• Dzany

    CHci si koupit tyto pedaly, mate s nimi zkusenosti, jake?

    http://www.kupkolo.cz/…-C_2361.html

    0 0
    • jimiAJ7  

      po prechodu z klasickeho SPD jsem zjistil ze tento system uzamykani je k nezaplanceni proste supr! Vozil jsem na kole prave onen spd system a konfliktu mezi mnou a pedaly bylo dost :) napr lehke vycvyknuti a ponechani nohy na pedalu, vubec, proste se sekl a konec nekde zustal viset a nasledoval pad…pri sjezdu jsem si take nebyl dvakrat jist. Ale tohle vozim mallety 2 a proste to je uplne jine ale uplne.....system s timhle uzamykanim vrele doporucuji!!!

      0 0
    • Kubas.1  

      Mám přesně tyhle a super - nacvaknout dou vždycky, aji když máš boty celý od bahna, a ještě se mi nestalo aby se vycvakly když neměly… vřele doporučuju

      0 0
      • Snipp  

        Presne stejna zkusenost… navic zabranis bolesti kolen ktere u SPD muzou v nekterych pripadech vznikat

        0 0
    • Dzany  

      Takze je mam vzit? Ja totiz nechci SPD. Jeste jsem koukal po Lookach Quartz.

      0 0
    • Vilém  

      Vozim 2 pary candy a dva pary shimano. Ani na jedny si nejak vyrazneji nestezuju, ale kazdy ma svoje.

      0 0
    • orca.1  

      Mám je a jsou dobrý. Podle počtu najetejch km a podmínek provozu, stačí jednou za sezonu rozebrat a namazat kluzný a kuličkový ložisko vazelínou. Ohrádka stabilizuje podrážku tretry, hodí se na silnici i mtb.

      0 0
    • alex33  

      Jezdil jsem je rok,nakonec jsem je střelil a radeji koupil sh540.Po krátké době chytnou valkl. Noha je v nich poměrně volná a vytlačují do bot celkem pěkný žlábek,když jsem ho viděl šli z domu zároveň s koupí nových treter.Nevím všichni chválí zázračné našlapnutí,je sice pravdou že našlápneš fakt vždy sníh bahno není problém,ale jinak žádný zázrak.Perlička na závěr jeden jsem roztřelil když jsem pedálem nabral zem,prasknul rámek je to plast,uznán v reklamaci

      0 0
    • Blade  

      Výborně se nacvakuje, vycvakuje, nevadí jim bordel na podrážce, ale co mě teda nejvíc štve, že kufry jsou z bláta a po 5000km už jsou tak vyžvejkaný, že jsou zralý na výměnu (bota v nich sice ještě drží, ale zvětšila se její pobyblivost, je teď v pedálu mnohem volněji a i úhel vycvaknutí se nebezpečně zvětšil). Dával jsem tomu ještě 1000km a byla by třeba výměna, naštěstí to za mě vyřešila prasklá oska a návrat k pedálům Author:-). SPD kufry, ať už Shimano, či Author mi před tím vydržely 20 000km, teď jsem se k nim vrátil a už za sebou mají dalších 5000km. Známka opotřebení žádná.

      0 0
      • Blade  

        A ten žlábek, o kterém výše píše Alex33, se u mě taky vyskytl. Se starýma tretrama jsem to ještě doklepal, ale na nový už šly SPD kufry.

        0 0
    • >vodouch<1  

      Měl jsem, prodal jsem, koupil SPD Shimano 540. U Candy C mi vadilo, že noha je v nich příliš volná (někdo to naopak prezentuje jako výhodu), navíc nepoznáš jasně okamžik, kdy máš nacvaknuto a kdy už vypnuto – chybí tam to tvrdé cvaknutí jako u SPD. Taky síla potřebná k vypnutí je hodně malá a nejde nijak regulovat.. Takže za mě ne, ale záleží na tobě, co chceš a potřebuješ.

      0 0
      • Jarry  

        Řekl bych, že je hlavně problém poznat, kdy je nacvaknuto a proti Sh 520 se mi zdá, že jde nacvaknnutí hůře. Další problém byl, že odešla matka na jedné ose – zbyl jeden závit, no to šlo vyřešit výměnou. No a dál mi vadí, pocitově, axiální vůle. No a co asi bude největší problém  je cena náhradních kufrů 450,– oproti novým pedálm Sh 520 vč. kufrů za 445)

        0 0
        • Jarry  

          Dočetl jsem do konce a vidím , že už je to vyřešeno, pokud budou 540 na trhu až zničím :-) Candy C, tak je koupím taky

          0 0
    • Dzany  

      Dobre, tak asi teda ne… Tak co potom Shimano 540 nebo Look Quartz?

      0 0
      • alex33  

        look jsem měl taky v hledáčku,měli by mít 2krát ložisko,Ale system podobný jako u Cb a nové boty jsem na pokusy typu žlábek obětovat nechtěl

        0 0
        • jonti  

          Jedny look mam doma naviac, rozhodol som sa zostat pri spd, vid inzeraty.

          0 0
        • kyl  

          Máš si dat pod kufr tu podložku co se s nima dodává a nebudeš mít žlábek žádnej.

          0 0
    • Dzany  

      Vyreseno. Koupil jsem nakonec Shimano PD540. A timto hasne.

      Jen pro zajimavost, na krame me od CB odrazovali. Pan mi rekl, ze to na oko dobre vypada, ale jinak je to sunt, a to mluvil i o nejvyssich modelech. Ja nemohu posoudit, nejezdil jsem je. A tak at majitele CB prominou, zustal jsem u Shimana.

      0 0
      • >vodouch<1  

        IMHO dobrý rozhodnutí. Shimano PD-M540 je zlatý standard za dobrou cenu.

        0 0
        • rapotamo  

          Mám na pedálech Candy c najeto 600 km a už je vůle v kluzném pouzdru. Nevíte , je to závada na reklamaci. Koupeno přes internet na Kupkolu.

          0 0
    • tibro  

      Uz som to tu na fore niekde pisal. Pravy pedal se mi rozpadol. Ta matica co je na oske se zacala uvolnovat, a nebolo ju mozne dotiahnut, preklzavala. Nakoniec na jednej vyjizdke mi ostal pedal na tretre a rozbilo sa aj plastove telo pedala. System dobry, kvalita zial nie, skoda…

      0 0
    • Tomcat  

      Mam je na XC strele.

      O vyssim opotrebovani kufru jsem vedel , ale naslapmuti ve velkem bordelu a velky uhel vypnuti byl pro me prednejsi. Vymackani treter nejak zvlastne nepocituji. Mechanicky v poradku.

      Myslim ze je mohu jen doporucit nejsou lepsi nebo horsi nez spd jsou proste jine.

      0 0
    • matts1  

      já jsem je vozil sezónu, teď mám spd a nemůžu si stěžovat ani na jedny. Přijde mě, že shimana rychleji nacvaknu, ať tam tu nohu dám jak dám, tak si vždycky zacvakne, aji když nechcu. No a taky ze shiman tu nohu vytrhnu když potřebuju, což ale není ideální někde ve sjezdu. Prostě každý mají svoje.

      0 0
    • ravag3r  

      Zkráceně – systém výborný, zpracování a kvalita pedálů a výdrž kufrů docela hrůza. Pokud se smíříš s horší funkcí v blátě, tak sou Shimana 520 trvanlivější a hlavně levnější volba. Co se týče nacvakávání a vůle paty do stran, tak to je subjektivní záležitost, jsem spokojen s oběma. Příště zkusím ještě Time:)

      0 0
    • jIrI___  

      Teď bylo ve Velu velké 5-ti stránkové vzájemné porovnání CB Candy, Shimano M520, Look Quartz a Time Attac Carbon při dlouhodobém testu. Candy nedopadly zrovna nejlíp…

      0 0
      • Tomcat  

        Když se Velu dobře zaplatí udělaj i z Joka wordcupový kolo, osobně bych bral s odstupem i recenzi na čepičky k ventilkům. Je to prostě bulvár jako MTBS

        0 0
        • jIrI___  

          Kdyby u nás existoval nějaký jiný časopis stejného zaměření, klidně si ho koupím a porovnám, jestli je to s tím placením fakt tak horké. Ale nic jiného neexistuje, takže já nemám důvod Velu nevěřit. Máš nějaký konkrétní důkaz o placení za dobré výsledky testů?

          0 0
          • Tomcat  

            no z českejch asi ne :) To že to tu je jediný z toho nedělá nic dobrýho přesně naopak. Maš nějakej problém s čtením zahraničního tisku, nebo spíš nějakých webzinů? Osobně považuji věřit bajkovejm časákům za hazard z penězi prostě všichni kecaj a jejich informační hodnota není často vyšší než katalog výrobce.

            0 0
            • jIrI___  

              Se čtením zahraničního tisku mám problémy obrovské, protože mám problém ho v ČR sehnat :-D. Z cizích jazyků umím trošku líp jen němčinu a pokud někde na netu narazím na rapidech na německý Bike (zatím jsem narazil možná 2× a oba byly hodně starého data vydání), klidně si ho stáhnu a přelouskám, ale zas to není taková pohoda jako ho mít v papírové formě (tahat s sebou na záchod noťas pro mě není ideální :-) ). Jinak já osobně těm bikovým časopisům věřím. Čemu jinému má taky člověk věřit, když nemá tolik financí, aby mohl jednotlivé komponenty/celé biky zkoušet a v případě, že mu něčím nesednou zase s obrovskou ztrátou prodat… A taky počítám s tím, že v odborném časopisu budou sérioznější informace než na forech (B-F nevyjímaje).

              0 0
              • MlokCZ  

                Bike magazin má zpětně všechny testy na svojich stránkách, stačí se tam podívat (a to je snad zdroj, kam bych se vždy koukal jako první, tedy stačí trošku snahy). Zaplatíš 2 eura a stáhnout si jich během 10–20 minut můžeš kolik stihneš (tedy když si to připravíš předem, tak klidně desítky testů). Píšu 10–20 minut, protože to bývalo 20, ale teď už asi není, nejsem si jistý, nějakou dobu jsem nic nestahoval. Jen tam nejsou ty nejnovější, odhaduju, tak 4 měsíce zpoždění oproti tištěné verzi.

                A pokud časopisům věříš, tak si asi nikdy nic nekoupíš, protože není neobvyklé, že jedno a to samé kolo/komponenta v jednom exceluje a v druhém propadne. A čemu věříš potom? Vlastně s tím problém nemáš, když čteš jen jeden časopis, pak se ti to logicky stát nemůže.

                0 0
      • tomsoyer  

        Ahoj

        nemáte náhodou někdo ten test oscanovanej?

        pokud ano mohu jej poprosit poslat na email.

        předem děkuji

        0 0
    • JakeF  

      Obnova starýho tématu.

      Dá se nějak korigovat, jak snadno se ten vnitřek točí v ohrádce? Jeden pedál mi jde znatelně víc ztuha, při použití to asi fungovat bude (nechce se mi dávat CB kufry na starý tretry), ale radši bych, kdyby chodily oba stejně, jako ten volnější. Zkoušel jsem odšroubovat víčko a povolit ten šroub, ale na protáčení tý šlehačový části to vliv nemělo. Mám čekat, že se to ochodí nebo to zkusit promazat něčim tekutějšim?

      0 0
      • jIrI___  

        Na CB tuhost pružiny nejde nastavit. Po oddělání víčka a odšroubování matky můžeš pedál jen rozdělat a očistit osu nebo vyměnit ložiska :)

        0 0
        • JakeF  

          Pokud tuhostí pružiny myslíš sílu, kterou v tom drží bota, tak to neřešim… Já řešim to, že se mi ta šlehačová část otačí v ohrádce jedna víc ztuha, než druhá…

          0 0
          • jIrI___  

            Jo takhle, špatně jsem to pochopil :). To mi taky dělá, dokonce na jednom pedálu šlehač zadrhává o ohrádku. Při jízdě to ale ničemu nevadí, takže neřeším. Ale můžeš zkusit pružinu prostříknout nějakým řídkým olejem, tím nic nezkazíš.

            0 0
            • bluma  

              JJ, šlehač zadrhává o ohrádku, to mi dělal taky po ráně do pařezu, stačí kladivo, dáš do toho 4 rány a už je to hotovo :-)

              JakeF: tuhost otáčení v ohrádce neřeš, nemá na nic vliv. To poznáš v ruce, ale když nakopáváš tak vůbec.

              0 0
    • KOMOÒ  

      Dostal sem je s novým kolem jako první nácvaky a ok,ale pak sem to porovnal s shimanem a je to velká bída,u shimana je jasný kdy sem nacvak a je to řekl bych výrazně snažší,u candy si nejsem často jistej,občas cvaknou a nic,občas ani necvaknou a sem v nich…vycvakávání zhruba stejný,sou volnější,což mi zatím vyhovuje,ale kdybych našel na shimanech správnej úhel chodidla tak je mi to asi jedno.Celkově zpracování takový navrh huj vespod fuj,plasty obalený plechem …nesympatická značka crank bratři aspoň pro mě.Kdybyste je někdo za slušnou cenu vzal tak se jich zbavím,sem ale línej to nějak aktivně měnit ;-) (co funguje na to nešahám ;-) a oni přecejen fungujou),celkově za ty prachy co stojej mi to příde jako velká bída.

      0 0
    • albion66  

      Ano je to velký problém. Jezdil jsem SH a nyní jezdím CB. Rozdíl je jednoznačně ve volnosti pohybu, což je super pro kolena a možnosti měnit techniku postavení nohou při jízdě. U SH toto nelze, jelikož zamknutí he tužší a tudíž nedovolují příliš manipulaci nohou na pedále. Víceméně se SH chová jako silniční pedály. Prostě tvrdě ti zapnou nohu. CB naopak dávají volnost. Závěr. Rozhodně nedoporučuji začátečníkům v SPD. Vy co nemáte z¨kušenosti, začněte na SH 520, popřípadě vyžších modelech a poté přejděte na CB a nebo vůbec ne. Pakliže přejdete na CB po cca. 5 letech po SH, pak pochopíte, o čem ten systém je.

      0 0
      • JakeF  

        Přešel jsem z XTček na Candy C a zatim vidim podobně plusů, jako mínusů. CB maj horší nastupování a to vystupování jde až moc lehce. U SH ta vůle je taky a neni zrovna malá, u CB je příjemnější, ale pokud člověk nemá s koleny problém, tak správně nastavený SH můžou bejt lepší volba.

        0 0
        • roud  

          u shiman si hlavně tu sílu vystoupení může každej nastavit jak mu to vyhovuje ;o]

          0 0
        • Lada,s  

          Nevím co myslíš tím horším nastupováním u CB, ale v 99% případů nacvaknu napoprvé. Je teda fakt že když byli kufry nové tak to šlo hůř než když jsou teď „ojeté“ :-)

          0 0
    • KOMOÒ  

      Tak po delším ježdění s nima mám několik podstatnejch plusů-ta vůle nohy je fakt fajn,člověk neřeší v jaký poloze má nohu,takže kolena supr-u mě celkem podstatný.

      Jdou lehce vycvaknout,přefouk sem zadní kolo a na výjezdu mi nečekaně podjelo na kořenu,nečekal sem to a málem se zakous do řídítek,ale obě nohy byli na zemi ani nevím jak,kdyby nevycvakly asi bych ta řídítka fakt překous :-)

      přitom ale (zatím nikdy)nevycvaknou když nechci.

      I to nacvakávání je lepší-asi se trochu ojely kufry a de to líp,i když v porovnání s tím šimánem je to o třídu horší…

      Tvrdil mi Minifish ,že to je ohrádkama,sám má egbeatry či tak(jen holý šlehač) a dostal na nějakém kole candy a šli dolů,protože to nacvakávalo daleko hůř,vzhledem k tomu že vozí CB stabilně tak se to dá brát opravdu seriózně,takže u candy asi flexou opižlám ohrádky :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.