candy C. Nebo to aspoň tvrdili…

        0 0
      • Butschweck  

        Moc díky za reakce. Vidím ,že někomu vyhovují a někomu ne. ty co mám v odkazu,jsou základní model. Co tady čtu,tak moc asi nevydrží,i když bych tuto značku pedálů rád vyzkoušel a líbí se mi i design. Je fakt,že jsou dražší.Tu podložku do těch bot,co tím myslíte? A jaký ty kufry by jste doporučili? aby teda něco vydrželi. Mám mtb tretry s pevnou podrážkou od Shimana.

        0 0
    • Butschweck  

      Moc díky za reakce. Vidím ,že někomu vyhovují a někomu ne. ty co mám v odkazu,jsou základní model. Co tady čtu,tak moc asi nevydrží,i když bych tuto značku pedálů rád vyzkoušel a líbí se mi i design. Je fakt,že jsou dražší.Tu podložku do těch bot,co tím myslíte? A jaký ty kufry by jste doporučili? aby teda něco vydrželi. Mám mtb tretry s pevnou podrážkou od Shimana.

      0 0
    • ghostik  

      Měl jsem dvoje- oboje eggbeatery, jedna ty základní a jedny OEM (na konusech)- ty na konusech daly tak 1000km a ložiska na sračku, ty druhé lepší daly 5000km ale vyměkla pružina takže ideální pro někoho kdo má problémy s kolenama. Boční vůle obroská. Našlapávání a vyšlapávání bez problémů, a o čem teď u shimana jen sním- žádný problém s bahnem. To bahno je jediné co mě na shimanu sere ale pořádně.

      0 0
    • Donuts  

      Mám Candy 2, zatím jsem na nich moc nenajel, takže s výdrží nevím. Ale hlavne mám zeleno-černou variantu, která mi úžasně ladí s rámem. :)

      0 0
    • Pessinger  

      Ahoj, nejdou mi zašroubovat pedály Crankbrother Caad 1 nemá to jiný závit? Koupeno v Německu. Před tím jsem tam měl klasiku od shimana spd…ty nové jsou na velký inbus a strašně stím bojuju nějaké figle???

      0 0
    • Pessinger  

      Čau jde u těch pedálu Candy 1 sundat ten plast a vozit jen ten šlehač? Hledal jsem návod a už je to asi starý a nikde to není :/

      0 0
    • RMX  

      Zeptám se zde. Máte někdo zkušenost s pedály Crankbrothers Stamp 7 large. Mám velkou nohu (48) a tak se mi líbí velká platforma. Nicméně jsem někde četl recenzi že problém dělají ložiska a porovnával to s pedály One Up aluminium kde je to údajně lepší díky klasickému ložisku. U Crankbrothers jsou nějaká kluzná pouzdra Igus. Právě váhám mezi CB7 large a One Up aluminium.

      0 0
      • Atilla  

        Velká platforma a hodně konklávní je Deity T-mac a hodně dobré a levné jsou nukeproof horizon pro. Asi za 50–60E. A hlavně nemají tenké piny.

        0 0
      • TJK  

        Ja bral CB a jezdim uz 3 sezonu, ted teprve zacal krupat pravy pedal… ale na kilometry toho moc nenajezdim spis na hodiny (u nas kolecko nahoru / dolu 2 trejly daji cca 18km a 800–900 vyskovych metru asi na 8km stoupani..) Takze nevim jak potencialne ty CB vydrzi kilometraz kazdopadne:

        • maji sroubovaci cerviky = nelamou se
        • super tvar a velikost na botu 46 US
        • drzej perfektne a zase tak extremne nezerou podrazku
        • nemaji vytrcene lozisko
        • maly Q faktor
        • klec vydrzi nesmysl, uz dostaly nalozeno o kameny nescetnekrat a stale bezi vpohode

        One Up sem mel a vymenil jsme je protoze:

        • vadilo mi vytrceny lozisko blizko u tela
        • vytrceny lozisko drelo o ochranou botku na klice – musel sem ji vyrezat, ale je to problem spis drobnej jen u karbonu
        • okamzite se ulamou celni piny jakmile s tim jebnes o kamen pri jizde zepredu
        • tenoucky piny zerou podrazku
        • na deuhou stranu perfektne drzej
        • velikost taky ideal na 46 botu

        Tak se rozhodni sam… ja mam Stamp 7 jako Top pedal ktery menit nebudu, mozna bych max premyslel od Deity Tmac… One Up uz urcite nee

        0 0
        • RMX  

          Díky za odpověď. No taky se spíš přikláním k těm Stamp 7. Najezdím za rok tak okolo 3000km. Žádný těžký terén, spíš XC. To by asi mohli vydržet a tak za sezónu vyčistit? Ty ložiska Igus se dají někde sehnat, myslím mimo Crankbrothers?

          0 0
          • TJK  

            no jsou to klasika pouzdra takze je v pripade potrebu pujde vytocit i z bronzu a mely by fungovat.. neni na tom nic sloziteho

            0 0
        • RMX  

          Jak je u Stamp 7 trochu vypouklé to místo pro ložisko, nevadí to nějak při jízdě a není nutné trochu posunout nohu?

          0 0
          • Breakpain  

            Neprijde mi… jsou vcelku povedene. O neco lepsi jsou Vaulty, ale tam mi vadi, ze jsou mensi…

            Moje volba jsou Stamp 7 kvuli velikosti, ale servisne to asi nebude slava si tipnu, je to CB ;)

            0 0
            • TJK  

              serviosne je to easy job.. povolis a vytahnes 2 pouzdra.. navic tam mas mazaci sroubek… jsou vpohode

              https://www.youtube.com/watch?…

              0 0
              • Breakpain  

                Ja nemysleĺ ze je to tezky. Ale CB obecne moc nevydrzi a ten repas aspon 1 za rok potrebuji.

                Na druhou stranu, plno pedalu ten servis potrebuje :) … nepatri mezi drzaky, asi tak. Jinak jsou super.

                0 0
                • TJK  

                  jo tak… spatne pochopeno.. asi jo, rozhodne to nejsou Hope na ktery nemusis sahnout pulku zivota :)

                  0 0
          • TJK  

            neni a takhle blizko ke klice nohu nedas.. budes pak skrtat botou o kliku

            0 0
      • michomin  

        Ušetři prachy a kup si řadu dva. Stojí polovinu, vnější ložisko je kuličkový. Je ale o něco těžší a jenom černá nebo hliníková. Mám je a žádný problém.

        0 0
    • michomin  

      .

      0 0
    • RMX  

      Teoreticky stamp 2,3 oproti 7 budou vhodnější pro větší nohu když papírově je velikost stejná? Myslím tím tu vytrcenou osu u 2,3 a tedy větší q faktor. Tím by se využila celá plocha plarformy.

      0 0
      • TJK  

        vyuzijes stejne… na okatforme se nestoji tak ze mas nohu na ose

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.