• hawrda

    Ahoj všem. Chtěl bych poprosit zdali někdo nemáte typ na nějaký šikovný penzionek za rozumný peníz na Jižní Moravě.Na netu je toho sice dost,ale osobní zkušenost je určitě lepší. Měl bych představu spíš někde na vesnici,kde je klídek. Za případné typy předem moc díky. P.S.vinné sklípky v nejušším okolí nejsou podmínkou:-)

    0 0
    • konfucius  

      No něco z mé obce :) www.privatubalcarky.wz.cz/

      0 0
    • hawrda  

      :-I

      0 0
      • konfucius  

        :) sory no píšeš jižní morava, a tohle je na jižní moravě! Jo ale znám jeden sklípek na jihu s ubytovaním a parádně tam vaří www.musov.cz

        0 0
    • marapara  

      nj, ale jižní morava je docela široký pojem. Trochu přibliž oblast kam bys chtěl jet.

      0 0
      • hawrda  

        Tak asi oblast Hodonína,Břeclavi nebo Znojma.Určitě je tam všude pěkně,takže kdekoli v této oblasti.

        0 0
        • marapara  

          Já bydlím asi 20 km od Hodonína v Kyjově, takže jsem tu moc často neubytovával :) Pokud bys chtěl pojezdit třeba i na kole po rovinách nebo mírně zvlněné oblasti vinohradů a chtěl víno, sklípky, tak bych doporučil něco v Čejkovicích Velké Bílovice nebo Mutěnice, to jsou vyhlášené vinařské vesnice mezi Hodonínem a Břeclaví. Dá se pojezdit i v okolí Pálavy, třeba Pavlov je krásná vesnička. Pokud bys chtěl kopečky, tak kousek nad Kyjovem jsou Chřiby, je tam krásné poježdění i pochození všeho druhu. Výškově se pohybují v okolí 300–600 m. Kdybys chtěl větší kopce, tak by doporučil Bílé Karpaty. Buďto někde v okolí Velké nad Veličkou nebo třeba na druhé straně Bojkovice. To jsou výškově od 300 – 970 m. To jsou už docela náročné kopce, dlouhá stoupání s poměrně velký převýšením cca 500–600 metrů se tam dá najít. Jsou to poměrně málo frekventované hory, moc pěších ani bikerů tam nepotkáš. Ale o to jsou krásnější svou samotou a charakteristi­kou.Jsou tam roztroušené chaloupky po svazích Karpat ve výšce 700 m – Kopanice. Záleží na oblasti, kde chceš jezdit, teda pokud se to týká cyklodovolené.

          0 0
          • hawrda  

            Dík za popis.Chci tam jet s msnželkou, takže by nám asi na cyklo turistiku nejspíš nejvíc vyhovovala ta oblast kolem Pálavy.Spíš ty vinařský trasy,prostě pohodička. Bílé karpaty jsem letos jel od Myjavy přez Javořinu.Pak takovým super sjezdem napříč vrstevnicí do Květný.Od tud na Lopeník ,kde jsme spali.Vlastně jsme to tahli z Bratislavy po Malých Karpatech až na Moravu.Paráda. Na Chřiby bych se určitě podívat jel.Už Jsem tam několik Let nebyl a pamatuji si je jako parádní revír.Tenkrát jsme nocovali na Smraďavce.Určitě bych si je znovu projel. Teď ale(no v červnu-plánuju trochu dopředu)s manželkou spíš k těm vinohradům. Každopádně dík

            0 0
          • james11  

            tak tak, Bílé Karpaty jsou super, můžu potvrdit :-)

            0 0
    • Volf  

      www.iri.cz/…zarizeni.asp?… Máš to všude blízko jak na Pálavu, tak nový mlýny i do rakouska. a maj moc dobrý víno.

      0 0
    • shurty  

      taky není špatný: www.bouquet.cz/

      0 0
    • kubad  

      Kamoš má super penzion v Přítlukách u Břeclavi, je to přímo pod Pálavou u NovoMlýnské nádrže na vinařských stezkách, orientuje se i na cyklisty, sám jezdí. Je to nově udělané fakt pěkné, za dobré ceny. Pokud máš zájem napiš mě na e-mail pošlu ti kontakt. nevím jestli má někde stránky, mám na něj jen telefon.

      0 0
    • hawrda  

      Díky všem za typy a veselé Vánoce.Utíkám od kompu do lesa.Huráá

      0 0
      • hawrda  

        Trochu oživým toto vvlákno,a to dotazem na znalé okolí Nových Mlýnů.Konkrétně-dalo by se projet na kolečkových bruslích po trase Bulhary,Pavlov,Klen­tnice,Mikulov?

        http://www.mapy.cz/…

        Díky za případné odpovědi:)

        0 0
        • kubad  

          dalo, ale je to fest krpál a super sešup takže nevím nevím

          0 0
        • nitraq  

          Jak říká kubad, určitě by to šlo, ale jsou tam prudký kopce. Takže si to ani neužiješ, buď půjdeš v podstatě krokem nahoru nebo budeš brzdit i očima při sjezdu.

          0 0
        • pepek  

          Před Klenticemi odboč doprava, přes Pernou a na státní směrem na Mikulov. Dost dobrá trasa.

          0 0
          • Hobbíkhonzík  

            Jo kolem Perné taky fajn ježdění.Loni týden v penzionu,bikování po okolí,Lednicko-valtický areál,návštěva sklípku,výšlapy po okolních kopcích.Doporučuju.

            0 0
            • Kuc4  

              Taky se tam opět letos těším, prostě parádní povozeníčko :-)

              Opět budu vyrážet z Merkuru (camp)

              Letos se chci podívat i do Laa na ty jejich lázně ;-)

              0 0
            • pepek  

              Tak jsem to tedy zrovna nemyslel, soudruh pojede na bruslích, tak jsem si řekl: Mrtvej bruslař-dobrej bruslař. (:-)

              0 0
              • hawrda  

                Hele ty soudruhu:),máme tam nejakou firemní akci bez biků s pěším výšlapem dle uvedené trasy.Protože nejsem zrovna vyznavač pěšáren,tak jsem přemýšlel jestli by to nešlo dát na korčulích.Je mi jasné,že by ta státovka neklapla:).

                0 0
                • pepek  

                  Tam bys možná ani nedojel, Perná je dost hustej kopec :-)

                  0 0
            • martin_bakov  

              Byl sem v Lednici pres velikonoce a prekvapilo me kolik tam je cyklistu, pekne me sralo ze sem si nevzal kolo nez zacalo mrznout/snezit/prset.

              0 0
              • Pavel  

                No co, krásné aprílové počasí. V sobotu byl hezky a i pršelo, v neděli byla hezky zima a i chumelilo a v pondělí bylo hezky slunečno a i kosa… :)

                0 0
    • TeryPV  

      Trochu to tu oživím. Chystáme se na jih Moravy, nebo spíše někam na Slovácko a přemýšlíme, že pojedeme „na slepo“. Je zde problém sehnat někde na místě ubytování pro 4 lidi i s kolama? Nemáte někdo nějaké návrhy konkrétních ubytování ? Díky moc všem.

      0 0
    • KubaBajk  

      cyklonocleh.cz

      Provozuje „švagr“, (přítel sestřenice)

      blatnické vinné sklepy ve vzdálenosti cca 8km, proslavené petrovské sklepy cca 20km, vůbec v okolí spousta vinařských obcí, stejně tak jako i možnnost jiných výletů ať už rovinatých nebo kopečky.

      Ubytování super, můžu doporučit.

      0 0
      • TeryPV  

        Díky moc, nicméně jsem dotaz napsal asi špatně :) Naprosto mi nejde o žádný luxus, jde jen přespání, celý víkend by měl vypadat tak, že se prostě někam dojede, přespí a ráno alou pryč :) Opravdu jde jen o přespání a taky o to, aby byla možnost uschovat kola. Třeba i chatky, autokemp, cokoli takového, jen jsem v okolí našel pouze kemp ve Strážnici… proto se ptám na alternativy :)

        0 0
        • KubaBajk  

          Myslím, že „švagr“ má, vzhledem k úrovni ubytka, ceny velmi pěkné, nehledě nato, že by se s ním šlo možná i domluvit. Kola Ti uschová do garáže. Zkus mu naspat nebo zavolat, věřím, že se dohodnete.

          Urřitě bere i tyhle nárazovky.

          0 0
        • modbic  

          Zdar. Kdyby jsi chtěl využít jiné ubytování ve Strážnici,než kemp, můžu doporučit opravdu levnou neluxusní variantu v ubytovně na fotbalovém hřišti http://www.fotbalstraznice.tym.cz/ubytovani.html Na přespání ok, wc a sprcha na chodbě, malá kuchyňka k dispozici, kola se dají dát do kabiny. Strávili jsme tam letos týden, bez problémů …

          0 0
          • TeryPV  

            Jo tak to vypadá naprosto ideálně, přesně něco takového jsem si představoval:) Díky za tip. Jinak by se ještě bodlo něco takového ještě v nějaké lokalitě poblíž, na přespání druhý den :) Chceme spát prostě druhý den tam kam nás nohy zavedou :)

            0 0
            • KubaBajk  

              Pak třeba i tady v kunovickém OK baru mají chatky, podobné ubytování jak na onom strážnickém hřišti, třeba na ten druhý den.

              Další kemp je hned vedle v Ostrožské Nové Vsi, velice pěkný kemp je pak na Smraďavce , jakožto ideální výchozí místo na chřibské cyklovýlety.

              0 0
              • TeryPV  

                Paráda. I lokace by mohla být ideální :) Pokud tě ještě něco napadne, klidně piš. Jinak moc díky!!!

                0 0
                • KubaBajk  

                  Je toho v okolí mrtě, stačí hledat autokemp Chřiby, ubytování Chřiby apod…jen pro pořádek Ti sem lupnu starý, známý, profláknutý autokemp Velehrad . Známější kemp v okolí snad ani není.

                  Jo, a pokud by jsi nechtěl to strážnické ubytování, tak na autokempu na Lučině se vstává úplně jinak než na nějakém hřišti. Až na nepříliš valnou kvalitu vody zdejší přehrady je tu moc pěkně. Bílé Karpaty, stánky, restauračky, minigolf, ceny taky v pohodě.

                  0 0
                  • TeryPV  

                    Dík moc. Jo vidíš Lučina mě nenapadla i když to tam znám. No já když tam byl tak koupačka dobrá :)

                    0 0
    • Lubosch1  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • Jan Prokeš  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.