Výběr kola pro těžkou váhu.

20 nepřečtených
  • Daniel022

    Zdravím vás, po prozkoumání ostatních témat a návštěvě nejmenované cyklo prodejny v Praze Suchdole bych chtěl znát ještě váš názor. Prckovi budou letos 4, dostane kolo a já bych chtěl občas vyrazit s ním na tour de Červený Újezd. Je mi skoro už 26 a mám 135 kg. Jsem po operaci 4 ploten (minulý rok v prosinci) takže toho moc nenajezdim. Daří se mi držet dietu, ale cvičit a tak mám zakázané, takže se chci aspoň trochu project, ať mám nějaký pohyb kromě procházek a práce. Rozhoduji se mezi Kellys Spider 30 2019(nevím jaký je rozdíl mezi Spider 30 a Spider 50, rozdíl cca 1000 Kč. A Rock Machine HEATWAVE 90–29. Jsem totální laik, snažil jsem se koukat aspoň na ráfky (možná i ty jsou nevhodný), tak mě neukamenujte. Chci kolo cca tak do 13–14 tis, jediný co vím, tak určitě 29. Beru si každou radu k srdci, děkuji. Jo a to Kellys kolo se mi fakt hodně líbí, červený. To je určitě taky důležitý :-)

    0 0
    • adam1  

      To bude za 13–14k s tvojí vahou celkem oříšek?

      Viděl bych to určitě na stavbu .Budeš potřebovat pevné kola ,klidně pevnou vidli ,klidně 1×10 .Koukni ještě na RB .

      0 0
    • Výběr z produktů

      Giant Propel Advanced 2 kolo, cobalt Skladem 2 ks

      Novinka Giant Propel Advanced 2 kolo, cobalt

      66 599 Kč -10% MOC 73 999 Kč

      Přejít do shopu (Kola)
    • plysovykozisek  

      KELLYS má váhový limit 110kg.

      0 0
    • Mufi  

      Podivej se jake kola stavi RB Bike a podle toho si udelej svoje, davaji tam osvedcene komponenty, nic lepsiho nevymyslis, vyplet at ma aspon 32 spic, neexperimentoval bych moc s nabojema a dal tam naboj Shimano a rafky Remerx, na nejaky shity typu Mavic atp. bych se vyprdl z vysoka. Vyplet rychle oservisovat po ujeti par stovek km, at ti nepopraskaji spice. Pneu at maji na tvou vahu aspon tak 38mm tloustku. Vysral bych se na 11 a 12 kolecka, protoze uz to ma moc tenke retezy co nic nevydrzi, a je to moc choulostive na serizeni. Vzal bych tak 9–10 kolecko. 9 kolecko retez je tlustsi. Z toho duvodu bych klidne bral Shimano Alivio nez Deore.

      Na sestavene kola typu Kellys bych se z vysoka vykalel, ti smejdi tam v tom dycky neco osidi. A kdyz mas kvalitni dily tak na to kolo nepotrebujes kdovi jakou zaruku, protoze se s nim nic nepodela. Kup si RBecko nebo poskladej neco na komponentach od RB.

      0 0
      • Daniel022  

        Rozumím, asi to tak nakonec dopadne. Ale přece bych se chtěl zeptat, co si ještě myslíte o kole 4EVER Graffiti 29'' – model 2019? Asi taky shit?

        0 0
        • Mufi  

          Tak do toho bych nesel ani nahodou, brzdy Tektro maji nic moc recenze, naboje jakesi Quadro, totalne bizarni komponenty. Na to se uplne vykaslal. Za 17000,– muzes mit super skladacku s komplet SHimano komponentama. Kup Shimano Alivio. A nez nejakou sragoru odrpuzenou vidlici tak si tam raci dej pevnou, kdyz na to nemas prachy.

          Jinak budes mit kolo porad pokazene a zustanes tlustej uz navzdy :D

          Kup tohle kdyz uz:

          https://www.rb-bike.cz/…r-290-entry/

          0 0
      • Tom-T45  

        To jsou mi věci. Momentálně mám na endurance silničce shity Mavic Ksyrium s 24 drátama a na cestě do práce s nimi pravidelně přejíždím cca 5 km fest rozmlácené asfaltky a ty svině, i přes mých 115 kg, furt držej.

        0 0
        • Mufi  

          Jeste aby to nedrzelo za ty prachy, Remerx se Shimano nabojem je od 1000,– Kc /kus.

          0 0
          • Tom-T45  

            Já netvrdím, že Remerx nebude držet, já jen reagoval na ty „shity“

            0 0
    • roman 3D  

      přidej 5 tis., potřebuješ vzduchovku a obě osy pevný

      0 0
      • Daniel022  

        Děkuji všem, ale můj strop je takhle nastavený. Je možné doporučit i něco jiného kromě skládaček? I když chápu to, že by to byla nejlepší volba.

        0 0
    • Tom-T45  

      Hele, mám o nějaký kilo míň, ale jsem taky nadprůměr. Na novém HT bych chtěl:

      • pevnou osu minimálně ve vidlici, pokud bude i vzadu, tím lépe. Momentálně mám rychloupínáky a když jsem to srovnával s vidlí s pevnou osou, tak ten rozdíl byl obrovský
      • vzduchovou vidlici – nafoukáš si jak potřebuješ, dle hmotnosti, terénu a stylu jízdy.
      • široký ráfky na bezduše, aspoň 25 mm, protože na užších musíš foukat větší tlak, aby se Ti nežvýkaly a pak o není tak pohodlné. Bezduše jako prevence proti cvaknutí, což nám hmotnějším hrozí častěji.
      • pohon 2×10 nebo nejlépe 2×11 s klikami 36/24 (36/26) a kazetou 11/42, hlavně kvůli dostatečně lehkému převodu.

      Odolnost komponentů nebo hmotnostní limity bych moc neřešil, asi nebudeš jezdit nějaké vraždy.

      13 – 14 tis je hodně málo, to je spíš nějakou bazarovou. Pokud by ses dostal ke 20, tak tam už by se vybíralo líp. Nenapsal jsi kolik měříš, pokud kolem 1,8 – 1,85 m, tak by Ti mohlo být tohle: https://www.tsbohemia.cz/…d316303.html (ten rám je ve skutečnosti kratší než píšou v popisu geometrie)

      0 0
      • Daniel022  

        Za 20 by mě přitelkyně vyhnala z baráku ven po půl roce na nemocenský :-D a hlavně si myslím, že když ho vytáhnu na hodinu-dvě měsíčně, tak to radši za zen rozdíl koupím něco prckovi :-) ale děkuju

        0 0
        • Mufi  

          Tak je to jasny, napis Skalarovi at ti neco posklada, nebo skladacku od Cyklo Nemcika:

          https://www.cyklonemcik.cz/…29/stranka/3

          Bo jak ne, tak za ty prachy se pripav na solidni shit.

          0 0
        • Tom-T45  

          Hodina až dvě měsíčně? Tak na to ti stačí cokoli, poptej se po známých, jestli se jim ve sklepě nebo na půdě neválí nějaká stará šunka. A jestli Tě to začně bavit, tak pak můžeš začít vybírat něco nového.

          0 0
      • Metrick  

        Ještě je varianta RB CRR 290 entry a cca 17kKč https://www.rb-bike.cz/…r-290-entry/

        Jistě řada kompromisů, ale v dané ceně relativně nejméně, pevný rám s pevnou osou, 2×9 s dostatečně lehkým převodem, samo, že kola brzdy, pláště jsou kompromis, ale základ je v té ceně asi nej.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.