• Assphalt_lover

    Cau, koupil jsem si karbon sedlovku Force Team (stara hlina mela vykotlany zamek – detaily radeji vynecham) 31,6 mm. Problem je,ze jsem zhruba od te doby mel problemy s obcasnym cinkanim, ktere se ozyvalo od klik a hlavne pri stoupani a jedine pri jizde v sedle. Nikdy by me nenapadlo, ze to je sedlovka, zjistil jsem to az vymenou tehle sedlovky za starou hlinu a cinkani prestalo. Karbon sedlovku jsem fest namazal pastou na montaz karbon dilu a s citem (ale poradne) jsem objimku dotahl. Sedlovka nikdy nezajizdi a ani nejsem schopny s ni rukama klepat do stran, drzi fakt fest. Schvalne jsem zmeril prumer obou sedlovek celkem presnou digitalni suplerou a je tam totozny rozmer na setiny milimetru. Delka casti, ktera je v ramu, je zhruba u obou stejna (vic nez 10 cm urcite).

    Nejake napady, jak se zbavit cinkani, kdyz me i pasta zklamala?

    Díky

    0 0
    • MatS  

      Tak za prve, utahovat karbonovou sedlovku od oka je cesta do pekel. Chce to momentovy klic a neprekracovat predpsany moment od vyrobce.

      Karbon jako takovy asi cinkat nebude, hledal bych problem u zamku sedlovky. Kdyby to vrzalo, tak to by byla jina.

      0 0
    • novas752  

      No spodní částí sedlovky to zřejmě nebude, zaměřil bych se na zámek sedlovky a ližiny sedla.

      0 0
      • Assphalt_lover  

        Jo, to si taky myslím, vysvětlovalo by to víc věcí, ale nejde mi do hlavy, co by se tam muselo dít – zrovna zámek jsem dotáhl fakt fest.

        0 0
    • Assphalt_lover  

      Ok takze update: jsem si naprosto jisty, ze se vykla sedlovka v sedlove trubce. Jel jsem s jinou sedlovkou a stejnym sedlem a zadny hluk. Zamek jsem take zkousel povolit a pri jizde se to na tomhle hluku nijak neprojevuje. Tj. problem je nutne ve styku sedlovky s ramem. Kdyz poradne zaberu rukou do sedla, tak velice lehce citim, ze se trochu prohne i se sedlovkou (a je citit, ze na neco narazi), ale ke zvuku nedochazi (malo sily asi).

      Po serii mereni sedlovky digitalni suplerou na ruznych mistech jsem zjistil, ze prumer karbonove je o 0,05 mm mensi nez puvodni hlinikova.

      Je nejaka sance tohle vykompenzovat v ramu, nebo uz je proste treba sehnat spravne tlustou sedlovku? Karbonove pasty jsem dal i do ramu dost a evidentne pomaha jen v nezajizdeni sedlovky.

      0 0
      • kubad  

        0,05mm není potřeba kompenzovat

        0 0
      • atty  

        0.05mm Ti tohle neudělá (v rámci toletancí pří výrobě naměříš z 90% sedlovek i větší rozdíly, stejně jako budou větší rozdíly v sedlivé trubce na různých místech.

        Pokud nepomůže ani karbon pasta, hledej tady kalafuna rozpuštěná v lihu – sám jsem tuhle „léčbu“ tady psal několikrát, ale v souvislosti se zajížděním sedlovky. Nicméně i na případné cinkání by tohle „lepidlo“ mohli pomoci.

        0 0
      • Espen  

        Mezi rám a sedlovku dej list papíru třeba. Prostě takový kus, aby to bylo na těsno už před utažením objímky. Taky to tak mám.

        0 0
        • MatS  

          Staci udelat jeden krouzek lepici paskou na spodnim konci sedlovky. Nebo vic, dle tolerance. Tim se prestane mrcasit. Mne takto vrzala hlinikova v hlinikovem cube ramu.

          0 0
          • Espen  

            Jasný, prostě nějak vymezit tu vůli. Na starým kole jsem musel mít kus plechovky, aby necvakala sedlovka.

            0 0
      • zdenek  

        0,05 mm rozdíl mezi sedlovkami je sice zajímavá hodnota, ale lepší by bylo změřit přesný průměr sedlovky a vnitřní průměr sedlové trubky. Už původní sedlovka mohla být na hraně a nová menší to ještě zhoršila…

        A ano, výrobní tolerance sedlovek je dnes občas horší než byla před x lety. Hlavně u karbonových je asi problém dodržet přesný průměr. Poslední dobou jsem jich několik musel vrátit, protože průměr byl příliš malý a chtěl jsem se vyhnout podobným problémům.

        0 0
    • plzakj  

      Tohle mi delala karbon sedlovka v hlinikovym ramu po namazani pastou FSA. Byly v ni takovy mikrocastice. Musel jsem ji mit nasucho.

      0 0
      • Assphalt_lover  

        Tak to mám stejný případ (až na to, že pasta je noname z Decathlonu). To by mohlo určitě pomoct. Asi nejdřív vyzkouším řešení s kalafunou v lihu, beztak jsem s ní lakoval plošný spoje, takže něco doma mít budu a když ani to nepomůže, tak ji utáhnu na sucho, stála pár šlupek z bazaru.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.