• Jura2208

Čaute profíci, dokázali byste mi poradit výběr kola na ježdění s vyšší nosností clověka cca 130kg?

S kolem začínám, i z důvodu snížení váhy.

Cenově max. 30 000 Kč

Ježdění: cyklostezky, lesní cesty, žádnéj maras.

Nerad bych odrovnal kolo hned po par kilometrech, i když vím, ze to s tou mou vahou nebude lehké 

0 0
    • l.bily  

Nejake cube s pevnyma osama

0 0
    • Brunox  

Hlavně se zajímej o nosnost ráfku.

0 0
      • indet  

Ja mám na kole tyto Mavici Crossmax 29 model 2022. Ty snad mají mít 1770g a nosnost 150Kg včetně kola. viz https://www.bikecentrum.cz/…crossmax-29/

0 0
        • az8  

24 drátů na 130kg bez kalhot a biku?

0 0
          • indet  

Vážím o trochu méně jak tazatel a 16 let me fungovali 28 drátové Bontrager Race. Za celou dobu mi tak 3× praskl drat na zadním kole ( spíš jen proto že jsem to nenechal jednou za čas dotahnout), ale jinak vse drželo. Záleží vice na tom co bude tazatel jezdit. Pokud jezdi rad divocejsi traily a rad si skočí souhlasím s nějakým odolnějším rafkem kategorie 4, nebo 5. Ale v zadani ma že jezdi normálně cyklostezky, v lese, polni cesty a lehke traily , za mě jej snese jej i ten Mavic s 24 dráty.

0 0
        • scalar  

Jo, ty jsou skoro na všech kolech do 30 tis. Kč :-)))

0 0
          • indet  

Jo, jasne mate pravdu, ale ta kola nestoji raketu. Samozřejmě ze v případě individuální stavby se kolo a komponenty navrhuje podle vahy jezdce.

0 0
            • scalar  

U sériovky za 30 tis. bude rozpočet na záplety tak 2 tisíce, u stavby možná 5 tis.

0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • TK75  

.

0 0
    • adam1  

Jakou velikost ?Tvoje výška ?

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.