• Crazykluk

    Ahoj, mate nekdo zkusenost s prepravou kola vlakem? Cena za kolo je prý 20 Kc…To neni zase tolik. Spis jesti nemaji reci a tak? Diky moc.

    0 0
    • Meesha  

      hledej!

      0 0
    • hajtaj  

      Sice čd nemusím, ale tahám kolo vlakem jak mraveneček sem a tam, a ještě sem se s problémem nesetkal, a to dokonce ani při náhradní dopravě, když se jezdí část busem.. přijde tě to na dvacku za každej vlak do kterýho vlezeš.. existuje na to i nějakej lístek, takže pokud budeš přesedat víckrát, tak se zkus poptat.. taky není na škodu, pokud má vlak zjednodušenou přepravu jízdních kol..

      0 0
      • ota  

        no,pardon,ale začínám tušit,o koho jde…u malinkatého jsem se nemýlil..

        0 0
      • pegal  

        Kdyz presedas vickrat tak se o kolo starat nemusis, oni sami si to prekladaji, ale jde o to aby ty jsi nasedl do spravneho vlaku :)

        0 0
    • obuch  

      vlakem jen na kratkou vzdalenost. ale celkove je vlak drahej a pomalej. tuhle sem jel z liberce do brna autobusem a vpoho mi kolo nalodili a zpatky taky vpohode. napred sem chtel vlakem, ale to bych se nedoplatil

      0 0
      • Crazykluk  

        Tak jsem dneska jel poprve s kolem vlakem. Pruvodci byl uplne v pohode a docela jsem koukal, ze nechtel ani zaplatit za kolo. Ale je otazkou kolik takových průvodčích u CD pracuje:)

        0 0
      • kuko  

        nehrozi nejake poskodenie pri preprave vlakom? predsalen sa s tym musi trocha viacej manipulovat a zopar skrabancov sa asi urcite vyskytne, alebo sa mylim?

        0 0
        • Crazykluk  

          Ja jsem jel jenom 4 stanice motorakem, a pruvodci povidal at si kolo vezmu k sobe. Sam jsem si ho nalozil, sam jsem si ho vylozil a celou dobu jsem u kola sedel, takze jsem si daval pozor. Nebezpeci hrozi asi jen kdyz jedes s kolem delsi vzdalenost a kolo si CD prekladaji sami z vlaku do vlaku… Ale to jsem zatim nezkusil.

          0 0
    • fousmen  

      vicemene smiseny pocity.. spousta pruvodcich je v cajku a i se s nima da hezky pokecat, ale zkusenosti jako kdyz mi jeden arogantni tlustej magor odmit vzit kolo do vlaku protoze jsem s tim prisel 3 minuty pred odjezdem a „to uz se vubec nemusi stihnout“… radsi bez komentare. Mimochodem jsem driv prijit nemoh, protoze jsem zrovna prijel jinym vlakem a prestupoval jsem.. Takze CD radsi nee.. mimochodem, kdyz jede vic lidi a treba dvakrat prestupujou, tak se financne vyplati jet spis autem.. Tot muj nazor.

      0 0
    • spider  

      pokud jedes rychlikem tak jedine do poš?áku, jinak te vyrazej z vlaku. a uz sem hodnekrat videl jak delali pruvodci nehorazny problemy a borce ani nechteli svest.

      0 0
      • fousmen  

        muj pripad..

        0 0
        • Biohazard  

          Muj taky :-/ Cestoval sem ze Zlina do Prahy. Ve Zline sem normalne nastoupil, pruvodci byl naprosto v pohode. Dale sem prestupoval v Otrokovicich, tam to taky probehlo bez problemu, ale v Prerove se asi pruvodci vymenili a jaka si k…va me vyhodila i s kolem z vlaku v Olomouci, ze pry vlak nepusti ze stanice, dokud nevystoupim. Bylo to v deset vecer :-(

          0 0
          • marapara  

            Asi ta pi*a měla krámy

            0 0
          • Belial  

            Tak to ti doporučuju přečíst si na www.horydoly.cz články o soudu s ČD právě kvůli tomu co říkáš. ČD TĚ MUSÍ PŘEPRAVIT.

            0 0
            • vlkouš  

              cit: „přeprava jízdního kola jako spoluzavadlo je povolena ve VŠECH vlacích osobní dopravy ve vozech označených SYMBOLEM KOLA. dále je tato přeprava povolena v OSOBNÍCH a SPĚŠNÝCH (nikoliv rychlících, IC, EC.....) pouze na PRVNÍM a POSLEDNÍM představku soupravy, kde mohou být umístěna nejvýše dvě kola. pověřený zaměstnanec obsluhy vlaku je s ohledem na technické podmínky a bezpečnost cestujících oprávněn rozhdnout o skutečném počtu přepravovaných kol a jejich umístění…“ myslím, že je to jasný. osobně bych kola přepravoval jenom ve vozech se symbolem kola nebo ve služebních vozech. dvě kola na tom uzoukým představku jsou fakt hustý...........v

              0 0
          • coolboy  

            No jo…aby zase Přerov nebyl něco extra…každopádně jestli spoj byl označenej symbolem kola, tak tě měli vzít…

            0 0
            • vlkouš  

              jo jo, to teda měli. ale tao služba má pořád svá úskalí, těch vozů se symbolem kola je málo, občas na vlaku jede jen jeden místo třeba tří a pak nastane problém. slušný průvodčí to vyřeší s nadhledem, jiný holt využije práva veta.....nebo stačí skupinka 10 – 20 kolařů a pro sotatní je obsazeno.....nej­jistější je použít služební vůz, ale ten taky na některým vlaku nebývá řazen. prostě to zatím nefunguje jak by mělo. zato ve švajcu nebo v rajchu, tam se to cestuje s kolem ve vlaku. v.

              0 0
    • mosquito  

      kamaradka dneska jela Olomouc-Brno rychlikem do vagonu na zavazadla ji to za tech 20kc vzal

      0 0
      • mosquito  

        a platila to na miste u toho pruvodcihc … pry staci kdyz ten vlak v IDOSu ma ikonku kufriku

        0 0
        • hawrda  

          Tak jsem se ve vleku od hovorného průvodčího dozvěděl,že ČD zvažují zvednou cenu jízdenky za kolo na 50kč,přičemž tato jízdenka bude na dvě jízdy v jednom dni.Kdo využije vlak jen na jednu jízdu má smůlu. Docel vyčůraný hošani z ČD. Zvlášť taková rodinka s dětma to ocení když vysolej za kola při cestě z Prahy 200kč a pak pojedou po ose 20km domů což se v okolí Prahy běžně praktikuje. Tak ČD zdar!:-(

          0 0
          • Matony  

            Nejel jsem vlakem spoustu let, ale mimochodem jsem cestoval vlakem v posledním měsíci s kolem asi šestkrát, celkem to bylo bez problémů i v rychlíku s Litoměřic do Ustí n, labem s přestupem dál. jízdné stojí 26,–kč do každého vlaku. Pokud přestupujete vyplatí se koupit dvoudení jízdenka na kolo,poradila mi to až průvodčí ve vlaku, když jsem se po celodení vyjížce vracel zpátky vlakem s přestupem, celkem čtyři vlaky 4×26=104kč.

            0 0
    • vlkouš  

      Malinko poopravím: 26,– je za kolo a jeden vlak, 50,– je neomezeně přestupů v jednom dni, 60,– je neomezeně přestupů ve dvou dnech. Jinak vše další na www.cd.cz. Kromě toho taky zvýhodněná jízdenka o víkendech i pro více cestujících. V.

      0 0
      • MlokCZ  

        No jo, to je teď a tamto psal v roce 2005.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Dnes som kupoval Kosice – Hranice – Brno a Ceske Budejovice – Praha – Kosice. V oboch smeroch som dostal aj miestnenky na prepravu biku za 1 euro. Zaratali taky divny kurz – euro za 37 Sk.

        0 0
        • mosquito  

          a sakra .. bratia uz zavadeji Euro ? :O :-P

          0 0
          • Smazaný účet  

            Ani nie. Ale tak mi to pocitala. Inak na listkoch mam vsetky ceny v Sk a v Euro.

            0 0
            • vlkouš  

              No ještě před pár lety to bylo v Rbl. Důvod je, že výsledná cena jízdenky se skládá z cen za jednotlivé železnice. A pak se taky rozklíčuje. Takže zaplatíš v CZ, ale díl za úsek po SK dostane slovenská železnice zpátky. Proto ta EURA, aby se to nemuselo přepočítávat jednotlivě přes kursy. Proto taky platíš třeba v jednom roce jinou cenou na stejný trase, jak se mění kurs. V.

              0 0
        • djano  

          Ten kurz nie je divny – maju pevny kurz, platny od 10.12.2006: 1 EUR = 36,50 SKK.

          0 0
          • vlkouš  

            jak je to presne dnes to uz nevim, ale kurs se menil kazde pondeli podle ofišl kurzu narodnich bank kazdeho statu a platil vzdy cely tyden. takze byl treba rozdil nekolik korun mezi jizdenkou koupenou v CZ v CZK a na SK v SKK za tu samou trasu zpet. v.

            0 0
            • djano  

              Tyzdenne sa menil kurz napr. pri fakturacii vyrobnych podnikov. Co som napisal vyssie mam zo stranky zeleznic.

              0 0
    • kime  

      Poprvé jsem jel s kolem vlakem, když sem v květnu jel do Prčice, nejdřív do prahy to jsem platil 26kč za kolo, a měl jsem ho u sebe. A nazpět jsem chtěl mít kolo u sebe, ale vlak byl hrozně přecpanej tak jsem museli dat kola do nakladniho vagonu naštěstí sem vystupoval ještě před Prahou takže moje kolo dali stranou a nebylo na hromadě s ostatníma. Takže jsem byl spokojeny

      0 0
    • oxyaction  

      Za kolo chtěj 26,– a je jedno jak daleko jedeš,dokud nepřestoupíš.Já jel nedavno na trati Plzeň-Domažlice a když přišel pruvodčí,dal jsem mu lístek za sebe a řikam…ještě s sebou vezu kolo a on jen mávnul rukou:-)asi taky biker?

      0 0
      • assassin  

        tak ja jel ted z prahy do cb a pruvodci rekl ze je to 26,– + 50 za rezervaci nebo co… a kdyz sme mu rekli ze zadnou rezervaci nemame tak rekl ze to nevadi ze ji mame mit a tudiz ze to zaplatime tak jako tak…takze chtel 76kc za kazdy kolo (2) a i za vozejcek za kolo kterej pocital zvlast… pak se mu to nechtelo psat tak nam nabidl to druhy kolo plus vozejk za 100 bez papiru… no fakt nechapu … nejradsi bych mu dal do huby… kdyz sem mu rikal ze jsem to procital na internetu a ze o 50kackach tam nikde nic neni tak on rekl ze to je chyba a ze si mam jit klidne stezovat…

        s timhle pristupem se na ne priste VYSERU a narvu to do auta a holt budu palit benzin a huntovat zivotni prostredi…kdyz pojedu ve dvou tak me to stejne vyjde autem levneji.za ty prachy bych tam dojel 2×…

        0 0
    • SChiZo  

      decka tak od vcerejska novinka. existuje jednodenni listek pro kolo a stoji 50 kc. dvoudenni extistuje stale a stoji 60 kc, jak tomu bylo i predtim. ostatni zmeny netucha. chytl jsem vnimaveho pruvodciho, ktery o te zmene vedel. v ostatnich vlacich na me cuceli jak na zjeveni nemohl ito v tech svych kalkulackach najit :-)

      0 0
      • levaczech  

        Ano, novinka to je, ale pozor! platí pouze pro kolo jako SPOLUZAVAZADLO! (a je smutnym faktem, ze nekde to na CD nevedi, prodaji tento listek i na rychlik a paxe jen divite, ze na uschovu behem prepravy toto neplatí…)

        Aktuální možnosti přepravy kola vlakem viz cyklo.net/jak-prepravit-kolo-vlaky-cd

        0 0
        • levaczech  

          Ano, novinka to je, ale pozor! platí pouze pro kolo jako SPOLUZAVAZADLO! (a je smutnym faktem, ze nekde to na CD nevedi, prodaji tento listek i na rychlik a paxe jen divite, ze na uschovu behem prepravy toto neplatí…)

          Aktuální možnosti přepravy kola vlakem viz www.cyklo.net/…olo-vlaky-cd

          0 0
    •  

      Zdravíme Ječňáka!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.