Kolo pro rekreačního jezdce o váze 105 kg do 25000 Kč

25 nepřečtených
  • Eva68

Dobrý den,

předem se omlouvám, jestli už takové téma tady bylo probíráno, snažila jsem se hledat v lupě, ale když jsem podobné téma našla, bylo minimálně 10 let staré.

Manžel by si chtěl k 60. narozeninám pořídit nové kolo. Měří asi 185cm a váží 105kg. Kolům ani jeden z nás nijak nerozumí, takže co se týče např. komponentů, to je pro nás španělská vesnice. Na kole před tím nijak nejezdil a představoval by si kolo na cyklostezky, nezpevněné cesty, polňačky a na cyklovýlety do 50km max. Byli jsme se ptát v několika cyklo prodejnách u nás, ale buď dané kolo nedoporučovali kvůli vyšší manželově váze a nebo už byla cena vyšší než si můžeme dovolit.

Proto bych tady vás, zkušenější, chtěla požádat o radu, na jaké parametry se při výběru zaměřit a nebo jestli byste někdo měl přímo tip na kolo co by vyhovovalo takovým parametrům.

Děkuji za všechny rady a přeji krásný den.

1 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • MTBIKER doporučuje
      GT Aggressor 29 Sport kolo, červené Skladem > 2 ks

savings GT Aggressor 29 Sport kolo, červené

9 799 Kč savings MOC 16 499 Kč

Lapierre Edge 3.7 W 27,5 dámské kolo, fialové Skladem 1 kus

Výprodej -24% Lapierre Edge 3.7 W 27,5 dámské kolo, fialové

12 199 Kč -24% MOC 19 999 Kč

• roman 3D  

hlavně né rychloupínáci

0 9
    • vt  

105 neni zadna extremni vaha. Normalni mtb za 25k to budou zvladat bez problemu.

7 0
      • vt  

orientacne treba: https://www.mtbiker.cz/…d-green.html

Koukni jake znacky maji lokalni prodejci.

0 0
        • roman 3D  

tuším tam rychloupínák, na 105 kg nebrat na 29

0 3
          • Spartak  

Před pár lety byly jen tu a všichni byli spokojeni.

2 0
            • Spartak  

Mělo být: ru (rychloupínák)

0 0
            • Lišák  

Je nutno si uvědomit, že Roman má jen několik témat, která stále opakuje:

Funkční vidlice od TT – houpací kůň.

Nikdy bezduše – duše Tubolito.

ČeMBA.

Elektromotorové kolo je nejvícnejlepčí!

Pevné osy vždy, všude a pro kohokoliv, bez ohledu na hmotnost a předpokládané využití uživatelem.

Zapomněl jsem na něco?

;-)

5 0
    • michomin  

S tímhle https://www.decathlon.cz/…_/R-p-330066?… by mohl být s velikostí XL spokojený. Kratší představec (nenáročná operace) a mělo by mu to sednout. Na zadní stavbě je žlutý motivační nápis „Chyť mě když to dokážeš“, takže to nemá chybu.

1 0
    • easton  

K pár předchozím příspěvkům. Všichni víme, že pevné osy jsou lepší, ale osobně se stejnou váhou používám už spoustu let jako zimáka a na najíždění kilometrů HTčko s rychloupínaky zcela bez problému. Troufnu si tvrdit, že při popisované rekreační jízdě manžel ani žádný rozdíl nepozná.

A co se týče obecně kola a 105kg, tak bych se u MTB taky ničeho nebál.

6 1
    • vsevcajku  

Dobrý den, toto téma tu bylo nedávno ..... osobě jsem do něj prispival, bylo mi tam také řečeno že to chce pevné osy. Mám lehce přes 100kg, měřím 190 a koupil jsem před dvěma měsíci Kellys spider 80, za 23000kc, a v onom vlákně tam dal na něj někdo odkaz dokonce za 20, je to na deorecku, vzduchová vidlice, dvojprevodnik, ..... mně to vyhovuje nejsem typ profi jezdce, až bude problém s rychloupinakem budu to řešit. Ať se daří vybrat kolo, hlavně správná velikost, já mám L.

2 0
      • Eva68  

Dobrý den, děkuji za tip a omlouvám se. Přehlédla jsem toto vlákno.

0 0
        • roman 3D  

Tak si z toho vemte že nemáte pořizovat něco s rychloupínákama a 2× něco za opicema, když můžete mít pevné osy a 1×11

0 6
    • vsevcajku  

Tipy na pánské horské kolo ( 15–20k ). je to cca 10 příspěvek na podsekci kola

0 1
    • roman 3D  

Tak jak a co jste nakonec pořídili, podle rad zdejších zamrzlých tipuji pružinovku a stále moderní rychloupínáci????

0 5

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
VIP CZ Promo

Extra slevy jen pro bikeforisty

Jěšte větší slevy až o 15 % na kola i vybavení. Jen do konce října na mtbiker.cz