• Neti

    Ahoj přátelé cykloturisté.Co jiného v této slotě dělat jiného,než plánovat a těšit se na další výletní sezónu.S kamarádem jezdíme tzv.„na těžko“ po naši matičce vlasti (letos podél řek od pramenů k ústím)ale nějak nás napadlo vyrazit na kolech k moři.JIž jednou jsem před několika lety jel sám na trase Pardubice,Vyšší Brod,Salzburg,In­sbruck,Brener,La­go di Garda,ale léta přibývají a už se nám nějak nechce „jen šlapat km“.A proto jsem vlastně tady,abych se zeptal na Váš názor,resp.zku­šenosti s kombinovanou cestou.Naše taková první idea je jet vlakem do Vídně a pak do Záhřebu.Tam by podle našich představ měla začít vlastní cyklistika,a to nejdříve na Plitvická jezera,poté nějakou rozumnou trasou k moři a podél pobřeží až do Splitu,kde se dá opět „nalodit“ na vlak a přes Záhřeb se zase vrátit zpět domů.Cestu plánujeme na konec května až začátek června kdy se dá předpokládat menší provoz na Jadranské magistrále a také rozumné teploty.

    Co vy na to?

    0 0
    • Meluzina  

      mně by se to líbilo, ale manžel už je na to prej starej:-)

      0 0
    • Zlatka  

      Na začátku června je na Jadranské magistrále asi takový provoz jako na Miladě Horákové k letišti. Doporučím cestu směrem na Kamensko, Sucevici, Knin, Peručko a podél Cetiny za Mostarem Zadem na Omiš. Nebo pak na druhu stranu z Kninu na Krku a Šibeniku a tam již dál do Trogiru a na Split. Rozhodně ale stojí za to jet až na Makarskou a sv. Jure. ;) To by si neměl nechat ujít nikdo, kdo tímto směrem váží cestu na biku.

      0 0
      • Meluzina  

        Zlatko, nedoporučuj a pojeď:-)

        0 0
        • Zlatka  

          Což o to já bych jela znovu, ale tady jsem párkrát byla, takže bych volila jiný směr, stále mi chybí notný kus Itálie kupříkladu.

          0 0
          • Meluzina  

            tak ta mne moc neláká… asi skončíme zase ve Švýcarsku, i když už jsme tam byli, je v okolí té vesničky stále co objevovat:-)

            0 0
            • Zlatka  

              Já jsem pro sluníčko, teplíčko, peklíčko, pot a chlazené pivo.

              0 0
      • Neti  

        …moc děkuju za reakci a určitě cenné rady.Už teď se mě to docela zamlouvá už z toho důvodu,že je tam alternativa na možné popojetí vlakem v případě potřeby.

        0 0
        • Neti  

          Jel prosím někdo na kole po trase Plitvická jezera-Knín-NP Krka?

          0 0
      • Neti  

        …ještě bych se rád zeptal na profil navrhovaných tras.Předem moc děkuju

        0 0
    • smith22  

      Pane jak vy to děláte?První dvě reakce a hned dvě ženské se vám ozvou :-).

      0 0
      • Meluzina  

        nezáviď a navrhni také nějaký zajímavý výlet, uvidíš…:-)

        0 0
    • Neti  

      Ahoj přátelé „kolečkáři“,loňský cykločundr k Jadranu neměl chybu,vše proběhlo naprosto v pohodě,viděli jsme spoustu nádherných míst,vyjeli jsme si na Sv.Jure,viděli tři národní parky,prostě paráda.

      Pro velký úspěch chceme na Jadran letos znovu,tentokrát vlakem do Splitu a pak v kombinaci lodě-kolo poznat Dalmácii z moře,konkrétně z Šolty,Brače,Hva­ru,Korčuly,Prel­ješace a Mljetu.

      Rád bych se opět zeptal zda nemáte někdo zkušenost s cestováním lodní dopravou včetně kola.U trajektů je to jasné,u lodí,pop­ř.katamaranů nevím,zda je možné kola převážet.Konkrétně vidím jako problematickou cesty Šolta-Brač a Mljet-Dubrovnik.

      Poradí mi někdo? Předem díky.

      0 0
      • KOLOMECH  

        Škoda, že už nepremává Jadran Express, zbožňovala jsem to do Splitu.

        0 0
        • Neti  

          Bez něj je to trochu složitější ale svou romantiku to má taky :-).My jezdíme ze Žďáru nad Sázavou s přestupy v Brně,Budapešti a Zagrebu.No,a za 24 hodin jsme ve Splitu :-)

          0 0
          • KOLOMECH  

            Ty přestupy by mi zcela jistě romantiku postavily na úroveň totálního znechucení celé této jinak moc fajn dopravy. :)

            Využila jsem celkem 3× a jela bych hned i s přestupem. :D

            0 0
            • KOLOMECH  

              Počkej, ale to se také pěkně prodraží ne? Na to bylo fajn také cena mimo jiné..

              0 0
              • Neti  

                ani přestupy ani cena nejsou tak dramatické,už si to moc nepamatuju ale cesta i s kolem stála na Plitvice cca 2500,–,do Splitu to bude o něco dražší…

                0 0
                • KOLOMECH  

                  Naposledy mne to vyšlo do Splitu pro dvě osoby se dvěmi koly na 4700,– kč s pojištěním tam i zpět..

                  0 0
                  • Neti  

                    Popravdě to zas tak neřeším,hlavně že se tam dopravíme.Problém je taky v tom,že Jadranexpres jezdil,pokud se nemýlím,někdy od půlky června a my jezdíme koncem května protože cca kolem 10.6. máme zajištěnou dopravu zpět autobusem.Jinak myšlenka vlakové dopravy do Splitu bez přestupu je fajn.

                    0 0
                    • KOLOMECH  

                      Prý se to nevyplácelo a dráhy to sponzorovaly, nechápu to, když ten vlak byl pokaždé plný.

                      0 0
                  • notobi  

                    To už se snad vyplatí auto za tuhle cenu

                    0 0
                • jIrI___  

                  Nic moc cena, to už vyjde líp jet autem i kdyby v něm měli být jen dva lidi.

                  0 0
      • Neti  

        Neřešte prosím za kolik se dá dojet do Splitu,já s tím problém nemám :-).Spíš mě opravdu zajímá lodní doprava mezi zmíněnými ostrovy.Díky

        0 0
        • KOLOMECH  

          Také jsem po této možnosti pošilhávala, ale cena trajektu se mi nezdála být nejlevnější a tak jsem si najímala soukromé, vyšlo to mnohem levněji a člověk se dozvěděl mnohem více.

          0 0
          • Neti  

            I s touto možností už jsem kalkuloval hlavně mezi Šoltou a Bračem,kde trajekt nejezdí a musí se zpět do Splitu a poté na Brač.Mám dokonce slíbený kontakt na místního člověka který nás převeze.Jinak podle ceníku Jadrolinie by měl jeden převoz mezi ostrovy stát cca 60Kn i s kolem,což se mi nezdá tak zlé.V září jsem jel trajektem z Togiru na Veli Drvenik (bez kola) a trajekt stál myslím 30Kn tam i zpět,nic hrozného.

            0 0
        • smith22  

          A co takhle jet po vlastní ose? :-)

          0 0
          • Neti  

            Taky řešení,před pár lety jsem takto jel na Lago di Garda,ale chci poznávat Jadran,ne Balaton :-) Ten týden cesty na kole do Splitu asi umím využít lépe :-)…

            P.S. Dozvídám se tu kde co,jen ne to,na co jsem se ptal :-)

            0 0
            • KOLOMECH  

              No já ti tam žádné trasy moc nedoporučím, ale vím o někom kdo to tam má 100% sjeté vše, takže pokud vládneš anglicky tak rozhodně ten pravý je tento biker. Dost možná by Vás i provedl, kdysi jsem s ním řešila jeho otce MTB.

              0 0
              • Neti  

                I tak díky za ochotu,anglicky nevládnu,chorvatsky však přiměřeně ano,tak se doptáme na místě.Však když čundr,tak trochu dobrodružství,ne?

                0 0
    • Neti  

      Ahoj kolegové „kolečkáři“.Před měsícem jsme uskutečnili další super cykločundr tentokrát převážně po chorvatských ostrovech Vis,Korčula,Mljet,Bra­č,Hvar a částečně poloostrově Pelješac.Užili jsme si báječně a jak jinak,než plánovat další výlet příští rok.Tentokrát mám v plánu dojet vlakem do Terstu a pak již po ose objet Istrii a pokračovat po pobřeží z odbočkami na Krk,Pag,NP Velebit ap.až do Podgory odkud bych se měl vrátit busem zpět do ČR.A proč toto vlastně píšu?Opět bych potřeboval nějakou informaci,tentokrát ohledně přepravního vaku na kolo.Tento bude třeba na cestu vlakem přes Rakousko kde mezi Vídní a Terstem není možná klasická přeprava kol.Problém je v tom,že tento vak budu muset poté vézt cca 1000km s sebou a vůbec mi není jasné,jak je tento vak ve složeném stavu velký.V obchodech se to zjistit moc nedá,neboť ho nikdo v mém okolí nemá skladem.Nemáte tedy někdo zkušenost v této oblasti?

      0 0
      • Johnnyxjr  

        Kup si plachtu 2/3 do te to urcite sikovne pomoci stahovaku zabalis a mas 2 veci v jedne

        0 0
        • Neti  

          …a víš že to je super nápad!Jednoduché a maximálně účelné,doplním jedním popruhem přes rameno a hurá do světa…díky moc.

          0 0
          • Johnnyxjr  

            Táta mi vždycky říkal, můžeš bejt blbej, ale musíš si umět poradit. Tak šťastnou cestu.

            0 0
      • Neti  

        A kdyby se náhodou chtěl někdo přidat,tak o tom můžeme dát řeč.Odjezd příští rok koncem května cca na tři týdny.

        0 0
        • Neti  

          Na polovinu května 2015 chci jet na další cykločundr tentokrát ze Slovinského Koperu okolo Istrie do Rijeky s „odskoky“ na zdejší velké ostrovy (Cres,Lošinj,Krk,Pag ap.)a dále po pobřeží až dolu do Podgory.Jedu tzv. na těžko,cca na 3 týdny a zpět z Podgory autobusem do Žďáru nad Sázavou.A kdybych našel nějakého fajn staršího parťáka,byl bych moc rád.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.