Kompenzace za prasklý rám. Co vzít??

38 nepřečtených
  • Nikolka

    Ahoj bikerstvo:)

    V létě mi praskl rám Sintesi, byl poslán na reklamaci, ale nebyla uznána (rám už byl starší než dva roky). Správně by mi měli vrátit buď nové zboží nebo starý rám, ale ten prý rozřezali. A nabízí mi za to kompenzaci buď rám Sintesi Warbird za 10 000,– www.hpbbike.it/…110_1028.jpg nebo ten rám co jsem měla Sintesi Ahrntal tuším se jmenuje za 4 000,– (viz. moje kola). Oba dva by byly ale v 15" Tak se Vás chci zeptat který by jste vzali a za kolik by se dal prodat jak ten Warbird tak Ahrntal… Dík moc všem zúčastněným :) Niki

    Anketa: Který vzít??

    13x
    93%
    1x
    7%
    0 0
    • Trojci  
      1. Ten starý rám ti MĚLI vrátit. Je naprosto nepřípustné aby zamítli reklamaci a rám si nechali. Byl tvůj a je tvůj.
      2. Pokud nabízí jako „kompenzaci“ nový rám za zvýhodněnou cenu, tak ho ber. Karbonový Sintesi za 10 je podle mě dobrá koupě. Ale hodně bych koukal na to, kolik z původní ceny činí sleva. Pokud ti ho dají za nákupní cenu, tak to je férové jednání.
      0 0
      • Nikolka  

        Normální cena rámu Warbird se pohybuje kolo 40 000,–

        0 0
        • roud  

          tak to bych vůbec neuvažoval a vzal bych ho :O)

          0 0
          • Nikolka  

            No ale já ho potřebuju i prodat a vůbec nevím za kolik by to někdo vzal.. Určitě bych na tom chtěla i něco získat no:)

            0 0
            • roud  

              Mno jestli se prodává za 40k tak za 15–20k by se po něm mělo zaprášit :O) (I když zas je to 15ka což asi okruh zajemců dost sníží)

              0 0
              • McBlacky  

                hodně bych nad tím přemýšlel… 15 je moc malé číslo k prodeji v čr, na ebay ok, ale nečekal bych závratnou cenu.

                ale spíš prodá karbon na 10–11 než hlínu za 4–5

                0 0
            • Trojci  

              Ale to není od tebe úplně seriózní jednání.. Popravdě řečeno, jestli to bylo po záruce, tak právo na náhradu nemáš žádné. Jestli ti z vlastní vůle (nebo kvůli tomu, že mají máslo na hlavě) nabízí něco tak výhodného, tak se nehandrkuj a vezmi to a buď ráda.

              Ten rám určitě prodáš, ale jmění na tom nevyděláš. A ani bys neměla chtít. Ale to je tvoje věc.

              0 0
              • ivaneck  

                jeste jednou si to precti. Poslala ram na reklamaci a nevratil se ji. Narok na nahradu samozrejme MA

                0 0
                • Trojci  

                  // rám Sintesi, byl poslán na reklamaci, ale nebyla uznána (rám už byl starší než dva roky)//

                  Záruka na rám tedy byla delší než 2 roky? Ale to tu není nikde napsáno. Samozřejmě někteří výrobci takové akce dělají (Cube), ale když tu reklamaci kvůli tomu zamítli, tak to asi nebyl ten případ :o)).

                  Mám za to, že reklamační řád vůbec neuvažuje o situaci kdy je reklamace zamítnuta, ale prodejce věc nevrátí. Každopádně to pak ale není procedura, která by vycházela z reklamačního řádu. Z toho mi vychází, že má nikolka nárok na svůj starý rám, ale ne na nový.

                  0 0
                  • Nikolka  

                    Jo jenže to já jsem nevěděla, jak dlouho je ten rám jetý, to šlo mimo mě, prostě mi praskl, a bylo mi řečeno odstrojit a bude poslán na reklamaci… Ano souhlasím s tebou, že mi mají vrátit starý rám a věř že bych asi byla i radši kdyby mi vrátili ten můj starý, protože bych si ho nechala za pár stovek zpravit a měla bych rám. Peníze na ten nový rám nemám a tak teď musím řešit jak to udělat, protože jinak nebudu mít ani starý ( puzzle si z něho skládat fakt nebudu) a ani nový, protože na to teď nejsou peníze…

                    0 0
              • Nikolka  

                Ano bylo to po záruce, ale v tom případě mi ho oni měli vrátit a ne rozřezat. To je jejich povinnost, mohla jsem si ho nechat zpravit a mít ho do zálohy kdyby něco. Já se nehandrkuju, pouze se ptám, co se zdá ostatním líp prodejné. Ale je dost možné že nevezmu ani jeden. A když vezmu a bude o něj mít zájem někdo z oddílu nebo ze známých, pak ho bude mít za cenu za jakou jsem ho dostala já. Ale tak myslím si, že to je úplně normální věc, že když prodáváš novou věc, která je jinak o skoro 30 000,– dražší než jak jsi ji koupil ty, tak ji taky neprodáš za cenu za jakou jsi ji koupil. Nechci moc, ale myslím, že kdybych to střelila za cenu kolem 13 000,– tak je to ještě pořád výhodné (když neberu v úvahu to, že 15" je skoro neprodejná)..

                0 0
                • Trojci  

                  V pořádku, je to jen tvoje věc. Nic mi do toho není.

                  Prostě buď ráda, že je ten prodejce takové pometlo a vyvádí takové hlouposti. Já bych takové štěstí určitě neměl :)

                  15 je prodejná.. moje přítulka třeba jezdí 16 a je jí velkej.

                  0 0
            • vladaza  

              já už od jara nabízím karbonový Giant, jen mírně jetý a za třetinovou cenu a mám ho pořád, tak bych si o těch kupcích a jejich množství nedělal iluze nebo to pak musíš dát za babku a o nějakým výdělku nemůže být řeč

              0 0
    • gyngy  

      A aku velkost potrebujes Ty? Ak inu ako 15', tak by som sa s nimi asi hadal aby mi ponukli moju velkost ramu.

      0 0
      • Nikolka  

        No ten co mi praskl byl původně taky 15" Jinak teď jezdím už 17" víc mi sedí, jinak bych asi vzala toho Warbirda a nechala si ho, ale v 15" nevím nevím… Musela bych vidět o kolik je to menší než moje nynější 17"

        0 0
    • kubad  

      Ta 15" bude blbě prodejná a čím dražší tím hůř. Určitě bych zkusil se dohodnout s prodejcem na rámu který by ti seděl a nemuselas ho prodávat. rám Sintesi Warbird je parádní – měli ho u nás na pobočce a móóóóc se mě líbil – cena už míň

      0 0
    • McBlacky  

      zkus si říct o jinou velikost, alespon 17 – kdyby jsi s ním dohodla warbirda ve 20" tak bych i věděl co s ním :)

      0 0
      • kubad  

        já taky :-)

        0 0
      • Nikolka  

        Kdybych se s něma dohodla na jiné velikosti, tak to bych měla netušené možnosti co s ním provést :D

        0 0
    • Jane  

      jo tak rám 15" bude aspoň v ČR hodně špatně prodejný, to by chtělo aspoň tu 17"

      0 0
    • MARIN  

      No ikdy z karbon na bika moc nemusim videt, tak za 10k bych vubec nepremyslel a vzal ho. Zkus se domluvit na vetsi velikosti.

      0 0
    • Din  

      Pochybuju, že Nikolka uhádá větší velikost,každému musí být jasné, že právě proto, že se jedná o špatně prodejnou 15, která leží už dlouho někde ve skladu,je ta nabídka takhle výhodná.

      0 0
      • srance  

        byl bych na prodejce ktery takto ¨ztratil¨ muj ram tvrdsi. Toto si nemuze dovolit a jestli se mu to zda normalni ze pri zkousce o reklamaci se pry rozrezal mam narok ho i zazalovat. Zkus se poinformovat a uvidis ze jsi vpravu. Mas vetsi moznosti nez jen nabidku na 15-ku ram sice s peknou slevou ale pro tebe nevhodny

        0 0
        • scret  

          souhlas!

          0 0
          • Omen  

            lidi oní jí ale dávají 15 za 15 ona jinou velikost neměla

            0 0
            • srance  

              beru 15 za 15 je ferova nabidka pro toho kdo by chtel znovu 15. Ale ona chce vetsi a kdyz ji to nenabidnou ma narok na svuj ram. Ma-li od reklamace papiry ze ji nevratili ram (zni to po americku) ale sel bych stim neco delat. Uz mam plne zuby jak se obchodnici k nam chovaji a vyuzivaji nevedomosti, slabosti vzeprit se atd.. jukni na ochranu spotrebitelu. tam ti i pomohou.

              0 0
              • Vrci  

                tam by jí taky mohly říct, že má nárok na náhradu škody. Škoda která vznikla je hodnota 2 roky starého, prasklého hliníkového rámu ve velikosti 15". Kolik myslíš, že to bude?

                0 0
                • srance  

                  to ja netusim, mela treba ram za 30K. dva roky pouzivani + oprava. no 5000 litru by dostat mela. Zalezi na ni co chce ja radim necce li ram co nabizi tak at bojuje nebo bude dalsi jejich ulovek…

                  0 0
              • Honza729  

                Oni nevyuzivaji az tak nevedomosti, jako spis naproste nevymahatelnosti prava. Vedi, ze v pripade soudniho sporu musi poskozeny zaplatit znalecky posudek v radu desitek tisic u strojirenskeho zkusebniho ustavu, uhradit vylohy na pravnika, poplatky, apod. Toho se kazdy lekne. Kdyz pripocitas zoufale pomale rozhodovani soudu (preci jen, nejsme Cunci, Grossove a jini, kteri maji soudy hotove behem tydne, dvou), tak ma nesolidni prodejce vzdy navrch.

                Welcome to the real world. :-)

                0 0
    • Lucke  

      hejik moje slecna jezdi na sintesi…a je to bozi znacka:Da tys mi ted dala ideal ramu, ktery by se mi libil..sic jsem chtel fulla…ale ten warbid je upa krasny!

      0 0
      • McBlacky  

        máš trochu pokaženej výstup na klávesnici ne ? :)

        0 0
      • Lucke  

        ctu dal…40 000…setrim radsi an fulla.:D:D:D:D:Dten stoji kolem 30 za ram.D

        0 0
      • Nikolka  

        Jo Warbird je super, má ho kámoška, jela jsem na něm, je lehoučký a tuhý… Dobrý rám, taky aby nebyl za ty prachy no…

        0 0
    • Bully  

      Ach jo, ja bych toho Warbirda vzal z fleku mozna i v te 15-ce, kdybych k nemu teda nasel nejaky udaje o geometrii a hmotnosti (web vyrobce uvadi jenom 17 a 19"). Ale co je blby a rozhodujici, ze je ted zrovna financne hodne narocny obdobi, moc vydaju :o(((

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.